Dodaj do ulubionych

Piórniki Euromic jaka jakość?

25.05.12, 13:42
allegro.pl/liverpool-piornik-plaski-oryginalny-kapitalny-i2320315593.html
lub

allegro.pl/liverpool-piornik-plaski-oryginalny-kapitalny-i2326423273.html

lub

allegro.pl/liverpool-piornik-plaski-oryginalny-kapitalny-i2326423273.html
miałyśmy ten i się sprawdził w 100%

allegro.pl/cars-2-race-auta-disney-piornik-nowosc-z-danii-i2324897493.html
Obserwuj wątek
    • marika012 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 25.05.12, 16:39
      Te płaskie są super praktyczne i moim dzieciom tylko te kupuję. Syn używa w szkole, córka-przedszkolak ma w domu na kredki bo chciała mieć jak brat wink
      Jakość bardzo dobra, piórnik spokojnie wytrzymuje w porządnym stanie 2 lata szkolnego życia, jedynie obrazek przytarty.
      Tylko chyba 2-3 lata temu te piórniki były bardziej sztywne, ostatni kupiony dla córki jest mało usztywniony.
    • olgaandrzej Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 25.05.12, 17:09
      chodzi mi konkretnie o model LIVERPOOL czerwony bądź szary ( w jakim stanie jest po roku użytkowania )- miałyśmy z carsami i jest ok a córka chce teraz jeden z tych dwóch w/w
      • iwek33 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 26.05.12, 16:39
        Mamy obydwa Liverpoole ( i czerwony i szary). Szary jest nieco bardziej sztywny niż czerwony. Po roku używania jak nowe ( szary używany codziennie, a czerwony na zajęcia dodatkowe, czyli dwa razy w tygodniu). Naprawdę bardzo dobra jakość. Z tej firmy mieliśmy też wzór Star Wars-używany dwa lata bez przerwy- nadal w świetnym stanie-donasza młodszy syn.
        • blizniaki14 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 26.05.12, 20:17
          Ja kupiłam ten z carsami, fajnie,że piszecie,że są OK smile cieszę się. Syn od września będzie w 1 klasie, mamy już plecak i piórnik smile
          • glory77 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 26.05.12, 21:14
            Też słyszałam dużo dobrego o tych piórnikach.
            Czy z dziewczyńskich są tylko z hello kitty????? Chciałam kupić córce (idzie do pierwszej klasy) ale ta kotka nie przejdzie...
            • gosjana Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 27.05.12, 17:37
              Syn używa piórnik Euromic już drugi rok-nadal wygląda super, materiał jest gruby, sztywny i porządny-był to wzór Manchester, niedawno kupiłam córce piórnik tej samej firmy, niestety jakość dużo gorsza, materiał cienki przez co piórnik się załamuje, wymiary też były trochę mniejsze, oddałam i kupiłam podobny NICI, w sklepie kosztuje 44zł, na allegro różnie...
              wykonany jest z pcv, w środku ma przegródki na długopisy a w klapie wyjmowany plan lekcji
              img13.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/68/62/17/2368621727
              jest jeszcze różowy pluszowy smile

• gosjana Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 27.05.12, 18:07
                Nici różowy z hipciem:
                img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/25/43/65/2325436578
                Nici ze smokiem:
                img03.allegroimg.pl/photos/oryginal/23/25/43/71/2325437198
              • iwek33 Re: Gosjano- mam prośbę 27.05.12, 19:56
                Mam ogromną prośbę: jeśli to nie kłopot pstrknij proszę wnętrze tego piórnika Nici i wklej na forum, w necie wszędzie pokazany jest tylko z zewnątrz smile
                • gosjana Re: Gosjano- mam prośbę 27.05.12, 20:21
                  Niestety, wszyscy sprzedawcy idą na łatwiznę i wklejają fotki katalogowe, nikt się nie wysili aby opisać lub pokazać piórnik w środku.
                  Sama poszłam obejrzeć go w sklepie. Zrobię fotkę ale musisz mnie poinstruować jak ją wkleić na forum bo nigdy tego nie robiłam wink
                  • iwek33 Re: Gosjano- mam prośbę 27.05.12, 21:08
                    Dzięki, pójdę jutro do sklepu, może uda mi się pooglądać ten piórnik ( też trochę zapomniałam, jak się te fotki wklejałosmile ale jak będzie trzeba, to sobie przypomnę)
                    Z tego typu piórników znalazłam jeszcze Herlitz:
                    allegro.pl/herlitz-piornik-kosmetyczka-granatowy-tuba-i2361957409.html
                    oraz Hama:
                    allegro.pl/hama-all-out-piornik-przybornik-daisy-lodz-i2309398518.html
                    Tylko te Hama też nie pokazane w środku sad
                    • iwek33 Inne piórniki tego typu: 27.05.12, 21:16

Herlitz
                      allegro.pl/piornik-usztywniany-kosmetyczka-art-herlitz-i2322384201.html
                      allegro.pl/herlitz-piornik-2unity-5-wzorow-super-cena-gdynia-i2361163413.html
                      allegro.pl/herlitz-piornik-kosmetyczka-granatowy-tuba-i2361957409.html
                      allegro.pl/piornik-kosmetyczka-fishbone-2-wzory-i2314946020.htmlHama
                      allegro.pl/hama-all-out-piornik-przybornik-ta-moko-lodz-i2309398462.html
                  • gosjana Re: Gosjano- mam prośbę 28.05.12, 08:03
                    Piórnik Nici wewnątrz:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/pg/hb/0vmt/jDGGNKAbHEQqieoftB.jpg

Wymiary ma identyczne jak Euromic, wykonany jest solidnie, zobaczymy jak się sprawdzismile
                    • olololaa Re: Gosjano- mam prośbę 08.08.14, 06:30
                      A mogę wiedzieć gdzie go pani kupiła? Szukałam takich ma internecie ale z NICI nic nie znalazłam sad a taki byłby dla mnie idealny smile
    • pia_ Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 28.05.12, 08:54
      Ja te piórniki Nici maiałam od dawna na oku, zresztą pisałam już kiedyś o nich. Wybierzemy ten z lwem, bo rózowy z flamingiem jest za jasny, no i ten materiał mi się nie podoba - już widzę na nim plamy po atramencie. Ze smokiem nie podoba się córce, wogóle młoda to fanka Nici, więc ten piórnik to opowiązkowy zakup wink
      • gosjana Re: Piórniki Euromic i Nici w Empik 28.05.12, 14:06
        Dzisiaj widziałam piórniki Nici z Lwem-cena 49,90 i Euromic z HKitty i Carsami, cena 34,90, można podejść, dotknąć, obejrzeć
    • pia_ NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 12:46
      Natknełam się dzisiaj na Allegro na aukcję piórnika z hipciem i flamingiem z najnowszej kolekcji NICI. Została jeszcze ostatnia sztuka za 29 zł + 4,50 wysyłka (w sklepie NICI sam piórnik kosztuje ok 49 zł), więc bardzo atrakcyjna cena. Ponieważ nie mozna podawać linka, więc trzeba znaleść samemu wink
      • agni71 Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 14:26
        Chyba strasznie sie brudzą takie pluszowe piórniki?
        • pia_ Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 17:19
          Niestety chyba tak, dlatego ja chcę kupić brązowo-beżowy z lewkiem i sępem, jest z gładkiego materiału, a nie z pluszu. Fajne też są takie duze kosmetyczko-piórniki w Empiku czarne z czerwoną albo żółtą uśmiechniętą buźką i chyba napisem Smille. Dobrze się w nich grzebie smile
          • agni71 Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 19:37
            Ja dla pierwszoklasistki chcialabym te duńskie, ale nie z HK. Kiedys chyba w zeszłym roku pojawiły sie inne wzory (pamiętam jakis brązowo-różowy z konikiem?), wtedy nie kupiłam, a teraz ciągle sa tylko te z Hello Kitty sad
            A dla trzecio i czwartoklasistek to jakos nie mam pomysłu,. chiałabym cos w stylu Euromic albo podobne Herlitz, ale nie wiem, czy to wzornictwo już nie nazbyt infantylne, szczególnie dla starszej....
            Bedę tez szukac NICi, skoro mają też nie-pluszowe.
            • pacynka27 Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 19:55
              Ja zapobiegawczo kupiłam ten różowo-brązowy z konikiem jak były kilka miesięcy temu na all. Bardzo ładny jest.
              Dla pierwszoklasistki to chyba i z Hello Kitty mógłby być tongue_out
              Zauważyłam na forum takie tendencje, że wszyscy narzekają na dziecinne wzornictwo (piórniki, tornistry herlitz, hama itd) a w realu widzę nawet spore dzieci z 4-5 klasy z bardzo dziecinnymi motywami i chyba im to nie przeszkadza, żeby nie mówić że tak właśnie im się podoba.
              • agni71 Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 22:27
                pacynka27 napisała:

> Ja zapobiegawczo kupiłam ten różowo-brązowy z konikiem jak były kilka miesięcy
                > temu na all. Bardzo ładny jest.

A ja chciałam kupic najpierw plecak/tornister, żeby do niego dobrac kolorystycznie piórnik. W efekcie tornistra jeszcze nie mamy, a i z piórnikiem jakos kiepsko.

> Dla pierwszoklasistki to chyba i z Hello Kitty mógłby być tongue_out

Ale córka jakos nie lubi HK, to co jej będę wciskać. Jak dla mnie to ten ciemnoróżowy albo czarny jest Ok smile

> Zauważyłam na forum takie tendencje, że wszyscy narzekają na dziecinne wzornict
                > wo (piórniki, tornistry herlitz, hama itd) a w realu widzę nawet spore dzieci z
                > 4-5 klasy z bardzo dziecinnymi motywami i chyba im to nie przeszkadza, żeby ni
                > e mówić że tak właśnie im się podoba.

Ja tak sobie pomyslałam, że najstarsza do IV klasy moze by właśnie "łyknęła" ten czarny z różem HK, bo lubi takie połączenie kolorów i plecak tez taki dostała... Muszę dziecko podpytać...
            • gosjana Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 20:01
              Różowe piórniki z konikiem były jakiś czas temu, kupiłam i odsprzedałam, nie podobał mi się, ponieważ był dużo płytszy i mniejszy, materiał cieńszy (syn ma piórnik tej firmy z przed 2 lat więc mogłam porównać)
              Nici fajny, córce bardzo się podoba smile
              Masa piórników niebawem pojawi się w Empiku, nawet już jest sporo smile
              • pia_ Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 20:04
                W największym Empiku we Wrocławiu czyli w Renomie jest juz ogrom piórników, wzornictwo świetne, ceny mniej, ale naprawdę żałuję, ze nie chodzę już do szkoły wink
              • pacynka27 Re: NICI z hipciem w dobrej cenie 12.06.12, 20:50

> Różowe piórniki z konikiem były jakiś czas temu, kupiłam i odsprzedałam, nie po
                > dobał mi się, ponieważ był dużo płytszy i mniejszy, materiał cieńszy (syn ma pi
                > órnik tej firmy z przed 2 lat więc mogłam porównać)

Wszystkie są chyba gorszej jakości. Kupowałam z HK, Carsami, Star Wars i niestety to już nie to samo co 2 lata temu sad
    • dorek3 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 13.06.12, 10:37
      Moi synowie maja ten z ostatniego linka (dwa różne obrazki), ale nie jestem zachwycona aczkolwiek nie wiem czy istnieje jakikolwiek inny, który po 9 miesiącach wyglądałby lepiej. Najsłabszym ogniwem są gumki.
      Synowie mają w nich permanentny, totalny bajzel (pewnie to wina synów a nie piórników).
      • dammma Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 21.07.12, 18:47
        Ktoś ma zdjęcie lub widział, jak te Hamy wyglądają w środku?

• iziak80 Euromic - Angry Birds ? 23.07.12, 18:14
      Natknęłam się na taki piórnik na allegro. Syn się napalił, ale nie ma zdjęć, jak on w środku wygląda. Wiem może ktoś? Czy te piórniki (tuby) wszystkie mają jednakowy środek?
      • unia78 Re: Euromic - Angry Birds ? 23.07.12, 22:02
        Witam;
        Nasz synek też wypatrzył ten piórnik. Sprzedająca odpisała, że w środku nie ma nic sad
        Pozdrawiam - Paulina
        • iziak80 unia78!!! 25.07.12, 19:48
          Pani z Allegro właśnie przysłała mi maila, że dostali piórniki z kurczakami właśnie z klapką. Kupiliśmy smile) Popatrz na aukcje, a jeśli nie znajdziesz, podam Ci linkę na priv wink
          • agni71 Re: unia78!!! 25.07.12, 20:20
            iziak80, ten kupiłaś?:

https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/17/52/58/2517525837

te czerwone jednak ładniejsze, ale rozumiem, ze czerwone są puste w środku?

https://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/24/63/47/87/2463478729
          • unia78 Re: unia78!!! 25.07.12, 22:58
            Hej;
            Dopiero teraz wpadłam do internetu. Też dostałam maila o piórniku z klapką w środku, właśnie ten szary. Czerwone podobno są puste. Nie powiem, bo mnie bardziej wpadły w oko. Ale ja potrzebuję dla chłopca, więc lepiej, że nie jest czerwony.
            Dziękuję za pamięć i pozdrawiam - Paulina
            • iziak80 Re: unia78!!! 26.07.12, 05:24
              dokładnie ten smile na szczęście, synowi się spodobał, więc nie było problemu
    • mama_zona Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 01.08.13, 18:21
      przysłali mi dzisiaj piórnik euromic angry birds (tuba z klapką) wygląda b.fajnie,ale...jest wielki!! przyznam,że na zdjęciach tego nie widziałam wink nic..mam nadzieje,ze nie zajmie pół plecaka,syn zobaczy dopiero jutro.Ja się tylko zapytam czy te NICI są równej wielkości co EUROMIC ? z mojego pomiaru to ma 22.5 dł , 6.5 wys i ok 4 głębokie
      • marika012 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 01.08.13, 18:44
        Tak nici są identyczne jak euromic wielkosciowo. Mniejsze są herlitz a też b. fajne.
      • unia78 Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 01.08.13, 21:11
        Zależy do czego ten piórnik ma służyć. Jeśli 3 ołówki, gumka, nożyczki, to faktycznie wielki. Nasz syn nosi w nim 3 ołówki, pióro, linijka, nożyczki, gumkę, malutki klej, temperówkę, z 15 kredek, 5 cienkopisów. Tak na styk jest. W 1 klasie miał zwykły, 2 stronny piórnik i pomimo, że jest poukładany, to wnerwiało go ciągłe wkładanie wszystkiego do gumek. Teraz ma artystyczny nieład i wszystko na oku. Nie chce słyszeć o zamianie tego piórnika na inny. A po roku użytkowania wygląda jak nówka. W pralce nie prałam. Ale szorowałąm ręcznie szczotką z zewnątrz, bo jakimś gipsem w szkole upaćkał. Polecamy w każdym razie smile
        Pozdrawiam - Paulina
        • dammma Re: Piórniki Euromic jaka jakość? 10.08.14, 01:03
          mama zona- a który dokładnie masz model, bo też się przymierzam, ale nie wiem, czy jest sztywny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka