18.05.12, 14:40
Czy ktoś z Was kupował dla swoich dzieci buty firmy Obex? Byłam dzisiaj w 5-10-15 i są przecenione z ponad 200zł na ponad 100zł nie pamiętam dokładnie ile. Chciałam kupić coś córce na zimną wiosnę i zimne lato na podwórko i do przedszkola. Kupiłam już córce Ecco Mimic, ale te wpadły mi w oko. Wyglądają fajnie - są całe ze skóry, lekkie i elastyczne, na dwa rzepy. Ale nie wiem jak sprawują się w praktyce. No i są trochę wyższe (nie jak typowe półbuty) i nie wiem czy na chłodne lato takie pasują? Nie lubię typowo sportowych butów bo nie są w środku ze skóry.Warto za taką cenę? Przydałyby się na zmianę. Może ktoś ma jakieś opinie na ich temat.
Obserwuj wątek
    • agaikuba Re: Buty Obex 18.05.12, 14:59
      Moja miała w zeszłym roku 2 pary balerinek Obex'a - nie mam zastrzeżeń. Młoda zadowolona a buty wytrzymały jej szaleństwa bez problemu.
    • beatazet Re: Buty Obex 18.05.12, 16:44
      Mamy półbuty na dwa rzepy. Spełniają swoją funkcję. W sumie bez zastrzeżeń. Buty jak buty ze skóry. Chyba nawet już były prane w pralce i nic im się nie stało ( rozmiar 33)
    • koralik12 Re: Buty Obex 18.05.12, 20:33
      Nie mam zastrzeżeń do tych butów ale nie widziałam ich nigdzie w granicach 200zł raczej 150.
      Jakas dziwna ta przecena, te buty nie sa takie drogie. Buty podobne jakościowo i cenowo do: Bartek, Kornecki, Mrugała czy Antylopa.
      • ireland1 Re: Buty Obex 18.05.12, 21:52
        200 zł to chyba jakaś ściema. Buty są fajne,miałam dla młodej kilka par, a teraz synkowi kupiłam sandały na allegro i są fajne.

Nie wiedziałam,że w 5-10-15 mają obexy,nigdy nie widziałam ich tam...
    • agus-ka Re: Buty Obex 20.05.12, 13:16
      my mialayśmy raz obexy na dwa rzepy. Córka w ogóle ich nie lubiła, nosiła bo innych nie miała, ale co jakiś czas mówiął, ze coś jej nie wygodnie. Te nasze mialy wkładkę z kulkami, zamieniąłm ją na zwyczajną i było trochę lepiej.
      Generalnie więcej tych butów nie kupię, wolę dolożyć i kupić mrugałę lub ecco.
      • karolina77_2006 Re: Buty Obex 20.05.12, 21:37
        Zabrałam wczoraj córkę do sklepu chociaż mała nielubi chodzić po sklepach i przymierzać butów. Przymierzyłam jej te Obexy. Niby lekkie i miękkie, ale małą stwierdziła, że niewygodne. Wkładka jakby się odklejała i miała wybrzuszenia na całej powierzchni. Ciekawie jakby wyglądała po kilku miesiącach. Córka stwierdziła, że "buty z kwiatkiem" czyli Ecco są lepsze. Poszukam jakiejś przeceny i kupię drugie Ecco na zmianę. Dzięki za odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka