Dodaj do ulubionych

nieszmatławe sieciówki i inne sklepy....

09.04.13, 19:14
zainspirowana wątkiem o szmatławych sieciówkach dla nastolatek zastanawiam sie jakie to sa "nieszmatławe" sieciówki? czy wogóle sa takie? a moze sieciówka z założenia jest szmatława ?
powiedzcie w jakich nieszmatławych sklepach kupujecie ubrania dla siebie? bo ja u siebie w sklepach typu solar, simple, olseni jakis tam jeszcze minge i paprockich widze zazwyczaj znudzone ekspedientki...znudzone brakiem klientow....i nie wiem czy to tylko tak u mnie czy w całej PL (Wa-wa to inna bajka wink )
Obserwuj wątek
    • malami34 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 19:39
      Sądząc po popularności wątku wyprzedażowego C&a większąść forumowiczek ubiera się w szmatławych ahahahahhasmile
    • hoow Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 19:42
      Do Minge nie wchodzę, ale rzeczywiście można tam czytać książki będąc w pracy. W Solar i Simple są klientki jak dla mnie ceny często są za wysokie, ale kilka ubrań od nich mam. Prawda jest taka, że czasem można kupić lepszą koszulę w H&M niż w Vistuli.
      • tosieuda Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:06
        ja czasem w solar coś kupię,
        simple też mi się podoba, ale ich regularne ceny są dla mnie za wysokie,
        generalnie nie za dużo kupuje sobie ubrań chyba....
        najczęściej w Promod, ale tam też można szmatławce znaleźć smile
        ostatnio zrobiłam wietrzenie szaf, część wysłałam potrzebującej kuzynce,
        prawie 30kg wyszło, część oddałam do PCK i właśnie jadę na zakupy do Londynu,
        mam nadzieje, że uda mi się tam coś znaleźć, żeby zapełnić te miejsca wink
      • patatajowa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:12
        wiesz, do minge i takich innych topowych projektantów to ja nie zagladam,taki styl ze nie miałabym gdzie w tym pojsc wink
        dla mnie sklepem pierwszego wyboru jest h&m,kappahl. a zastanawia mnie jak czytam niektóre wypowiedzi,gdzie sie robi zakupy takich "codziennych" ciuchów, nie jakichs uniformów biurowo/bankowych tylko zwykłych wink jak nie hm czy zara jeszcze szmatławsza to co? zdradzicie wasze typy? smile
    • anika_ml Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:15
      Z wymienionych, kupuje tylko w Solarze. Kolekcja letnia w ostatnich latach bardzo sie popsula. Mało jedwabiu, za duzo poliestru za straszna kase. Natomiast kolekcje zimowe niezmiennie uwielbiam- sukienki i swetry 100% wełna. Trwałe, wygodne, ciepłe- tylko trzeba golarka do ubran regularnie traktować. Najlepszy plaszcz puchowy tez mam z Solaru.
    • mariannammm Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:20
      Nie wiem czy jestesmy dla sieciowek jakims zapupiem ale z wyjazdow do londynu czy portugali mam zupelnie inne ciuchy niz te u nas w sklepach.Lubie kappahl ale ceny u nas powalaja a wyrzedaze pozostawiaja wiele do zyczenia.
    • hela_mela Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:22
      Esprit, sOliver. Ceny dosc wysokie, ale na wyprzedazy sa ok. Dodatkowo jakosc wynagradza wszystko. Esprit raczej na szczuple osoby. XL lub xxl odnosi sie glownie do wzrostu. Ktos z nadwaga nie ma szans sie tam ubrac. Ubrania sa waskie w brzuchu
      • agni71 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:50
        hela_mela napisał:

> Esprit, sOliver. Ceny dosc wysokie, ale na wyprzedazy sa ok. Dodatkowo jakosc w
        > ynagradza wszystko. Esprit raczej na szczuple osoby. XL lub xxl odnosi sie glow
        > nie do wzrostu. Ktos z nadwaga nie ma szans sie tam ubrac. Ubrania sa waskie w
        > brzuchu

Może nie sa to ubrania dla osób z duża nadwagą, ale że takie maleńkie to tez bym nie powiedziała. Bluzki gładkie z krótkim i długim rekawem, najchętniej z tej ciut droższej kolekcji, bo sa lepszej jakości, kupuję w Esprit w rozmiarze M. Bluzke o luznym kroju z kolei mam S i, szczerze powiedziawszy XS chyba byłaby lepsza. Sukienki ostatnio mierzyłam i M-ki były Ok, takie dopasowane gdzie trzeba, ale nie podkreslające fałdek smile
    • magklo Monnari 09.04.13, 20:24
      Ja ostatnio odkryłam MONNARI i jestem zachwycona. Załozyłam sobie kartę lojlnościową i powiem szczerze, że co chwilę dostaję super promocje, a do tego mają sklep internetowy. Jakość rewelacyjna, a cena do jakości adekwatna.
      • anika_ml Re: Monnari 09.04.13, 20:27
        Osobiscie nic nie kupowałam w Monnari ale moja kolezanka ma tam kupionych sporo ciuchow. I tez jest zachwycona jakoscia. Ale ona super wyglada w tych ciuchach a mnie te ich tuniki (sporo ich zawsze mają- piekne) pogrubiaja sad(
    • sagaa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:52
      Tatuum
      Esprit

Jeszcze się nie zawiodłam na rzeczach tych firm, wystarczają na więcej niż jeden sezon. Z jednej bluzki Esprit zdarł mi się napis "Esprit" (przejechałam po nim gorącym żelazkiem). Bluzka jest OK.
      Dawniej kupowałam też w Reserved, ale ostatnio (od około roku nawet) bardzo pogorszyła się jakość ich ubrań, dodatkowo mam wrażenie, że jest robiona pod nastolatki głównie - czyli byle jak najtaniej, byle było "trędi", jak już coś jest z bawełny to jak najcieńszej i koszmarnej jakości.

W C&A kupiłam dżinsy - są w miarę OK. Ale odrzuca mnie ten sklep, bo rzeczy są kiepskiej jakości, w większości wykonane z poliestru i wiskozy (bluzki). Kupiłam tam w grudniu cienki sweterek myślałam że przetrwa chociaż jeden sezon zimowy (nosiłam go max 1 raz w tygodniu, o ile aż tyle). Niestety, jest już zmechacony.
      • peilin Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 20:55
        Ja lubię Benetton, Pepe Jeans, Desigual, Diesel, Simple - wszystko to sieciówki, czy szmatławe? Sądzę, że to kwestia upodobań i zasobności portfela smile.
        • patatajowa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 21:03
          a gdzie desigual kupujesz ?
          • afork Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:18
            Desigual można kupić w peek & cloppenburg
            • dorcia1234 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:34
              Desiguala można też kupić w Poznaniu, Warszawie i nie pamiętam 3 miasta bo za daleko. To co jest w P&C to nędzna namiastka. Byłam w outlecie w Poznaniu i dostałam oczopląsu oraz rzstroju portfela. A i tak wyszłam uboższasmile
              • amalota Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 23:43
                W Modlniczce pod Krakowem jest ich outlet - już wiem, że to będzie mój ulubiony sklep.
                • tosieuda Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 07:57
                  w trójmieście też jest, w Gdańsku w Galerii Bałtyckiej w P&C
                  • dwellajna Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 14:10
                    w Warszawie jest duzy outlet Desiguala w Factory w Ursusie
      • patatajowa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 21:02
        tatuum??? naprawde?? ja bardzo lubie ich stylistyke,zwłaszcza bluzki.kupiłam w zeszłym roku na wyprz w esklepie kilka rzeczy-bluzki bardzo przyjemne w noszeniu ale juz tak zmechacone że żal... sukienka z materiału cos a'la jeans po 1 praniu straciła 1/3 koloru. ja lubie do nich zagladac,zachecaja mnie fajne stylizacje na wystawach wink ale niestety jakosc marna....
        • sagaa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 23:16
          Cóż, trzeba patrzeć co się kupuje. Ew. skorzystać z możliwości zwrotu w e-sklepie.
          Te jakościowo lepsze rzeczy zwykle nie doczekają wyprzedaży (ewentualnie rozmiary skrajne, np. 36, który często kupuję).

patatajowa napisała:

> tatuum??? naprawde?? ja bardzo lubie ich stylistyke,zwłaszcza bluzki.kupiłam w
          > zeszłym roku na wyprz w esklepie kilka rzeczy-bluzki bardzo przyjemne w noszeni
          > u ale juz tak zmechacone że żal... sukienka z materiału cos a'la jeans po 1 pra
          > niu straciła 1/3 koloru. ja lubie do nich zagladac,zachecaja mnie fajne styliza
          > cje na wystawach wink ale niestety jakosc marna....
          • patatajowa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 08:29
            Tatum mam dwa sklepy stacjonarne u siebie wiec widze co kupuje.ale moja opinia jest taka( i widze ze nie tylko moja) ze to ciuchy na 1 sezon.
    • kinga_owca Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:06
      W większości sieciówek można trafić i super ciuchy i super szmaty, często zależy to nie od rodzaju czy fasonu ale od partii danej rzeczy. Kilka razy zdarzyły mi się porażki w rzeczach, które kupuję w systemie ciągłym - np. bluzka w takim samym fasonie zielona i granatowa była zupełnie innej jakości niż fioletowa, która po dwóch praniach się zmechaciła i wyblakła.
      • mama_vera Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:38
        Większość rzeczy kupuję w popularnych sieciówkach, tylko czasem zaszaleję. Jestem zakochana w sukienkach i torbach Desigual. Kupuję bezpośrednio w ich sklepie on-line, zwykle z otletu, bo ceny powalają (przynajmniej mnie). Jakość bardzo dobra, porównywalna z Kappahl na przykład, ale o niebo lepsza od Zary, H&M czy Reserved. Kilka razy w roku oferują darmową przesyłkę do Polski, ostatnio na 8. marca. Lubię też Smash. Sukienki i tuniki świetnej jakości.
        Patatajowa - z Tatuum miałam kilka swetrów, po sezonie wyglądały jak szmaty. Nie kupuję już u nich.
      • a-e-p Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:55
        Wszystko chyba zalezy od wieku, rodzaju pracy (na szczescie nie musze ubierac sie wg dress code), stylu. Nie cierpie sztucznych materiałow, rzeczy przesadnie ozdobionych, aplikacji, naprasowanek, błyskotek, wzorków, nadruków itp wiec wybór mam moooocno ograniczony.

Rzeczy bawełniane, basic, tshirty kupuje w H&M - jestem b zadowolona z takich po 19,90, wystarczaja dłuzej niz na rok, a ze wzgledu na typ sylwetki musze mieć z duzym dekoltem, b ciezko takie znaleźć. W H&M (z serii LOGG) kupuje tez spodnie, rzeczy na co dzień i na rower, miałam mało 'wpadek'. Spodnie takie na co dzien pasuja na mnie z Kappahl, lubie z wysokim stanem. W Kappahl ostatnio podoba mi sie seria Hampton Republic dla kobiet - b lubie styl marynarski. Reszte: płaszcze, kurtki, swetry, jeansy buty kupuje w Massimo Dutti, dwa razy do roku jade tez na wyprzedaze (u nas niestety nie ma) do w Peek&C. i Esprit (mam ich tshirty od ponad 5 lat, sa jak nowe). U siebie zagladam do Royal Collection i Benettona. Sukienki mam głownie z Simple. Bywam tez za granica i głównie poluje na ciekawe rzeczy w outletach (np.C.Klein, M.Kors). W sumie z roku na rok kupuje co raz mniej rzeczy, mam duzo klasyków, które sie nie niszczą.
        W Solar i Tatuum b sie pogorszyła jakosc, od lat tam nie zagladam, Monnari ma dla mnie stylistyke dla starszych pan, jak moja mama (nie zamierzam jeszcze sie postarzac). Moja mama kupuje tez w Olsenie i b chwali ich jakosc - pewno za jakiś czas sie przekonam wink Reszta to dla mnie sieciówki dla nastolatek, w których kupuje dla swoich dzieci.
    • natalek79 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 22:55
      jak każdy mam swoje ulubione marki, te bardziej lub mniej szmatławe sieciówki też mam w repertuarze, bo w nich można kupić i szmaty i fajną bawełnę wink
      Prócz wymienionych wcześniej dorzucę jeszcze Vissavi (lubię niektóre ich sukienki, żakiety), Aggi (sweterki), Butik (t-shirty i sportowe capri po domku)...

Patatajowa u minge i paprockich wszak niewiele w naszej stolycy podk. jest...
      • 18buzka Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 23:09
        ja głownie kupuje on-line w boden, na wysprzedażach
        • a-e-p Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 23:18
          Tez kupowałam na wyprze. w Boden, ale niestety ostatnio ich styl sie zmnienił na ciotkowaty (zreszta walcza w UK z zarzutami ze sa 'mumsy'). Teraz podoba mi sie kilka rzeczy, wyglada na to ze znowu odmłodzili kolekcję. Ich rzeczy sa niezniszczalne, świetnie wykonczone, z dbalościa o detale, ale IMO regularne ceny za wysokie.
      • a-e-p Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 09.04.13, 23:10
        Dzieki temu ze mamy Paprockiego i B. mogłam zobaczyc i pomacac ten sławny tshirt z orłem R Kupisza- ale cena mnie powaliła na kolana. Zawsze kiedy przechodze koło tego sklepu zastanawiam sie kto tam kupuje, rozumiem gdyby była to W-wa....?
        • patatajowa Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 08:25
          a-e-p napisała:

> Dzieki temu ze mamy Paprockiego i B. mogłam zobaczyc i pomacac ten sławny tshir
          > t z orłem R Kupisza- ale cena mnie powaliła na kolana. Zawsze kiedy przechodze
          > koło tego sklepu zastanawiam sie kto tam kupuje, rozumiem gdyby była to W-wa... .? >

to chyba taka "wisienka na torcie" dla nowego c.h wink wiadomo-ładnie wygląda ale nikt jej nie je tongue_out
          ja do Royal Collection tez nie zagladałam albo rzadko .ale w tym sezonie na wyprz kupiłam cudną puchówke za 299 zł z prawie tysiaka.no piekna smile i sweterek tez fajny. wiec chyba odkryłam dla siebie nowy sklep ale w sezonie wyprzedazowym.
          • agni71 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 08:42
            Kiedys dosyć często kupowalam w Royal collection i mam stamtąd kilka naprawdę świetnych ciuchów. Tak, że polecam smile
            • sylwina76 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 08:52
              Moje ulubione to:
              Benetton - niektóre rzeczy mam już kilka lat i wyglądają jak nowe, inne już na wieszaku w sklepie wyglądają jak szmaty. Ale i tak lubię smile
              Penny Black - uwielbiam, zwłaszcza kurtki, sukienki, buty - ale drogo, niestety.
              Abercrombie&Fith - letnie sukienki, topy, ubrania sportowo - domowe
              • peilin Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 09:01
                Desigual ma outlet w Factory w Warszawie, oprócz tego w Peek (kiepski wybór) i desigual.com - wysyłają do Polski.
          • natalek79 w Royal 10.04.13, 22:24
            jak "pomacałam" bluzki i zerknęłam na cenę, to zaskoczyłam się na minus...nie dałabym tej końcówki z metki. Ale mają i fajne rzeczy tylko tak jak patatajowa piszesz - w sezonie wyprzedaży smile
    • moguer Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 12:04
      Ja mam zasadę , ze kupuje to co mi się podoba i co na mnie wyglada super. Nie mam ulubionej marki aż tak bardzo, ale jak patrzę na swoją szafę to sporo Zara, Stefanel,TH, ale jak wejdę do stradivariusa cczy reserved i cos jest fajne to kupie, mam kilka ciuchów od kupisza ale i tez sukienkę La Mania (kupowałam na wesele). Ciuchów mam całą masę i może dlatego nie zwracam uwagi na jakośc , bo nie daje im szansy się zniszczyc. ale sporo oddaje mojej przyjaciółce , która śmiga w nich jeszcze sporo czasu.
      Po za tym wychodze z założenie stac mnie to kupuje
    • big-smoczyca Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 12:07
      w Warszawie też w sklepach typu brzozowski ekspedientki znudzone
      należę do puszystych, więc wybór mam skromny, do tego i portwel ogranicza
      wcześniej bardzo lubiłam Kappahl, bo mają świetna jakość, ale od mniej więcej 3 lat ciężko mi tam coś kupić, bo ich moda zrobiła się jakaś taka country-india shop i mi to nie odpowiada
      sporo rzeczy kupuję w c@a, jakościowo są trochę gorsi, ale i tańsi
      ostatnie dużo rzeczy kupuję z bon prixu przez allegro - jakość podobna do c2a, ceny baardzo przystępne i nie musze czekać na przeceny
    • clio_1 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 12:22
      Ja ostatnio kupuję głównie w Simple, Moltonie, Benettonie, Van Graffie, P&C, koszule w Stardivariusie (mają koszule z body!). Rzeczy luźne, nie do pracy - Tatuum, Esprit, Kappahl.
      C&A, H&M, Zara - rzadko, już na wieszakach te rzeczy wyglądają jak szmaty.
      Wole kupić jedną rzecz ale lepszą gatunkowo i klasyczną niż mnóstwo jednorazowych szmatek.
    • puza_666 Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 12:29
      Niektore siecowki maja lepsza jakos inne gorsza. Mam sporo rzeczy z orsaya od kilku lat i dalej wygladaj jak nowe. Nie inwestuje w drogie ciuchy prawie nigdy. Wyjatkiem sa buty i torebki - te musza byc skorzane, modne i porzadne. Ciuchy moge miec z siecowek.
    • dwellajna Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 10.04.13, 14:20
      cicuhy codzienne i do pracy - Zara, H&M, Massimo Dutti (jakosc rewelacja), Benetton, on-line w Asosie (jakosc h&m)
      bielizna tylko Freya (on-line z UK)
      ale kupuje tez projektantow smile ale polskich smile w showroom, w mostrami, bezposrednio u nich
      ceny sa porownywalne do sieciowek, jakosc rewelacyjna, swietne materialy, wzory
      i tu uwielbiam Wearso, Dream Nation, Kiss the Frog, Risk
      dla dziecka - Kuklo (rewelacyjne dresy), Kids on the moon (tiulowa spodniczka niezniszczalna i sliczna), Flawless ("dresowa" sukienka, ktorej nie chce zdjac), miszko maszko
      wiec wychodzi na to, ze kupuje u projektantow (ale za normalne ceny)
    • edelstein Re: nieszmatławe sieciówki i inne sklepy.... 11.04.13, 13:56

TH,TT,G-Star,Guess,miss sixty,mexx.

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest Moofka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka