Dodaj do ulubionych

Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi?

21.11.12, 15:47
Chciałam zrobic zakupy i większośc zabawek nie ma opcji odbioru w Empiku, sprawdzałam przeróżne Barbie, Pet Shopy, przeróżne gry w tym IQ Twist i naprawdę maleńkie Nogi Stonogi.
Może wiecie dlaczego tak jest, napisałam do Smyka ale odpowiedzi na razie brak.
Obserwuj wątek
    • monikaj21 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 15:53
      Nie wiem dlaczego (nigdy nie analizowałam) ale tak czasem jest. Też tak teraz miałam - kupowałam rzeczy z wyprzedaży ubraniowej.
      • mamawaw Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 15:55
        wiele rzeczy zablokowali w dostawie
        np. gra ze smyka za 19 zl nie byla do dobioru w empiku ale taka sama z empiku za 24 juz takuncertain
        echhh przed swietami chca dac zarobic kurieromuncertain
      • anick5791 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 15:55
        Ostatnio odkryłam, że do empiku nie wysyłają zamówień zawierających więcej niż 7 produktów.
    • tomanksa Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 15:55
      Też się zastanawiam dlaczego tak jest. Jeszcze niedawno odbierałam w Empiku zamówienie na które składały się Nogi stonogi właśnie i 3 Traki i nie było problemu, a teraz jak chciałam odebrać w Empiku nowe zamówienie to musiałam wyrzucić z koszyka malutkie trampki, bo przeszły tylko ubranka uncertain .
      • mamawaw Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 16:02
        ale mialam jedna gre nie 7uncertain
        • anick5791 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 16:07
          Ja u nich nigdy nie jestem w stanie przewidzieć, jakie możliwości odbioru wyskoczą. Raz rozwiązałam problem, bo właśnie odkryłam ten punkt regulaminu o 7 produktach, ale to nie jedyny raz kiedy też miałam taki problem.
    • czarna.perla Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 16:29
      Możliwości dostawy pojawiają się wcześniej, nie "wyskakują" dopiero pod koniec składania zamówienia.
      Jak podgląda się dany produkt to po prawej stronie są możliwości odbioru:
      "Odbiór w Empiku"
      lub
      "Dostawa pocztą lub kurierem"

Część tych rzeczy, które chciałam zamówić teraz zamawiałam już wcześniej i odbierałam w Empiku, teraz przy nich wyświetla się jedynie kurier lub poczta.

Ktoś napisał, że nie mogł odebrać trampek w Empiku- w regulaminie jest mowa o tym, że obuwia do Empików nie wysyłają.
    • inia25 wszystko jest w warunkach dostawy 21.11.12, 16:37
      Odbiór zamówień smyk.com z salonów empik .

◦Zamówienia zrealizowane przez smyk.com można odebrać w salonie empik, pomimo tego że zamówienia nie są realizowane przez Salon empik.
      ◦Zamówienia, które są dostarczane do salonów empik mogą zawierać tylko produkty o niewielkich wymiarach. Produkty o średnich i dużych wymiarach dostarczamy za pośrednictwem poczty i kuriera.
      ◦Niektóre produkty (jak np. wózki, buty) nie są dostarczane do salonów empik.
      ◦Do zamówień odbieranych w salonach empik nie są doliczane koszty dostawy.
      ◦Po wysłaniu zamówienia z magazynu otrzymasz: ■pierwszy mail z informacją o statusie zamówienia;
      ■drugi mail z zaproszeniem po odbiór zamówienia.

◦Zamówienie z salonu empik można odebrać w ciągu 14 dni licząc od momentu otrzymania maila z zaproszeniem po odbiór zamówienia.
      ◦Zamówienie w salonie empik będzie czekało w PUNKCIE INFO, w punkcie wydawania zamówień ze sklepu internetowego empik.com.
      ◦Podczas odbioru zamówienia Pracownik Salonu, w celu identyfikacji zamówienia i osoby odbierającej zamówienie, może poprosić o następujące dane: ■imię i nazwisko osoby na którą zamówienie zostało złożone;
      ■numer zamówienia;
      ■adres mailowy (login) podany w smyk.com.
      ■kod weryfikacyjny (wymagany przy zamówieniach opłaconych z góry)

◦W przypadku gdy zamówienie ma być odebrane przez inną osobę niż osoba składająca to należy jej przekazać ww. dane lub np. przekazać jej wydrukowanego maila z zaproszeniem po odbiór zamówienia do salonu empik.
      ◦Za zamówienie odbierane w salonie można zapłacić przy odbiorze: ■gotówką;
      ■kartą kredytową lub płatniczą;
      ■kartą prezentową empik.
      lub z góry: ■przelewem
      ■kartą kredytową,
      ■kartą prezentową ze zdrapką.
      ■eKartą prezentową.

◦W salonie wraz z zamówionym produktem otrzymasz: ■fakturę (która jest zapakowana razem z zamówionymi produktami);
      ■paragon niefiskalny.

◦W przypadku braku odbioru zamówienia, zostanie ono przesłane do magazynu. W takiej sytuacji nie ma możliwości cofnięcia zamówienia i dostarczenia go ponownie.
      • czarna.perla inia 21.11.12, 16:43
        inia25 napisała:

> Odbiór zamówień smyk.com z salonów empik .
        >
        >
        > ◦Zamówienia zrealizowane przez smyk.com można odebrać w salonie empik, po
        > mimo tego że zamówienia nie są realizowane przez Salon empik.
        > ◦Zamówienia, które są dostarczane do salonów empik mogą zawierać tylko pr
        > odukty o niewielkich wymiarach. Produkty o średnich i dużych wymiarach dostarcz
        > amy za pośrednictwem poczty i kuriera.
        > ◦Niektóre produkty (jak np. wózki, buty) nie są dostarczane do salonów em
        > pik.
        > ◦Do zamówień odbieranych w salonach empik nie są doliczane koszty dostawy
        > .
        > ◦Po wysłaniu zamówienia z magazynu otrzymasz: ■pierwszy mail z info
        > rmacją o statusie zamówienia;
        > ■drugi mail z zaproszeniem po odbiór zamówienia.
        >

Po co ten cały wyciąg z regulaminu?
        lalka Barbie którą 2 tyg. temu odbierałam w Empiku teraz może być dostarczona jedynie pocztą lub kurierem, gra Nogi Stonogi jest tak mała, że mieści się w dłoni, tez odbierałam ją w Empiku, więc jakie zastosowanie ma tu regulamin- ewentualnie który punkt?

• dzikie_pnacze Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 17:39
      Generalnie Smyk (brzydko mówiąc) w h*** leci. Jakiś tydzień temu odebrałam z salonu Empik zestaw Duplo małe ZOO, a teraz jest możliwość tylko dostawy (cena ta sama). Denerwuje mnie to i na razie nie będę nic u nich zamawiać, poczekam, może się obudzą...
    • katka761 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 18:05
      odpadłam - nie mogę odebrać 2 małych autek siku....
      • blizniaki14 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 18:15
        Dokładnie u mnie to samo, wcześniej bez problemu nawet dość duże pudła odbierałam,a teraz ani małych lego, ani autek siku sad i nijak się to ma do regulaminu.
        • aaliyah76 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 18:49
          ja zawsze zamawiam tylko z odbiorem w empiku i nigdy nie miałam problemu, zamawiam po 2,3,4rzeczy
          • ursgmo Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:20
            Też się wczoraj na to nacięłam. Chciałam zamówić mikser mini tefal za niecałe 22 złote z odbiorem osobistym .Pudełko jest niewielkie góra 20x25 i co ? tylko kurier lub poczta za 17 zł uncertain sensu to nie ma ani trochę . Moje ostatnie zamówienie ze smykowych promocji było w kolosalnym pudle najmarniej 50 x 75 i odbierałam w empiku a tu za taki pierdółek każą płacić za dostawę suspicious
            oj stracą klientów przed gwiazdką
            • ursgmo Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:39
              ursgmo napisała:

> Też się wczoraj na to nacięłam. Chciałam zamówić mikser mini tefal za niecałe
              > 22 złote z odbiorem osobistym .Pudełko jest niewielkie góra 20x25 i co ? tyl
              > ko kurier lub poczta za 17 zł uncertain sensu to nie ma ani trochę . Moje ostatnie za
              > mówienie ze smykowych promocji było w kolosalnym pudle najmarniej 50 x 75 i od
              > bierałam w empiku a tu za taki pierdółek każą płacić za dostawę suspicious
              > oj stracą klientów przed gwiazdką

hehe właśnie sprawdziłam i empik też ma ten mikser w ofercie i oczywiście bez łaski sobie odbiorę osobiście wink
    • bgucia1 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:17
      jakiś czas temu odbierałam w empiku kolejne zamówienie ze smyka, jednej małej paczuszki nie odebrałem bo kupiłam to samo drugi raz taniej i oburzona Pani z przekąsem poinformowała mnie że prezentów na święta nie będę mogła u nich odbierać, ponieważ przed świętami będzie możliwość wybrania tylko przesyłki kurierem lub pocztą... a więc to chyba zaplanowana akcja...

a ja już nie informowałam Pani, że prezenty na święta właśnie zakończyłam odbierać smile
      • dorciaszek Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:21
        tez wczoraj to zauwazylam i dziadostwo
        niby gra Grzybobranie w promocji 30 zl, szkoda ze dostwa platna 14 zl wiec juz sie nie oplaci wiec mam ich w nosie!
        • mamawaw Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:25
          w sklepie internetowym Nygus co roku jest taka sama akcja:/zero odbioru w sklepie stacjonarnym tylko kurierem wiec chyba tak jak pisałam chca nabic sobie wiecej kasy!
        • mdet2 Grzybobranie 22.11.12, 17:42
          w Biedronce od 10 grudnia po 21,99; dużo taniej niż w smyku smile
    • barbie09.07 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:25
      Kupiłam zabawki w smyku za 350 zł, listonosz przyniósł mi je do domu . Nie musiałam płacić za przesyłkę. Tez zastanawiałam się dlaczego nie ma odbioru w Empiku. Tak sobie pomyślałam,że może dlatego wyskoczyła mi taka opcja bo kupiłam kilkanaście rzeczy. Gabarytowo była to mała przesyłka- głównie figurki Schleicha. Wcześniej jak kupowałam za mniej więcej tą sama kwotę trzy- cztery zabawki odbierałam osobiście w Empiku.
      • kasjopeja84 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:36
        Jak dla mnie nie ma odbioru w Empik, bo by ich tam paczki zawaliły, a oni nie mają gdzie ich przechowywać. Po świętach znów wrócą do tej opcji.
        • monikaj21 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 09:00
          Też tak myślę. W zeszłym roku przed Świętami czekałam 45 minut w kolejce po paczkę, a następnie 20 minut trwały jej poszukiwania. Mieli tyle paczek, że nie mogli się przez to przegrzebać. Pewnie nauczeni doświadczeniem w tym roku postanowili tego uniknąć i w sumie dobrze, bo jak by się okazało, że znowu mam tam stać to by mnie coś trafiło.
          • agni71 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 09:15
            w sumie dobrze, bo jak by się okazało, że znowu mam tam sta
            > ć to by mnie coś trafiło.

bez sensu ta twoja argumentacja. Przeciez nikt nie zmusza do odbioru osobistego, paczkę zawsze mozesz wybrać, jak nie chcesz stać. A jak ktos woli zapłacic mniej i swoje odstać, to szkoda, że nie ma takiej mozliwości....
            • monikaj21 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 09:26
              Chodziło mi tylko o to, że wybierając odbiór osobisty raczej się nie spodziewamy takiej sytuacji, bo generalnie nie ma z tym problemów. Ja zawsze wybieram odbiór w salonie, ale stojąc w tej kolejce chętnie bym zapłaciła, żeby dostać to do domu kurierem, tylko, że było już za późno smile
              • czarna.perla Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 09:38
                cyt. odpowiedź ze Smyka
                "Jednocześnie uprzejmie informuję, iż aktualnie Dział Handlowy wyłącza sukcesywnie produkty do możliwości odbioru w salonie.
                Większość niestety aktualnie można zakupić jedynie w dostawie Kurierem bądź Pocztą. "

Jestem zdania, że klienci powinni być o takich zmianach uprzedzeni.
                W tej sytuacji regulamin (pkt. o odbiorze w empiku) ma się nijak do rzeczywistości.
    • karolciab125 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 19:51
      Też tak miałam. Do koszyka wrzuciłam grę na PS3 i długopis - była możliwość odbioru w Empiku,
      jak dorzuciłam grę Granny, to już tylko poczta lub kurier tongue_out

W "Pomocy" wyskoczyło mi, że:
      "Brak możliwości złożenia zamówienia z dostawą:

do salonu Empik,

ale masz możliwość złożenia zamówienia z płatnością przy odbiorze i dostawą kurierem lub pocztą.

Oznacza to, że wybrany przez Ciebie produkt należy do grupy produktów, których nie można odebrać w salonie empik. Do tej grupy produktów są zaliczane produkty o średnich i dużych rozmiarach m.in. gry, puzzle, wózki, nosidełka.

Proponujemy:

Złożyć zamówienie z dostawą za pomocą firmy kurierskiej UPS lub Poczty Polskiej
      ."

Pudełko od gry ma wymiar 20x20 cm więc nie jest duże.

Ale jak nie, to nie - niech się wypchają, zamówiłam gdzie indziej ...
      • stokrootka1 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 21.11.12, 23:55
        Może empik po ostatniej urodzinowej akcji smyka ma dość smykowych przesyłekwink
        • magda-lenka78 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 01:28
          ach jak znam Smyka to ten problem dotyczy tylko 1,5% zamówień, jak z kartą Payback i płatnościami które nie chcą się zapłacić smile
          • czarna.perla Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 09:03
            magda-lenka78 napisała:

> ach jak znam Smyka to ten problem dotyczy tylko 1,5% zamówień, jak z kartą Payb
            > ack i płatnościami które nie chcą się zapłacić smile

ale, że co? że niby tylko 1,5% zamówień nie ma możliwości odbioru w empiku?
            wejdź na stronę i sprawdź sobie opcje dostawy jakichś pierdół i sama się przekonaj.
            nawet Pet Shopa nie można odebrać w empiku tylko trzeba zapłacić za kuriera.
            • agni71 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 09:13
              oj perla, to ironiczne zdaje sie było...
              • magda-lenka78 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 17:08
                ironicznie, bo ja od miesiąca chce zapłącić punktami payback i nie mogę bo jestem w tym rzekomym 1,5% smile
    • moguer Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 10:16
      Mi Pani w Empiku tez powiedziała, ze przed świetami nie bedzie mozliwości u nich odbioru paczek z e smyk.com. Za dużo zamówień z empik.com i po prostu nie dadza rady, aby wszystko grało
    • czarna.perla Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 10:22
      cyt. odpowiedź ze Smyka
      "Jednocześnie uprzejmie informuję, iż aktualnie Dział Handlowy wyłącza sukcesywnie produkty do możliwości odbioru w salonie.
      Większość niestety aktualnie można zakupić jedynie w dostawie Kurierem bądź Pocztą. "

Jestem zdania, że klienci powinni być o takich zmianach uprzedzeni.
      W tej sytuacji regulamin (pkt. o odbiorze w empiku) ma się nijak do rzeczywistości.
    • gosiajot Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 15:52
      Właśnie przeczytałam o promocji Swiątecznej, od kwoty 119 zł "dostawa do domu i biura gratis" smile
    • tweety_28 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 20:12
      W zeszłym roku chyba przez cały grudzień nie było odbioru osobistego w Empiku. Może w tym roku szybciej wprowadzili zmiany dot. okresu przedświątecznego.
      • tweety_28 Re: Smyk- nie ma odbioru w Empiku, o co chodzi? 22.11.12, 20:15
        Doprecyzuje powyższy post: była możliwość odbiory, ale w Krakowie zostały chyba 2 lub 3 Emipki, które to obsługiwały.
        Przypuszczam, że chodziło o to że tylko te salony miały odpowiednia powierzchnię. Po świętach wszystko wróciło do normy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka