Dodaj do ulubionych

sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa,itp?

05.04.12, 11:19
chciałam kupic ecco dla syna ale juz nie ma w dobrej cenie a 170 zł to nie dam sad

Wiec znalazłam timberlandy, tylko widzę na allegro, że rozmiarówka jest dośc dziwna. I skoro syn ma 15 cm stopy to powinnam mu kupic 25,5 lub 26????!!! a teraz nosi 23 normalnych butów. Czy te rozmiary rzeczywiście tak wychodza?
I jaka jest podeszwa? W miarę elastyczna?
No i czy biały z czerwonymi wstawkami bedzie na chłopaka pasowało? Bo nie cierpie brązów sad
Bede wdzięczna za każda sugestie smile
Obserwuj wątek
    • mardini Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 05.04.12, 12:15
      Ja mialam dla synka dwa lata temu dwie pary sandalow z Timberlanda (jasno niebieskie z bialym i granatowe) i bylam bardzo zadowalona,bardzo dobra jakosc (sama tez nosze ich buty).Teraz kupilam mu tez sandaly z Timberlanda(jasno brazowe) , cale skorzane bardzo miekkie ,podeszwa tez elastyczna.Kupilam nr 28 i dlugosc wkladki ma 17-17,5 cm i kosztowaly tylko 16 euro w TK maxxie.
    • aurinko Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 05.04.12, 12:24
      Mam dla córki sandały sportowe Timberland, są super! młoda mierzyła różne rozmiary bo w zależności od modelu są różnice w długości wkładki i to dość znaczne różnice, w rzeczywistości dł. wkładki była inna niż na stronie producenta i jeśli sprzedawcy sugerują się katalogowym opisem to możesz nie trafić z rozmiarem. Kupiłam rozm. 30 i są pół cm za duże czyli idealne, dł. wkładki 19,3cm inny model rozmiar 32 miał wkładkę 20,3cm; rozm. 30,5 wkł. 20cm.
      • viki.christina7 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 05.04.12, 12:31
        sugeruję się 2 aukcjami na allegro, i nijak sie to ma do info od producenta
        allegro.pl/sandaly-timberland-dla-dziecka-rozmiar-25-5-i2214757547.html
        allegro.pl/sandaly-timberland-powerplay-25-26-25-5-bdb-i2200694118.html
        wynika z tego ze powinnam wziąśc rozmiar 26? juz głupia jestem, ale możno stacjonarnie zwrócic, wiec pewnie zamówie.
        • viki.christina7 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 05.04.12, 12:44
          zamówiłam rozmiar 26, za 90 zł + przesyłka pobraniowa gratis. Zobaczymy, najwyżej zwróce w sklepie.
          • corrina_f1 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 11.04.12, 14:05
            viki.christina7 napisała:

> zamówiłam rozmiar 26, za 90 zł + przesyłka pobraniowa gratis. Zobaczymy, najwyż
            > ej zwróce w sklepie.

Dość drogo, ja w zeszłym roku latem kupowałam w Fashion house dwie pary w sumie za 70 zł. Z tym że to nie były skórzane, ale też super i idealnie się nosiły.
    • dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 05.04.12, 13:44
      zamówiłam 30 smile
      też zdam relację jak dojdąwink
      • hugo43 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 10:54
        nasze sandaly,rozm 28,5 maja dlugosc 17,5 cm(ta obwodka gdzie jest miejsce na stope)z przodu jest 0,5cm zapasu.sa troche za duze,ale synkowi stopa rosnie najbardziej latem,wiec mam nadzieje,ze beda dobre.kolor jest ciemniejszy niz na zdjeciach,ogolnie bardzo solidnie wykonane.
        • viki.christina7 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 11:07
          właśnie miałam pytac, czy podeszwa się zgina ale zadzwonił kurier i juz sama sprawdziłam.
          Sandały sa super, troche za duze ale do lata jeszcze troche czasu zostało wink

Za to obsługa w sklepie jest rewelacyjna. Wczoraj zamówiłam dziś kurier- no takie zakupy to ja lubie big_grin

Jedynie co, to sandały sa z zielonymi wstawkami, czego w necie nie zauważyłam. Mimo wszystko bardzo ładnie sie prezentuja. Jestem zadowolona no i cena tez swietna.
          • dagmarrka Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 13:29
            przyłącze się do Was bo tez zamowilam te sandałkismile

nigdy ich syn nie miał, ale cenowo ypadają dobze i ponoc firma tez ok więc się skusilam

zamowilam rozmiar 31 podobno wkladka 19 cm, dziś dostałam maila ze juz są wyslane, więc dam znać jak dojdą

• koala0405 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 14:17
            A które zamówiłaś? Mój syn ma dł. stopy 14,3 cm więc jaki rozmiar kupić? Cena jest kusząca.
            • viki.christina7 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 14:31
              ja zamówiłam 26, syn ma długosc stopy 15 cm, cała wkładka ma 16,5 cm, natomiast pomiędzy tymi oznaczeniami na palce i piete jest 15 cm. Ale sa trochę za duże, nie wiem jakim cudem big_grin
              no i te brązowe maja zielone wstawki, czego ja wcześniej się nie dopatrzyłam. No i mają jeszcze gratis przesyłke, wiec cena myśle, jest atrakcyjna smile
              • koala0405 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 15:02
                no to wynika, że muszę kupić o dwa rozmiary mniejsze 25 rozmiar lub ew. 25,5. Pisałaś na początku o sandałkach białych więc myślałam, że takie kupiłaś. A czy one będą pasowały na szczupłą stopę?
                • kamelia14 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 19:59
                  moje dzieci zawsze chodziły w ecco ale we wrzesniu skusiłam się właśnie na timberlandy cena wyprzedażowa i podobały mi się bo miały nietypowe, fajne kolory
                  i powiem że ecco się do ich jakości nich nie umywają
                  są świetne kupiłam je we wrześniu mały na razie chodzi w nich po przedszkolu wyglądają super jak nowe wcale się nie brudzą , extra zginają we właściwych miejscach, są mięciutkie i jestem bardzo zadowolona .No i przesyłka tez wtedy przyszła na drugi dzień zamawiałam w ich sklepie. Pozostanę ich klientem na dłużej

• dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 06.04.12, 20:08
      nasze też dziś przyszły, ale zobaczę je dopiero po świętach - zamówiłam kuriera do pracy a dziś miałam urlop, nie przewidziałam tak błyskawicznej dostawy, w dotatku pożyczkę musiałam organizować telefonicznie na zapłatę smile
      • dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 10.04.12, 20:48
        sandały świetne, ale dla nas za duże sad
        zmierzyłam wkładkę ubieglorocznych i tym się sugerowałam, ale stare mają krótszy pasek na pięcie i przez to stopa przesuwa się bardziej do przodu;
        chyba zamówię o rozmiar mniejsze a te poczekają rok, albo wystawię na all w czerwcu big_grin
        • szmytka1 dixi, a 30 jaka dł. wkladki? 10.04.12, 20:55
          Moglabys napisac jaka długość wkładki? Albo jaką stopę ma Twój syn, ze za duże na niego? Ja szukam na stopę obecnie 18,2 cm
          • dixi Re: dixi, a 30 jaka dł. wkladki? 10.04.12, 21:02
            rozmiar 30 ma długość całkowitą 19,5 cm, długość wkładki zaznaczona na stopę to 18,2 cm; młody ma ok. 17,5 cm stopę, sporo za duże;
            to ten model e-timberland.pl/timberland-power-play-sandal-dzieci-buty-sandaly,plec,JK,B,BS,68105.bhtml
            • szmytka1 Re: dixi, a 30 jaka dł. wkladki? 10.04.12, 21:07
              twoim zdaniem raczej na szczupłą czy szeroką stopę?
              • dixi Re: dixi, a 30 jaka dł. wkladki? 10.04.12, 21:10
                raczej normalną, młody ma szczupłą i trochę za szerokie ale myślę że rozmiar mniejsze byłyby ok, ewentualnie ciut można wyregulować rzepami;
              • dagmarrka Re 11.04.12, 13:30
                ja zamowilam roz 31 i przyszly wczoraj

ale zwroce je w sklepie i musze zamowić raz jeszcze bo okazaly się sporo za duzesad

dixi czyli rozumiem ze zamawialas te za 89 ,99 zł? bo ze są w rozmiarze 30, ale te za 99,99 tez mają rozmiar 30,5 i podaną taką samą dlugość wkładki jak te za 89,99 o co tu chodzi?ja potrzebuję rozmiar mniejsze i nie wiem ktore teraz bracsmile

• owianka Re: Re 11.04.12, 13:41
                  Przed świętami zamówiłam 34 dla syna na długość stopy 19,5 cm. Są sporo za duże! Dobre 1,5 cm.

Zamówiłam mniejsze, a te za duże może zatrzymam na przyszły rok, zobaczę.

• dagmarrka Re: dixi 11.04.12, 13:48
                    dixi pisalas ze w rozmiarze 30 (te za 89,99) obwódka na stopę to 18,2 cm a w moich 31 to 18,5...

jestem ciekawa czym się roznią te 30 -stki za 89,99 od tych za 99,99 biorąc pod uwagę wkladkę jak jest taka sama
                    • dixi Re: dixi 11.04.12, 17:49
                      dagmarrka napisała:

> dixi pisalas ze w rozmiarze 30 (te za 89,99) obwódka na stopę to 18,2 cm a w mo
                      > ich 31 to 18,5...
                      >
                      > jestem ciekawa czym się roznią te 30 -stki za 89,99 od tych za 99,99 biorąc pod
                      > uwagę wkladkę jak jest taka sama

dokładnie, zwłaszcza że pomiędzy 30 a 31 jest jeszcze 30,5 i ma podany ten sam wymiar co 30 ;

nasze 30 za duże o ok 1 cm i właśnie kombinuję czy zamówić 29 czy może 28,5 skoro o 2 mm różnią się rozmiary...
                      może ma ktoś 28,5 , jak z długością ??
                      • hugo43 Re: dixi 11.04.12, 18:52
                        ja mam 28,5 i cala podeszwa ma ok 19cm,a obwodka ok 17cm,na pudelku jest 17,5.na dodatek przyslali mi dwa rozne rozmiary w pudelku.
                  • lilu5 Re: owianka czy możesz 12.04.12, 18:58
                    podać jaka jest dł. całkowita wkładki i dł. w tej obwódce dla rozmiaru 34?
                    • owianka Re: owianka czy możesz 18.04.12, 07:21
                      Ojej, szkoda, że wcześniej nie zajrzałam do tego wątku sad Buty wczoraj oddane, niestety.
    • corrina_f1 Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 11.04.12, 14:04
      Timberlandy mają dziwną rozmiarówkę, jednak lepiej mierzyć. Ja w zeszłym roku w outlecie w Piaseczeni (Fashion House) kupiłam córce 2 pary sandałów, obydwie mierzone a żeby było śmieszniej, jedna para miałą inny rozmiar, a druga inny. I obydwie dobre.
      W tym roku kupiłam w ciemno (bo byłam sama) buty na rzepy na wiosnę. Córka nosi 24 i pani mówiła że pewnie będą na styk. Okazało sie że są spokojnie o rozmiar za duże i te centymetry nie mają się nijak do rozmiaru. Dobrze, że są większe a nie mniejsze tak czy inaczej.
      • mlubik Re: hugo 43 12.04.12, 17:38
        a jaką długość stopy ma Twój synek??? mój ma 17,5cm i się zastanawiam nad rozmiarem 28 lub 28,5.
        • hugo43 Re: hugo 43 12.04.12, 18:25
          moj ma prawie 17 cm.jak wyjme wkladke z ecco 26 i stanie na niej to prawie jest na styk.a te sandaly jakos strasznie duze sie wydaja.
          • mlubik Re: hugo 43 12.04.12, 19:42
            a przy długości stopy 17cm to chyba lepiej rozmiar 28??? jak myślisz???
    • dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 19:14
      no i wykupiłyscie mi 28,5 big_grin
      jakby ktoś chciał zwracać ten rozmiar to chętnie odkupię (albo wymienię na 30 wink )
      • mlubik Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 20:33
        ja kupiłam dwie pary 28 i jedną 31 smile dziś przyszły - sa boskie smile
        • dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 20:49
          widzę że kupowałaś 28 na stopę o długości 17 cm - jak to wygląda, jest trochę luzu?
          dałyby radę na ciut ponad 17?
          mam już w kolekcji za duże na następny sezon, za małych nie chcę wink
          • mlubik Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 20:55
            mój mały ma stope 17cm i są w sam raz smile a ciut to znaczy?? podaj mi dokładnie to ci zmierzę czy luz wystarczy smile
            • dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 20:59
              przed chwilą zrobiliśmy pomiar, wykazał 17,3 smile
              • mlubik Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 21:14
                rozmiar 28 bedzie za mały - jak dla mnie to bym obstawiała rozmiar 28,5
                • dixi Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 21:34
                  i właśnie w tym jest problem bo 28,5 zabrakło sad
                  dzięki za pomoc smile
                  • dagmarrka Re: sandały timberland-syn, jaka jakośc,podeszwa, 17.04.12, 22:17
                    a ja oddalam w sklepie rozmiar 31 co okazał sie za duży

a zamowilam rozmiar 30 (te za 89,99) i są idealnesmile

pytalam się w sklepie czym się rozni 30 od 30,5 (mimo ze wkladka jest taka sama) to uzyskalam odpowiedź, że to chodzi o tęgość a nie o długośćsmile zatem wkladki sa prkatycznie te same lecz bucik nieco szerszy

synek ma wąską stopę i wzielam 30-stki i są super
                    • szmytka1 Dagmarko, a na jaką długość stopy pasują 30? 17.04.12, 22:39
                      Ja się czaję i nie wiem co kupić. Mój ma stopę 18-18,2 zależy jak pomierzę, ale na pewno nie większą no i szczupłą z niskim podbiciem do tego.
                      • karolina77_2006 Re: Dagmarko, a na jaką długość stopy pasują 30? 18.04.12, 10:15
                        Chciałabym zapytać czy ktoś z Was miał dla taki model?
                        sklep.sizeer.com/timberland-mad-river-2-strap-dzieciece-buty-sport-sandaly,plec,JK,B,S,BS,102906105.bhtml
                        Czy są wygodne i przede wszystkim czy podeszwa jest elastyczna? Czy będą dobre na szczupłą stopę? No i czy długość wkładki, którą podaje sprzedawca zgadza się z rzeczywistością. Dla rozmiaru 26 podaje 16cm - wydaje mi się, że to mało. Chcę kupić sandały na stopę 15cm. Do lata może jeszcze urośnie to musiałabym kupić rozmiar 27, a teraz nosi 24. Nie wiem czy kupić 26 czy 27. Doradźcie.
                        • mama-julii Re: Dagmarko, a na jaką długość stopy pasują 30? 18.04.12, 14:42
                          Sandały bardzo fajne,lekkie i jak twierdziła córka bardzo wygodne.Miałyśmy je dwa lata pod rząd(w innej kolorystyce)Buty były nie do zdarcia i po całym sezonie śmigania wyglądały jak nowe.Nie pamiętam jak wypadają rozmiarowo,ale wzięłabym rozm.26.
                      • mlubik szmytka1 18.04.12, 10:48
                        mój ma stopę 18,2cm i 31 rozmiar jest idealny
                        • szmytka1 Re: szmytka1 18.04.12, 13:26
                          31? Ja rozważam 29 albo 30, 31 z miejscem na palce 19 cm wydaje mi się duże, a gdy doda się zapas, to u mnie z przodu byłoby prawie 1,5 cm luzu. Czy w nich pięta nie jest umiejscowiona bardzo z tyłu? Poza tą linią wyznaczającą miejsce na stopę?
                          • dagmarrka Re: szmytka1 18.04.12, 14:10
                            moj syn ma stopę 18,1 - 18 cm i rozm 30 jest idealny
                            palec jest troszkę przed linią na stopę wiec w lato będą akurat. w rozmiarze 31 wyglądał jak kot w butachsmile za duze okolo 2 cm

• mlubik Re: szmytka1 18.04.12, 14:48
                            przepraszam za pomyłkę smile jeszcze raz zmiarzyłam synowi stopę i ma 18,7cm
    • szmytka1 dzięki za pomoc 18.04.12, 16:51
      no i kupiłam tą 30. Mam nadzieję, że na piątek dojdzie i przymierzę dziecku. Dziękuję bardzo za pomiary i rady
      • karolina77_2006 Re: dzięki za pomoc 26.04.12, 22:23
        Pisałam dzisiaj do sklepu. Mnie interesują sandałki z piankową wkładką.
        sklep.sizeer.com/timberland-mad-river-2-strap-dzieciece-buty-sport-sandaly,plec,JK,B,S,BS,102906105.bhtml
        Pan odpisał mi, że wkładka jest o centymetr dłuższa niż podaje producent, a producent podaje miejsce, w którym powinna znajdować się stopa. Czy ktoś z Was miał te sandałki dla dziecka i w rzeczywistości tak jest? Czy pasują one na szczupłą stopę? Moja córka ma stopę prawie 15cm. Stopy bardzo wolno jej rosną do jesieni urosną pewnie 0,5cm jak zwykle. Tzn. że mam kupić rozmiar 25 gdzie wkładka ma 16cm? Bo w rozmiarze 26 wkładka ma 17cm a to 2cm więcej niż ma stopa? Jak stopa układa się w tych sandałach tzn. przy wkładce 16cm ile max cm może mieć stopa? Czy stopa mocno przesuwa się do przodu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka