Dodaj do ulubionych

sukienka na wesele - pomóżcie wybrać

31.05.12, 09:39
1. moda.allegro.pl/exluzywna-suknia-emma-szara-s-36-i2364777804.html
2. moda.allegro.pl/elegancka-suknia-ever-pretty-zebra-3-kolory-cudo-i2368910924.html
3. moda.allegro.pl/promocja-wielkanocna-s-36-hit-kolory-swarovski-i2386720767.html
4. moda.allegro.pl/przepiekna-nietuzinkowa-sukienka-38-i2382104510.html
5. moda.allegro.pl/wloska-koronkowa-malinowa-asymetryczna-plisowana-m-i2373503819.html
6. moda.allegro.pl/wloska-koronkowa-malinowa-asymetryczna-plisowana-m-i2373503819.html
7. moda.allegro.pl/dluga-zwiewna-suknia-wesele-tu38-36-44-kolory-i2369016221.html
8. moda.allegro.pl/asos-wieczorowa-siateczkowa-sukienka-r-38-rozmiary-i2296010940.html

nie umiem sobie do końca poradzić z dalszym odsiewem - te 8 to i tak sukces smile
na razie muszę się zastanowić w ogóle nad tym, w jakim to ma byc kroju, więc kolory są na razie sprawą drugorzędną;
Obserwuj wątek
    • b.bujak 6 - poprawka 31.05.12, 09:41
      moda.allegro.pl/kdk-plisowana-rozkloszowana-sukienka-na-wesele-m-i2357433130.html
      • ola.otiska Re: 6 - poprawka 31.05.12, 09:51
        Chyba wybrałaś złe forum. Napisz na forum Moda, tam ci tak odpowiedzą, że żadnej nie wybierzesz wink
        Wg mnie najładniejsza ostatnia, na drugim miejscu nr 2. A tak poza tym to każda z innej beczki, pierwsza swiecaca, druga w kwaiaty.
        Na jaką to ma byc okazję w ogole??
        • barbi1 Re: 6 - poprawka 31.05.12, 09:58
          No właśnie- każda z innej parafii wink
          Ustal może najpierw czy ma być maxi czy mini,
          bo tak to za duża rozpiętość jest wink
    • snor-snow Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 10:02
      3,5 lub ta w poprawionym linku
    • aurinko Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 10:02
      Mnie tylko ta się podoba moda.allegro.pl/wloska-koronkowa-malinowa-asymetryczna-plisowana-m-i2373503819.html
    • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 10:42
      Przykro mi, ale żadna mi się nie podoba. Zobacz sobie sukienki na asos.com. Wysyłają do Polski. Osobiście lubię proste, eleganckie kroje, nie za obcisłe, bez koronek i draperii. Długość i odkrycia też pod kontrolą, bo pokazywanie za wiele ciała nie jest takie fajne. Przede wszystkim musi to być fason dopasowany do twojej sylwetki, wygodny i eksponujący to co masz najlepsze wink
      • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:09
        W zależności kto co lubi, krótko, długo, midi
        www.asos.com/ASOS/ASOS-Crepe-Dress-With-Drape/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1884622&cid=8799&sh=0&pge=5&pgesize=200&sort=-1&clr=Navy
        www.asos.com/ASOS/ASOS-Midi-Pencil-Dress-With-Wrap-Skirt/Prod/pgeproduct.aspx?iid=1948295&cid=8799&sh=0&pge=5&pgesize=200&sort=-1&clr=Grey
        www.asos.com/TFNC/TFNC-Midi-Dress-With-Sequin-Bodice/Prod/pgeproduct.aspx?iid=2064981&cid=8799&sh=0&pge=6&pgesize=200&sort=-1&clr=Silver%2fwhite
        • marta76 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:16
          ta pierwsza co pia zalinkowala ,ale w koralowym kolorze bardzo mi sie podobasmile
        • minkapinka Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:19
          te zaproponowane przez Pię zdecydowanie ładniejsze smile Tamte dla mnie trochę tandetne.
      • b.bujak Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:32
        no, to mnie, Pia, urządziłaś na kilka kolejnych wieczorów wysyłając mnie na asos.com wink

w tym "problem", że sylwetkę mam dość przeciętną - nie widzę jakichś szczególnych miejsc, które miałabym ukrywać, czy chcieć eksponować; mam figure klepsydry - spore biodra, średni biust, talia wcięta, brzuch się trochę popsuł po drugiej ciąży, ale jest chyba możliwosc dopracowania go w jakims stopniu; wzrost mam średni...
        • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 12:04
          Cała przyjemność po mojej stronie smile

A co do figury, to szukaj takich, które podkreślą talię, ale nie wyeksponują brzuch. Jeśli biodra spore to ciemniejsze doły materiałów. Ten 3 fason wydaje mi się trafiony, choc dół mógłby być ciemniejszy. No i pasuje do wszystkich typów urody, bo jest w srebrze i w złocie. Ale poprzegladaj sobie wszystko i sama dobierz. Polecam na wizaz.pl dział szafa - tam zawsze udzielą Ci rad i jeszcze podobierają dodatki smile
          • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 12:08
            Właśnie zobaczyłam, że złoto-cielista już niedostępna sad
    • marta76 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:03
      nie podobaja mi sie.
      • agar2208 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:13
        Mi też żadna się nie podoba, no może ta z poprawionego linka.
        Napisz może jeszcze ile masz lat i czy jestes niska , czy wysoka. Młodym co innego pasuje i starszym też.
    • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 11:18
      Zobacz jeszcze Mango, Zara i Promod
      shop.mango.com/PL/m/mango/clothing/dresses/?m=familia&v=32
      www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/category/pl/pl/zara-S2012/189503/Sukienki
      www.promod.eu/dresses/index.html
    • koza_w_rajtuzach Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 12:30
      Hmmm, większość z tych sukienek niestety wygląda dość "tanio". Nie chcę, żeby to jakoś źle zabrzmiało, samej szkoda byłoby mi wydać 1000 zł za sukienkę, ale jestem pewna, że można do 200 zł coś fajniejszego wybrać, poza tym istnieją jeszcze używane sukienki.
      Z tych Twoich wg mnie dość fajna jest ta z poprawionego linka, czyli czarna, z drugiej strony nie jestem przekonana czy czarny kolor jest odpowiedni na wesele.
    • atena12345 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 13:44
      żadna mi się nie podoba, wyglądają dosc tandetnie.
      Pia ładne zalinkowała
    • patatajowa Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 13:58
      cos w kiepskich sklepach szukasz, najpierw strój a'la piratka a teraz to wink
      zajrzyj do promodu, ostatnio były tam sliczne sukienki, proste i sporo tansze.
      chyba ze boisz sie ze w takiej z promodu będziesz odstawac znacząco od reszty
      pań na weselu? wink
      • b.bujak Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 15:24
        patatajowa napisała:

> chyba ze boisz sie ze w takiej z promodu będziesz odstawac znacząco od reszty
        > pań na weselu? wink

właśnie! boję się, ze bede odstawac z moimi pomysłami -jak widac słusznie... mam świadomość, że jestem do tyłu z trendami;
        dlatego przeprowadzam konsultacje społeczne smile

trza dziecka komuś podrzucić i do miasta jechać wink
    • syka7 Re: ja wybrałabym 3 31.05.12, 14:26

• mycha79 Re: ja wybrałabym 3 31.05.12, 14:52
        Wszystko zależy od Twojego wieku, stylu, gustu... Mi też nie podobają się zalinkowane przez Ciebie sukienki. Dla siebie sukienek na większą okazję szukam najczęściej w Zarze, Promodzie lub H&M. Ostatnio w H&M wyczaiłam w promocji piękną czarną za 60 pln. Sukienki Asosa bardzo mi się podobają, ale ja muszę przymierzyć rzecz zanim ją kupię. Natomiast uważam, że jeśli Tobie podobają się właśnie takie kiecki jak zalinkowałaś to powinnaś kupić to co się podoba Tobie. Nie zważając na to, czy wg innych to tandetne, czy brzydkie. Bo wszystko jest kwestią gustu, a ja np. nie lubię czuć się "przebrana".
        • eo_wina Re: ja wybrałabym 3 31.05.12, 16:48
          Przykro mi, ale zadna z podanych przez Ciebie linkow nie podoba mi sie.
          Natomiast chetnie zalozylabym te z pierwszego linka, ktore podala Pia w koralowej czerwieni. Bardzo fajna.
    • monikaa13 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 19:45
      Zależy kiedy to wesele. Jak latem to niby się tak przyjęło, że latem to zwiewne, krótkie, letnie ale ja akurat nie jestem przekonana do tego. Wesele to poważna sprawa i długa elegancka suknia zawsze wygląda dobrze.

Jak dla mnie:

1. Bardzo ładna
      2. Super
      3 Oj nie - brzydka
      4. Straszna
      5. Nijaka
      6.
      7. Nie jestem przekonana, jakaś taka teatralna
      8. Oj nie, chyba za odważna jak na wesele, zbyt wyzywająca

link z drugiego postu: NIE.
      • monikaa13 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 19:48
        Pokazane te z Asos w ogóle mi się nie podobają, to nie są sukienki weselne - chyba raczej biurowe. Osobiście uważam, że na wesele można się ubrać inaczej niż na co dzień i nawet trzeba.
        • minkapinka Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 20:05
          a na co dzień nosisz sukienki z rozcięciem na plecach albo z cekinową górą? wink
          • monikaa13 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 20:17
            Nie, nie noszę ale nie kojarzą mi się weselnie.
            • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 20:23
              O rany, wg takiej kategorii, to rzeczy, które kupuję z przeznaczeniem na wesela i śluby nadawałyby się pewnie jako strój domowy wink
              • monikaa13 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 20:26
                Być może. Każdy ma przecież inny gust. Dla ciebie są eleganckie i idealne na wesele, dla mnie nie muszą. Kiepsko by było gdyby każdy miał ten sam gust.
          • mamamadzia_4 Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 20:40
            sukienki i z wątku założycielki faktycznie jakieś takie "tanie" z wyglądu, a w tych z wątku pii, no proszę was, ale nawet fajne zgrabne młode dziewczyny - modelki wyglądają jak pokraki, więc wyobrażam sobie jak będzie w nich wyglądała przeciętna osoba o przeciętnej figurze/wzroście/urodzie itp., no błagam zlitujcie się naprawdę nie ma na rynku normalnej zgrabnej kiecki ?
    • pia_ Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 31.05.12, 20:51
      Ok, kończymy wątek, bo zamiast o kieckach zaczynamy wytykać sobie różnice w gustach i upodobaniach smile. Załozycielka watku nadmieniła, ze jedzie do miasta siać popłoch w sklepach, więc zyczmy Jej powodzenia i udanej zabawy w nowej sukience/stroju.
      • paliwodaj Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 01.06.12, 03:49
        na forum dostaniesz tyle opinii co uzytkownikow. Osobiscie nie podobaja mi sie linkowane sukienki. Aby ci lepiej doradzic przydaloby sie wiedziec ...jaka masz figure, ale domyslam sie ze nie wkleisz swojego zdjecia w bieliznie.
        Inna sprawa ze ciezko jest stwierdzic jaki rodzaj materialu ma sukienka na stronie internetowej, sukienki od wielkiej okazji zawsze mierze, albo sprawdzam czy jest mozliwosc latwegi zwrotu do sklepu internetowego. Ostatnio szukalam sukienki na komunie i stwierdzam ze strasznie duzo wisi tandetnych poliestrow.
        Moje typy jezeli chodzi o styl
        https://www.ralphlauren.com/graphics/product_images/pPOLO2-12374580_standard_t240x400.jpg
        https://www.ralphlauren.com/graphics/product_images/pPOLO2-11820152_lifestyle_v360x480.jpg
        https://www.ralphlauren.com/graphics/product_images/pPOLO2-12508541_standard_v360x480.jpg
        https://www.ralphlauren.com/graphics/product_images/pPOLO2-12374531_standard_v360x480.jpg
        https://www.ralphlauren.com/graphics/product_images/pPOLO2-12218033_standard_v360x480.jpg
        • atena12345 paliwodaj 01.06.12, 07:46
          ładne kiecki, proste i kobiece
          • a-e-p Re: paliwodaj 01.06.12, 08:30
            Dokładnie, to sa sukienki w ktorych ja poszłabym na wesele, tzn. w jednym fasonie ze wzgledu na swoja figure. Klasa, szyk i prostota, do tego dobry materiał, a nie poliester, tylko ta cena...
            Sukienke nalezy dobierac do figury, inaczej to szukanie igły w stogu siana...
            • kolina01 Re: paliwodaj 01.06.12, 11:14
              Sukienki paliwodaj piękne - tylko niby z czego miałyby być uszyte? Ta ostatnia, chyba z jedwabiu powinna być, żeby nie była z poliestrusmile A wtedy jej cena szłaby w kilka tysięcy przy tej długoścismile
              A tu nie mówimy o sukni na "czerwony dywan"smile
              • kolina01 Re: paliwodaj 01.06.12, 11:30
                Jak widać co do cen i składu - to sporo ponad przeciętna kieszeń:
                www.ralphlauren.com/product/index.jsp?productId=12961231&cp=1760782.4332103&ab=ln_women_cs1_dresses&pg=11&parentPage=family
                TEn sam producent - w seriach i kolekcjach "mniej ekskluzywnych" - też w składzie ma "poliester"sad Wtedy cena "zjadliwa" ok. 200$. Ewentualnie len - niestety przy tym nie wszystkie fasony wychodząsmile (na pewno nie te cudownie leistesmile )
                Dlatego nam śmiertelnikom niekiedy trzeba iść na ustępstwa i dopuścic ten wredny poliestercrying
        • b.bujak Re: sukienka na wesele - pomóżcie wybrać 01.06.12, 12:44
          dziękuję, paliwodaj
          śliczna ta limonka....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka