Dodaj do ulubionych

Kocyki Anny Muchy

22.06.12, 16:05
Dzisiaj będąc w 5 10 15 natknełam się na kocyki sygnowane nazwiskiem Anny Muchy. Po organoleptycznym obadaniu sprawy stwierdzam że w dotyku są szalenie miłe jednak niezbyt podoba mi się ich wzronictwo ( jeśli ktoś nie widział www.motokobiety.pl/Kocyki,La,Millou,by,Anna,Mucha,galeria,651.html ) I cena 149 - 299 zł jak za kocyk jest chyba kwotą zaporową. Co o nich sądzicie? Kupiłybyście coś dla dziecka sygnowane nazwiskiem znanej osoby?
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 16:11
      Mi wzornictwo podoba się bardzo, nie macałam natomiast. W życiu nie dałabym tyle kasy za głupi kocyk bez względu na to kto go zaprojektował.
      • renata28 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 16:18
        A ja bym nie dała tyle ze względu na to, kto go zaprojektowała smile
    • kropkaa Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 16:25
      Cena z kosmosu. Ale niemowlak na pewno będzie zachowywał się godnie pod takim kocykiem. Np. prześpi całą noc wink
      • nglka Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 16:28
        kropkaa napisała:

> Cena z kosmosu. Ale niemowlak na pewno będzie zachowywał się godnie pod takim k
        > ocykiem. Np. prześpi całą noc wink

big_grin big_grin big_grin
        Padłam!
      • slonko1335 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:19

> Cena z kosmosu. Ale niemowlak na pewno będzie zachowywał się godnie pod takim k
        > ocykiem. Np. prześpi całą noc wink

cholera cofam to co wcześniej napisałam. Dałabym tą kasę w takim układziewink
        • antyka Slonko... 25.06.12, 09:47
          padlam!
    • ju_mi Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 16:34
      Mamy kocyk La Millou, ale nie z kolekcji Anny Muchy. Te akurat mi się nie podobają. Kocyk kosztował 169zł i nie żałuję, ze tyle za niego dałam.
      • kanna Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:10
        nie żałuję, ze tyle za niego dałam.

Błagam... a czym się różni ok kocyka za 49 złotych?
        • sylki Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:27
          metką wink
          • pucaluta Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:28
            sylki napisała:

> metką wink

AAAAaaa no tak, to trzeba będzie w przeciwieństwie do tańszych wersji, mieć metkę zawsze widoczną wink
        • fifiriffi Re: Kocyki Anny Muchy 10.08.12, 18:17
          kanna napisała:

> nie żałuję, ze tyle za niego dałam.
          >
          > Błagam... a czym się różni ok kocyka za 49 złotych?

Boooo....markowy?i za 149zł,a nie za 49big_grin
    • alpepe Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 16:51
      jaki tam jest skład?
      • zebra51 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:26
        bawełna podszyta tzw. minky
      • pucaluta Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:26
        Ja akurat tych kocyków nie macałam, ale macałam ten sam polar, z którego uszyta jest spodnia warstwa kocyków. I powiem szczerze - jest przecudny, fajny, miły, wypustki mogą stymulować w starszym wieku, gdy dziecię bardziej się światem interesuje, więc czemu nie. Ale żeby od razu dawać za niego taką kasę? Ja nie dałabym tak czy owak.
        • kanna Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 18:38
          > wypustki mogą stymulować w starszym wieku,

co? co stymulują? big_grin
        • sylki Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 19:57
          Oj dziewczyny,
          170 zł za kocyk to i tak pikuś smile

Prawda taka, że jedna dziewczyna da i 500 zł inna nie, jeszcze kto inny kupi wózek za 5 tys, a kto inny za 500 zł, taki świat smile

Takich przykładów można mnożyć
    • edelstein Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 17:39
      Kocyk do maxi cosi z czapeczka itd.kosztowal mnie 90euro i mam go do dzis,choc syn wyrosl.Lubie ten kocyk.Jesli te kocyki Muchy tez sa takie fajne to czemu nie.
    • leneczkaz Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 18:11
      Wszytko co ma w tytule Muchę A. jest paskudne.. wink
      • mariannamm Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 19:22
        Polar robiony jest z plastikowych butelek i jakos nie w glowie mi przykrywac noworodka lub niemowlaka a nwet moja 3 lenia corke butelkami uncertain
        Bawelna lub welna przeciez ta druga o niebo cieplejsza od polara i zdrowsza.
        Welna z Alpaki milion razy zdrowsza i tansza niz kocyk jakiej niby gwiazdy.
        • kanna Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 19:31
          Wełna lubi uczulać, niestety uncertain
    • kornnella Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 19:47
      agnieszkabe77 napisała:

> Kupiłybyście coś dla dziecka sygnowane nazwiskiem znanej osoby?

Znanej osoby tak smile
      A.Muchy niekoniecznie big_grin
    • manala Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 19:58
      macałam...bardzo się przyjemnie macało...gdyby nie to, że są drogie to bym kupiła
      • perspektywa13 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 20:20
        Nawet jesli na dzień dzisiejszy kogoś stać na ten kocyk, to czy warto?
      • slonko1335 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 21:14
        też poszłam zmacać. Fakt baaardzo przyjemny ale baardzo przyjemnych kocyków widziałam kilka za duuużo niższą cenęsmile
        • mmala6 Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 22:11
          no nawet nie chodzi o to czy stać tylko o, bo ja wiem, rozsądek? Wszak kocyk to tylko kocyk. Wiadomo, że wybiera się te milsze w dotyku, z dobrych przyjaznych dla skóry dziecka materiałów etc. Ale czy to musi być kocyk SYGNOWANY A.M.? kimże ona jest aby płacić za metkę z jej nazwiskiemwink poza tym jakoś nie chcę aby dzięki mnie zarabiała kasę i kupowała sobie nowe szpilkitongue_out
          • mykejla Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 22:29
            no ostatnio została matką, więc teraz wyda książkę z poradami jak wychować dziecko, albo z listą wyprawkową albo z dietami uncertain I będzie innym mundrych rad udzielać. Tak już robią te "gwiazdki" tongue_out
            • ursgmo Re: Kocyki Anny Muchy 22.06.12, 23:23
              Tylko ciekawe kiedy te "gwiazdki" pomiędzy wywiadami , serialami , bankietami i innymi pierdołami mają czas na zwykłe życie i normalne rodzicielstwo ?
              kocyka bym nie kupiła bo mi się nie podoba , nie cena , nie "projektantka" tylko sam kocyk
          • janka39 Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 00:11
            Najlepszy nasz kocyk, 100% bawelny, sliczny, mieciutki, pasujacy wzorem do body i skarpetek wink kupilam 3 lata temu w kappahlu, na wyprzedazy 50/50. Za cale 17 zl! Do dzis jest jak nowy.
            Rozsadek czasem sie przydaje, a ja, podobnie jak mmala, nie zamierzam sponsorowac nowych louboutinow tej pani
            Z tego samego powodu nie kupie reebokow easy tone i pieluszek bambino wink
    • 18_lipcowa1 Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 07:33
      Co o nich sądzicie? Kupiłybyście coś dla dziecka sygnowane nazwiskiem znanej osoby?

Jasne, gdyby było dobre i w miarę cenowo.
      ale 149 -299 za przepraszam KOCYK to chyba kogos pogieło
      • slowo.koniec Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 09:13
        Mi akurat te kocyki się podobają i jeśli miałabym noworodka w domu to bym kupiła bez względu na to czyim nazwiskiem są sygnowane. A czy cena zaporowa? Dla mnie nie.
        • perspektywa13 Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 09:56
          Właśnie, właśnie, nie dopisałam,że nie warto, nawet jesli kogoś stać i dla niego nie ejst ceną zapoprową, własnie o ten rozsądek chodzi. Dziś stać, jutro nie, powstrzymajmy te zapędy do kupowania, kupowania, kupowania.................. Już lepiej odłożyć, co zostanie z kocyka, jesli tańszy kupimy na naukę dla dziecka w przyszłościwink
          • matyldamoja Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 10:27
            a mnie się podobają - kupiłabym , lubię otaczać się dobrymi gatunkowo rzeczami, za taką kwotę kupiłam ażurowy kocyk i jest cudny , nie żałuję a dziecko nie poci się pod nim jak pod jakimś sztucznym, choć nie przesypia zbyt wieleuncertain
            • mmala6 Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 11:19
              ale świat nie jest zerojedynkowy. Jest jeszcze wiele wiele wiele materiałów/kocyków pomiędzy 'sztucznym' a kocykiem 'z dobrym gatunkowo Anny M.' To naprawdę nie jest tak, że albo kupimy kocyk za 300zł albo sztuczny badziew za 15zł, buty nie do zdarcia za 250zł albo byle co na miesiąc za 25zł....jest jeszcze duże 'pomiędzy'wink Ja już pomijam Annę M., słynną projektantkę oraz mamę trzódki dzieci, ale znamienne dla wielu młodych rodziców (nie wszystkich na szczęście) jest przekonanie, że musi dla swojego dziecka kupować rzeczy najlepsze ergo najdroższe. Drogie zabawki, drogie wózki, drogie ubranka, drogie kosmetyki, drogie kocyki, drogie butelki, czapeczki, skarpetki i chusteczki do pupy. To takie przekonanie 'nie oszczędzam na własnym dziecku'. Tak jak napisała dziewczyna wyżej kupowanie, kupowanie, kupowanie, kupowanie...I właśnie dla takich mam są kocyku A.M.smile
              • janka39 Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 12:00
                brakuje mi tu opcji 'Lubię to" wink
                Gdyby byla, zalajkowalabym post mmalej smile
                Bo bardzo "lubię" smile
                • sisterofnight79 Re: Kocyki Anny Muchy 23.06.12, 13:07
                  te wzorki kojarzą mi się z czachami, masakra jakaś smile
              • edelstein Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 12:59
                Jakosc kosztuje.Co cie tak boli ile kto wydaje na wlasne dziecko,za twoje kupuja?znam takie osoby jak ty w realu,na setne pytanie dlaczego takie drogie skoro w Lidlu mozna kupic super hiper mam ochote odpowiedziec: “Bo tak mi sie k... podoba“.Nie ma nic wspolnego z nie oszczedzaniem na wlasnym dziecku,wrecz przeciwnie drogi wozek zwrocil sie w 95% po dwoch latach sprzedalam go prawie za ta sama cene co kupilam,z innymi rzeczami podobnie.Imho zauwazylam,ze ci ktorzy tak krytykuja sami po prostu na takie rzeczy kasy nie maja i dorabiaja ideologie.Zalosne.
    • malgosiek2 Wklejone przez moderatora 23.06.12, 20:04
      Kocyki Ani Muchy - jednak zabrakło odwagi?

Autor: froobek 23.06.12, 20:00
      Odpowiedz
      Miały być w czaszki. Niby jakieś tam czaszkopodobne kształty są, ale ogólnie jest słodko i pastelowo. Wyszło kompromisowo czyli akurat zupełnie nijako...? Jak myślicie? Za tę cenę wolę kolejny kocyk Martello lub Many Months...
      • eliszka25 Re: Wklejone przez moderatora 24.06.12, 18:44
        moj syn ma rakiete tenisowa sygnowana nazwiskiem rogera feredera, ale nie wiem ile kosztowala, bo dostal ja od chrzestnego w prezencie. no, ale rakieta sygnowana nazwiskiem najlepszego tenisisty wszechczasow, to jednak nieco inna liga niz kocyk anny muchy, ktorej macierzynstwo tak sie rzucilo na glowe, ze zaczela nawet projektowac rzeczy dla dzieci tongue_out.

a tak na serio, to sadze podobnie jak mmala. dobre niekoniecznie znaczy najdrozsze. przekonalam sie o tym juz nie raz. podczas zakupow wygrywa zwykle zdrowy rozsadek, ale czasem potrafie zaszalec i kupic cos niewspolmiernie drogiego do jakosci, bo np. podoba mi sie tak, ze szczena opada. te kocyki na kolana mnie nie powalaja, wiec bym nie kupila. nigdy nie zdarzylo mi sie kupic czegos tylko dla metki.
    • balbinasp9rto Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 09:27
      a ja bardzo lubie takie rzeczy - co prawda kocyk piekny bawelniany kupilam motherhood (moze nie tak drogi, ale dla mnie super) wiec juz nie potrzebuje, wzornictwo bardzo mi sie podoba
      • blizniaki14 Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 09:43
        Mnie się nie podobają, nie rzucają na kolana wink ale zawsze się znajdzie ktoś kto kupi. Po takiej reklamie kocyków na tym forum choćby wink
        Nie żałuję na dzieci, a mam ich troje, ale nie szaleję też,że wszystko muszą mieć naj naj naj!!! Jak któraś z was już napisała, pieniądze raz są, raz może ich nie być. Ale chyba za mało je szanujemy, za mało oszczędzamy... ale to już inny temat smile
        • nazuz Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 10:29
          mnie sie podobają ale bym nie kupiła. Tryb "nie oszczędzam na dziecku" wyłączył mi sie jak zaczęłam kupowac buty - oszczędzam na ciuchach żeby kupić buty. A na coś tak krótkotrwałego jak kocyk... no szkoda mi kasy no, i tak pójdzie na pierdyliardową ksiażeczkę czy inną maskotę.
          A przy drugim to juz w ogóle tryb "oszczędzam" się właczył na maksa, zwłaszcza, że mam różne płcie więc zakupy podwójne musze robić i raczej niestety jedno po drugim nosić nic nie będzie.

A w ogóle dla mnie projektowanie czy sygnowanie nazwiskiem celebryty znaczy tyle co nic - tylko podejrzewam, ze cena zawyżona, bo z czegoś tego celebrytę opłacić trzeba
          • balbinasp9rto Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 10:37
            cena napewno zawyzona smile po przemysleniu jednak wole naturalne kocyki, na lato bawelna sprawdza sie super - wiecie moze gdzie oprocz motherhood mozna jeszcze kupic takie naturalne, jakby dziergane na drutach kocyki?
            • aribeth1 Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 13:36
              Taki dziergany to ja mam Peekaboo, fajniutki jest.
            • gaga-sie Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 18:54
              Mamas&papas. Dopiero skończyła się kampania tej marki na Limango, kocyki też były, bawełniane i dziergane również.
            • sylki Re: Kocyki Anny Muchy 25.06.12, 19:38
              mamas & papas
              oraz ale te już nie na drutach po prostu bawełniane,
              david fussenegger

co do kocyków la milou, te sygnowane przez A.M nie wydają mi się droższe od tych nie sygnowanych
              • leigh4 Re: Kocyki Anny Muchy 26.06.12, 12:09
                Nie kupiłabym niczego ani dla swojego dziecka ani dla siebie pod czym miałabym spać a co kojarzyłoby mi sie z czaskami, piszczelami, wnętrznościami czy robakami. Sen to dla mnie spory komfort, dbam o to, żeby wówczas otaczać sie takimi przedmiotami, których widok i dotyk sprawiaja mi przyjemność. A te wymienione budza we mnie odrazę. Nie ukrywam, że gdy synek był malutki kupiłam bardzo drogie kocyki dla niego, więc cena tych kocyków mnie nie szokuje. Inna sprawa, że zachowałam je do dzisiaj. Podobnie jak niebieskie kocyki z ikei, własnie te 15zł - różnicy w zużyciu nie widzęwink
                Co do "lansu< związanego z osoba projektantki..Hm... gdyby był to kocyk zaprojektowany przez Sonię Rykiel, to rozumiałabym ew. zachwyt, ale przez dziewczynę znaną jedynie w PL z kolorowych gazet, znaną jedynie z tego, że jest byłą dziewczyną kuby wojewódzkiego i wystąpiła w kilku odcinakach "m jak miłość"..?? No darujcie....smile
    • kudlata1 Re: Kocyki Anny Muchy 26.06.12, 13:02
      nie kupiłabym takiego kocyka ze względu na skład... Preferuję bawełniane
      Wzornictwo dość przyjemne
    • abrakadabraaa Re: Kocyki Anny Muchy 27.06.12, 18:53
      Mi się podobają kocyki La Millou, ale te "zaprojektowane" przez Muchę już nie. Śliczne są małpki, sówki, pacyfki... W sumie stać mnie, ale jakoś ciągle sie waham. Ciężko wybrać wzór i wiele jest niedostępnych. Wracając do Muchy, to moim zdaniem ogromnym przegięciem w tych kocach jest ogromna metka z jej imieniem i nazwiskiem. Czyżby jakieś kompleksy?! Skoro musiała się podpisac, nie można było zrobic tego jakoś delikatnie, stonowanie? Szczerze mówiąc, nie zazdroszczę jej niczego .... ale męczy mnie ta celebrytka. I napewno nie zachęca do kupowania. Była mi obojetna, ale przez te nachalne reklamy jakoś unikam jej wizerunku.
    • aagnes Re: Kocyki Anny Muchy 10.08.12, 21:45
      Kupilabym ten kocyk tylko w przypadku kompletnego braku pomyslu na prezent dla swiezych rodzicow (a raczej ich dziecka), ktorzy wszystko juz dla dziecka maja, ot taki gadzecik, przy okazji przydatny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka