agoosiaa 21.09.12, 09:55 Poszukuję ciekawej i wciągającej gry dla 9 latki, nie musi byc edukacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalek79 Re: gra dla 9 latki 21.09.12, 14:29 Gra w wersji elektronicznej czy planszowa? Znasz może quiz o Polsce/Europie? Moje 11 i 9 lat grają namiętnie, a ile z tego zapamiętują to szok. Odpowiedz Link Zgłoś
kaarmelka Re: gra dla 9 latki 21.09.12, 18:45 Ja polecam "Rummikub". Dla całej rodziny. A czy mogę się czegoś dowiedzieć o tych quizach? Czy to te firmy Alexander? Który lepszy - o Polsce czy o świecie? Widzę, że są różne wersje. Czy warto inwestować w największą/najdroższą? Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: gra dla 9 latki 25.09.12, 17:16 tak te quizy są z Aleksandra. Moje dzieci wolą ten o Polsce póki co,może dlatego, że tematy jednak im bliższe. Mamy te największe zestawy, z tego co pamietam różnica polega w zasadzie tylko na mniejszej liczbie kart z pytaniami. Nie wiem jak te najmniejsze zestawy, bo tych w środku nie widziałam.Kupiłam na allegro, sporo taniej niż w sklepie stacjonarnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kristina_barcelona Re: gra dla 9 latki 25.09.12, 12:35 9 latka jest już dużym dzieckiem wiec moze monopoly albo scrable? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwina76 Re: gra dla 9 latki 25.09.12, 18:42 Dixit: merlin.pl/Dixit-gra_Hobbity/browse/product/206,768434.html Carcassonne: www.rebel.pl/product.php/1,606/2225/Carcassonne-edycja-polska.html Wsiąść do Pociągu: Europa www.rebel.pl/product.php/1,606/9665/Wsiasc-do-Pociagu-Europa.html Odpowiedz Link Zgłoś
sulla5 Re: gra dla 9 latki 25.09.12, 22:09 Stawiałbym na monopol lub inną planszówkę na myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaa Re: gra dla 9 latki 26.09.12, 09:48 Moja 9-latka najbardziej lubi grać w te gry: Wsiąść do pociągu Osadnicy z Catanu Drako Ostatnio o dziwo bardzo spodobała jej się Kolejka. Oprócz tego często wyciaga K2, Dixit, Grę w życie, wspomniany już Rummikub lub Scrabble. Odpowiedz Link Zgłoś
lanza2 Re: gra dla 9 latki 28.09.12, 18:51 ostatnio byłam w sklepie w Warszawie w którym było dużo fajnych gier, sprzedawca polecił mi kilka tytułów które zakupiłam i wypróbowałam w domu z całą rodziną: - Dobble - Pędzące żółwie - Prawo dżungli - Trio - carcassonne oraz Panic Lab Mogą tez być gry logiczne np: katamino Iq twist Pingwiny Lanza Odpowiedz Link Zgłoś