Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka crocs baya

15.05.13, 23:03
Dziewczyny podpowiedzcie proszę, chcę kupić te crocs baya będące teraz w promocji, a nie mam możliwości przymierzyć dzieciakom i żadnych doświadczeń z crocsami. Syn ma stopę długości 22 cm (kupujemy buty 34), córka 20,5 cm (kupujemy 32). Jakoś nie mogę sie wpasować w te wyliczenia, bo dla syna musiałbym kupić J4 odpowiadające 36 -37 a takiego rozmiaru to nawet w Baya nie ma.

Przeczytałam że w niektórych modelach rozmiarówka zawyżona. Jak to jest z tymi Baya?
Obserwuj wątek
    • majarzeszow Re: Rozmiarówka crocs baya 16.05.13, 06:32
      Rozmiarowka jest nieco mylaca, faktycznie pisza, że dla stopy 22 cm trzba te J4. Moj syn ma stope 22 cm, kupujemy buty 34, mniejsze 35. teraz ma baya J3 i jeszcze w nich pochodzi hoho smile
      wpisz sobie na allegro "baya j3" i wyjdzie, ze to te 34-35. Na pewno beda dobre.
      ja mam stope 24 cm i z crocsow (a dla siebie kupilam juz chyba z 7 par) biore m5/w7.
      co do corki nie pomoge, bo moja ma duzo mniejsza stope.
    • sole78 Re: Rozmiarówka crocs baya 16.05.13, 08:59
      też wczoraj stałam przed dylematem, który rozmiar kupić dla syna. Kupuje mu buty 35, ale 34 niektóre ma tak na styk. Słyszałam, zresztą na stronie crocsów też jest info, że jak zastanawiasz się nad połówką rozmiaru to lepiej kupić pełny rozmiar mniejszy, czyli wynika z tego, że rozmiarówka jest zawyżona (trochę chaotycznie to napisałam smile ) Ja w końcu kupiłam baya 34-35 i mam nadzieję, że będą dobre.
      • hugo43 Re: Rozmiarówka crocs baya 16.05.13, 09:39
        ogolnie crocsy sa duze.syn ma teraz te bajkowe 11,a nosi normalnie 28,te 11 to chyba jeszcze z rok beda dobre.z baya wzielam chyba 27-28,mam nadzieje ze na lato beda ok.sama mam solidne 38,z kazdych crocsow biore 37/38 i sa ok.
        • dragonia Re: Rozmiarówka crocs baya 17.05.13, 00:06
          Dzięki, zamówiłam 34-35 dla syna i 32-33 dla córki. Ze znizka z newslettera wyszło mi 126 zł za dwie pary.
          • dragonia Re: Rozmiarówka crocs baya 27.05.13, 12:52
            Niestety poplynłema n atej rozmiarówce, dl aobydwojga przyszły za duże, u syna pasek nie opiera się nawet na pięcie. Szkoda bo potrzebuje na teraz a nie na za rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka