antarka 23.03.12, 16:45 Jakie polecacie łoże do sypialni rodziców? Poszperałam w necie i tak brw i forte do niczego ,ikea w miarę ,a Wy dziewczyny jakie macie doświadczenia. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salma75 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 16:52 Przecież to zależy od wystroju sypialni.... Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 16:55 Na pewno meble będą ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:06 A styl mebli, wielkość pomieszczenia, kolor ścian? Lubię Ikeę, do każdego stylu coś dopasujesz. Materace mają bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
antarka Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:13 Zwykłe proste meble bez żadnych udziwnien,wolę poszaleć z resztą wystroju sypialni. Ale ikea też ma różne serie i różne opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:14 Zalezy od wielkosci sypialni Ja mam od 8 lat z ikei, z wiklinowym wezglowiem. Jest super,ale juz wycofane ze sprzedazy . Przy mniejszym metrazu sprawdza sie sama rama na materac dosunieta do sciany plus jakies fajne wezglowie zrobione przez dobrego tapicera i zamontowane na scianie Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:17 Lozko z ikei tak, ale bez materaca. Materac tylko lateksowy Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:20 A dlaczego bez materaca z ikei? Mam 3 materace z Ikea, sprawdzają się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:46 Rama łóżka to sprawa drugorzędna, najistotniejszy jest wygodny, dobrze dopasowany do indywidualnych potrzeb materac. I tu też nie ma reguły: ikea, nie ikea. Każdy sklep oferuje materace liche, dobre i bardzo dobre. Ja mam w sypialni duże łóżko robione z ciemnego drewna przez stolarza, jest ok, ale kupno materacy zajęło nam sporo czasu. W końcu i ja i mąż mamy całkiem inne materace, o innej twardości, mąż ma bardzo twardy,lateksowy, bo na takim mu się śpi wygodnie, ja mam średniomiękki, sprężynowy. A synowi kupiliśmy z termopianki- taki, który pod wpływem ciepłoty ciała zmienia kształt i się dopasowuje. Baardzo się na nim wygodnie leży. Także ramę łóżka kup taką, by pasowała do wystroju sypialni, więcej czasu poświęć na kupno dobrych materacy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariannamm do iwek33 23.03.12, 19:57 Mozesz mi napisac jaki materac ma Twoj syn.Szukam dla corki bo wlasnie ten z ikea idzie na smieci poskakala po nim troszke i juz sie nie dadaje do spania My mamy naroznik bo spimy w salonie sypalnie oddalismy corce niestety maly metraz robi swoje Odpowiedz Link Zgłoś
dolores12 Re: do iwek33 24.03.12, 17:25 Iwek, a ten Wellpur Gold to nie jest przypadkiem nakładka na materac? Ta cena to podejrzanie niska, no i materac niski jakiś, ale może się nie znam, ja mam stary materac sprężynowy, który chciałabym wkrótce wymienić na coś superwygodnego i nie za miękkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do iwek33 24.03.12, 20:22 dolores12 napisała: > Iwek, a ten Wellpur Gold to nie jest przypadkiem nakładka na materac? Ta cena t > o podejrzanie niska, no i materac niski jakiś, ale może się nie znam, ja mam st > ary materac sprężynowy, który chciałabym wkrótce wymienić na coś superwygodnego > i nie za miękkiego. Ten materac, który ma syn ma 20 cm wysokości, dla porównania mój sprężynowy ma 16 cm. A cena 1000 zł ? No cóż: nie jest to oryginalny Tempur ( produkowany wg technologii NASA) , bo taki Tempur to kosztuje ok 7-8 tyś. Ale ten nasz sprawuje się bardzo dobrze. Ale on nie jest twardy, w dotyku jest taki "dziwny" - miękki, jak naciskasz, a jak puszczasz rękę, to tak jakby wypełniał się powoli powietrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do mariannam 24.03.12, 14:27 Materac naszego syna to Wellpur Gold ( 90x200) . Po zakupieniu i rozpakowaniu musiał 24 godz. się "pompować" -kupiony był malutki i płaski, po dobie byłnormalnych rozmiarów. W internecie znalazłam, że teraz są w ofercie w Jysku za 500zł ( do 28.03) To naprawdę dobra cena, my rok temu płaciliśmy 1000zł. Materac można było do 2 miesięcy oddać, gdyby okazało się, że jest niewygodny, że się źle śpi itp. Ale nie musieliśmy oddawać, synkowi śpi się rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: do mariannam 26.03.12, 19:54 iwek33 napisała: Byłam dzisiaj w Jysku- rzeczywiście jest do środy promocja na te materace, ja się zdecydowałam. Kupiliśmy drugiemu synkowi Wellpura, już się "pompuje". Cena materaca 90 x 200 : 500zł ( z999) a materaca 80x200 450 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 24.03.12, 21:12 Nasze ma 180 szerokości, ale jak się oba dzieciaki rano władują, to się ciasnawo robi Więc szerokie Odpowiedz Link Zgłoś