Dodaj do ulubionych

Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? PLZ :)

09.10.12, 17:59
Jestem na etapie kupna drugiego kubka niekapka dla mojego 18 miesięcznego synka. Pierwszy jaki miałam był bidon Canpolu ze słomka, ale nie lubimy go za bardzo, przez to że słomka w bidonie jest pod skosem i kiedy dziecko pije, w pewnym momencie, mniej więcej kiedy butelka jest w połowie pełna, słomka nie jest zanurzona w płynie i nie ma jak wypić, trzeba kombinowac wink) Poza tym zaczał przeciekać.
Podoba mi sie AVENT kubek niekapek ze słomka 18m+ i można go kupic za 30zl z przesyłka na allegro, ale myślałam, że może znajdę coś troche tańszego i równie funkcjonalnego?
Co sadzicie o tym kubku AVENTA?
Polećcie też inne?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • big-smoczyca Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 18:04
      moja córka ma i jeszcze czasem używa NUBY
      allegro.pl/nuby-bidon-pstryczek-niekapek-320-ml-kolory-12m-i2687030728.html
      nie cieknie, słomka jest do samego końca, można ją wymieniać
      • boobelek Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 18:26
        Też mnie zainteresował. A czy to prawda, że ma sporo cześci i jest trudny do mycia?
      • magdalenca78 Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 19:36
        Tez polecam Nuby-pstryczek. Do mycia słomki przydaje się taka mała szczoteczka wąska, jak przy butelkach niemowlęcych bywają.
        Skomplikowane nie są te bidony - wyjmuje się słomkę, zostaje nakrętka i kubek.
        • m_aw Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 19:46
          Miałam Nuby ze slomka. Wg mnie jest trudny do mycia, poniewaz nie jest gladki. Ma pełno zakamarków trudnych do umycia.

Obecnie mam Avent ze slomka i wg mnie jest to najlepszy bidon tego typu. Bardzo łatwy do mycia, szeroka slomka, łatwe zamykanie. Możesz dokupić uchwyty.
    • afroddytta Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 19:49
      Miałam ten bidon nuby przy pierwszym dziecku i ogólnie sprawdza się rewelacyjnie, ale ma specjalną membrankę i w związku z tym nadaje się tylko do wody, poza tym mimo iż używałam tylko do wody to niestety jest tam wiele drobnych elementów które niestety zarastają i wtedy trzeba m.in. tę membrankę wymieniać. Ogólnie na przykład na wyjazd gorąco polecam, ale na dłuższą metę, na stałe raczej nie (ale to tyczy się raczej wszystkich wynalazków).

Zdecydowanie najtańszy, najlepszy i chyba najbardziej higieniczny mój patent to kupno butelki ze specjalnym zaworkiem-niekapkiem, niestety jest ich mało na rynku np. taki ustnik ma Kubuś Water (czy jak to się nazywa, chodzi o tę smakową wodę dla dzieci). Kupuję tę butelkę, chyba za 2 zł, wylewam ten syf ze środka i dzieciaki mają jako bidony. Piją tylko wodę, więc utrzymanie w czystości to nie problem, a ewentualny zakup kolejnej butelki to niewielki wydatek. Moje dzieciaki zaczęły z takich butelek pić przed pierwszymi urodzinami i żadne nie miało problemów. Moim zdaniem najlepszy patent smile
      • afroddytta Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 19:52
        A odnośnie Aventu to miałam taki ustnik do picia z zestawu ze smoczkami, ale moje dzieci nie umiały z tego pić. Dostałam też w prezencie kubek 360 st Lovi, moim zdaniem bez sensu, mój roczniak się nie nauczył, a 3latek też nie potrafił (może to wynika z nienaturalności w sensie, że pijąc z kubka picie samo leci i trudno wtedy jednocześnie ssać, sama próbowałam i faktycznie dziwne to było).
      • boobelek Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 19:56
        Hehe, fajowski pomysł z tym bidonem od Kubuś Waterr smile zastosuję napewno smile)

A miał ktoś może jeszcze ten AVENT niekapek ze słomka? Czy on też ma dużo zakamarków do mycia?
    • m7-7 Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 20:03
      U nas sprawdzil sie kubek ze slomka firmy momma, ten z raczkami.
    • krakrakrakra Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 20:54
      Jak dla mnie to szkoda zachodu i pieniedzy. Moj synek ma 20 miesiecy i od dosc dawna pije z plastikowej "szklanki", a na dworze ze zwyklych butelek z woda/sokiem (tylko wtedy ja musze trzymac) albo male soczki z rurka. Na mnie takie rozwiazanie wymusilo zycie, bo mlody nie umial pic z zadnego niekapka, ani nawet z butelki ze smoczkiem. Ale teraz, z perspektywy czasu widze, ze te wszystkie gadzety sa calkiem zbedne. Poltoraroczne dziecko jest juz na tyle sprawne, ze poradzi sobie z piciem ze zwyklego kubka.
      • kasikrj Re: Polećcie kubek niekapek ze słomka dla 18m+? P 09.10.12, 21:16
        ja polecam www.mamagama.pl/doidy-cup-kubeczek-do-picia.html?gclid=CMuZrcjS9LICFUWS3godtlAAsg Doidy Cup, jak miał rok to już pił sam z każdej szklanki, kubka bez wylewaniasmile
      • boobelek Mimo to potrzebujemy dobry bidon ze słomka :) 09.10.12, 22:01
        "Krakrakrakra": Mamy plastikowa szklanke i synek w domu z niej pije, uczy sie smile Chodzi o to, ze taki bidon ze slomka jest uniwersalny i do domu i na dwor. Potrzebuje takowego, tylko nie wiem, ktory wybrac....smile Poza tym on uwielbia pic z bidonu....
        Potrzebuje:
        Latwy w uzyciu, umyciu i sterylizacji i z miekka słomka.
        • lucyna_1980 Re: Mimo to potrzebujemy dobry bidon ze słomka :) 09.10.12, 22:36
          Avent
          www.philips.pl/c/avent-baby-toddler-karmienie/kubki-dla-dzieci-350-ml-18m-plus-ze-slomka-scf762_00/prd/
          dodatkowo można dokupić zestaw wymiennych rurek wraz ze szczoteczkami do mycia
          www.philips.pl/c/avent-baby-toddler-karmienie/zestawy-wymiennych-slomek-ze-szczoteczka-scf764_00/prd/
          • lucyna_1980 Re: Mimo to potrzebujemy dobry bidon ze słomka :) 09.10.12, 22:37
            Wg mnie nie ma lepszego a przetestowałam ich kilka
            • boobelek Re: Mimo to potrzebujemy dobry bidon ze słomka :) 10.10.12, 14:20
              Super. Wlasnie pisalam o tym kubku w moim pierwszym poscie i bylam ciekawa, czy ktos mi go poleci. Tez mi wyglada na konkretny smile
              Dzieki Lucyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka