Dodaj do ulubionych

Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest taka?

09.04.12, 13:09
Szukam i szukam i nie mogę znaleźć wszędzie tylko bawełna dużo pozostawiająca do życzenia, wyglądająca jak sitko. Na zdjęciach w pięknych kolorach w rzeczywistości mizerna...
Rozmiar 140x200 lub 160x200 (ikea odpada nie pasują mi wymiary) wzór niekoniecznie na licencji dla dziewczynki.
Polecałyście w ostatnim wątku Decofun - czy coś jeszcze? Cena obojętna - ma być wysoka jakość np jak Andropol.
Obserwuj wątek
    • kotka.szrotka Re: Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest 09.04.12, 19:06
      Wiem, ze Ikea odpada, ale w sumie różnica w wymiarze to tylko 10 cm. na szerokości i nie powinno specjalnie przeszkadzać. Ostatecznie kupiłabym nową kołdrę, to pewnie wydatek 30-40 zł. A pościel mają bardzo fajną, świetnej jakości, nic się nie zmienia w praniu, np.:
      https://www.ikea.com/pl/pl/images/products/barnslig-rand-komplet-poscieli__58745_PE164292_S4.jpg
    • saszanasza Re: Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest 09.04.12, 19:23
      www.homehome.pl/dog1-komplet-poscieli-getzzz.html
      generalnie z tej strony:
      www.homehome.pl/catalogsearch/result/?q=po%C5%9Bciel
    • natalek79 Re: Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest 10.04.12, 08:33
      Powiem szczerze, że moja córa ma te licencyjne i już od 5 lat użytkuje i wyglądają jak nowe, a prane są często. Jest to zwykła bawełna, ale nie z promocji w markecie, tylko kupione normalnie w sklepie za solidne pieniądze. Z kolorami nic się nie dzieje, żadnych zmechaceń, itd. Dla siebie mam bawełnę satynową i nie widzę szalonej różnicy gdy prasuję, może ta dzieciowa mniej gładka, ale jakość identyczna.
      Co do stwierdzenia, że 10 cm luzu nie przeszkadza...mnie np. osobiście przeszkadza, bo nie jest jak należy... Zakup uczciwej kołdry dla dziecia to też nie jest kwestia 50 zł, bo za tyle to można kupić jakiś silicon w markecie, który się zaraz miejscami porozdziela, pozbija i będzie do niczego. Dobra jakościowo, antyalergiczna kołdra, która będzie sie nadawała do prania a nie do wyrzucenia po pół roku to kosztuje od 200 zł wzwyż...
      • sylwina76 Re: Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest 10.04.12, 08:48
        Moje dzieci od kilku lat mają pościel z CarreBlanc Tekst linka, jest naprawdę rewelacyjna. Mamy jeszcze taką: Tekst linka, służy synowi od 2 lat, jest miękka, w fajnych pastelowych kolorach, również polecam.
      • lucyna_1980 natalek 10.04.12, 09:14
        mozesz podać firmę, ewentualnie link do tej pościeli licencyjnej którą tak zachwalasz?
        Bo problem jest taki, ze na allegro te posciele są za 80-110 zł natomiast w sklepie u mnie w mieście te same (chyba te same - bo obrazki takie same) kosztują 30-40 zł więcej i wydaje się, ze za takie pieniądze już można oczekiwać dobrej jakości a tak nie jest, bynajmniej jeśli chodzi o sam materiał...
        • natalek79 Re: natalek 10.04.12, 12:47
          Wszędzie metki tylko z licencją, jedynie u syna wypatrzyłam nazwę Setino oprócz Spidermana. Pościel kupowana 4-5 lat temu, stacjonarnie, nie przez net i tak polecam. Płaciłam po ok. 130 zł za komplet 140x200. Rysunek, rysunkiem, ale materiał jak dotkniesz to widzisz, że to jest to a nie jakiś chłam. Z ciekawości zerknęłam na allegro i pościel z identycznym wzorem każda na licencji ma sporą rozbieżność cenową, więc musi też być różnica w materiale i innej opcji nie ma. Nie czarujmy się, ale cena musi iść w parze z jakością.
        • natalek79 Re: natalek 10.04.12, 13:06
          U córy wypatrzyłam na barbie jedynie disney sad Przeszukałam allegro, ale nawet wzoru nie znalazłam, natomiast jeśli się nie mylę to ta właśnie była zakupiona w Jysk-u wyjątkowo przy okazji, bo się młodej strasznie podobała.

Syn ma jeszcze pościel w auta, szytą za grosze w zakładzie, gdzie szyją pościel. Materiał strasznie mu się spodobał w Jysk, a był na promocji chyba za 5zł/m, bo była końcówka. To też super rozwiązanie, a powiem szczerze, że bawełna solidna (gładka, nie jakaś kora, której osobiście nie lubię), grubsza od tych licencyjnych, a wychodzi sporo taniej. Była też ze spidermanem, ale że już miał z tych gotowych, to nie chciał. Nie wiem jakie materiały teraz w tym sklepie, bo to już lata zleciały, ale może warto zerknąć i się zastanowić nad uszyciem?
    • iwa01 Re: Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest 10.04.12, 13:31
      Andropol ma pościel w wymiarze 160x200, wiele wzorów coś można i dla dziewczynki wybrac.
      chyba, że pościel ma być jakości jak Andropol ale nie Andropol
    • inia25 Re: Pościel dziecięca z satyny bawełnianej -jest 10.04.12, 17:00
      mam dla córek pościel Cotton Box i Kleine Wolke & Meusch
      obie kupowane w limango w granicach 100 zl za kpl.
      Piorę i suszę w suszarce i pozostają bez zmian smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka