11.06.12, 15:14
polecicie jakis? czytam o kindlu onyx i prestigio. Nie chcialam wydawac wiecej niz jakies 550zł.
ale ni emoge rozszyfrowac czym sie roznia?
widze ze kindle nie ma np wejsc na karte, a prestigio nie wszystkie z kolei maja wifi.
calkiem sensowny wydaje mi sie prestigio 5162.
Ale nie wiem jaka jest wyzszosc jednego urzadzenia nad innym? czytac bede glownie po polsku. widze ze w niektorych mozna ogladac filmiki co tez plus dla dziecka na droge, bo mam tylko jeden telewizorek mobilny.

jezeli kindle to touch czy inny? jest jakis za 139 w special offer 3g czy cos takiego. Nie wiem o co chodzi czytalam ze niketore maja problem z formatowaniem, ze zmian plikow na inny.
Obserwuj wątek
    • asania Re: eczytnik 11.06.12, 16:45
      Mam kindle 3g od gwiazdki i jestem nim absolutnie zachwycona! Nie potrzebuję wejść na kartę, bo zakup książek odbywa się bezprzewodowo i trwa ułamki sekund. Kindle łączy się z internetem wszędzie i ... zupełnie za darmo. Te na których można oglądać filmiki to nie czytniki, a tablety takie proste. Różnica jest kolosalna dla osoby czytającej - ich ekrany nie mają technologi e-papieru, a więc same generują światło i, co za tym idzie, męczą oczy jak zwykły smartfon. A ekran kindla jest dla oczu genialny...
    • s_mag_s Re: eczytnik 11.06.12, 16:53
      chwała temu, kto napisze elaborat z odpowiedziami na twoje pytania, a pokrótce:
      jak z możliwością wyświetlania filmów, to bez wyświetlacza w technologii e-papieru - e-ink wg specjalistów mniej męczy oczy i jest przyrównywany do czytania zwykłej książki (użytkownicy LCD mają zazwyczaj na ten temat opinię różniącą się od specjalistów), da się czytać nawet przy świetle słonecznym, co dyskwalifikuje większość ekranów LCD ; różnica między czytnikami to również odczytywane formaty, choć to w mniejszym stopniu obecnie ważne, bo większość sklepów ma w ofercie różne formaty,niemniej pod kindle w większości przypadków da się bezboleśnie konwertować przez calibre
      special offer (wersja z reklamami sponsorów, dzięki temu tańsza) z Polski nie kupisz - jest to wersja wyłączona ze sprzedaży międzynarodowej, wersje z darmowym dostępem do internetu 3g działają bezpłatnie na terenie Polski tylko w wersji kindle keyboard i chyba dx

czytnik z możliwością wyświetlania filmów to tak naprawdę tablet, u jednych się sprawdza, u innych nie bardzo, w myśl zasady 'jak coś do wszystkiego...'

Poczytaj świat czytników - jest tworzony pod kindle, ale daje możliwość w miarę przystępnie zapoznać się z czytnikami w ogóle, niestety ułatwia wybór wyłącznie w sposób tendencyjny - możesz wybrać każdy, byle kindle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka