26.07.22, 18:58
No właśnie j/w. Rozwaliło mnie wczorajsze posiłkowanie się opiniami kupujących w sklepach internetowych. Chodzi głównie o ciuchy (nie ważne jakie czy jaki sklep). Pod danym towarem takie skrajności, że zgłupiałam. Cytuję: rozmiar zgodny z tabelą, zawyżona rozmiarówka, zaniżona, materiał super, szmata, miękki, szorstki, sztywny, dobrze odszyty, tragedia jeżeli chodzi o wykończenie, za krótkie, długie do skrócenia itd.itp. Wszystko dotyczyło tego samego egzemplarza. I jak tu sugerować się opiniami? Kupujecie na czuja czy odpuszczacie?
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Opinie 26.07.22, 19:09
      Jak są zupełnie skrajne, to odpuszczam.
    • sueellen Re: Opinie 26.07.22, 19:14
      Zawsze sprawdzam te negatywne i oceniam czy są konstruktywne np. słabo wykończone, pruje się, rozciąga w praniu, po praniu robi się szmata - po takich zapala mi się czerwona lampka.

Komentarze typu nie podoba mi się, źle leży ignoruje.

Często klienci wstawiają też prawdziwe zdjęcia dzięki czemu można mieć jako takie rozeznanie jak to wygląda bez Photoshopa. Takich komentarzy szukam.
    • bi_scotti Re: Opinie 26.07.22, 19:21
      Sprawdzam wylacznie gdy planuje lupic takie bigger/longer-lasting items typu kosiarka do trawy czy pralka - ubrania, buty, cosmetics kupuje prawie wylacznie "po dotknieciu" w sklepie, ksiazki zamawiam juz na podstawie interviews/reviews z reputable zrodel, ktore mnie zachecily do kupna/przeczytania. Opcji, ze szukam kiecki przez Interenet chyba jeszcze nie zaliczylam wink Wyjatek stanowi jedna website wspierajaca local fashion & jewlery artists w developing countries - od nich kupuje przez ta website wedlug zdjec & opisow (nie czytam reviews) - jeszcze sie nigdy nie zawiodlam smile
      Czytam reviews odnosnie hotels/inns, w ktorych chce sie zatrzymac. Zawsze sie znajdzie jakis crazy, ktoremu przeszkadzala zbyt miekka poduszka albo zbyt wolna winda, ale jesli jest wyjatkiem, no problem - wiem, ze warto rezerwowac pokoj smile Cheers.
    • abecadlowa1 Re: Opinie 26.07.22, 19:21
      Jeśli to tania siciówka na literę h, to wszystkie opinie mogą być prawdziwe.
    • frozenwildberry Re: Opinie 26.07.22, 21:37
      Ja biorę pod uwagę opinie. Zazwyczaj pomijam te dobre, czytam wszystkie złe i jeśli coś się powtarza we większości to raczej wierze i rezygnuje z zakupu
    • m_incubo Re: Opinie 27.07.22, 23:27
      Jeśli już, to czytam tylko te negatywne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka