Dodaj do ulubionych

Lego duplo

10.12.12, 15:15
Od czego zacząć zakup lego duplo, w sensie jaki zestaw ? Córeczka ma 19 m-cy i chciałabym jej zakupić to małe zoo, ale nie mamy tego pudełka podstawowych klocków, więc chyba lepiej najpierw to pudło, tylko nie wiem ile elem. ? I ewentualnie wtedy zoo dokupię. Chciałabym się zmieścić z tym zoo tak w granicach 160-200 zł. Myślicie, że na allegro kupować te klocki ? Gdzie jeszcze może być tanio ?
Obserwuj wątek
    • sinceramente Re: Lego duplo 10.12.12, 15:59
      Dla takiego malucha, ja bym jednak najpierw kupiła zestaw tematyczny. Dla mojej córki motywacją do budowania z klocków było to, że miała w zestawie figurki, dla których trzeba było dobudować domek, przystanek lub inną budowlę.

Kojarzę, że w osttanich latach przed samą Gwiazdką były w sklepach promocje na pudła z podstawowymi klockami duplo.
      • janka39 Re: Lego duplo 10.12.12, 16:22
        a ja bym zaczela od podstawowego pudla 5507
        niedawno byl w selgrosie za 122 zl, na all ok 150 (teraz moga byc drosze)
    • alkara Re: Lego duplo 10.12.12, 16:46
      Moje dzieciaki nigdy nie miały pudła klocków podstawowych duplo tylko same tematyczne.Pierwszym był supermarket z kasą a potem dokupiłam córce łóżeczka, szafki, łazienkę i ściany.Potem dostała kolejkę tomka no i wiele innych.Zawsze chętnie się bawiła, ale moim zdaniem bardzo pomocne w zestawie są figurki i te płaskie klocki z rysunkami.
      Jak miałabym doradzić, to byłabym za zestawem tematycznym.
      Zoo mamy też, ale nigdy nie było używane jako zoo smile zawsze jest używane jako zwierzęta przy domu smile smile smile Dla mnie hitem nr 1 jest dom duplo.
      • anick5791 Re: Lego duplo 10.12.12, 20:06
        Polecam farmę - są ludziki i zwierzęta i traktor, a dachy i okna mogą posłużyć do zbudowania domku, zamiast stodoły smile Do tego dorzuciłabym klocki podstawowe, np. 80 sztuk (my miałyśmy właśnie taki zestaw na początek).
        • mycha79 Re: Lego duplo 11.12.12, 12:15
          Na poczatek najlepiej tematyczne. Jeśli lubi zwierzątka ZOO, ale u nas ZOO mało używane. Dla dziewczynek najlepiej domek chyba.
    • aleksandra1977 Re: Lego duplo 11.12.12, 13:02
      dla 2 letniej dziewczynki kupilam ostatnio takie:
      www.smyk.com/lego-duplo-myszka-miki-i-przyjaciele-10531-klocki,p1058205951,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      i dokupilam figurki zoo:
      www.smyk.com/lego-duplo-male-zoo-4962-klocki,prod59022813,zabawki-gry-dla-dzieci-p
      • mamanatalki87 Re: Lego duplo 11.12.12, 13:10
        U nas na roczek były 2 pudełka zielone z podstawowymi . Potem na świeta czyli mieli 1,5 roku doszła farma 3w1 oraz mini zoo .

Miedzy czasie dostali mały zestaw z safari zoo .

Na mikołaja doszedł autobus ( HIT ) oraz koparka .

Na gwiazdkę pod choinką zawita klinika ( od tesciów ) oraz dom ( moja mama ) to dla całej 3 ( bliźniaki 2,5 oraz córka 5,5 )

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka