Dodaj do ulubionych

Trudny romans Bułgarów z carem

IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:11
I tak morze Bułgarzy mają najpiekniejsze, cunka dla Milenche
Obserwuj wątek
    • Gość: pio Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:31
      Masz rację stary, byłem w Sozopolu i było bosko
      • Gość: truniek Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 16.10.03, 14:06
        Ja duzo słyszałem o Nesebyrze. Kim jest ta Milenche?
    • Gość: karpiu Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:33
      Tak jest. Milion cunek dla rudej! Niech żyją Wazow, Lewski,
      Asparuch i Szopska Sałata!
    • Gość: popus Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:34
      Zwiększmy wzrost gospodarczy tych wspaniałych ludzi, w przyszłym
      roku wszyscy na Złote Piaski!
      • Gość: trek Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 16.10.03, 14:03
        A ja chcę jechał do Riły. Widziałem świetne fotki
    • Gość: Iwan Iwanow Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:26
      Tak chwalicie, jadę... Tylko gdzie jest ta Bułgaria, chyba
      przespałem lekcję na geografii
      • Gość: sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:30
        Stary skąd żeś się urwał, BUŁGARIA. Mieszkasz w Stanach, czy
        co..? A Witosza, Graf Ignatiew, Pamparampaporowo... Mileny
        Nikolajewny nie znasz?
        • Gość: Iwan Iwanow Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:31
          Spoko, kojarzyłem, tylko chciałem uściślić. W sumie to nawet mam
          bułgarskie nazwisko - jadę napewno. Pozdrawiam Milenę
          Nikolajewnę.
          • Gość: sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:32
            Niech zyje ruda!!! Na jej cześć potrójne "Merci, merci, merci"!!!
      • Gość: Sofijanski Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:34
        Az sym Stefan Sofijanski, az iskam skazat czto nasza Sofia mnogo
        hubow gorod, Druzba-2 najhubow i abtobus 204 mnogo hubow, a
        najhubow e edna bylgarka, ale mne ne wolno tia obiczat, bo imam
        zonata.
        • Gość: Simeon II Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:38
          Zdrasti, az sym tzar Simeon, hm, znaczi premier Simeon. W
          Bulgaria wsiczku e dobre, ima solnce, morie ima praskuwa i
          smokinie, ciuszki i carewiczki. Takie carewiczki nie ima nawet w
          Niu Yorkie, Giote i Rejgen nigdy ne wcinali takie ciuszkite.
          Bulgaria wecome to (eto na angliski - az znam mnogo jazykow)
          • Gość: ANka Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:26
            NO to e za was ne wazmozno de se razbere. I czuszki. Kazwa se krastawiczki (nie
            carewiczki - gapy....)
            Predpolagam za was tarator no wi towa ne znaete...

Buzka
            i zegnam
            • Gość: sino i chlopaki Re: Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:27
              tarator znam, a do tego nie jestem slawista.
              • Gość: ANka Re: Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:24
                To wybaczam. przepraszam bo odebralam jako drwine..
                Jesli ma Pan rudowlosa ukochana dziewczyne to jest wyjatkiem jak na bulgarie :)
                Milego dnia..
                W W-wie np jest kilka dobrych bulgarskich knajpek jesli Pan bedzie mial szanse
                sie wybrac - polecam
                • Gość: ANka I wsiczku najdobre IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:29
                  na twojetu mace..
                  z czerwenite kusa..
                • Gość: sino Re: Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:07
                  Na imie mam Piotr, a jestesmy na m-cu w W-wie. Duzo slyszalem o
                  VarnieII, ale jeszcze tam nie dotarlismy :)
        • Gość: Stojanow Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:41
          Polaki, ja byl u was z wizyta i znac troche polska jazyk. Mam
          propozycja. Pamieniom nasz planina Witusza na Milencze. Tak e
          hubow. Zdrasti na Kwasniewski
          • Gość: Siwiec Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:44
            Szanowny Panie Prezydencie, pragne podziekowac za pozdrowienia
            dla Pana Prezydenta. Nie moze sam odpowiedziec, bo jest w Rzymie
            (Roman), a mi zabronil. Niech zyje przyjazn Bulgarii i Polski!!!
            Ide sie za to napic
            • Gość: ANka Gamonie szanowni IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:07
              Wi niszto ne znaete. Bylgarskim ne prilicza wubszte na ruski ezyk.
              Ne ste widali kekwo e krasawica i szto oznaczawa bulka..
              Towa ne e na ruski.
              sazaliawam se mnogu no dla ruskich moj ezyk powecze prilicza na polski...
              A jest jeszcze stara planina i Borys godunow..
              Nudziarze
              • Gość: ANka Do admina IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:09
                gratulacje - skoro juz moj nick byl uzywany to domyslam sie przez kogo i w jakim
                celu.
                Na niewiele sie to zda. Przy okazji wiem tez, ze (o dziwo) dolaczone do niego
                bylo moje IP
                • Gość: ANka I dzieki za lep IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:15
                  - lekko glupkowaty.
                  Male pytanko - chyba jest jeszcze takie male panstewko w Europie - Albania? Czy
                  tam sie moze cos dzieje? a umiecie tez po albansku?
                  NO to rulllez...po waszemu...
                  Pa, pa
                  • Gość: Poliglota Re: I dzieki za lep IP: *.chello.pl 19.10.03, 16:32
                    Pewnie, ze umiemy po albańsku! Faleminderit shume - dziekuje bardzo, mire u
                    pafshim - dowidzenia, itd. itd.
        • Gość: ANka Az iskam da kaze cze... IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:23
          To tak gwoli scislosci.. ages...
          but not years of corrections and perhaps finally you´ll make it fine...
          SY
    • Gość: sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:45
      czy, aby tu ktos sie nie podszywa za znane osobistosci. Dosyc
      zartow. Milenko - morze cunek
      • Gość: ANka Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:04
        Nie umiecie mowic po bulgarsku. nie ma takiego slowa pamieniom..
        Lepiej sie bawcie w GC.
        a o tej kulturze nie macie pojecia- tak jak nie odroznicie kiczu od prawdziwej
        sztuki
    • Gość: ANka Dobyr weczer sladuran IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:21
      Priatno wreme za teb i mnogu, mnogu sczastie. As dowiarwam w twoj kysmet. Puneze
      toj na wsiczki e nuzen...
      (gospodin sino :)))
      • Gość: Krasimir Krumow Ama tuk e napravo BG forum, bravo, bravo! IP: 213.91.180.* 16.10.03, 22:56
        Milo az, ze ktos na forum GAZETY wyglupia sie po bulgarsku
    • Gość: ludwik Re: Trudny romans Bu?garów z carem IP: *.mts.net 17.10.03, 04:11
      Widzialem wiele krajow swiata,od arktyki ,az po tropik,ale
      zadnego innego kraju nie pokochalem tak jak Bulgarie.
      • Gość: malina Re: Trudny romans Bu?garów z carem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 10:14
        Świetna, wielowątkowa i zgłębiona dyskusja. Bravo Sino, mojto
        momcze, ti si velik. Życzę takiego zapału wszystkim Bułgarom. I
        Polakom.
        • Gość: sino Re: Trudny romans Bu?garów z carem IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:24
          Zdrasti,
          fajnie, ze dolaczyliscie. Intencje mam wylacznie dobre, Bulgaria to moje
          ulubione miejsce pod sloncem, a zarty sa skierowane do mojej ukochanej
          dziewczyny-Bulgarki. A co do mojego bulgarskiego, to tak mi sie juz miesza, ze
          najpierw mojto momomcze zrozumialem "moja mamo". Grunt, ze chce sie nauczyc.
          Moje ulubione bulgaryzmy - ciao, merci, pekinese, gora, jagoda. Viva Bulgaria!
          • Gość: ANka O! to cos jak u nas IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 16:28
            kartofel, giwera, fajrant, i lufcik :))))
            Ale trza od czegos zaczac...
            ne moge da guwore powecze dnes.
            Imam rabuta. Posle szte se wyrne moze bi..
    • Gość: kasik Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: 195.117.149.* 17.10.03, 12:13
      Gość portalu: sino napisał(a):

> I tak morze Bułgarzy mają najpiekniejsze, cunka dla Milenche
      co prawda to prawda-morze maja super od 3 lat tam jeżdże
      • Gość: Sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:30
        Morze, gory (gory-planiny, nie gory-lasy), jedzonko i ludzie
        • Gość: ANka I chora IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:27
          Ja lubie tez sluby :)))
    • Gość: pio Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:42
      Jedno czego w Bulgarii unikam to boza. Czy jest jakis nie-Bulgar, ktory lubi
      ten napoj?
      • Gość: ANka Uhm IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:26
        Jak sa do tego orzechowe ciasteczka to troche lubie..
        W sofii byla kiedys taka dobra sladkarnica...
        Obok kamienicy w ktorej mieszkala moja babcia...
        • Gość: pio Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:11
          Gość portalu: ANka napisał(a):

> Jak sa do tego orzechowe ciasteczka to troche lubie..
          > W sofii byla kiedys taka dobra sladkarnica...
          > Obok kamienicy w ktorej mieszkala moja babcia...
          Tak, tak a obok byl kiosk i sprzedawano 24czasa i batoniki
          moreni...
          • Gość: pio Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:30
            Sino, mylisz miejsca. Moreni sprzedawano po drugiej stronie, a co do gazet to
            sprzedawano "Trud", "Bylgarska Bulka", "Egasi" oraz "Wsiczku e dubre", "24
            czasa" sprzedawano dwie przecznice dalej.
            • Gość: Iwan Iwanow Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:32
              Dosyc tego, rozgryzlem was - Pio i Sino to jedna osoba, sam sie wydales!!!
              • Gość: Stefan Stefanow Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:36
                Imasz racjata, Iwan, az rowniez rozgryzowal te dwe typkite. Ne wstyd e wam li?
                • Gość: malina Re: Uhm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 14:40
                  nudy na pudy...
                  Prosze juz isc do domu i zjesc ruskie
                  • Gość: pio i chlopaki Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:31
                    Malina, oto moja odpowiedz dla ciebie :P .
                    Co do ruskich, to Milenko (tak tak prosze panstwa, da da, Malina to nikt inna
                    tylko Milena - teraz jestes spalona w sieci i musisz sie przeprowadzic!!!)
                    zycze smacznego. W koncu jesz moje dzielo :)
                    • Gość: sino Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:33
                      czulem, ze to ona, jej posty byly takie... rude. Ruda paskuda i tyle. Do tego
                      ponura.
                      • Gość: trek Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:39
                        Malina to Milena!!! To wiadomosc! Lece sprawdzic, czy maja juz to w CNN! Kto by
                        pomyslal!
                        • Gość: Helga Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:41
                          Chlopaki nie badzcie naiwni, pewnie jeszcze do tego farbowana. Sino nie daj sie.
                          • Gość: Brunona Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:42
                            Tak jest Malina, jakiej farby uzywasz?! Nie moze byc tak wkrecac ludzi
                    • Gość: kobiety Bg Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:48
                      W imieniu ruchu spolecznego "Kobiety Bulgarii" (Bg - Bylgarskie Zeny)pragniemy
                      oswiadczyc, ze komentarze Maliny vel Mileny Nikolowej wyrazaja jedynie jej
                      osobiste poglady. Wcinanie cudzych obiadkow i taka niewdziecznosc sa z gruntu
                      obce balkanskim kobietom. Poza tym ona naprawde musi sie chyba farbowac!
                      podpisane Girgana Gangrenowa - przewodniczaca RS KB
                      kopie tego postu zostaly wyslane do prezydentow oraz parlamentow obu krajow
                      oraz "Wiadomosci" - pani red. Pienkowskiej
            • Gość: ANka TAaak IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 15:05
              a najbardziej poczytny tygodnik nazywal sie banica z polskich dziennikarzy...
              Jedyny fakt to taki, ze niektorych za emeryture stac bylo - calkiem niedawno na
              bochenek chleba i jedna gazete..
        • Gość: karpiu ksiazki IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:38
          Aniu, co bulgarskiego polecilabys do przeczytania?
          • Gość: Iwan Iwanow Re: ksiazki IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:40
            Ty tez jestes z nimi karpiu, i nie udawaj takiego intelektualisty, obserwuje
            cie od 24 lat i nigdy nie byles za madry...
          • Gość: ANka Na poczatek historie :) i troche o bojarach IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 15:02
            Poezji nie polecam.. Rymy nie te co lubie.. tylko dla milosnikow poezji b.
            tradycyjnej.
            Przepiekne sa basni dla dzieci ale z literatury to kiedys- przy okazji tu pod
            reka troche brak mi szczegolow- nie chcialabym robic bledow.
            • Gość: pio Re: Na poczatek historie :) i troche o bojarach IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:28
              Byle nie po bulgarsku. Historie to jako tako juz znam Chrum, Asparuh, Pliszka,
              Bulgarobojca, Turcy, Hajducy, Macedonia, 1878, Rumelia, Lewski, Botew,
              Stambolski, Wojny Balkanskie, Dymitrow, Ziwkow...
              Rzecz wlasnie w prozie, moze cos nowego...
              Pozdrowienia dla wszystkich Bulgarofilow.
      • Gość: marsalis Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 15:38
        Jest.Mój siostrzeniec, który ma dziewczynę Polkę-Bułgarkę(ojciec Polak, matka
        Bułgarka). A bozę faktycznie piją tylko Bułgarzy. Tego nie da się nawet
        powąchać - fuj.
        • Gość: niki Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.net62.HDSL-213-169.FastBG.net 17.10.03, 16:15
          boza jest bardzo dobra, oswiadczam to jako prawdziwy bulgar, trzeba jesc banice
          i pic boza tylko musi byc ona swieza
          • Gość: vasal Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.staszew.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 17:36
            radvam se cze obiczate bylgarski ezik, i az syszto obiczam , tazi godina biach
            w BG, w Sozopol, Primorsko, Varna, kifla s marmolad hmmmm ;)))) mnogo pozdravi
            • Gość: Kayo Pozdrawiam Szumen i wszystkie miasta i wioski w Bg IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 18:26
              wszystkiego najlepszego !!!
              • Gość: żelju żelew Jak jechałem przez Bułgarię to... IP: 212.87.232.* 22.10.03, 09:33
                zatrzymała mnie jedna bulgarka i pyta zamiast o drogę...
                Chociesz? W paszczu tridsat, w pitu patdesat dołłarow!!!
                Ale się uśmiałem !!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka