Dodaj do ulubionych

I jak tam NOWE Allegro

13.02.13, 15:47
podoba sie?
dzisiaj wisi juz nowa wersja, jutro wprowadzą resztę zmian
Obserwuj wątek
    • 5cegielka Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 16:21
      Mnie sie nie podobam sad
    • afork Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 16:28
      trochę przypomina układ na Amazonie
    • anika_ml Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 16:32
      Poczułam sie w sklepie internetowym a nie portalu aukcyjnym.
      Dla mnie takie zmiany wprowadzaja zawsze chaos. Mam niewielkie wymagania wzgledem allegrowink : ma działać, być przejrzyste i niedrogie.
      hmm, czy to na pewno małe wymagania?.. wink
      • eo_wina Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 17:01
        Mnie ogromnie wpieniaja te ciagle zmiany u nich. Przeciez calkiem niedawno juz cos majstrowali przy wygladzie strony. Ledwo sie czlowiek przyzwyczai, a juz zmieniaja! uncertain
      • mamuska25 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 17:03
        Za każdym razem gdy wprowadzają jakieś "ulepszenia' czuję się zagubiona i tracę czas na szukanie rzeczy, które miałam już opanowane na pamięć. A to ważne gdy wystawia się kilkadziesiąt aukcji tygodniowo (konto firma). Od dziś już mam wk... wink
      • bim-bol Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 17:38
        Podobno ponad 85% aukcji to oferty Kup Teraz, takze powoli zaczyna przypominac sklep internetowy.
        • pasik Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 17:45
          ale oni nie urywają że dążą do tego systematycznie, kup teraz ponad wszystko!
          • niki36712 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 17:53
            Dokładnie, tak jak piszecie!
            To już dawno przestał być serwis aukcyjny, zrobił się za to wielki sklep internetowy.
            Pewnie wkrótce zamienią się całkowicie w sklep (dla firm), a ludzi z rzeczami używanymi przerzucą na tablica.pl

A co do zmian, to fakt, trzeba się przyzwyczaić. Ale są lepsze niż te ostatnio robione; np. w lepszym miejscu jest zawężanie ofert; szybciej można szukać w zakończonych (co często robię).
            Wygląd głównej jest mi obojętny bo nic mnie tam nie obchodzi (poza wyszukaj) smile

Najgorsza zmiana: zamknięcie katalogu produktów. Teraz samemu trzeba dbać o miniaturki sad
            Pewnie dostęp do niego zaoferują odpłatnie firmom sprzedającym na platformie.
            • kasiadove Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 17:59
              Najgorsza zmiana: zamknięcie katalogu produktów. Teraz samemu trzeba dbać o miniaturki sad
              Pewnie dostęp do niego zaoferują odpłatnie firmom sprzedającym na platformie.

Co to oznacza?
              • anika_ml Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 18:15
                hahahasmile dokładnie to samo wkleiłam przed chwila kolezance na skypie. Stwierdziłam, ze nie bede pytac na forum, bo to pewnie oczywsite. na szczescie nie tylko ja nie złapałam o co chodzi. uff dzieki
                • niki36712 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 19:35
                  Katalog produktów był gotową bazą zdjęć i opisów towarów.
                  Czyli np sprzedawałaś Lego Friends 3065 Dom na drzewie klikałaś połącz z Katalogiem i dodawały się zdjęcia zestawu i w osobnej zakładce opis, ilość klocków w zestawie itp.
              • magma_pl Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 18:45
                może wreszcie ebay.pl się rozkręci
                • aleksandra1977 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 18:49
                  dobrze by bylo
            • aleksandra1977 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 18:20
              > Najgorsza zmiana: zamknięcie katalogu produktów. Teraz samemu trzeba dbać o min
              > iaturki sad
              > Pewnie dostęp do niego zaoferują odpłatnie firmom sprzedającym na platformie.

nigdy nie korzystalam z tej opcji
    • aleksandra1977 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 18:14
      skoro nie daja sie czlowiekowi przyzwyczaic do tego, co jest, to niech bedzie.
      Szczerze mowiac nie mam jakis specjalnych oczekiwan odnosnie wygladu.
      Zalezy mi na tym, by sprawnie, niemal na zasadzie automatu moc wystawiac aukcje, a nie szukac potrzebnych opcji i tracic czas na to.
      Pewnie jeszcze troche wody uplynie nim przywykne do zmian, a jak sie tak stanie, to... znow cos zmienia wink
      Wazne, by serwis dzialal stabilnie, bez czestych przerw spowodowanych awariami, ktore, o zgrozo, trafiaja sie najczesciej w dobrym momencie na sprzedaz (np. w piatkowe wieczory, lub weekend).
    • zdzisnadzis Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 20:36
      Bardzo mi sie nie podoba..wiadomo, ze to kwestia przyzwyczajenia ale zamiast ułatwiac, utrudniaja. Czytam watek na Cafe, jakies 90% komentarzy jest na nie, ludzie wprost pisza, ze sobie odpuszcza ta strone. Allegro powinno zostawic mozliwosc wyboru czy stare czy nowe..
      • magdalenca78 Re: I jak tam NOWE Allegro 15.02.13, 18:24
        Właśnie, niech zostanie opcja wyboru. Z ulgą się dziś przełączyłam na stary wygląd strony wink
        • katka761 Re: I jak tam NOWE Allegro 15.02.13, 20:46
          a jak przełączyłaś?
    • katka761 Re: I jak tam NOWE Allegro 13.02.13, 23:32
      jakoś tak na nie jestem.
      rozłożyło mnie na łopatki hasło, które pojawia się, gdy nie ma rzeczy, której się poszukuje: "Wygląda na to, że nie mamy tego, czego szukasz. Spróbuj zmienić zapytanie lub poszperaj w kategoriach" POSZPERAJ podniosło mi ciśnienie na maksa
      • iwek33 Re: I jak tam NOWE Allegro 14.02.13, 12:22
        Przełączyłam się dzisiaj, połaziłam. Może być. Wcześniej były bardziej mieszające i dezorganizujące poszukiwania zmiany, teraz - bez problemu korzystam. Podobają mi się większe miniaturki- wystarczająco duże, żeby nie wchodzić na aukcję w celu zobaczenia co to tam jest.
    • falcon_eye Re: I jak tam NOWE Allegro 14.02.13, 12:51
      Lubimy ponarzekać, czyż nie wink

Świat się zmienia, biznes się zmienia to i allegro się zmieniło.
      To nie jest agencja charytatywna, i wcale im się nie dziwię, że podążają w kierunku sklepu internetowego. Po pierwsze to sami sprzedający do tego doprowadzili, a po drugie po piętach depcze amazon i to w jego wejściu allegro upatruje największą konkurencję.

Myślę, że to dobrze, żeby oddzielić sprzedaż rzeczy używanych przez prywatne osoby od działalności handlowej i przenieść ta pierwszą na tablica.pl (oczywiscie sama tablica musi się jeszcze trochę rozrosnąć). W obecnym allegro to wymieszanie modeli biznesowych powoduje zbyt wiele konfliktów interesów obu rodzajów sprzedających i również kupujących. Ja na przykład zupełnie inaczej robię zakupy rzeczy nowych (od "firmy") a inaczej szukam rzeczy używanych (od osób prywatnych).

W nowym wyglądzie podobają mi się:
      - duże ikonki
      - więcej wyników na stronie
      - szybsze dojście do poszukiwanej kategorii

Wad na razie nie widzę. Layout jest na tyle czysty, że można łatwo się do niego przyzwyczaić.
    • iberka Re: I jak tam NOWE Allegro 14.02.13, 13:18
      osoba szefująca tym zmianom sama lubi zmiany i ciągle coś nowego ( poza żoną, bo tą ma cały czas jedną wink) zatem wykazuje się w Alle, poprzednie korporacje mają mieszanie uczucia po nim wink
    • koza_w_rajtuzach Re: I jak tam NOWE Allegro 16.02.13, 07:24
      a jak można zobaczyć te zmiany? Wchodzę na allegro i u mnie wygląda tak jak zawsze
      • koza_w_rajtuzach Re: I jak tam NOWE Allegro 16.02.13, 07:27
        a, już widzę. Kwestia przyzwyczajenia, po prostu.
        Zawsze dużo osób narzeka jak są jakieś zmiany, czy to na forum, czy to na allegro. Ale potem każdy przywyka.
        • mmala6 Re: I jak tam NOWE Allegro 16.02.13, 12:53
          a tak w ogóle to co się zmieniło?
    • s_mag_s Re: I jak tam NOWE Allegro 17.02.13, 09:49
      Może się czepiam pierdół, ale smart casual pani dyrektor 'witającej' na nowej stronie All zniechęcił mnie do zagłębianie się w szczegóły - cały czas mam przed oczyma "live, love" z jej koszulki.
      • magda-lenka78 Re: I jak tam NOWE Allegro 18.02.13, 01:31
        do niczego... jak by była alternatywa to się przenoszę...
        szukam butów u jednego sprzedawcy - ma 22 strony ofert i nie potrafię zawęzić szukania do konkretnego rozmiaru - nie będę przeglądać 22 stron... dziękuję!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka