dzien dobry,
dzisiejszy dzien doprowadzil mnie prawie do szalenstwa

caly dzien w necie szukam info nt wyciskarek ich zalet i pysznych sokow jakie mozna z nich wyczarowac, wiem juz oczywiscie ze wyciskarka jest lepsza od sokowirowki, wiem ze oprocz soku moge zrobic mase innych zdrowych rzeczy , wiem juz ile jaka wyciskarka kosztuje i nawet mam na nią kasę ale ...
tak sie zastanawiam czy bedzie mi sie chcialo te soki robic dluzej, czy ta fascynacja szybko nie minie, jakby nie byloo 1500 zl jest to spora kwota, soki gotowe jednodniowe kosztuja ok 3 zl sztuka, zakladajac ze bede pila 7 razy w tyg taki sok = 21 zl = 84 zl miesiecznie wiec w sumie dopiero po ponad roku - zakladajac ze bede pila sok codziennie - a nie bedzie tak na pewno koszt wyciskarki sie zwroci, poza tym sok kupuje, wypijam , butelke wyrzucam a tu musze kupic produkty, wcale nie mam pewnosci ze sa dobrej jakości - ale powiedzmy ze te w gotowych sokach tez nie wiem skad są, umyć je, obrać, pokroić, potem wycisnąć sok, umyć sprzęt - pewnie pół godziny się zejdzie - no i tak codziennie ? oj chyba nie bedzie mi się chciało ...
soki lubię, marchwiowy, selerowy, jabłkowy, pomarańczowy uwielbiam - ale mam wyciskarkę do cytrusów, pewnie majac super wyciskarkę mogłabym eksperymentować ale czy będzie się chciało ?
jestem ciekawa opinii osób które kupiły sobie taki sprzęt, czy rzeczywiście warto ? czy to nie modny gadżet i w sumie zbędny ?
chciałabym odżywiać się zdrowiej więc moze powinnam się zmobilizować ?
bede wdzieczna za rady