Dodaj do ulubionych

Garnek - jakiej firmy i szybkowar.

11.04.12, 08:21
Dziewczyny, potrzebuję garnka 10L. Czy możecie mi polecić jakaś firmę? Nie zalezy mi na całym zestawie tylko na jednym dużym garnku. no i żeby cena nie była rodem z zepterawink.
i jeszcze do posiadaczek szybkowara. Czy jesteście zadowolne? Jak w nich gotujecie? Jakie firmy polecacie?
Obserwuj wątek
    • mamanr1 Re: Garnek - jakiej firmy i szybkowar. 11.04.12, 10:52
      Powiem Ci szczerze, że ja nie widziałam szybkowaru 10 litrowego. Tzn. wiem, że są, ale nigdy takich nie widziałam. Ja mam szybkowar firmy Beem, zamawiałam przez neta ze Stylowej Zastawy, tam mieli też właśnie zestaw 4 l + 6 l, ale stwierdziłam, że jeden sześciolitrowy w zupełności mi wystarczy. Ja jestem zadowolona z użytkowania szybkowaru, rzeczywiście szybciej i smaczniej. Ja mam jeszcze wkładkę do szybkowaru, więc mogę gotować np. ziemniaki i mięcho razem. Chociaż ja lubię spędzać czas w kuchni, to fajny wynalazek.
      • izak31 Re: Garnek - jakiej firmy i szybkowar. 11.04.12, 11:20
        Nie szuklam szybkowaru 10L...szukam garnka 10l i szybkowaru - wiem,ze są azwyczaj 6l. Szukam dwóch rzeczy.
        • donkaczka Re: Garnek - jakiej firmy i szybkowar. 11.04.12, 11:34
          szbkowar kup albo beem, albo fagor - en drugi ma doskonale opinie od uzykownikow, wiem, bo temat miedlilam na forach wielkrotnie i sama mam 3 szybkowary, z gornej polki - nie warto sie szarpac
          spokojnie dzis kupilabm fagora, jakis se z 6 i 2,5 lirowm garnkiem i wkladka do parowania - najbardziej optymalny start
          co do 10 lirowego gara - bierz co znajdziesz, rozumiem, ze potrzebny z doskoku, wiec poszukaj chocby w markecie, wywalisz jak sie rozpadanie, a moze pozyje i 20 lat

co do duzych szybkowarow - sa, 10 litrow i 13 litrow, rozwazalam ten najwiekszy, ale nie mam gdzie trzymac
          • izak31 Szybkowar - Tefal? 11.04.12, 11:40
            a co sądzicie o szybkowarach firmy tefal?
            • madame_edith Re: Szybkowar - Tefal? 11.04.12, 21:47
              Nie wiem jak tefal, ale ja mam fissler i to był najbardziej udany zakup kuchenny mojego życia. Teraz sobie bez nich nie wyobrażam gotowania (mam taki z 6 l i głęboką patelnie i do nich wspólną pokrywkę szybkowarową).
              • donkaczka Re: Szybkowar - Tefal? 12.04.12, 14:04
                tefale sa dobre, podobnie jak fisslery i wmf - takie mam i uwierz mi, niczym nie przewyzszaja jakoscia beem i fagora, tylko uszczelki drozsze smile
                cudny jest taki tefal reklamowany przez jamiego, ale cena z du.py za przeproszeniem, w koncu to tylko garnek, niezastapiony, ale garnek
                • thea19 nie umiem z tego korzystac 12.04.12, 16:36
                  dostalam od mamy takiego tefala, kosztowal 500zl i albo to tylko garnek bardzo dlugo gotujacy albo nie umiem z tego korzystac. gotowalam raz gulasz wg instrukcji - gotowal masakrycznie dlugo (1,5h) i byl wodnisty.
            • saszanasza Re: Szybkowar - Tefal? 31.07.14, 21:28
              Mam tefala o takiego:www.ronatsklep.pl/715,szybkowar-tefal-clipso-control-p41007-6l.html i bardzo sobie chwalęsmile
              Nie widzę wad.
    • fai.ry Re: Garnek - jakiej firmy i szybkowar. 31.07.14, 23:33
      Szybkowar Fissler Vitaquick 6 litrowy używam od 10 lat prawie codziennie. Trzeba jedynie wymieniać uszczelkę co 2 lata. Jest dla mnie niezawodnym pomocnikiem w kuchni i mogę szczerze go polecić. Polecam zakup na niemieckim Amazonie, u nas są o wiele droższe.
      • yantichy Re: Garnek - jakiej firmy i szybkowar. 16.10.14, 14:24
        Fissler to moja miłość smile A uszczelki gdzie kupujesz? Bo w swoim muszę wymienić to i jeszcze jeden element. Możesz mi coś polecić na maila gazetowego (żeby nie było, że jakąś kryptoreklamę uprawiamy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka