Dodaj do ulubionych

Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdzie???

17.08.12, 12:18
Qrcze zła jestem na siebie bo miałam złożyć na Weltbildzie zamówienie w środę i poszłam na grila i potem zapomniałam sad A dzisiaj książki, które mnie interesują (BOX Kolorowa Klasa dla klasy II) jest już niedostępny (w środę jeszcze był) i pani powiedziała, że prawdopodobnie już nie będą go mieli sad Orientujecie się może, w której księgarni kupię książki z jakąś fajną zniżką? W Gandalfie (kupowałam tam w zaszłym roku) ceny nie powalają. W porównaniu z Weltbildem (po zniżce 15%) różnica na komplecie to 50 zł... Za tyle to ja mam w księgarni stacjonarnej...

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png
Obserwuj wątek
    • natalek79 Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 17.08.12, 13:14
      na Weltbildzie zanim skończyłam zamawiać już mi część wyrzuciło z koszyka, bo się skończyło...czas realizacji też nie jest powalający - 9 dni + wysyłka...Załamka. Też jestem zła na siebie, że tyle czekałam, ale to przez braki podręczników do 4 klasy sad
      • aga_in29 Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 17.08.12, 14:54
        Do 4 klasy kupowałam w bonito, wyszło najtaniej i mają wszystkie pozycje dostępne, łącznie z angielskim.
        • agni71 Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 17.08.12, 15:55
          aga_in29 napisała:

> Do 4 klasy kupowałam w bonito, wyszło najtaniej i mają wszystkie pozycje dostęp
          > ne, łącznie z angielskim.

Skad wiesz, że maja wszystkie pozycje dostepne? Moze akurat te, których ty potrzebujesz, ale np. ja sie tam nie obkupię sad Własnie sprawdzam, juz widzę, ze nie ma dwóch z trzech podanych (!!) podręczników do muzyki. Nie ma techniki.
          • aga_in29 do Agni71 17.08.12, 16:48
            Mają wszystkie dostępne pozycje z mojej listy smile
            Szukałam w kilku miejscach i były braki po kilka sztuk, a w bonito znalazłam wszystkie.

Po dodaniu do koszyka nie było niespodzianek, że czegoś nie ma, jak to bywa w gandalfie.

• agni71 Re: do Agni71 17.08.12, 17:35
              Najwidoczniej mamy inne podręczniki na liście smile Na próbę zaczęłam wrzucać do koszyka, mieli matematykę i brakujace nam ćwiczenia do przyrody. Zanim zdążyłam porównac ceny z np. marmagiem, to juz przy ćwiczeniach była adnotacja, ze niedostępne wink Ale ceny samych podręczników rzeczywiście są w miare atrakcyjne, przeważnie o 1-2,50 nizsze niz np. w marmag. Niestety, koszt przesyłki podnosi cenę, i mnie ostatecznie taniej było zamówić te kilka podręczników w Marmag (przy odbiorze osobistym wyszło w sumie kilka złotych taniej niż w bonito). Ciągle czekam, zeby gdzies sie pojawiły odpowiednie wersje podręczników do do plastyki i techniki uncertain Ciekawe, czy przed 1. września uda mi się je zakupić?
        • natalek79 Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 18.08.12, 09:58
          Akuratnie z naszej listy sporo w bonito brakowało, m.in. angielskiego i francuskiego... Pomijając ten fakt ceny mieli przyzwoite.
    • mima-mima Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 17.08.12, 15:51
      Zobacz w księgarni "elp@t
      www.ksiegarnia.elpat.com.pl/
      Ja tam dziś kupiłam książki i są dużo tańsze niż w gandalfie i Weltbildzie.
      Ja kupiłam dla zerówki, ale może i Twoje ksiażki też będa tańsze.
      --
    • mima-mima Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 17.08.12, 15:55
      jeśli dobrze znalazłam, to Twoje książki wychodzą po 185 zł.
      Nie wiem, czy to dużo czy mało smile
      • coronella Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 18.08.12, 20:50
        w tesco widziałam te, które ja potrzebuję, w bardzo dobrej cenie. Nie wiem jaki Ty masz box, ale może warto zajrzeć?
    • nana2005 Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 19.08.12, 22:56
      Muszę kupić Wesoła szkoła i przyjaciele dla 2 klasy. Nie wiecie czy jest różnica pomiędzy wydaniem z 2011 a z 2012?
    • bladyroz Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 19.08.12, 23:46
      Koleżanka nie skorzystała ze swojego kodu na weltbild iokax8li trochę obniża cenę książek, ale to nie jest 15%. Pewnie zadziała dla jednej osoby.
      • kasia_wp Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 20.08.12, 09:02
        Ja w weltbild miałam obniżkę 15%,
        mam jeszcze kod męża z fb, czekam do końca sierpnia, bo mnie powiedzieli że ciągle uzupełniają dostawy. Brakuje mi książki do techniki klasa 4 oraz podręcznika do przyrody.
    • monikaa13 Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 20.08.12, 20:46
      Ja sprawdzałam wszędzie.

Empik - nie mają moich pozycji
      Gandalf - bardzo drogo (172 zł)
      Elpat - tanio (164 zł)
      Bonito - tanio (163 zł)
      Merlin - najtaniej (162 zł)

Ja chyba się skuszę na Merlina - bezpiecznie. no i najtaniej jednak. Moje zamówienie to pakiet zerówkowy - podstawa, angielski i religia.
      • daria71_ja Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 21.08.12, 11:36
        Tutaj piszą, że warto spróbować i poszukać w internecie podręczników:
        szkola.wp.pl/kat,131914,title,Gdzie-kupic-tanie-podreczniki,wid,14850660,wiadomosc.html
      • daria71_ja Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 21.08.12, 11:38
        szkola.wp.pl/kat,131914,title,Gdzie-kupic-tanie-podreczniki,wid,14850660,wiadomosc.html
        Tutaj piszą, że warto spróbować i poszukać w internecie podręczników smile

• dlania ELPAT - info 21.08.12, 16:21
        Ja musze odwołac swoje wczesniejsze dobre zdanie o księgarni Elp@t. Owszem, wysyłka błyskawiczna (i kurierem, mimo że zapłaciłam za zwykły polecony), ale z 5 książek - dostałam 3, za 2 zwrot kasy w kopercie.
        Oczywiście we wszystkich księgarniach brakuje teraz książek, ale te uczciwe podają info o ich braku na stronie. Tymczasem obie ksiązki, których brak w Elpacie i których mi nie przeslano - nadal widnieją na ich stronie jako dostepne, a jedną sprzedają nawet na allegro w ilości 100 egzemplarzy...wink
        Dla mnie to takie naciagactwo, bo ludzie szukają księgarni, gdzie mogą kupic możliwie wiele brakujących książek (koszty wysyłki są wtedy mniejsze niz przy zakupie w kilku miejscach), znajduja taką, a potem psyk.
        • mmala6 Re: ELPAT - info 22.08.12, 21:37
          u mnie najtaniej wyszło na merlinie (ang, niem i religia do 1. klasy), napisane że dostępne w ciągu 24h, więc chyba numeru nie zrobiąwink
          • johana19 Weltbild - załłamka 23.08.12, 10:26
            Pierwszy i ostatni raz zrobiłam tam zakupy! Sposób traktowania przez nich klienta jest po prostu żenujący! Po co się ogłaszają i zachęcają do zakupów, a jeszcze dodatkowo rozsyłają maile z informacją, która nie ma pokrycia z rzeczywistością? Jakiś czas temu chciałam zamówić tam podręczniki szkolne dla dziecka, o czym pisałam zakładając ten wątek. Jednak w dniu, w którym chciałam złożyć zamówienie okazało się, że produkt nie jest chwilowo dostępny. Wysłałam maila z zapytaniem o jego dostępność w najbliższym czasie. Nie dostałam odpowiedzi aż do poniedziałku kiedy to dostałam spersonalizowaną wiadomość e-mail, że poszukiwane przeze mnie książki są już dostępne i zapraszają mnie do ich zakupu. Od razu zalogowałam się na stronie, kupiłam potrzebny pakiet plus dodatkowo książki językowe. Zapłaciłam przelewem, Weltbild przez te dni „obracał” moimi pieniędzmi (a jak się okazuje takich klientów jak ja mogło być setki) po to, by dzisiaj wysłać mi maila, że wysyłają do mnie paczkę ALE tylko z książkami do angielskiego ponieważ box, który kupiłam i który w momencie zakupu był dostępny, za który zapłaciłam „z góry” i dostałam potwierdzenie mojego zamówienia na e-mail wraz z planowaną datą wysyłki nagle „wyparował”!!! Już go nie ma!!! W związku z tym informują mnie, że mi go nie wyślą, a pieniądze zostaną zwrócone mi na konto! Tylko co mi po tym skoro ja potrzebuję książek??? Ich polityka funkcjonowania na rynku i sposób traktowania klienta zaprzecza wszechobecnym reklamom! Żałuję tylko, że nie posłuchałam opinii innych osób na tym forum, które przestrzegały mnie przed tymi ich „praktykami”. O ja naiwna pomyślałam, że skoro tak indywidualnie potraktowali mnie jako potencjalnego klienta i nawet poinformowali o dostępności książek, to są „porządni” i można im zaufać, a ludzie niepotrzebnie robią im antyreklamę. A jednak to oni mieli rację, a nie ja! I teraz ja także dołączę do tych niezadowolonych i będę ostrzegała wszystkich znajomych i nieznajomych przed zakupami w Weltbild! Bo to, co oni robią to dla mnie wprowadzanie klienta w błąd, naciąganie, nielegalne obracanie cudzymi pieniędzmi i po prostu zwykłe oszustwo!!!

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/y/yiu0wl6gf.png
            http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/7t8cys4iu.png
            • dixi Re: Weltbild - załłamka 23.08.12, 13:52
              ja zakupiłam na weltbild cały komplet - pakiet plus parę pozycji, skorzystalam z kodu z FB, zapłaciłam, za jakieś 3 dni kurier przywiózł kompletną paczkę smile
              może miałam szczęście wink
              • dixi Re: Weltbild - załłamka 23.08.12, 13:56
                ale to było jakoś miesiąc temu - w tym przypadku to chyba istotne;
                • dlania Re: Weltbild - załłamka 23.08.12, 14:50
                  ja akurat z weltbild też mialam szczęście (tfu, tfu!wink), bo z 23 zamowionych pozycji tylko jedna okazała się niedostępna.
                  • agni71 Re: Weltbild - załłamka 23.08.12, 21:10
                    Ja zamawiałam co prawda tylko 4 pozycje, ale zamówienie zostało zrealizowane w całości. Na minus, długo się czeka na odp. na maile. Na plus, powiadamiają smsem, że zamówienie czeka na odbiór (akurat brałam z odbiorem własnym).
                    Lepiej chyba płacić za pobraniem,dlaczego nie wybrałaś tej opcji?
    • jorin Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 22.08.12, 20:00
      Dzieki za info.
      Promocja wygladala ciekawie, jednak rabaty/promocje nie sumuja sie... Po wpisaniu otrzymanego kuponu cena wybranych podrecznikow pozostala ta sama (od poczatku byl znaczek 'promocja'), ujawnil sie tylko rabat 10% na "ksiazki, muzyke i film". Dalej nie testowalam, w bonito wychodzi mi z odbiorem osobistym taniej.
      • tinysiskin Re: Aktualne promocje/rabaty na podręczniki - gdz 23.08.12, 11:21
        No tak, bo rabat dotyczy tylko tych nie przecenionych książek, szkoda, ale i tak warto sprawdzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka