28.09.12, 11:34
Dziewczyny, czy możecie polecić dobry i niezawodny termometr do szybkiego pomiaru temperatury (wraz z ceną - oczywiście przybliżoną)? Chciałabym taki kupić, ale wcześniej podpytać doświadczonych użytkowniczek.
Przy pierwszym dziecku kupiłam taki na Allegro, jednak szybko go zwróciłam, bo temperaturę pokazywał niedokładnie i od czapy. Kosztował około 120 zł, ale zdaję sobie sprawę, że cena nie musi być wyznacznikiem jakości.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Termometr 28.09.12, 13:10
      www.doz.pl/apteka/p18357-Termometr_elektroniczny_DT_01A_Dbam_o_Zdrowie
      albo

allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=termometr+rt%C4%99ciowy
    • agacioszka Re: Termometr 28.09.12, 15:57
      My mamy TERMOMETR BEZDOTYKOWY TM-F03B firmy TECH-MED. Dobrze mierzy temperaturę, ale pod warunkiem, że raz na jakiś czas skalibruje go (za pomocą porównania i dopasowania pomiaru ze zwykłym termometrem rtęciowym).
    • black.joanna Re: Termometr 29.09.12, 22:45
      Ja mam Thermo flash lx 26. jest super cena od ok 165zł.
      • 0-jus-tyna Re: Termometr 29.09.12, 22:51
        Rowniez polecam , jest niezawodny
      • 0-jus-tyna Re: Termometr 29.09.12, 22:53
        Rowniez polecam , jest niezawodny
        • iwona_woz Re: Termometr 30.09.12, 15:29
          My kupiliśmy w aptece do ucha. Z takich korzystają u nas w Szpitalu. Jest bardzo dobry. Ale do pupy też warto jest posiadać, bo jak czasami mieliśmy wątpliwość to w pupie sprawdzałam (najdokładniejszy pomiar).
    • lidek0 Re: Termometr 30.09.12, 17:21
      Szybki niestety wyklucza niezawodny i dobry, bo dobry to rtęciowy. Sam fakt gorączki stwierdzisz bez termometru a jej wysokośc dokładnie zmierzysz tylko rtęciowym. Zależy co jest dla Ciebie ważne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka