Dodaj do ulubionych

walizka na dwócz czy czterech kółkach?

28.01.13, 15:09
powoli przygotowuje się do lata tzn kupuje różne akcesoria.Dużo wyprzedaży a nie chce później przepłacać.Chcę zamówić walizkę ale nie wie na ilu kółkach aby była wygodniejsza.
Będziemy mieć dużo bagażu jedziemy z dwójką maluchów plus wózek.Stare walizki po ost urlopie wróciły strasznie uszkodzone.
Obserwuj wątek
    • jbielu Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 15:49
      czterech.
    • poziomkaaa Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 16:18
      Wygodniejsza jest na czterech
    • patatajowa Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 16:56
      cztery kólka.jak ci jedno odpadnie na lotnisku to jeszcze da sie ciagnac a na jednym juz nie bardzo smile
      taka lekka dygresja-piszesz ze bedziecie miec duzo bagazu bo dzieci dwójka.
      ja tez dwoje dzieci i tak co roku sobie postanawiam, ale w tym to juz na pewno -mam ambitny plan zmieszczenia nas w 1 (słownie: jednej) duzej walizce wink
      zwłaszcza jesli wybierasz sie w ciepłe rejony tongue_out
      i raczej tkanina niz polastik.
      • natalek79 Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 18:23
        wow, ale masz plan ambitny wink
        ja nie liczę na takie rarytasy z trójką, gdzie młody będzie miał 3 lata przy wyjeździe wink
        Teraz dzieci wybieraja się na zimowisko (po raz pierwszy same) i też szukam jednej walizki mniejszej dla jednego, więc temat na czasie. Wydaje mi się, że promocje fajne były jesienią i żałuję, że sie nie przemogłam na takie zakupy. Ja polecam zdecydowanie 4 kółka - stabilniejsza, wygodna do stawiania, no i zdecydowanie materiał - nie cierpię plastiku.
        • fantomka44 Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 18:24
          Zdecydowanie na 4
        • patatajowa Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 19:39
          plan ambitny i jak najbardziej do zrealizowania wink
          tam gdzie bylismy w zeszlym roku wystarcza dwa stroje na zmiane,klapki,kapelusz i jedna-dwie sukienki. natchneło mnie po tym jak wracalismy i przy rozmowie na lotnisku z jedną panią okazło sie ze siebie+meza +prawie dorosłego syna miała spakowanego do jednej sredniej walizki na 2 tyg . w tym roku mam podobnie ambitne zamierzenie tongue_out
          oczywiscie nad polskie morze nie do zrealizowania ale gdzie iindziej jak najbardziej.
    • viki711 Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 17:02
      Na czterech! Od kiedy kupiłam pierwszą na czterech, to przy zakupie kolejnych jest to priorytet.
      • blondynkapoznan kupiłam :) 28.01.13, 18:44
        zamówiłam taką

www.sumatra-sklepy.pl/pl/p/Duza-walizka-na-4-kolach-Puccini-Fiorino-EM50603-A-71cm-spinner/666
        uważam że fajna jak za taką cenę.
        Ja też bym się chciała w jedną spakować ale nie sądzę aby się udało.W zeszłe wakacje w 3szt się spakowaliśmy.
        Jeśli odpieluchuje młodego do wyjazdu to będę próbować w 2 się pakować.
        bo by pampersy odeszły,w zeszłym roku jeszcze deserki i obiadki.
        dziewczyny dziękuje za pomoc.
        • agus-ka Re: kupiłam :) 28.01.13, 19:51
          daj znac czy jest ok jak już ją dostaniesz. Wydaje mi się, ze też będę musiala kupować walizkę. Moją prawie nową (użytą 3 raz) walizkę załatwili mi na lotnisku w egipcie. Nie tak bardzo, ale jednak dziury są. Zakwalifikowali mi ją do wymiany, ale ich propozycje mi nie odpowiadają, więc nie wiem jak będzie.
    • god.v.dog Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 22:17
      Ja pod prąd - NA DWÓCH schowanych lekko w obudowie.
      Zgadzam się, ze na 4 super się prowadzi i tu się kończy ich urok, bo jeśli nie zabezpieczysz walizki przed nadaniem (np. folia), to na bank ci te kolka poodtrzaskuja wrzucając walizkę do luku. Jasne, że jak Ci z 4 kółek utrzasną jedno, to nadal pojedziesz, ba, nawet 2 możesz stracić (byle nie przeciwległe tongue_out) ale najlepiej mieć walizkę na 2 lekko schowanych w obudowie i niczym się nie przejmować smile
      Przeszukaj fora o podróżach, tam jednym głosem wszyscy opowiadają się za 2 kolkami. No i te są bardziej układalne potem w bagażnikach np. taksówek, bo te wystające kolka zabierają sporo miejsca, a taksówkarze też się z bagażem nie certolą...
      • god.v.dog Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 22:22
        Najkrócej - 4 kółka są fajne do bagażu podręcznego, a nie do rejestrowanego...
        • viki711 Re: walizka na dwócz czy czterech kółkach? 28.01.13, 22:59
          Moja 4 kółkowa walizka kilka lotów odbyła i nadal ma kółka w komplecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka