Dodaj do ulubionych

zlew granitowy jaki?

19.01.13, 21:42
jakiej firmy i moze jakie modele polecicie zlew do kuchni?
podobaja mi sie deante narozne ale nie wiem jak z ta firma
niebardzo mam dostep do stacjonarnych sklepow (male miasteczko) wiec obejzenie na zywo mnie ogranicza
stolarz wspominal ze zdazaja sie zlewy krzywe a granitu nie da sie docisnac do blatu wiec z tad moje watpliwosci
cena tez sie liczy tak 1000zl juz z ewentualna przesylka to max jaki mam przeznaczony ale wolalabym oczywiscie tanszy wink
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc Re: zlew granitowy jaki? 19.01.13, 22:29
      ja mam franke i jest super bateria nie rozni sie kolorem od zlewu

w tych tanszych bateria rozni sie kolorem od zlewu - przynajmniej te co ja widzialam na allegro
    • porzeczka1 Re: zlew granitowy jaki? 20.01.13, 08:22
      wrzuć sobie w allegro BLANCO mam od paru miesięcy i naprawde polecam - w przeciwieństwie do deante, który miałam poprzednio....
      • gosjana Re: zlew granitowy jaki? 20.01.13, 19:39
        Od wakacji posiadam zlew Blanco, jestem z niego bardzo zadowolona, zapłaciłam ponad 800zł i nie żałuję ani grosza smile

• janka39 Re: zlew granitowy jaki? 20.01.13, 22:04
          Granitowy w sensie kompozytowy?
          2.5 roku mam czarny franke. Jak nowy. Cena cos kolo 1000 zł
          polecam
          • sylwia7611 FRANKE 20.01.13, 22:35
            Polecam smile
            mam czarny jest super!
            • manala Re: FRANKE 20.01.13, 22:57
              z tańszych Deante
              ze średnich Franke
              a z drogich Blanco (największy wybór)
    • so_shanti7 Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 10:23
      A ja kupiłam zlew z tej serii - Madagaskar tylko bez tej małej komory. Niedrogi (w Casto około 500 zł) i świetnie wygląda. Polski produkt. Odlewają te zlewy gdzieś w województwie łódzkim. Marka Laveo:

tuznajdziesz.pl/produkty/produkt/zlewozmywak-granitowy-poltorakomorowy-laveo-madagaskar-czarny-43465,3258/
    • kara_gitara Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 13:56
      Blanco. Użytkuję od 1,5 roku i wciąż jest super!
    • dominika99211 Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 21:07
      mam chec na taki
      Deante Reflex ZUX 761A
      www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/deante-zux-761a.html
      ale juz całkowicie jestem zbita z tropu
      podoba mi sie jego kształt
      nie bedzie montowany w narozniku tylko pod oknem na prostym blacie ale lubie takie niecodzienne kształty
      ale juz niewiem czy ta firma jest taka całkiem zła? mało nie kosztuje a niechce wyrzucic takiej kasy i załowac

ogladalam franke i blanco ale takie niecodzienne kształty to ceny juz naprawde jak dla mnie bardzo wysokie maja

porzeczka1 co sie stało z twoim poprzednim zlewem tym dante co piszesz? był z mieszanek granitu czy moze metalowy?
      • porzeczka1 Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 22:06
        o ile się nie mylę, to jakość zlewu granitowego zależna jest od mieszanki z jakiej został zrobiony. te tańsze, w makretach budowalnych nie sa najlepszej jakości - jak zsotawisz na nim torebkę z herbatą, czy nawet soki z obieranych warzyw to po prostu wżera się w ten chropowaty granit i niczym tego nie usuniesz.... ten mój z Blnaco ma specjalną powłokę i jest gladziutki, więc żadna torebka z fusami mu nie straszna smile zajrzyj na strone dystrybutora - comitor - tam mają duzo więcej modeli w różnych naprawde cenach....
    • mielin Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 21:25
      My mamy od 10 lat niemiecki narożny jasny waniliowy zlew firmy Schock. Mogę go z czystym sercem polecić. Gdy go kupowaliśmy na topiewink były Bianco i Franke- bardzo drogie (dziś ceny są już znośniejsze) i nam wówczas w dobrym salonie polecono jako tańszą (blisko polowa ceny!) a równie dobrą firmę - właśnie firmę Schock:
      www.schock.de/
      jak zapewniał nas sprzedawca ta właśnie firma przygotowuje konglomeraty dla tamtych dwóch i nie tylko.
      I rzeczywiście jakość fantastyczna- nie mamy żadnych kłopotów z czyszczeniem zlewozmywaka i przyległości, części metalowe też oksmile. Polecam!
      • mielin Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 21:28
        PS Mamy model Lotus C-150
        www.schock.de/index.php?site=49&es=7
        smile
        • gosjana Re: zlew granitowy jaki? 21.01.13, 22:25
          dominika99211 napisała:

" nie bedzie montowany w narozniku tylko pod oknem na prostym blacie ale lubie takie niecodzienne kształty"

jeśli blat będzie montowany pod oknem kupiłabym zlew prostokątny, jeśli masz zmywarkę-wystarczy 1 komora+mały ociekacz lub bez ociekacza
          te "niecodzienne kształty "podobają Ci się dzisiaj, za 5 lat już niekoniecznie wink
          zlewy Blanco można obejrzeć w salonach kuchennych HTH
          • sho-op Re: zlew granitowy jaki? 27.01.13, 00:47
            Od kilku lat sprzedaje BLANCO i jak do tej pory nie było z nimi problemów.Minusem jest dodatkowy koszt syfonu ,dużym plusem jest dożywotnia gwarancja oczywiście jak zarejestrujesz produkt na stronie comitora pamiętaj orginalny zlew ma znak holograficzny na spodzie . Co do SCHOCKA też bym polecił mają świetne powłoki szczególnie te cristadur super gładkie w dotyku prawie jak ceramika minus to 5 lat gwarancji . DEANTE no cóż zdarzyło się na nie kilka reklamacji.
    • moni303 Re: zlew granitowy jaki? 27.01.13, 19:30
      Ja poleciłabym zlewozmywaki z ultragranitu włoskiej firmy Plados lub fimę Blanco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka