10.05.12, 09:06
Dziewczyny,

syn (6 lat)zobaczył ostatnio w Smyku i się zapalił, że chce.
Nie znamy się (jeszczewink) na tych grach i nie wiem, czy warto kupować?
Czy raczej iść w planszówki?
Te Lego się i gra i buduje, tak?

Podzielcie sie wiedzą, bo NIC nie wiemwink
Obserwuj wątek
    • antomi Re: gry Lego 10.05.12, 09:41
      Kupiłam gre lego synowi -10 lat. Mlody zagral raz i powiedzial ze nudne choc wczesniej bardzo chcial. Gra zainteresował się mlodszy syn -5 letni i grałby w nia codziennie- jest zafascynowany. Gdyby nie ceny to chetnie kupilabym jeszcze inne.
      • barbi1 Re: gry Lego 10.05.12, 09:48
        Mój chrześniak, lat 8 tez je lubi.
        Ostatnio gry Lego w bardzo dobrych cenach były w Carrefourze,
        od 9 zł do 49.
        • ireland1 Re: gry Lego 10.05.12, 10:01
          Mój syn 5,5 roku ma Minotaura i bardzo ją lubi. Gramy cała rodzinką,więc ja mogę polecić tą,innych nie znam. W merlinie albo smyku intern. jest też w dobrej cenie.
        • dora1211 Re: gry Lego 10.05.12, 10:04
          Jeśli chodzi o gry na konsole, to moja córka lat 6 ma wszystkie i jest zachwycona . Obecnie gra w Harrego Pottera.
        • antomi Re: gry Lego 11.05.12, 07:57
          a moge wiedziec jakie gry byly w jakich cenach? czy te mini czy te duze?d ziewczyny te malutkie gry tez sa ok?
    • kotka.szrotka Re: gry Lego 10.05.12, 10:25
      Fajny jest Magikus, Owce, Heroica. Mamy też Faraona ale on jest przekombinowany i trudno się połapać w zasadach aczkolwiek jest dostarczycielem dużej płytki i fajnych kryształków. Zasady są różne, albo gdzieś musisz dojść, coś zebrać czy z kimś powalczyć. Do wszystkich gier jest fajna kostka. Na lego.com są pokazane niektóre gry, są też fajne gierki komputerowe np. Heroica. Nie wiem jak z opisami zasad gry, gdyby ktoś chciał poznać przed zakupem, możliwe, że na niemieckiej stronie będą jakieś dokładniejsze.
      • mmala6 Re: gry Lego 10.05.12, 12:31
        mój siedmioletni syn, legowy maniak, ma kilka gier lego ale niestety bez szału. Oczywiście na początku się zapalił, potem elementy gry pomieszały mu się z jego klockami, potem sam sobie wymyślał i budował różne gry a potem o nich całkiem zapomniał. Teraz już nawet nie wspomina o grach lego, wie, że w jego przypadku to się nie sprawdza. Gry lego na PC to inna historiawink
    • estragonka Re: gry Lego 10.05.12, 13:14
      my mamy troche inny typ gry niz wiekszosc chyba - creationary - swietna jest i od grudnia sie nadal nie znudzila, do tego wyobraznia zdecydowanie pracuje przy tej grze...
      • malibu_stacy Re: gry Lego 10.05.12, 18:23
        Ja też zdecydowanie polecam Creationary, u mnie w rodzinie hit także wśród dorosłych smile Jak na razie trafiła się pojedynczy przypadek, że gra się nie spodobała. To nie planszówka, tu się buduje i gra bardzo rozwija wyobraźnię.

Co do pozostałych gier to jeśli dziecko nie lubi planszówek to grami Lego pewnie się szybko znudzi. Ale wtedy przynajmniej zostają klocki wink
        • kropkaa17 Re: gry Lego 10.05.12, 18:56
          Ja doświadczenia z grami nie mam ale w carrefourze u mnie nadal większość gier przeceniona. Można kupić taniej na próbę
          • nika1310 Re: gry Lego 10.05.12, 19:53
            my mamy 3- strzyzenie owiec, Harry Potter, Race. Niestety w zasadach gry Harry Potter ja się nie mogę połapac, a troche lat mam. Strzyzenie owiec bardzo sie synowi podoba- syn ma 5,5 roku, myśle że to gra dla dzieci w podobnym wieku
    • woda.lekko.gazowana Re: gry Lego 10.05.12, 23:34
      mam legomaniaka i gry lego maja podwójna funkcję - i jako gry - i jako coś w rodzaju rpg, syn całymi godzinami się potrafi bawić wymyslając historie, które maja miejsce "w grze". Polecę jutro do carrefoura!
      • mama-tyma Re: gry Lego 11.05.12, 12:38
        w "moim" cerfurze (nie wiem jak w innych) jest lego strzyżenie owiec za 20 zł i lego Harry Potter za 50 zł
        • nika1310 Re: gry Lego 11.05.12, 18:49
          w Łodzi oprocz harry potter owiec jest jeszcze monster i race
          • sainiri Re: gry Lego 11.05.12, 19:18
            kupiłam owce za 20 i HP za 50smile
            dzięki za polecenie Carrefoura!!!!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka