sainiri 10.05.12, 09:06 Dziewczyny, syn (6 lat)zobaczył ostatnio w Smyku i się zapalił, że chce. Nie znamy się (jeszcze) na tych grach i nie wiem, czy warto kupować? Czy raczej iść w planszówki? Te Lego się i gra i buduje, tak? Podzielcie sie wiedzą, bo NIC nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antomi Re: gry Lego 10.05.12, 09:41 Kupiłam gre lego synowi -10 lat. Mlody zagral raz i powiedzial ze nudne choc wczesniej bardzo chcial. Gra zainteresował się mlodszy syn -5 letni i grałby w nia codziennie- jest zafascynowany. Gdyby nie ceny to chetnie kupilabym jeszcze inne. Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: gry Lego 10.05.12, 09:48 Mój chrześniak, lat 8 tez je lubi. Ostatnio gry Lego w bardzo dobrych cenach były w Carrefourze, od 9 zł do 49. Odpowiedz Link Zgłoś
ireland1 Re: gry Lego 10.05.12, 10:01 Mój syn 5,5 roku ma Minotaura i bardzo ją lubi. Gramy cała rodzinką,więc ja mogę polecić tą,innych nie znam. W merlinie albo smyku intern. jest też w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1211 Re: gry Lego 10.05.12, 10:04 Jeśli chodzi o gry na konsole, to moja córka lat 6 ma wszystkie i jest zachwycona . Obecnie gra w Harrego Pottera. Odpowiedz Link Zgłoś
antomi Re: gry Lego 11.05.12, 07:57 a moge wiedziec jakie gry byly w jakich cenach? czy te mini czy te duze?d ziewczyny te malutkie gry tez sa ok? Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: gry Lego 10.05.12, 10:25 Fajny jest Magikus, Owce, Heroica. Mamy też Faraona ale on jest przekombinowany i trudno się połapać w zasadach aczkolwiek jest dostarczycielem dużej płytki i fajnych kryształków. Zasady są różne, albo gdzieś musisz dojść, coś zebrać czy z kimś powalczyć. Do wszystkich gier jest fajna kostka. Na lego.com są pokazane niektóre gry, są też fajne gierki komputerowe np. Heroica. Nie wiem jak z opisami zasad gry, gdyby ktoś chciał poznać przed zakupem, możliwe, że na niemieckiej stronie będą jakieś dokładniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: gry Lego 10.05.12, 12:31 mój siedmioletni syn, legowy maniak, ma kilka gier lego ale niestety bez szału. Oczywiście na początku się zapalił, potem elementy gry pomieszały mu się z jego klockami, potem sam sobie wymyślał i budował różne gry a potem o nich całkiem zapomniał. Teraz już nawet nie wspomina o grach lego, wie, że w jego przypadku to się nie sprawdza. Gry lego na PC to inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
estragonka Re: gry Lego 10.05.12, 13:14 my mamy troche inny typ gry niz wiekszosc chyba - creationary - swietna jest i od grudnia sie nadal nie znudzila, do tego wyobraznia zdecydowanie pracuje przy tej grze... Odpowiedz Link Zgłoś
malibu_stacy Re: gry Lego 10.05.12, 18:23 Ja też zdecydowanie polecam Creationary, u mnie w rodzinie hit także wśród dorosłych Jak na razie trafiła się pojedynczy przypadek, że gra się nie spodobała. To nie planszówka, tu się buduje i gra bardzo rozwija wyobraźnię. Co do pozostałych gier to jeśli dziecko nie lubi planszówek to grami Lego pewnie się szybko znudzi. Ale wtedy przynajmniej zostają klocki Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa17 Re: gry Lego 10.05.12, 18:56 Ja doświadczenia z grami nie mam ale w carrefourze u mnie nadal większość gier przeceniona. Można kupić taniej na próbę Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: gry Lego 10.05.12, 19:53 my mamy 3- strzyzenie owiec, Harry Potter, Race. Niestety w zasadach gry Harry Potter ja się nie mogę połapac, a troche lat mam. Strzyzenie owiec bardzo sie synowi podoba- syn ma 5,5 roku, myśle że to gra dla dzieci w podobnym wieku Odpowiedz Link Zgłoś
woda.lekko.gazowana Re: gry Lego 10.05.12, 23:34 mam legomaniaka i gry lego maja podwójna funkcję - i jako gry - i jako coś w rodzaju rpg, syn całymi godzinami się potrafi bawić wymyslając historie, które maja miejsce "w grze". Polecę jutro do carrefoura! Odpowiedz Link Zgłoś
mama-tyma Re: gry Lego 11.05.12, 12:38 w "moim" cerfurze (nie wiem jak w innych) jest lego strzyżenie owiec za 20 zł i lego Harry Potter za 50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: gry Lego 11.05.12, 18:49 w Łodzi oprocz harry potter owiec jest jeszcze monster i race Odpowiedz Link Zgłoś
sainiri Re: gry Lego 11.05.12, 19:18 kupiłam owce za 20 i HP za 50 dzięki za polecenie Carrefoura!!!! Odpowiedz Link Zgłoś