05.01.13, 16:39

Witam
Muszę kupić inhalator dla synka,czy możecie mi coś polecić?
Na co zwracać uwagę przy zakupie, lepiej w necie czy w sklepach stacjonarnych.
Obserwuj wątek
    • mamuska25 Re: Inhalator 05.01.13, 16:56
      Moim zdaniem kazdy będzie dobry. My mamy nebulizator kupiony jakieś 4 lata temu na allegro. Do tej pory sprawuje sie bez zastrzeżeń, choć producent zaleca wymianę raz na rok.
      Nam służy sporadycznie, córka często łapie krtań i wtedy jest wybawieniem. Sprawdza się też przy wszelkich infekcjach górnych dróg oddechowych- dzięki niemu nie jeden raz ustrzeglismy sie od antybiotyków.
      Nasz nazywa sie jakoś tak Mebby czy coś w tym stylu- taki pomarańczowo- niebieski coś na kształcik pingwina smile Dla dziecka zawsze to ciekawsze. Kosztował coś około 150 zł. Kazdy działa na tej samej zasadzie, wiec na moje oko każdy dobry smile
    • oliwierka14 Re: Inhalator 05.01.13, 16:56
      Ja mam taki inhalator
      allegro.pl/inhalator-nebulizator-philips-family-i-3-maseczki-i2923260078.html
      właśnie dziś go używałam,bo mój synek ma zapalenie oskrzeli i musiałam podac mu antybiotyk w płynie.
      Inhalator jest dla całej rodziny(na tej stronie co podałam jest opisane jakie ma końcówki)
      Ja jestem zadowolona,moje dziecko na początku trochę się bało,ale jest już oksmile
      • pomilak1 Re: Inhalator 05.01.13, 18:29
        Również mam ten co oliwierka14 i jestem zadowolona, córka sobie sama robi inhalacje, a ma 1,5 roku - oczywiście leki jej muszę wlać winksmile
        • gwen_s Re: Inhalator 05.01.13, 19:26
          my też ww i jesteśmy zadowoleni... wcześniej mieliśmy strasznie głośny, ten do cichych nie należy, ale tragedii nie ma.
      • marzakg Re: Inhalator 19.01.13, 18:36
        Kupiłam inchalator, do którego podajecie link i cos mi tu nie pasuje. w instrukcji obsługi punkt 4: sprawdzić czy przegroda wewnątrz komory nebulizatora jest właściwie umieszczona (rys c). U mnie w środku jest stożek z otworem i nie wiem, co tu jest do sprawdzania lub korygowania. Nie mam takiego czegoś co jest na rysunku trzymane w palcach i umieszczane w środku. Poza tym więcej "pary" idzie bokiem a przez ustnik ledwo wyczuwalnie (chyba, że mocniej wciągnie się powietrze).
        Proszę o jakieś rady, może tak powinno być, a może brakuje mi jednego małego znaczącego elementu.
    • egolit Re: Inhalator 05.01.13, 18:50
      MEDEL PRO. SUPER! Nie wiem na co zwracać uwagę ale ten jest solidny i potrzebne parametry na najwyższym poziomie.
    • johana19 Re: Inhalator 05.01.13, 19:32
      Ale poszukujesz nebulizatora czy tuby inhalacyjnej?
      • kawusia79 Re: Inhalator 05.01.13, 21:16
        Potrzebuję nebulizatora.
        • oliwierka14 Re: Inhalator 05.01.13, 21:33
          O tym co napisałam to jest Inhalator Nebulizator(jest w komplecie),coś takiego allegro.pl/nebulizator-do-inhalatorow-family-i-aerofamily-i2852467743.html
    • magdagg2 Re: Inhalator 05.01.13, 21:32
      my mamy taki www.aptekagemini.pl/inhalator-magic-care-ghibli-1-szt.html nie mam zastrzezen, a glosny jest kazdy smile ten jest tani i ma chyba 3 lata gwarancji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka