Dodaj do ulubionych

Prezent dla 10 latka

10.07.12, 15:13
Co można kupić takiemu chłopcu w prezencie?? nie chce kupować gier komputerowych tylko coś co fajnego, co go zmotywuje do aktywności może, albo rozwijania zainteresowań? może jakaś planszówka? tylko jaka??
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Prezent dla 10 latka 10.07.12, 16:55
      LEGO.
    • wieslawawie Re: Prezent dla 10 latka 10.07.12, 20:03
      Może nie aktywność ,ale kreatywność.Mój syn dostał zestaw do kręcenia filmów- były tam bilety,naklejka reżyser na krzesło, nakładki na obiektyw aparatu by widać było np,że się patrzy przez lornetkę,dziurkę od klucza, książkę jak robić efekty specjalne, jak sobić sceny by były np jako rozmowa,kłotnia. Zabawy było na rok. A do tego wszystkie elementy były włożone do pudełka na klaps.
      • atteilow Re: Prezent dla 10 latka 14.07.12, 14:37
        Lego się sprawdzi w każdej sytuacji. I, że niby rozwija kreatywnosć i wyobraźnię. Mój syn 11l. lubi tylko lego, a ja mam wrażenie, że sam siebie ograniczył do tej jednej formy rozrywki.

Poza tym ceny klocków sa wkurzające, zwlaszcza jak potem patrzę na tą kupkę leżącą na podłodze. Fakt, że buduje, konstruuje, wymyśla. Ale dla mnie jest to takie ślęczenie w jednym miejscu, próbuję podsuwać mu cokolwiek innego - wszystko przegrywa z lego.

Co kupowałam na różne okazje:

- deskorolka ewentualnie waveboard
        - mini stół piłkarzyki
        - gra monopoly
        - tarcza z rzutkami
        - rakietki do tenisa stołowego lub ziemnego (moga byc tez jakies pochodne od tych dyscyplin speedminton, squash itp)
        - paletki do badmintona
        - piłka do koszykówki
        pilka nozna to podstawa, więc juz nie wspominam, ale mozna kupić zestaw ochraniaczy, lub rękawice piłkarskie również w zestwie z piłką
        - płetwy, okulary i rurka (w biedronce byly niedawno)
        - rolki

Teraz latem, stawialabym na cokolwiek co wiaze się z aktywnościa fizyczną.
    • mamalgosia Re: Prezent dla 10 latka 14.07.12, 15:41
      Polecam wszystkie Smart Games - dziecko może zająć się nimi samo
    • libra66 Re: Prezent dla 10 latka 16.07.12, 06:34
      polecam tą stronę - dużo rozwijających gier! www.granna.pl/aktualnosci#pwid=e7baf4124c98432e91b6e5c89c5bdcde
    • mstawarz Re: Prezent dla 10 latka 17.07.12, 21:52
      Mój syn 9-letni, z planszowych gier lubi Magię i miecz, Ryzyko i Monopoly, z karcianych Uno. Lego już nie kupujemy bo ma tyle, że wystarczy do zabaw, i sam też już się nie prosismile Jest taka fajna zabawka do murowania z małych cegiełek, z zaprawą - różnej wielkości zestawy i jakiś czas to był hit u nas.
      Z zabaw ruchowych syn lubi rolki, piłkę nożną - bardzo i badmintona - fajne zestawy do kupienia np. w Decathlonie.
      • duzyzuk Re: Prezent dla 10 latka 22.07.12, 10:10
        Kupowałem ostatnio tego waveboarda ale w decathlonie były strasznie drogie i kupiłem w Toys r Us - za nie cała 100 do 150kg, ale chyba to jakaś promo była, poza tym dla 10latka ciężko kupić cos fajnego, a dla dziewczynki chyba jeszcze większy problemwink
    • kanna Re: Prezent dla 10 latka 22.07.12, 19:23
      Mój ostatnio prosił o walkie-talkie.
    • vkleopard Re: Prezent dla 10 latka 02.08.12, 12:11
      proyasport.pl/oferta,szczegoly,87.html moim zdaniem takie coś będzie dobrym prezentem i to całkiem rozwijajacym wbrew pozorom. Można wyćwiczyć refleks, koordynacja oko-ręka (bardzo przydatne w życiu), a także nauczyć się skupienia i koncentracji. A do tego bardzo wciąga i odciąga od ekranów smile
    • ewasuwek Re: Prezent dla 10 latka 02.08.12, 13:05
      ja uważam, że fajnym prezentem dla dzieci są książki... wiem, wiem dzieci nie czytają już książek.
      Ostatnio córka szła do kolegi (10 lat) na urodziny, kupiliśmy mu książkę kucharską z bardzo prostymi przepisami. Na drugi dzień robił dla rodziny kotlety mielone z tej książki. A jaki był dumny....
      • brokenmusic Re: Prezent dla 10 latka 25.11.12, 21:58
        Może deskorolka lub rolki, fajnie się jeździ po parkingach centrach handlowych jak w filmiku ze stopki
    • tarfa Re: Prezent dla 10 latka 03.08.12, 13:43
      Ja bym raczej kupiła, może książkę, albo auto sterowanie, lub jakiś zestaw chemika
    • joanna7901 Re: Prezent dla 10 latka 05.08.12, 00:20
      Ja sie dolanczam do pytania ale prosze o propozycje dla 10letniej DZIEWCZYNKI
      • jarkotowa1 Re: Prezent dla 10 latka 06.08.12, 12:00
        Z gier towarzyskich może Dominion albo Wsiąść do pociągu. Wymagają kombinowania.
        Poza tym oczywiście książki, są ciekawe młodzieżowe serie.
        Może jakiś prosty model samolotu do sklejenia z akcesoriami oczywiście (w sklepie modelarskim doradzą); może film na dvd albo płyta z muzyką. Trwają wakacje, więc może wędka z podstawowym wyposażeniem (o ile będzie możliwość jej użycia) albo łuk (niezła zabawa).
        Wszystko kwestia zainteresowań, charakteru.....bo przecież nic nie wiemy o tym chłopcu.
    • beatazet Re: Prezent dla 10 latka 26.11.12, 21:16
      Sekrety Elektroniki
      • andalus Re: Prezent dla 10 latka 27.11.12, 14:02
        u nas bardzo się sprawdziła gra Blokus ( wersja dla 4 osób)
      • saszanasza Re: Prezent dla 10 latka 27.11.12, 19:11
        sekrety elektroniki to dla 5-6 latkawink

mój niestety książek nie lubi czytać (jedynie encyklopedie tematyczne), kupiłam historyczne gry komputerowe: Twierdza, Ogniem i Mieczem i Cywilizacja V.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka