Dodaj do ulubionych

Płatność paypal / paysafecard

02.04.12, 11:39
Chce zapłacic na ebay.co.uk. Płaciłam paypalem jakis czas temu, przed zmiana regulaminu, kiedy przelewy były bezpłatne. Prosze o info co sie teraz zmieniło, jakie opłaty doliczaja? Wiem, ze jest prowizja od przewalutowania tj. 2,9% + 0,80 PLN za przelewy pieniędzy realizowane przy użyciu kart kredytowych (opłatę może uiścić albo nadawca, albo odbiorca). Skad mam wiedziec czy to własnie ja ponosze prowizje?
Czy jeszcze jest jakas inna prowizja za paypal'a?

Moze ktos płacil ostatnio i moze wytłumaczyc te prowizje łopatologicznie smile

A kto wogóle korzystał z płatnosci paysafecard (wykupuje sie kody) - wygodne dla osob, ktore nie chca korzystac online z kart. Z tego co widze na ebay nie ma mozliwosci takiej zaplaty?
Obserwuj wątek
    • lilu5 Re: Płatność paypal / paysafecard 02.04.12, 14:02
      Nie musisz płacić kartą, możesz zapłacić ze środków na koncie PayPal, a środki możesz dodać ze swojego rachunku bankowego bez opłat - opcja dodaj środki i doładuj konto błyskawicznie - pieniądze masz na koncie w ciągu kilku-kilkunastu minut.
      Waluta przeliczana jest wg. ich kursu, który pewnie zawiera prowizję ale nie jest jakiś bardzo wygórowany, podobny jak w bankach (kurs jest podawany przed zapłatą, więc można sobie porównać).
      Dodatkowych kosztów nie ma przy płatności za zakupy.
      • a-e-p Re: Płatność paypal / paysafecard 02.04.12, 14:57
        Bardzo Ci dziekuje za info. Czytałam w sieci, ze doładowanie trwa kilka dni, wiec nie brałam tej opcji pod uwage. A w takim razie zrobie przelew z konta.
        • s_mag_s Re: Płatność paypal / paysafecard 02.04.12, 16:27
          Doładowania paypal pojawia mi się na koncie w 24-48h, bywało, że jak puszczałam rano, to koło godz. 22-23 pojawiał się email o dodaniu środków do konta.Najważniejsze jest, żeby dane osoby wpłacającej zgadzały się dokładnie z zarejestrowaną.Prowizja z tego co pamiętam zgodnie z regulaminem wynosi 2%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka