kawusia79 05.01.13, 16:39 Witam Muszę kupić inhalator dla synka,czy możecie mi coś polecić? Na co zwracać uwagę przy zakupie, lepiej w necie czy w sklepach stacjonarnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamuska25 Re: Inhalator 05.01.13, 16:56 Moim zdaniem kazdy będzie dobry. My mamy nebulizator kupiony jakieś 4 lata temu na allegro. Do tej pory sprawuje sie bez zastrzeżeń, choć producent zaleca wymianę raz na rok. Nam służy sporadycznie, córka często łapie krtań i wtedy jest wybawieniem. Sprawdza się też przy wszelkich infekcjach górnych dróg oddechowych- dzięki niemu nie jeden raz ustrzeglismy sie od antybiotyków. Nasz nazywa sie jakoś tak Mebby czy coś w tym stylu- taki pomarańczowo- niebieski coś na kształcik pingwina Dla dziecka zawsze to ciekawsze. Kosztował coś około 150 zł. Kazdy działa na tej samej zasadzie, wiec na moje oko każdy dobry Odpowiedz Link Zgłoś
oliwierka14 Re: Inhalator 05.01.13, 16:56 Ja mam taki inhalator allegro.pl/inhalator-nebulizator-philips-family-i-3-maseczki-i2923260078.html właśnie dziś go używałam,bo mój synek ma zapalenie oskrzeli i musiałam podac mu antybiotyk w płynie. Inhalator jest dla całej rodziny(na tej stronie co podałam jest opisane jakie ma końcówki) Ja jestem zadowolona,moje dziecko na początku trochę się bało,ale jest już ok Odpowiedz Link Zgłoś
pomilak1 Re: Inhalator 05.01.13, 18:29 Również mam ten co oliwierka14 i jestem zadowolona, córka sobie sama robi inhalacje, a ma 1,5 roku - oczywiście leki jej muszę wlać Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: Inhalator 05.01.13, 19:26 my też ww i jesteśmy zadowoleni... wcześniej mieliśmy strasznie głośny, ten do cichych nie należy, ale tragedii nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
marzakg Re: Inhalator 19.01.13, 18:36 Kupiłam inchalator, do którego podajecie link i cos mi tu nie pasuje. w instrukcji obsługi punkt 4: sprawdzić czy przegroda wewnątrz komory nebulizatora jest właściwie umieszczona (rys c). U mnie w środku jest stożek z otworem i nie wiem, co tu jest do sprawdzania lub korygowania. Nie mam takiego czegoś co jest na rysunku trzymane w palcach i umieszczane w środku. Poza tym więcej "pary" idzie bokiem a przez ustnik ledwo wyczuwalnie (chyba, że mocniej wciągnie się powietrze). Proszę o jakieś rady, może tak powinno być, a może brakuje mi jednego małego znaczącego elementu. Odpowiedz Link Zgłoś
egolit Re: Inhalator 05.01.13, 18:50 MEDEL PRO. SUPER! Nie wiem na co zwracać uwagę ale ten jest solidny i potrzebne parametry na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: Inhalator 05.01.13, 19:32 Ale poszukujesz nebulizatora czy tuby inhalacyjnej? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwierka14 Re: Inhalator 05.01.13, 21:33 O tym co napisałam to jest Inhalator Nebulizator(jest w komplecie),coś takiego allegro.pl/nebulizator-do-inhalatorow-family-i-aerofamily-i2852467743.html Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Inhalator 05.01.13, 21:32 my mamy taki www.aptekagemini.pl/inhalator-magic-care-ghibli-1-szt.html nie mam zastrzezen, a glosny jest kazdy ten jest tani i ma chyba 3 lata gwarancji Odpowiedz Link Zgłoś