Dodaj do ulubionych

Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka?

22.03.13, 11:45
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak odróznić oryginał od podróbki? Oglądam zdjęcia opakowań ale wyglądaja tak samo. A może nie warto dopłacać do oryginalnej, bo ta podróbka też jest ok? Niestety muszę zamówić przez internet więc nie ma szans pomacać.
Doradźcie mi proszę smile
Obserwuj wątek
    • paddy20 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 17:04
      Sama właśnie się głowie nad tym ,obeszłam dzisiaj kilka sklepów żeby porównać ale niestety same oryginalne i to w takich cenach!!! Reklama swoje robi .Czekam również na opinie
      • mita7 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 17:51
        A w jakich sklepach widziałaś najtaniej?
        • paddy20 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 17:55
          W Auchan Rumia akurat ich nie ma,w Tesco nie byłam,widziałam je w Wejherowie w dwóch w sklepach (ponad 100zł) i w Bolszewie w Comes są po 89zł ,i te starsze i te nowsze z kawałkami lodu
        • mamawaw Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 17:56
          mam oryginał i powiem szczerze w życiu nie kupiłabym tej gry
          gdyby nie był to prezent od chrzestnego to młody nie dostałby "wymarzonej gry" która po pierwszy razie przestała byc interesujacauncertain
          • paddy20 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 18:00
            No właśnie tego się obawiam dlatego zastanawiam się nad podróbką,czy to tak samo jak gra spadające małpki ,są podróby całkiem dobrze zrobione i oryginały za podwójna cenę
          • india05 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 18:06
            od 2 tyg mamy oryginał, kupiłam w real, jak była promocja na zabawki i jeszcze płaciłam bonami za punkty payback, cena wyjściowa gry 79,90, szukałam gry z gumowymi a nie plastikowymi ptakami, była to wymarzona gra mojego 3,5 latka i nadal jest smile jak tylko wraca z przedszkola od razu biegnie do ptaków smile dzięki tej grze w końcu zaczął układać klocki (duplo nie za bardzo go wciągnęło ja głównie mam budować inne klocki to samo) sama jestem zaskoczona smile chciałabym jeszcze dokupić mu kolejny zestaw, ale też z gumowymi ptakami, najlepiej coś ze star wars smile widziałam kilka zestawów na allegro z gumowymi ptakami około 30-40 zł ale chętnie poczytam opinie, może jednak ktoś ma te tańsze?
          • patatajowa Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 20:21
            potwierdzam, u nas tez zaden hit niestety.lezy i sie kurzy od paru miesiecy.
            a cena oryginalu to juz całkowite przegięcie za kilka gumowych kulek(ptaków wink ) i zwykłych plastikowych "drewienek" wink
          • aneksis85 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 23:23
            >mam oryginał i powiem szczerze w życiu nie kupiłabym tej gry
            gdyby nie był to prezent od chrzestnego to młody nie dostałby "wymarzonej gry" która po pierwszy razie przestała byc interesujaca

w jakim sensie ''wymarzonej''?
            czy młody miał mozliwosć grania w tą grę na komie, tablecie, smatronie?
            czy ogladał filmiki na you tube ? bo jeżeli znał ją przede wszystkim ze słyszenia (np. od kolegów)bądź reklam, to faktycznie może byc nudna, bo poprostu tak naprawdę w nią nie ''wsiaknął'' ,natomiast jeżeli ''fascynuje''się ''wściekłymi ptakami'' to wydaje mi się, ze nawet posiadanie samych gadzetów to juz jest jest coś, nie mówiąc juz o grze , gdzie samo wymyslanie różnych konstukcji i następnie ich zbijanie powinno byc interesujące dla takiego fascynata big_grin
            ps. ja włsnie takiego 4 letniego fascynata posiadam, który potrafi byc miły, grzeczny aby tylko móc wieczorem 15 minut pograc ma kompie w jak on to nazywa ''kurczaki'' big_grin
            ponadto gra mattela w codzinnym uzyciu odkąd ja dostał czyli od 2 mcy :p
    • style4you Gra Angry Birds - podróbka daje radę 22.03.13, 20:11
      my mamy taką wersję
      allegro.pl/gra-angry-birds-duzy-zestaw-dzwieki-wyrzutnia-i3098555585.html
      -dziecko bawi się codziennie, jest zachwycony grą, mimo że przepłacona warto było
      -jakość kiepska- ten plastik
      -klocki bardzo wywrotne, na początku nie radził sobie z układaniem
      -plastikowe ptaszki lekkie, delikatne ale na razie nawet nadepnięte nie popękały

wersja super ekonomiczna dla młodszych dzieci (bez kart, my i tak rzadko już bawimy się kartami)
      allegro.pl/zestaw-angry-birds-gra-wsciekle-ptaki-hit-2012-i3090002925.html
      Jak sprawdzić czy warto kupować grę angry birds?
      -jeśli twoje dziecko zabiera Ci telefon i chętnie gra w ptaszki
      -uwielbia oglądać filmiki na you tube z dziećmi bawiącymi się różnymi grami anry birds
      Syn najpierw sam sobie układał piramidki z klocków i strzelał do nich z resoraczków ptaszek i świnka kupionych w Kauflandzie za pomocą procy z innej gry

Opis zabawy na blogu (który gorąco polecam):
      tominowo.blogspot.com/search?q=angry
      Po wpisaniu "angry birds mattel" na allegro widzę grę która od naszej różni się figurkami- mają takie "płaskie mordki" plastikowe klocki wydają się takie same.
      Nie dotykałam oryginału. Jakieś lekkie gumowe figurki pewnie byłyby lepsze.

Reasumując u nas hit, nawet w tak badziewnej wersji.
    • verika Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 22.03.13, 22:38
      Syn ma ponad 6,5 lat, dostał ptasiory od mikołaja, mattela oryginalne, uwielbia tą grę, do tej pory w nią gra dość często, (inne gry leżą), uważam,że warto i już kupiłam mu w Smyku na promocji kolejną serię - "na lodzie". Jemu się podoba, na początku budował budowle z kart, a teraz konstruuje wedlug własnego pomyślunku, szczerze powiedziawy ja też lubię w to z nim grać, ale my w ogóle uwielbiamy ptasiory wink

• igajos Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 04.04.13, 10:22
      Opakowanie podróbki na pierwszy rzut oka nie różni się od oryginału.
      Ale oryginał ma w dolnym prawym rogu logo MATTEL lub GAMES IMAGINACTION (taki jakby żonglujący ludzik). Wygooglałam, że oba znaki/logo należą do MATTEL.
      dannynoe.files.wordpress.com/2012/03/angy-boids.jpg
      www.gottatoy.com/assets/images/products/Mattel_Angry_Birds_on_Thin_Ice_Game-1.jpg
      Natomiast podróbka ma w tym miejscu czerwonego angry bird.
      global.images7.fotosik.pl/4999/144c9c470029a8f6.jpg
      Co do jakości, to mamy oryginał i podróbkę. Podróbka całkiem dobra, choć np. proca jest słabsza, świnki lżejsze niż w oryginale. Sama na początku nie zorientowałam się, że kupiłam podróbkę. Dopiero dziecko w zabawie doszło do wniosku, że ten nowy zestaw jest inny i zaczęłam szukać w sieci. Pierwszy raz spotkałam się z kopią zabawki tak podobną do oryginału.
      • lawendax Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 04.04.13, 11:12
        Mój 8 latek dostała od zająca i gra od razu stała sie hitem. Grają razem z córą (4 latka)
        Musze sprawdzić czy dostał podróbkę czy oryginał.
        W każdym razie ptaszory są gumowe.
        • mariannammm Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka? 04.04.13, 21:35
          u nas tez hit corka kocha i gre na komorce i ta plastikowa ja tez lubie sie w to pobawic zreszta my jestesmy pasjonaci gier wiec na pasuje wszystko co mozna razem robic z dziecmi
    • corrina_f1 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka darmo 07.05.13, 12:45
      I ile jeszcze się tak dzieciaku będziesz jarał i wykopywał wszystkie wątki o Angry Birds dodając wszędzie ten sam durny wpis ?
      • corrina_f1 Re: Gra Angry Birds - Mattel czy podróbka darmo 07.05.13, 13:21
        corrina_f1 napisała:

> I ile jeszcze się tak dzieciaku będziesz jarał i wykopywał wszystkie wątki o An
        > gry Birds dodając wszędzie ten sam durny wpis ?

poproszę o skasowanie mojego posta, bo chyba powinien zniknąć razem z tamtym spamerem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka