01.05.12, 21:03
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • emma6666 Re: Wanienka dla dziecka 01.05.12, 21:28
      Nie trzeba koniecznie stelaża, ale Twój kręgosłup podziękuje Ci za ten zakup.
      Jaka wanienka? Najzwyklejsza. Byle duża, np z ikei.
      Wiaderko? przeczytaj i wyciągnij wnioski sama. forum.gazeta.pl/forum/w,1017,133558606,,Wiaderko_do_kapania_8211_hit_czy_kit_.html?v=2 Ja bym w to dziecka nie wsadziła.
      • fifiriffi Re: Wanienka dla dziecka 01.05.12, 22:34
        Napiszę tak:nie jest to rzecz niezbędna i straszliwie potrzebna.Dziecko wykąpiesz i w wiaderku i w wanience i w misce na dobrą sprawę.Wanienka ze stelażem to dla mnie zbędna bardzo rzecz.Możesz postawic sobie wanienkę na stole,na czymkolwiek ,co jest stateczne.Dziecko w wanience ze stelażem pokąpiesz co najwyżej do 4/5mc życia a dalej?
        Dzisiaj kupiła bym używaną,bo szkoda wydawac tyle kasy,że już nie wspomnę o wiaderku,które to i tak będzie służyło tylko chwilę...Dosłownie.
        • pasik Re: Wanienka dla dziecka 01.05.12, 22:56
          Kupiłam dużą wanienkę.Dziecko szybko rośnie. Służy mi 13 roksmile
          Potem pewnie służyć będzie do ogródkowych zabaw.
    • ywonkaa Re: Wanienka dla dziecka 02.05.12, 11:21
      Ja miałam wanienke onda, bardzo wygodna przy kąpaniu noworodka. Miałam do niej taki stelaż na wannę i bylo to super rozwiazane, bo potem dziecko bardzo chlepie, więc nie wyobrażam sobie kąpania w pokoju.
    • inia25 Re: Wanienka dla dziecka 02.05.12, 11:35
      ja kapałam w umywalce, ale umywalkę mam słusznych rozmiarów big_grin
    • magata.d Re: Wanienka dla dziecka 02.05.12, 11:43
      Ja miałam zwykłą ze stelażem, nie za dużą. Kąpałam w łazience, stelaż to super sprawa, jezeli chodzi o wygodę. Ale faktycznie nie za długo, po około pół roku kąpałam w wanience postawionej w naszej wannie, a krótko potem już w samej wannie.
    • mammajowa Re: Wanienka dla dziecka 03.05.12, 09:06
      ja miałam z ikei i bardzo sobie chwalę - duża, z gumowymi antypoślizgowymi falkami w dnie, z dziurką w brzegu na górze do powieszenia, pod spodem też guma, więc stabilna. no i kosztuje niewiele. teraz na wsi służy do chlapania się w upał.
      • sabimoto Re: Wanienka dla dziecka 03.05.12, 21:05
        Ja też miałam ikeowską i też ją ardzo lubiłam - poręczna, podgumowana i z pionowymi bocznymi ściankami (wygodniej się wodę wylewa). Niestetu synek dosłownie z niej wyrósł bo kąpaliśmy na takim frottowym leżaczku z Bebe Comfort i nóżki mu się przestały mieścić smile Więc w końcu małż kupił zwykłą, taliowaną w Auchan za chyba 29zł i w niej kąpiemy do dziś. Jak mały pewnie będzie siedział to wrócimy do tej z ikea bo tam można więcej wody nalać (tzn wyżej) i dziecko nie zmarznnie (tak gdzieś dziewczyny pisały na forum).
    • zajacowna Re: Wanienka dla dziecka 03.05.12, 21:12
      onda ok baby
      Genialn wanienka.Nie potrzebujesz gabki.
      dziecko lezy podkarte, nie spadnie, nie zaleja sie uszy a ty myjesz bezstresowo.
      Urosnie, to siada i nie zesliznie sie do wody bo zabezpieczone pomiedzy nogami.
      poszukaj jej na allegro.
      • pasik Re: Wanienka dla dziecka 03.05.12, 21:23
        Kupiłam Ondę i sprzedałam po 4 miesiącach.
        Dawno tak niewygodnie dziecka mi się nie kapało.
        Moje lubiły w wodzie się turlać...wanienka skutecznie to uniemożliwiała.
        Szybko poszła w ludzi.
        Żeby dzieciak się nie ślizgał można kupić gumowe małe przyssawki my mamy w kształcie rybek - kupione w Lidlu.
        • ablacim Re: Wanienka dla dziecka 04.05.12, 12:25
          Ja też polecam Baby ok Onda - kapałam w niej obu synów i była naprawdę super, dzieci uwielbiały się w niej kapać. Po roku przesadziłam do zwykłej wanienki, chociaż starszak ciężko zniósł tę zmianęwink
          Wiadomo, różne są dzieci, ale przy moich ta wanienka była nieoceniona.
    • kaku79 Re: Wanienka dla dziecka 04.05.12, 12:24
      wykąpiesz rzeczywiście we wszystkim. ja mam średnią wanienkę "no name" na stelażu (pożyczoną) służy faktycznie do ok. 5-6 m-ca życia, później za dużo chlapie smile jak masz gdzie w łazience postawić wanienkę, to stelaż zbyteczny (np. na pralce, ale tam trzymam przewijak). jak córka umiała już siedzeć, to kupiliśmy dmuchany basenik średnica ok. 70 cm i wstawiliśmy do wanny, mała miała dużo wody, duża wanienka nie przeszkadzała w naszej mini łazience. na wiaderko przy pierszym dziecku nie zdecydowałabym się, ale przy drugim już chyba tak, ale mam wanienkę i to mąż kąpie (na szkole rodzenia położna wytłumaczyła panom, że mają większe dłonie i dużo wygodniej jest im utrzymać maluszka na jednej dłoni i mąż "kupił to" i już drugiego potomka kąpie smile . więc nie zastanawiaj się nad rodzajem wanienki, tylko nad kąpiącym wink
    • kamelia04.08.2007 Re: Wanienka dla dziecka 04.05.12, 13:50
      nie wyswietlaja sie te linki

odpowiem ci tak: kupilismy wanienke i przewijak w jednym. Jak podniesiesz klape przewijaka, to masz wanienke pod spodem - rozwiazanie super-wygodne jesli chodzi o kregosłup, bo nie trzeba sie pochylac. W dodatku praktyczne, bo nie zajmuje miejsca - jeden mebel, a 2 funkcje.
      Jest tylko jedna drobna niewygoda, jak wyciagasz dziecko z tej wanienki, to jest potrzebna druga osoba (albo trzecia reka), żeby przytrzymac dziecko, bo w tym czasie na wanienke wraca przewijak.

to jest to nasze:
      www.aubert.com/toilette/table-a-langer-rimini-formula-baby,fr,3122527.html#description-3122527
      I tak można funkcjonowac do 3-4 m-cy, bo potem młodzież tak chlapie, że łazienka pływa. Przenosisz kąpiel do zwykłej wanny, bo i dziecko zaczyna byc sztywniejsze. A stelaż ten służy ci dalej jako sam przewijak. I tak można bardzo długo, bo przecież przewijak sie jeszcze używa. U nas już bez przerwy prawie 3 i poł roku, a dzieci dwoje.

Gdybys chciała kupic sama wanienke, to im prostsza, tym lepsza.
      • emma6666 Re: Wanienka dla dziecka 04.05.12, 15:58
        Też miałam (i mam) komodę ale wygodniejszą bo po wyjęciu dziecka z kąpieli mogłam od razu położyć na przewijaku. Polecam jak ktoś ma miejsce. Minus za mała wanienkę i średnie wykonanie.
        allegro.pl/komoda-kapielowa-open-pratic-primi-sogni-wanienka-i2290037880.html
    • afroddytta Re: Wanienka dla dziecka 06.05.12, 21:00
      Dla mnie wanienka to też zbędny wydatek, ewentualnie coś najzwyklejszego i taniego na te kilka mies. wystarczy. Ja na szczęście dostałam wanienkę od moich rodziców, moją własną czekała te ... lat! i w sumie przy pierwszym synu skorzystaliśmy z niej kilka razy, przy następnych dzieciach też podobnie, bo obsługa wanienki była dość kłopotliwa, wygodniej było nam kąpać (myć) malucha na leżaczku w normalnej wannie, jak miał chyba 2-3mies. już normalnie w wannie się kąpał i pływał. Mamy taki leżaczek, podobny chyba dostępny w mothercare.
    • kudlata1 Re: Wanienka dla dziecka 07.05.12, 00:28
      może być najzwyklejsza z hipermarketu, byle duża.
      Ja kupiłam akurat disneyowską z Biedronki i Młoda korzysta z niej do dziś a ma ponad 1,5 roku. Stawiamy ją w dużej wannie, stelaż szybko poszedł w odstawkę
      • inesska-pinezka Re: Wanienka dla dziecka 07.05.12, 21:43
        ja tam jestem za najzwyklejsza i najtansza byle duza byla bo i tak nie posluzy za dlugo. pozniej bedzie sie zwyczajnie kurzyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka