koza_w_rajtuzach
02.05.12, 08:40
Kupiłam na allegro Crocsy Mary Jane (dla siebie) rozmiar 12, polskie 42 i długość wkładki 27,5 (tak było podane na aukcji). Na moją dużą stopę powinny pasować. Zaraz po zakupie tak coś mnie tchnęło, żeby sprawdzić czy ten rozmiar 12 to na pewno 42, popatrzyłam się na inne aukcje z tymi butami i tam przy tym rozmiarze było podane wszędzie, że 12 to 44 i długość wkładki 28,5 (czyli 1 cm więcej). Różnica duża. Napisałam do sprzedającej mniej więcej to, co do Was piszę, w tonie oczywiście grzecznym, ale informującym, że muszę zrezygnować zakupu z powodu błędnych informacji. Dostałam odpowiedź, że nie interesują jej inne aukcje, sprzedała innym takie crocsy i nikt nie miał problemu z rozmiarem, zwróci się do allegro o zwrot prowizji, uruchomi wszelkie procedury itd. Ktoś może mi powiedzieć jaki jest naprawdę rozmiar 12? Nie chcę rezygnować dlatego, że mi się odwidziało, ale nie potrzebuję za dużych butów, a mąż raczej nie będzie ich nosić, bo są różowe (podejrzewam, że ze względu na kolor zostały podane inne wymiary). Zasugerowałam się długością wkładki. Mogę się jakoś nie zgodzić na ten zwrot prowizji, jeśli rzeczywiście wina leży po stronie sprzedającej? Ja tam zawsze jestem grzeczna, ale widzę, że ta sprzedająca nie jest zbyt miłą osobą, która chciałaby się dogadać. Zaproponowałam jej oczywiście w mailu, że zwrócę jej wszystkie koszta związane z wystawieniem aukcji, no, ale ona woli do allegro to zgłaszać, chociaż błąd leży po jej stronie.