Dodaj do ulubionych

Jakie łoże do sypilani rodziców???

23.03.12, 16:45
Jakie polecacie łoże do sypialni rodziców?
Poszperałam w necie i tak brw i forte do niczego ,ikea w miarę ,a Wy dziewczyny jakie macie doświadczenia.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • salma75 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 16:52
      Przecież to zależy od wystroju sypialni....
      • antarka Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 16:55
        Na pewno meble będą ciemne.
        • salma75 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:06
          A styl mebli, wielkość pomieszczenia, kolor ścian?

Lubię Ikeę, do każdego stylu coś dopasujesz.
          Materace mają bardzo dobre.

• antarka Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:13
            Zwykłe proste meble bez żadnych udziwnien,wolę poszaleć z resztą wystroju sypialni.
            Ale ikea też ma różne serie i różne opinie.
        • janka39 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:14
          Zalezy od wielkosci sypialni
          Ja mam od 8 lat z ikei, z wiklinowym wezglowiem. Jest super,ale juz wycofane ze sprzedazy . Przy mniejszym metrazu sprawdza sie sama rama na materac dosunieta do sciany plus jakies fajne wezglowie zrobione przez dobrego tapicera i zamontowane na scianie
          • janka39 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:17
            Lozko z ikei tak, ale bez materaca. Materac tylko lateksowy
            • salma75 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:20
              A dlaczego bez materaca z ikei?

Mam 3 materace z Ikea, sprawdzają się świetnie.
              • iwek33 Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 23.03.12, 17:46
                Rama łóżka to sprawa drugorzędna, najistotniejszy jest wygodny, dobrze dopasowany do indywidualnych potrzeb materac. I tu też nie ma reguły: ikea, nie ikea. Każdy sklep oferuje materace liche, dobre i bardzo dobre. Ja mam w sypialni duże łóżko robione z ciemnego drewna przez stolarza, jest ok, ale kupno materacy zajęło nam sporo czasu. W końcu i ja i mąż mamy całkiem inne materace, o innej twardości, mąż ma bardzo twardy,lateksowy, bo na takim mu się śpi wygodnie, ja mam średniomiękki, sprężynowy. A synowi kupiliśmy z termopianki- taki, który pod wpływem ciepłoty ciała zmienia kształt i się dopasowuje. Baardzo się na nim wygodnie leży. Także ramę łóżka kup taką, by pasowała do wystroju sypialni, więcej czasu poświęć na kupno dobrych materacy.
                • mariannamm do iwek33 23.03.12, 19:57
                  Mozesz mi napisac jaki materac ma Twoj syn.Szukam dla corki bo wlasnie ten z ikea
                  idzie na smieci poskakala po nim troszke i juz sie nie dadaje do spania uncertain
                  My mamy naroznik bo spimy w salonie sypalnie oddalismy corce niestety maly metraz robi swoje smile
                  • dolores12 Re: do iwek33 24.03.12, 17:25
                    Iwek, a ten Wellpur Gold to nie jest przypadkiem nakładka na materac? Ta cena to podejrzanie niska, no i materac niski jakiś, ale może się nie znam, ja mam stary materac sprężynowy, który chciałabym wkrótce wymienić na coś superwygodnego i nie za miękkiego.
                    • iwek33 Re: do iwek33 24.03.12, 20:22
                      dolores12 napisała:

> Iwek, a ten Wellpur Gold to nie jest przypadkiem nakładka na materac? Ta cena t
                      > o podejrzanie niska, no i materac niski jakiś, ale może się nie znam, ja mam st
                      > ary materac sprężynowy, który chciałabym wkrótce wymienić na coś superwygodnego
                      > i nie za miękkiego.

Ten materac, który ma syn ma 20 cm wysokości, dla porównania mój sprężynowy ma 16 cm.
                      A cena 1000 zł ? No cóż: nie jest to oryginalny Tempur ( produkowany wg technologii NASA) , bo taki Tempur to kosztuje ok 7-8 tyś. Ale ten nasz sprawuje się bardzo dobrze. Ale on nie jest twardy, w dotyku jest taki "dziwny" - miękki, jak naciskasz, a jak puszczasz rękę, to tak jakby wypełniał się powoli powietrzem.
                • iwek33 Re: do mariannam 24.03.12, 14:27
                  Materac naszego syna to Wellpur Gold ( 90x200) . Po zakupieniu i rozpakowaniu musiał 24 godz. się "pompować" -kupiony był malutki i płaski, po dobie byłnormalnych rozmiarów. W internecie znalazłam, że teraz są w ofercie w Jysku za 500zł ( do 28.03) To naprawdę dobra cena, my rok temu płaciliśmy 1000zł. Materac można było do 2 miesięcy oddać, gdyby okazało się, że jest niewygodny, że się źle śpi itp. Ale nie musieliśmy oddawać, synkowi śpi się rewelacyjnie.
                  • mmala6 Re: do mariannam 24.03.12, 14:49
                    dużebig_grin
                  • iwek33 Re: do mariannam 26.03.12, 19:54
                    iwek33 napisała:

Byłam dzisiaj w Jysku- rzeczywiście jest do środy promocja na te materace, ja się zdecydowałam. Kupiliśmy drugiemu synkowi Wellpura, już się "pompuje". Cena materaca 90 x 200 : 500zł ( z999) a materaca 80x200 450 zł.
    • kanna Re: Jakie łoże do sypilani rodziców??? 24.03.12, 21:12
      Nasze ma 180 szerokości, ale jak się oba dzieciaki rano władują, to się ciasnawo robi wink Więc szerokie big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka