Dodaj do ulubionych

Robot kuchenny. Który polecacie?

05.01.13, 17:11
Witam!
Zbieram się wreszcie za zakup takiego sprzętu i chciałam się Was poradzić. Przede wszystkim chciałabym nim robić ciasta, soki, przeciery z zup. No i czasem frytki czy placki ziemniaczane.
Jakich używacie i jak się wam sprawują?
Obserwuj wątek
    • egolit Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 05.01.13, 18:52
      Moulinex
      • tradycja02 Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 06.01.13, 22:14
        A jaki model masz? Dlaczego go polecasz? Możesz podać jakieś konkrety? wink
    • ola_lala Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 06.01.13, 22:37
      Polecam Bosch MUM 4756. Od prawie 3 lat niezawodny, a używam go bardzo dużo. Nie zajmuje dużo miejsca, można dokupować dodatkowe akcesoria ja mam np. tarcze do robienia frytek i kształtkę do ciastek. Ma maszynkę do mięsa, co było dla mnie dużym plusem bo mam małą kuchnię i niewiele miejsca do przechowywania. Ogólnie wszystko na plus! smile
    • majarzeszow Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 07:01
      Ja tez mialam Boscha MUMa, ale oprocz tych zalet ma jedna wielka - ogromna ilosc czesci potem do zmywania. Wiec kulilismy Thermomix - wiem, wydatek wielki, ale zaden z robotow nawet sie do niego nie umywa.
    • nauta_ Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 08:15
      taki mam
      jestem mega zadowolona, poza tym że jest funkcjonalny jest ładny i główną część mam ciągle na blacie, akcesoria w szufladzie. Odkąd go mam nie kupuję mięsa mielonego, bo mielę sama, wyrabia ciasta w tym drożdżowe. Poczytaj opinie np na ceneo. Ja polecamsmile
    • kara_gitara Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 09:16
      Ja mam takiego Moulinexa QA401. Robię w nim koktajle, ciasto kruche, drożdzowe, ubijam pianę, mielę mięso, wyciskam soki, dokupiłam też tarczę do ziemniaków (z przesyłką kosztowała jakieś 40pln) i trę ziemniaki na babkę ziemniaczaną.
      Oczywiście osobna sokowirówka, osobna maszynka do mielenia, czy maszynka do ziemniaków byłaby pewnie bardziej wydajna ( można wkładać większe kawałki i wszystko idzie szybciej), niemniej jednak na moje potrzeby i miejsce ten zupełnie starcza no i do tego wygląda bosko - idealnie pasuje do mojej kuchni smile
      • didis Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 09:37
        Też mam Thermomix, mam go od lat i jest niezniszczalny!
    • tradycja02 Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 13:39
      Dziękuję dziewczyny! Ten Moulinex jest super, ale nie stać mnie na niego, a tym bardziej na Thermomixa. Te Boshe, o których też piszecie są kuszące i możliwe że się zdecyduję, ale to już z męża muszę namówić. Bo on liczył się z wydatkiem do ok. 400zł. . .
      • kara_gitara Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 13:45
        tradycja02, jak masz możliwość to sprawdź w stacjonarnym euro tego moulinexa - przed samymi swietami byl w promocji za 700pln. Trochę się wkurzyłam, że w ciągu roku tak zeszli z ceną. Może jeszcze jest taka promocja?.. oczywiście jeśli mąż zaakceptuje taki budżet wink
        • tradycja02 Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 16:58
          700 na pewno nie zaakceptuje. Zbieramy na nowe autko. A ja dopiero szukam pracy, więc same wiecie jak to jest.
          • kara_gitara Re: Robot kuchenny. Który polecacie? 07.01.13, 20:33
            jasna sprawa! udanych wyborów zatem życzę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka