Dodaj do ulubionych

szukam butow mega cieplych dla siebie!

30.10.12, 21:08
Pomozcie.
Szukam butow na spacery z dzieckiem. Zimno mi strasznie w stopy. OKRUTNIE. Chcialabym aby były wysokie - conajmniej do polowy lydki, plaskie, raczej sportowe, góra moze byc z ortalionu, ocieplone najlepiej wełną, zadne tam teki, sympateksy i inne w ktorych mi zimno.
Kiedys kupilam w deichmanie za 80 zl, brzydkie jak nie wiem co ale nigdy nie mialam cieplejszych butow. Teraz chcialabym aby były przynajmniej ciut ładne.
gdzie znajde cos ciekawego?
Moze mozecie polecic konkretny model i cene?
bede wdzieczna.
nie mam kompletnie czasu na bieganie po sklepach, musze isc w konkretne miejsce.
mieszkam w duzym miescie, mam liczne sieciówki i inne mniejsze sklepy.
Obserwuj wątek
    • nandadevir Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 21:26
      mam te innuit z decathlona: www.decathlon.com.pl/PL/inuit-noir-47226265/
      marzną mi nogi ale w tych nigdy nie bylo mi zimno i nie przemokly, nie są wysokie.
      • inia25 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 10:01
        tez mam innuit z decathlonu, tylko białe. Są naprawdę rewelacyjnie ciepłe, sprawdzone na lodowcach też. Nie mialam w życiu cieplejszych butów, no może poza relaxami big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
        A na poważnie - naprwde sa bardzo ciepłe. I w dodatku ładne. Po sezonie uzywania wyglądają jak nowe.
        • kornnella Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 13:27
          Iniut z Decathlona wstyd przyznać, ale właśnie zaczynają 5 sezon. Kompletnie nic się z nimi nie dzieje i nadal super się sprawują.
    • magdalenca78 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 21:29
      Popatrz na buty firmy Rieker - modele ocieplane owczą wełną, np.:
      www.obuwie-lizuraj.pl/kozaki-rieker-z7171-01
      butywsieci.pl/damskie/992274-rieker-kozaki-damskie-eike.html
      (mam takie czarne - bardzo wygodne i ciepłe)
      www.stylizara.pl/product-pol-180-Rieker-sniegowce-Z7092.html
      butywsieci.pl/damskie/980092-rieker-kozaki-damskie-hillary.html
      butywsieci.pl/damskie/980125-rieker-kozaki-damskie-hera.html
      • muumucca Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 22:41
        Potwierdzam, mam te: www.stylizara.pl/product-pol-180-Rieker-sniegowce-Z7092.html
        Też kupiłam jak mi Młoda tylko na spacerach spała. Przez jakiś czas w zeszłym roku było bardzo zimno a w nogi nie zmarzłam. Chociaż z reguły stopy mi strzasznie marzną.
        Na spacery taki rodzaj piękna mi wystarcza smile
      • falcon_eye Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 10:52
        Też polecam Rieker - też mam model Eike, z tym że popielaty), myślę że każdy model ocieplany owczą wełną jest tak samo ciepły.
    • monikaj21 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 21:30
      W zeszłym roku kupiłam sobie śniegowce i to są nacieplejsze buty z jakimi miałam do czynienia (też jestem zmarzlakiem smile
      www.snow-boots.com/es/Tommy-Hilfiger_Aspen-1_Blue-Brown.html
    • froobek Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 21:50
      Nie wiem, co dla Ciebie jest ładne, ale posprawdzaj sobie tu Sorele, Columbie, Kamiki (dziecięce mają napisane, że nadają się do -25 stopni)
      www.mivokids.pl/pol_m_Buty-102.html
    • beakarp Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 21:57
      Emu? Bearpaw? Ugg?
    • pati44 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 22:29
      Sorel, komfort termiczny do -32C. Cena 500-600 zł, są w internecie i widziałam w Gal. Mok. W w-wie.
    • dwellajna Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 30.10.12, 22:50
      Emu/Ugg lub moze nawet lepiej Sorel, bo nadadza sie tez na chlape
      • mariannamm Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 06:58
        Ja mam kilka par na kazdy sezon firmy Merrell moze nie tak wyszukane jak Sorel ale zimowe sa naprawde cieple.
        merrell.pl/index.php?id=3
    • thea19 icebug 31.10.12, 08:27
      mam model avila
      bardzo fajne, wygodne, stopa sie nie poci, maja regulowana cholewke
      • mariannamm Re: icebug 31.10.12, 08:45
        w tchibo sa jakies teraz

www.tchibo.pl/Damskie-cieplochronne-buty-zimowe-p400021555.html
    • aniapet Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 09:51
      Ja też polecam firmę RIEKER, ich buty z owczej wełny będę teraz nosić trzeci sezon. Przy temperaturze - 18 stopni było mi w nich cieplutko i nic nie przemakało. Odpowiednio impregnuję specjalnym sprejem i do tej pory wyglądają bardzo dobrze. Gdy w przyszłości będę kupować, też na pewno będzie to Rieker. Aha, moje kosztowały 250 zł, w zeszłym roku ceny były podobne.
      • aga_sama Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 11:07
        Witam w klubie, ja też koszmarnie marznę
        Od 3 lat pomykam w timberlandach, mniej więcej takich.
        e-timberland.pl/timberland-hyprtrl-gtx-mid-buty-dzieci-buty-outdoor,typ,B,JK,BO,18295527.bhtml
        Nie wiem jak masz rozmiar, ja 36, więc się zmieściłam w dziecięcą rozmiarówkę. zakładam normalną skarpetę i jest ciepło...
        • fantomka44 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 12:15
          Polecam śniegowce manitu - idealne na największe mrozy. Dodatkowo skoro bardzo marzniesz w stopy to przed wyjściem psikaj dezodorantem do stóp scholl, bo oprócz słabego krążenia, stopy marzną, bo się pocą.
          Ten model
          • zoja1977 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 12:31
            a czy któraś miała takie:
            allegro.pl/sniegowce-rieker-antistress-z6493-01-r41-art-shoes-i2712840237.html
            podobają mi się ale nie wiem czy nie będą zbyt trudne do wkładania bez suwaka, tym bardziej że jestem w końcówce ciąży i nogi mi puchną.
            • tosieuda Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 12:56
              ja też mam śniegowce rieker, teraz będę używała już 3-cią zimę,
              jeden z najlepszych zakupów,
              nigdy nie przemokły, bardzo wygodne i ciepłe,
              ocieplane owczą wełną

ja mam akurat te:

allegro.pl/sniegowce-rieker-antistress-z7173-01-r41-art-shoes-i2712846760.html
              • zoja1977 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 14:05
                i co fajne są ? nieprzemakają ? te na pewno można łatwiej dopasować do nogi poprzez ściągnięcie sznureczków.
                • jagnaborynowa Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 31.10.12, 17:00
                  No niestety mam ten sam problem sad W Polsce z ciepłymi butami jest kiepściutko - asortyment jakbyśmy w Hiszpanii mieszkali. Chętnie też się dowiem. Ja trzeci rok będę nosić kozaczki z naturalnej skóry na owczym kożuszku, które mąż kupił mi w delegacji w Kijowie, bo w Polsce nigdzie nie mogłam znaleźć. A coś z naturalnej skóry i nie zamsz możecie polecić? zamsz brzydko się odbarwia na skutek działania soli, którą posypują ulice i szybciej przemaka, mino, że jest ładniejszy niż zwykła skóra.
    • eszulczewska Quechua - z Decathlonu? 01.11.12, 13:04
      Czyktos mial takie buty? allegro.pl/sniegowce-quechua-rozmiary-od-36-do-42-i2737016617.html

Jak sie sprawdzaja?
      • anyx27 Ja polecam sdidas libria 01.11.12, 15:12
        https://www.adidas-nike.pl/allegro/13.09.2011/libria/DSC_9523.JPG
        • anyx27 Ja polecam adidas libria n/t 01.11.12, 15:14
          • krasulas Timberland i Merrell 01.11.12, 15:36
            ja mam dziecięce Timberlandy:
            e-timberland.pl/timberland-mallard-wp-lace-chukka-buty-dzieci-buty-outdoor,typ,B,JK,BO,12147327.bhtml wersję minimalnie wyższą z rzepem nad kostką
            przeciepłe!
            córka ma takie same i złego słowa nigdy nie mówiła...

mam jeszcze Merrell'e:
            allegro.pl/sniegowce-firmy-merrell-nowe-24-24-5-cm-wkladka-i2759401939.html (nie moja aukcja!)
            nie są mega cudne, ale specyficzne... bardzo ciepłe choć minimalnie niższe niż połowa łydki

mam jeszcze kilkuletnie Columbie (prześliczne, do -20st....) - zimno w nich makabrycznie!
            miałam też Ecco Husky (wysokie, z zamkiem) - makabrycznie noga marzła!

• mamaemmy Re: Timberland i Merrell 01.11.12, 15:54
              najcieplejsze moje buty to emu(ale te oryginalne)
              oraz takie Hi mountain,kupilam,bo chciałam uniwersalne-i do wędrówek w góry i na śnieg-jakos głupio z kozaczków wskakiwac w narty wink
              i naprawdę są świetne,nigdy w nich nie zmarzlam.
    • beakarp te są fajne 01.11.12, 19:50
      www.olang.pl/sklep/olang/elena.html
      Podobno z tych najcieplejszych, no i nieco zgrabniejsze w porównaniu do przeciętnych śniegowcówsmile
    • clio_1 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 01.11.12, 20:42
      ja mam takie:
      www.amazon.co.uk/Hi-Tec-Moritz-200-Womens/dp/B002FQK2L4/ref=pd_rhf_ee_p_t_1
    • kornnella A Superfity 01.11.12, 20:45
      Dziewczyny a jak sprawują się kozaki Superfity z Gore-tex? Miała któraś?
      • magma_pl w tkmax ogromny wybór zimowych 02.11.12, 12:08

np bearpaw ,ara,rienke i innych w dobrych cenach od 120-250
        i tu ślę ukłony do beakarp,dzięki że wspomniałąs o tej marce,bo ja ciemna jeśli chodzi o dobre buty.a tak wlazłam do tkmaxa ujrzałam je i mino że do niedawna byłam przeciwnikiem tego typu butów,to w chwili gdy je założyłam ,doznałam miłości absolutnej wink
        • krasulas Re: w tkmax ogromny wybór zimowych 02.11.12, 13:41
          potwierdzam
          też byłam (Czeladź) i zaskoczona wyborem oglądałam półki obstawione tego typu obuwiem
          na kozakach też coś wisi wyższego, a nieco trekkingowego

• aniuta65 Re: szukam butow mega cieplych dla siebie! 05.11.12, 19:24
      Ostatnio kupiłam sobie i polecam jako sprawdzone
      www.riccardo.pl/ona/obuwie/sniegowce/sniegowce-ecco-hill-grape-leaf-gore-tex
      sa bardzo lekkie, ciepłe i nie dopuszczają do stop wody co najważniejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka