Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kostkę?

22.10.12, 09:15
Dziewczyny, podpowiedzcie proszę, jaka marka ma jesienne buty chłopięce takie lekko ocieplane, za kostkę?

Chodzi mi o takie wyłożone wewnątrz tzw. kocem obuwniczym lub cienkim polarem. Żeby było trudniej potrzebuję rozmiar 24/25 na bardzo szczupłą stopę.

Wczoraj zrobiłam rundę po galerii (od Ecco przez Deichmann aż do jakiegoś Ray) i wszędzie panie patrzyły na mnie jak na kosmitkę. Wygląda na to, że chłopcy mają chodzić tylko albo w skórzanych półbutach bez ocieplenia, albo kozakach wyłożonych futrem na mrozy uncertain

Ja, dopóki temperatura nie spadnie mocno poniżej zera i dopóki nie ma śniegu, chodzę w botkach ocieplonych cienką warstwą pianki. Dlaczego dla chłopaków nie ma takiego odpowiednika? A jeżeli jest, to gdzie go znaleźć?
Obserwuj wątek
    • beakarp Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 12:27
      Lasocki kids?
    • koala0405 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 12:49
      Lekko ocieplane /pianka i membrana sympatex/ w rozmiarze 26 kupiłam w sklepie z obuwiem Bartek. Były tylko dwie pary ze starej kolekcji za 149 zł. Sprzedały się w jeden dzień.
    • maaszymka Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 13:13
      W deichmanie - kupowałam w zeszłym miesiącu. Do kostki z lekkim ociepleniem.
      W zarze- trampki wysokie z ociepleniem z materiału.
      Next- takie allegro.pl/sliczne-buciki-rozm-30-od-babyklub-i2687535380.html w sodku mają ociplenie z takiej bardzo miękkiej skórki w dotyku jak polar.
      Deichamn- trampki z carsami ala skórkowe- w środku ocieplane pianka.
      Tylko mój ma rozmiar 29/30.
      • falcon_eye Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 14:10
        Niestety w tych wszystkich popularnych sieciówkach nic nie znalazłam sad
        Lasocki, Bartek, Deichmann - albo nieocieplane skórzane albo z grubym futrem. Rzeczywiście widziałam kilka modeli o jakie mi chodzi, ale właśnie z większej rozmiarówki. Nawet jeżeli jakieś buty dla starszaków mają w rozmiarze 25, to są strasznie wielkie i szerokie, jakby była jakaś przepaść rozmiarowa w porównaniu z 24 w modelach dla maluchów.

Od biedy znalazłam na allegro takie:
        https://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/26/80/12/43/2680124391

Ohydne to i plastik-fantastik uncertain

Może jednak znacie namiary na podobne, ale nieco lepsze?
    • blaszany_dzwoneczek Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 14:20
      Proponuję takie:
      www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-50-116478224/
      www.decathlon.com.pl/PL/forclaz-50-junior-213518133/
      Nie są ocieplane, ale nam się bardzo dobrze już któryś sezon sprawdzają na jesień, wiosnę. W zeszłym roku córka nosiła je przez pół zimy, bo temperatury w grudniu, styczniu były cały czas rzędu kilka stopni na plusie, za ciepło na ocieplane kozaki. Moim zdaniem, jak nie ma śniegu mrozu, to tego typu buty bez ocieplenia wystarczą.
      • monia111175 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 14:31
        dziękuje ci dzwoneczku za linka
        nie mogłąm ich znalescsmile
        o takie mi chodziło kiedys,tylko myślałam ze one ponad 100tongue_out
      • listopadowka2007 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 23.10.12, 13:38
        A te buty z decathlona mają wyciąganą wkladke? Trzymają rozmiar? Potrzebuję długość wkładki w rozmiarze 29, jakbyś przypadkiem taki miała, to mam prośbę o zmierzenie. Buty fajne ale na stronie jest info, że nie są nieprzemakalne.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 12:46
          No, kalosze toto nie są smile Gore-texu też się za tę cenę nie należy spodziewać. Do skakania po kałużach się nie nadają, do długiego chodzenia w ulewnym deszczu też nieszczególnie. Ale przy mżawce, czy nawet w deszczu na krótsze dystanse nie zdarzyło się nam, żeby przemokły - jak każde zwykłe buty.
          Wkładkę da się wyjąć. Rozmiaru 29 nie mamy, jeśli chcesz mogę zmierzyć 28 i 30.
          • listopadowka2007 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 13:50
            Dzięki, bardzo proszę o zmierzenie w takim razie 28 i 30.
            • blaszany_dzwoneczek Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 14:18
              Zmierzę wieczorem.
              • blaszany_dzwoneczek Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 21:23
                28 - długość wkładki ok. 18,2-18,4 cm
                30 - ok. 19,4 - 19,5 cm
                • listopadowka2007 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 22:02
                  Bardzo Ci dziękuję, ściągają mi 29 z innego decathlona i nie miałam możliwości przymierzenia, bo w moim nie ma już w ogóle tych butów. Z Twoich pomiarów wynika, że powinny być ok. Jeszcze raz wielkie dzięki.
    • hop_angel Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 14:34
      Geox savage - polecam bo sama mam w tej chwili tylko na allegro takie modele:

allegro.pl/listing.php/search?p=3&sg=0&string=geox+savage
      ja mam taki: allegro.pl/geox-savage-26-oddychajace-buty-dziecka-rozmiary-i2649297001.html

allegro.pl/geox-savage-25-oddychajace-buty-dziecka-rozmiary-i2649296963.html

i jest on ze skóry eko ale dobrej jakości, z membraną i polarem w środku na szczupłą stopę a taka ma mój syn, poszukaj w zakończonych,pozdr
      • magda-lenka78 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 14:56
        my mamy drugi sezon takie Adidasy:
        allegro.pl/buciki-na-zime-adidas-snowplay-cf-r-24-ocieplone-i2717905572.html
        polecam, wygodne i ciepłe

można ustrzelić po 80 zł w promocji
        • olatb Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 15:29
          moja ma naturino - membrana rain step i taki polarek w środku. Chłopięce też zapewne są. Moja ma właśnie rozmiar 25, są wąskie i szczupłe.
          • emma6666 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 15:58
            Mam takie z Zary, ale kupiłam dawno temu, na wyprzedaży za chyba 56 albo 65 zł.
            Podobne do tych
            allegro.pl/zara-kids-rozm-24-nowe-i2722167263.html
            O mam, to chyba te allegro.pl/zara-kids-skorzane-buty-do-kostki-rozm-37-i2715166437.html
            • mamachlopca1 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 16:09
              a ja kupilam w sobote w ambrze-po 49zl.wygladaja jak skorzane trampki-maja futerko,sznurowke i suwak z boku.moim chlopcom sie bardzo spodobalywink
              w tamtym roku kupowalam w 5-10-15,placilam 79zl.w tym raku identyczne kosztuja 149zl-niezla podwyzka,nie?crying
    • b.bujak Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 18:58
      jesli chodzi to takie modele pośrednie jeszcze nie zimowe, ale juz na chłodniejsza jesien to od paru juz lat kupuje synowi geoxy z goretexem;
      poszukaj w wyszukiwarce, bo jest kilka modeli z tej grupy;
      ja kupiłam na ten sezon te:
      www.paradopary.pl/kenny
      • b.bujak Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 19:06
        przepraszam
        dopiero po wysłaniu posta zauważyłam, ze to większe rozmiary;
        ale poszperaj u różnych sprzedawcow, obejrzyj inne modele geoxa - mysle, ze znajdziesz cos interesujacego;
    • pumeczka Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 19:12
      www.deichmann.com/PL/pl/shop/chlopiece/chlopiece-buty-chlopiece/0000600109849500000001/1411330.prod
      może takie?,
      to są takie przejściówki
      tylko nie wiem, czy wąska stopa się w nim nie utopi
      ale można przecież oddać do stacjonarnego sklepu
      • meg0814 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 19:29
        No właśnie te są bardzo wąskie. Kupiłam takie, są bardzo fajne, ale faktycznie na wąską stopę, na mojego syna za wąskie i oddałam.
    • falcon_eye Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 22.10.12, 22:05
      Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc smile

No wiec wybiore sie najpierw do Decathlonu, bo rzeczywiscie nie wpadlam zeby sprawdzic w sportowych. Jezeli sie nie uda to popatrze w innym Deichmanie albo ostatecznie zamowie z netu.

Geoxy oczywiscie wygladaja najfajniej, ale mimo wszystko cena jak dla mnie zaporowa za buty na jeden sezon uncertain

Szczerze - jestem rozczarowana tak marnym wyborem butow przejsciowych dla dzieci. Chyba ze to jakas fanaberia bo normalnie od polowy pazdziernika chodzi sie w futrzanych sniegowcach?
    • verona27 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 23.10.12, 08:58
      Hej, ja swojemu synkowi kupilam takie przejściówki Lasocki Kids
      ccc.eu/pl/#/kids/catalog/lasockikids/303198
      kosztowaly 99zl, wiec przyzwoicie,
      Są takie jak piszesz: mają w srodku taki a la kocyk, polarek, ale nie futerko. Na zimę mamy juz typowe śniegowce, a te sa akurat na taka pogodę jak mamy teraz.
      • beakarp Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 23.10.12, 14:54
        No właśnie ten model Lasockiego miałam na myśli. Są na prawdę fajne, średniej szerokości, i pasują na wyższe podbicie
        • falcon_eye Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 12:25
          Bardzo fajne, przy pierwszym podejściu właśnie na nie się napaliłam, ale 25 były zdecydowanie za duże sad
          • verona27 Do falcon_eye 24.10.12, 12:59
            Jeśli chodzi o lasocki to zobacz rozmiar 24 smile

Pisałaś o tym, że Twój syn ma bardzo szczupłą stopę: powiem więc Ci, ze na przyszłosć rozglądaj się za Geox - one będą dla niego napewno dobre bo sa właśnie na szczupłą stopę: wczoraj dostałam zamówione na limango geox marlon i niestety musze odesłać bo na synka i za niskie podbicie i za szczupłe...szkoda bo buty super...
            • falcon_eye Re: Do falcon_eye 24.10.12, 13:42
              Problem w tym, że akurat ten model jest dopiero od rozmiaru 25, a w mniejszej rozmiarówce jest tylko jeden model skórzany (bez ocieplenia) i kilka typowo zimowych. Nawiasem mówiąc kupiłam na mróz właśnie takie bo najlepiej przylegały młodemu do nogi i ciekawa jestem jak się sprawdzą.

W piątek jedziemy do innej GH gdzie jest decathlon i większy deichmann. Jeżeli tam nie znajdę przejściówek to po prostu z adidasów przesiądzie się od razu na zimówki, zwłaszcza że straszą atakiem śniegu na weekend.

Geoxy szalenie mi się podobają, myślałam o modelu Savage, ale mimo wszystko cena w okolicy 200pln jest jak dla mnie za wysoka. Będę na nie polować na wyprzedażach i może na wiosnę uda się je trafić nieco taniej.
    • cyprysiowa Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 24.10.12, 13:00
      mamy takie:
      www.halens.pl/dziecko-obuwie-dzieciece-obuwie-chopiece-5932/buty-090603/brand$5220/sorting$score,Descending/paging$4,25?oc=036
    • koala0405 Re: Gdzie kupić chłopięce lekko ocieplane za kost 01.11.12, 12:19
      Chwaliłam się w tym wątku trzewikami lekko ocieplanymi pianką r. 26 za kostkę Bartek z sympatexem. Kupiłam, są super ale gdy założę synkowi ciepłą skarpetkę to niestety są za małe albo na wąską stopę bo protestuje przy zakładaniu. Są sznurowane i wydawałoby się, że można regulować ich tęgość ale chyba synek ma stopki pulchniejsze. No cóż, raz założone na wycieczkę /kupione pod koniec września/ buciki będę musiała odsprzedać.
      Jak radzicie, wystawić teraz czy poczekać do wiosny?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka