Gość: sino IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:11 I tak morze Bułgarzy mają najpiekniejsze, cunka dla Milenche Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pio Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:31 Masz rację stary, byłem w Sozopolu i było bosko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: truniek Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 16.10.03, 14:06 Ja duzo słyszałem o Nesebyrze. Kim jest ta Milenche? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpiu Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:33 Tak jest. Milion cunek dla rudej! Niech żyją Wazow, Lewski, Asparuch i Szopska Sałata! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popus Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 12:34 Zwiększmy wzrost gospodarczy tych wspaniałych ludzi, w przyszłym roku wszyscy na Złote Piaski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trek Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 16.10.03, 14:03 A ja chcę jechał do Riły. Widziałem świetne fotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Iwanow Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:26 Tak chwalicie, jadę... Tylko gdzie jest ta Bułgaria, chyba przespałem lekcję na geografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:30 Stary skąd żeś się urwał, BUŁGARIA. Mieszkasz w Stanach, czy co..? A Witosza, Graf Ignatiew, Pamparampaporowo... Mileny Nikolajewny nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Iwanow Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:31 Spoko, kojarzyłem, tylko chciałem uściślić. W sumie to nawet mam bułgarskie nazwisko - jadę napewno. Pozdrawiam Milenę Nikolajewnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:32 Niech zyje ruda!!! Na jej cześć potrójne "Merci, merci, merci"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sofijanski Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:34 Az sym Stefan Sofijanski, az iskam skazat czto nasza Sofia mnogo hubow gorod, Druzba-2 najhubow i abtobus 204 mnogo hubow, a najhubow e edna bylgarka, ale mne ne wolno tia obiczat, bo imam zonata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simeon II Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:38 Zdrasti, az sym tzar Simeon, hm, znaczi premier Simeon. W Bulgaria wsiczku e dobre, ima solnce, morie ima praskuwa i smokinie, ciuszki i carewiczki. Takie carewiczki nie ima nawet w Niu Yorkie, Giote i Rejgen nigdy ne wcinali takie ciuszkite. Bulgaria wecome to (eto na angliski - az znam mnogo jazykow) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:26 NO to e za was ne wazmozno de se razbere. I czuszki. Kazwa se krastawiczki (nie carewiczki - gapy....) Predpolagam za was tarator no wi towa ne znaete... Buzka i zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino i chlopaki Re: Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:27 tarator znam, a do tego nie jestem slawista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:24 To wybaczam. przepraszam bo odebralam jako drwine.. Jesli ma Pan rudowlosa ukochana dziewczyne to jest wyjatkiem jak na bulgarie :) Milego dnia.. W W-wie np jest kilka dobrych bulgarskich knajpek jesli Pan bedzie mial szanse sie wybrac - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I wsiczku najdobre IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:29 na twojetu mace.. z czerwenite kusa.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Re: Ima w sysznust mnogu hubowi hora IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:07 Na imie mam Piotr, a jestesmy na m-cu w W-wie. Duzo slyszalem o VarnieII, ale jeszcze tam nie dotarlismy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stojanow Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:41 Polaki, ja byl u was z wizyta i znac troche polska jazyk. Mam propozycja. Pamieniom nasz planina Witusza na Milencze. Tak e hubow. Zdrasti na Kwasniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwiec Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:44 Szanowny Panie Prezydencie, pragne podziekowac za pozdrowienia dla Pana Prezydenta. Nie moze sam odpowiedziec, bo jest w Rzymie (Roman), a mi zabronil. Niech zyje przyjazn Bulgarii i Polski!!! Ide sie za to napic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Gamonie szanowni IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:07 Wi niszto ne znaete. Bylgarskim ne prilicza wubszte na ruski ezyk. Ne ste widali kekwo e krasawica i szto oznaczawa bulka.. Towa ne e na ruski. sazaliawam se mnogu no dla ruskich moj ezyk powecze prilicza na polski... A jest jeszcze stara planina i Borys godunow.. Nudziarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Do admina IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:09 gratulacje - skoro juz moj nick byl uzywany to domyslam sie przez kogo i w jakim celu. Na niewiele sie to zda. Przy okazji wiem tez, ze (o dziwo) dolaczone do niego bylo moje IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I dzieki za lep IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:15 - lekko glupkowaty. Male pytanko - chyba jest jeszcze takie male panstewko w Europie - Albania? Czy tam sie moze cos dzieje? a umiecie tez po albansku? NO to rulllez...po waszemu... Pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poliglota Re: I dzieki za lep IP: *.chello.pl 19.10.03, 16:32 Pewnie, ze umiemy po albańsku! Faleminderit shume - dziekuje bardzo, mire u pafshim - dowidzenia, itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Az iskam da kaze cze... IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:23 To tak gwoli scislosci.. ages... but not years of corrections and perhaps finally you´ll make it fine... SY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.dickensa.waw.pl / 192.168.3.* 16.10.03, 20:45 czy, aby tu ktos sie nie podszywa za znane osobistosci. Dosyc zartow. Milenko - morze cunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:04 Nie umiecie mowic po bulgarsku. nie ma takiego slowa pamieniom.. Lepiej sie bawcie w GC. a o tej kulturze nie macie pojecia- tak jak nie odroznicie kiczu od prawdziwej sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Dobyr weczer sladuran IP: *.ifn-magdeburg.de 16.10.03, 21:21 Priatno wreme za teb i mnogu, mnogu sczastie. As dowiarwam w twoj kysmet. Puneze toj na wsiczki e nuzen... (gospodin sino :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krasimir Krumow Ama tuk e napravo BG forum, bravo, bravo! IP: 213.91.180.* 16.10.03, 22:56 Milo az, ze ktos na forum GAZETY wyglupia sie po bulgarsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludwik Re: Trudny romans Bu?garów z carem IP: *.mts.net 17.10.03, 04:11 Widzialem wiele krajow swiata,od arktyki ,az po tropik,ale zadnego innego kraju nie pokochalem tak jak Bulgarie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Trudny romans Bu?garów z carem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 10:14 Świetna, wielowątkowa i zgłębiona dyskusja. Bravo Sino, mojto momcze, ti si velik. Życzę takiego zapału wszystkim Bułgarom. I Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Re: Trudny romans Bu?garów z carem IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:24 Zdrasti, fajnie, ze dolaczyliscie. Intencje mam wylacznie dobre, Bulgaria to moje ulubione miejsce pod sloncem, a zarty sa skierowane do mojej ukochanej dziewczyny-Bulgarki. A co do mojego bulgarskiego, to tak mi sie juz miesza, ze najpierw mojto momomcze zrozumialem "moja mamo". Grunt, ze chce sie nauczyc. Moje ulubione bulgaryzmy - ciao, merci, pekinese, gora, jagoda. Viva Bulgaria! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka O! to cos jak u nas IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 16:28 kartofel, giwera, fajrant, i lufcik :)))) Ale trza od czegos zaczac... ne moge da guwore powecze dnes. Imam rabuta. Posle szte se wyrne moze bi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: 195.117.149.* 17.10.03, 12:13 Gość portalu: sino napisał(a): > I tak morze Bułgarzy mają najpiekniejsze, cunka dla Milenche co prawda to prawda-morze maja super od 3 lat tam jeżdże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sino Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:30 Morze, gory (gory-planiny, nie gory-lasy), jedzonko i ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka I chora IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:27 Ja lubie tez sluby :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.acn.pl 17.10.03, 12:42 Jedno czego w Bulgarii unikam to boza. Czy jest jakis nie-Bulgar, ktory lubi ten napoj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Uhm IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 13:26 Jak sa do tego orzechowe ciasteczka to troche lubie.. W sofii byla kiedys taka dobra sladkarnica... Obok kamienicy w ktorej mieszkala moja babcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:11 Gość portalu: ANka napisał(a): > Jak sa do tego orzechowe ciasteczka to troche lubie.. > W sofii byla kiedys taka dobra sladkarnica... > Obok kamienicy w ktorej mieszkala moja babcia... Tak, tak a obok byl kiosk i sprzedawano 24czasa i batoniki moreni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:30 Sino, mylisz miejsca. Moreni sprzedawano po drugiej stronie, a co do gazet to sprzedawano "Trud", "Bylgarska Bulka", "Egasi" oraz "Wsiczku e dubre", "24 czasa" sprzedawano dwie przecznice dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Iwanow Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:32 Dosyc tego, rozgryzlem was - Pio i Sino to jedna osoba, sam sie wydales!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Stefanow Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:36 Imasz racjata, Iwan, az rowniez rozgryzowal te dwe typkite. Ne wstyd e wam li? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: Uhm IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 14:40 nudy na pudy... Prosze juz isc do domu i zjesc ruskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio i chlopaki Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:31 Malina, oto moja odpowiedz dla ciebie :P . Co do ruskich, to Milenko (tak tak prosze panstwa, da da, Malina to nikt inna tylko Milena - teraz jestes spalona w sieci i musisz sie przeprowadzic!!!) zycze smacznego. W koncu jesz moje dzielo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sino Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:33 czulem, ze to ona, jej posty byly takie... rude. Ruda paskuda i tyle. Do tego ponura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trek Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:39 Malina to Milena!!! To wiadomosc! Lece sprawdzic, czy maja juz to w CNN! Kto by pomyslal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helga Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:41 Chlopaki nie badzcie naiwni, pewnie jeszcze do tego farbowana. Sino nie daj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brunona Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:42 Tak jest Malina, jakiej farby uzywasz?! Nie moze byc tak wkrecac ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobiety Bg Re: Uhm IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:48 W imieniu ruchu spolecznego "Kobiety Bulgarii" (Bg - Bylgarskie Zeny)pragniemy oswiadczyc, ze komentarze Maliny vel Mileny Nikolowej wyrazaja jedynie jej osobiste poglady. Wcinanie cudzych obiadkow i taka niewdziecznosc sa z gruntu obce balkanskim kobietom. Poza tym ona naprawde musi sie chyba farbowac! podpisane Girgana Gangrenowa - przewodniczaca RS KB kopie tego postu zostaly wyslane do prezydentow oraz parlamentow obu krajow oraz "Wiadomosci" - pani red. Pienkowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka TAaak IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 15:05 a najbardziej poczytny tygodnik nazywal sie banica z polskich dziennikarzy... Jedyny fakt to taki, ze niektorych za emeryture stac bylo - calkiem niedawno na bochenek chleba i jedna gazete.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karpiu ksiazki IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:38 Aniu, co bulgarskiego polecilabys do przeczytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwan Iwanow Re: ksiazki IP: *.acn.pl 17.10.03, 14:40 Ty tez jestes z nimi karpiu, i nie udawaj takiego intelektualisty, obserwuje cie od 24 lat i nigdy nie byles za madry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Na poczatek historie :) i troche o bojarach IP: *.ifn-magdeburg.de 17.10.03, 15:02 Poezji nie polecam.. Rymy nie te co lubie.. tylko dla milosnikow poezji b. tradycyjnej. Przepiekne sa basni dla dzieci ale z literatury to kiedys- przy okazji tu pod reka troche brak mi szczegolow- nie chcialabym robic bledow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio Re: Na poczatek historie :) i troche o bojarach IP: *.acn.pl 17.10.03, 15:28 Byle nie po bulgarsku. Historie to jako tako juz znam Chrum, Asparuh, Pliszka, Bulgarobojca, Turcy, Hajducy, Macedonia, 1878, Rumelia, Lewski, Botew, Stambolski, Wojny Balkanskie, Dymitrow, Ziwkow... Rzecz wlasnie w prozie, moze cos nowego... Pozdrowienia dla wszystkich Bulgarofilow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsalis Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.03, 15:38 Jest.Mój siostrzeniec, który ma dziewczynę Polkę-Bułgarkę(ojciec Polak, matka Bułgarka). A bozę faktycznie piją tylko Bułgarzy. Tego nie da się nawet powąchać - fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.net62.HDSL-213-169.FastBG.net 17.10.03, 16:15 boza jest bardzo dobra, oswiadczam to jako prawdziwy bulgar, trzeba jesc banice i pic boza tylko musi byc ona swieza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vasal Re: Trudny romans Bułgarów z carem IP: *.staszew.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 17:36 radvam se cze obiczate bylgarski ezik, i az syszto obiczam , tazi godina biach w BG, w Sozopol, Primorsko, Varna, kifla s marmolad hmmmm ;)))) mnogo pozdravi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kayo Pozdrawiam Szumen i wszystkie miasta i wioski w Bg IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 17.10.03, 18:26 wszystkiego najlepszego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żelju żelew Jak jechałem przez Bułgarię to... IP: 212.87.232.* 22.10.03, 09:33 zatrzymała mnie jedna bulgarka i pyta zamiast o drogę... Chociesz? W paszczu tridsat, w pitu patdesat dołłarow!!! Ale się uśmiałem !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś