Dodaj do ulubionych

Hama All Out czy cena może być niższa

09.06.13, 10:10
niż obecne 279 na allegro? Czy jest szansa na jakieś promocje prze wrześniem, czy to już za późno na okazje i trzeba było kupować zimą?
Obserwuj wątek
    • ula_19 Re: Hama All Out czy cena może być niższa 09.06.13, 20:39
      Raczej nie liczylabym na obniżenie ceny. Taka cena jest już od zeszłego roku i nie było taniej nawet zima.
    • clio_yaga Re: Hama All Out czy cena może być niższa 09.06.13, 22:38
      Mogę Ci sprzedać mój, bo dla mnie tan plecak to kompletna porażka sad
      A tak serio to widziałam jakiś czas temu na limango coś poniżej 200 zł, ale nie pamiętam ile dokładnie. Ja w ub.roku kupowałam właśnie na limango za 229 lub 219. Może patrz właśnie tam, pewnie będzie jeszcze jakaś kampania.
      • renesw123 Re: Hama All Out czy cena może być niższa 09.06.13, 22:54
        Zastanawiam się nad zakupem tego plecaka dla mojej 10 latki. Rozważam ten albo Hama Chiemsee. Czy mogłabyś napisać dlaczego uważasz All Out za porażkę ?

Pzdr
        Renata
      • ula_19 clio_yaga 09.06.13, 22:57
        Czy możesz napisać coś wiecej na temat tego plecaka? Chciałam go kupić córce do 4 klasy ale to może zły pomysł ?!
        • clio_yaga Re: clio_yaga 09.06.13, 23:17
          O plecaku pisałam tu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,583,138839452,138839452,Nietrafiony_plecak_co_zrobic_.html
          W sumie córka przetrwała z nim cały rok szkolny, ale zimą bywało b.ciężko, na grubą kurtkę nie mogła go sama włożyć. Nawet w dzień, w który miała mniej lekcji plecak z książkami był b.ciężki nawet dla mnie, a co dopiero dla ważącej niespełna 30 kg 11-latki. Waga książek to jedno, ale po co dokładać jeszcze prawie 2 kg wagi plecaka.
          Z plusów - plecak b.ergonomiczny, fajnie przylega do pleców, nie wisi z tyłu. Poza tym naprawdę wytrzymały, po roku właściwie niewiele widać zużycie. Na pewno bardziej wytrzymały od topgala, który po roku wyglądał "tak sobie".

I sprawdziłam cenę, na limango płaciłam w lipcu ub.roku 229 zł.
    • iwek33 Re: Hama All Out czy cena może być niższa 10.06.13, 06:37

A ja już kilka razy pisałam o tym plecaku, dla mnie też okazał się niewypałem. Poszukajcie w starych wątkach .

"Ten plecak się absolutnie nie nadaje dla drugoklasistki ( chyba że
      chodzi o gimnazjum) to bardzo duży plecak dedykowany dla młodzieży.
      Kupiłam taki 10 latkowi i odsprzedałam, bo był tak ogromny, że na
      plecach szczupłego 10 latka wygladal śmiesznie. Jest porządnie
      wykonany i lekki, ale zdecydowanie dla starszych dzieci. I jeszcze
      jedno: głowna komora ma zapięcie jakby z przodu, tzn jak się
      zapakuje kilka książek, to dobry dostęp jest do tych pierwszych, a
      te ostatnie wyjmuje się trudniej."

"Różnica jest zasadnicza: Topgal jest 3 komorowy, a Hama w zasadzie jednokomorowy + mniejsza kieszonka z przodu. Tu sama oceń ile rzeczy nosi Twój syn. My dwa lata temu kupiliśmy Hamę All out ale pod koniec sierpnia sprzedałam ten plecak, bo doszliśmy do wniosku, ze po pierwsze nie podoba nam się jego" walizkowatość" - czyli sztywna bryła, jakby walizka na plecach, ale przede wszystkim dlatego, ze po prostu nie pomieści wszystkich rzeczy. Kupiliśmy Topgala ( 3 komorowego) i w zasadzie dwie komory i przednia kieszeń ( duża) były codziennie wypełnione książkami, ćwiczeniami, strojem na wf, strojem na treningi polekcyjne, materiałami dodatkowymi na plastykę, śniadaniówką, bidonami ( czasem dwoma, gdy syn miał treningi zaraz po lekcjach. ) W hamie zwyczajnie by się nie zmieścił. "
      • 71gosik Re: Hama All Out czy cena może być niższa 10.06.13, 07:08
        czytałam wątki archiwalne, zamierzam udać się stacjonarnie i przymierzyć dziecku, znajome dzieci noszą i sobie chwalą
        • viki1 Re: Hama All Out czy cena może być niższa 17.06.13, 17:10
          Znalazłam na stronie Legalo dobrą cenę były po 249 zł ale po zapłaceniu przyszła informacja ,ze brak plecaków w magazynie i zniknęła oferta ze strony.
          Czy ktoś znalazł równie dobra cenę gdzieś w internetowym sklepie.
          Głównie zależy mi na modelu Hamy All Out Cringle
    • 5cegielka Re: Hama All Out czy cena może być niższa 17.06.13, 20:36
      Również nie polecam hamy, jest cięzki, córka narzekała. Miała fioletowy z jednorożcem, owszem są śliczne, pakowne, dziewczynki są zachwycone. Szkoda kręgosłupa. SZCZERZE ODRADZAM
      • viki1 Re: Hama All Out czy cena może być niższa 18.06.13, 08:11
        Moja córka idzie od września do 4 klasy ,ale ten plecak to ona sama sobie wybrała ,czy dla czwartoklasistki (wysokiej i szczupłej 24 kg) będzie za duży ? nie mam jej gdzie przymierzyć ,chyba tylko w Kleksie w Warszawie ,ale tam mam dość daleki dojazd i jak na razie zwlekałam .

Hame z jednorożcem to miała od 1 klasy , ostatni prawie rok nosiła najtańszy z marketu ,ale tylko dlatego bo były na nim Pet shopy ,plecak nieco zniszczony ,dlatego szukam bardziej wytrzymałego, bo będzie też więcej książek do noszenia.

• 5cegielka Re: Hama All Out czy cena może być niższa 18.06.13, 09:55
          W klasie córki trojedzieci miało hamę, rodzice jak i dzieci narzekali, że jest za ciężki. Też byłam zauroczona tymi plecakami ale czar prysł bardzo szybko. Szkoda kręgosłupa, po pierwszym półroczu kupiłam plecak z hello Kitty, leciutki na all za 99 zł. Teraz kupię topgala smile
          • 71gosik Re: Hama All Out czy cena może być niższa 18.06.13, 12:26
            nie byłaś zadowolona z plecaka dla klas I-III, czy Hama all out?
            • 5cegielka Re: Hama All Out czy cena może być niższa 18.06.13, 13:00
              I-III ale ten też jest cięzki.
              • renesw123 Re: Hama All Out czy cena może być niższa 18.06.13, 19:39
                Kupiłam plecak Hamy ale Chiemsee nie All Out. Pierwotnie bardziej podobał mi się All Out ale po obejrzeniu stwierdziłam, że jest za ciężki a na plecach dziecka wygląda jak wielka paka. Chiemsee widziałam tylko w internecie i kupowałam trochę w ciemno. Wczoraj otrzymałam przesyłkę i stwierdzam, że to strzał w 10. Fakt, że ma mniej bajerów niż All Out ale moje dziecko miało plecak z bajerami w klasie I-III i jakoś nie bardzo z nich korzystało. Jest bardzo lekki, dobrze leży na plecach "nie ciągnie" dziecka do tyłu nawet jak jest mocno obciążony i moim zdaniem ma taki wygląd, że może być ok nawet w gimnazjum.
                Ja zdecydowałam się na taki model
                allegro.pl/chiemsee-plecak-venus-blumske-laptop-sklep-lodz-i3267759271.html
                Nie kupowałam na allegro bo znalazłam taniej w sklepie internetowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka