Dodaj do ulubionych

Tesco Angry Birds = Angry People !!!

23.08.13, 10:03
Witam, chciałam wyrazić swoje oburzenie w związku z akcją angry birds w tesco. Rozumiem że akcja mogła sie spotkać z tak dużym zainteresowaniem że przerosło to założenia organizatorów, ale to co dzieje sie w sklepach w Poznaniu tylko wzbudza gniew! Po pierwsze skoro maskotek zabraklo już w pierwszym tygodniu akcji to PO CO robili akcje podwajania naklejek ???!!! jest to naciąganie klientów - obroty wzrosły pewnie znacznie w te dni a nagród jak nie było tak nie ma. Po drugie jezeli wystawiają info na sklepie że maskotki beda 18.08 w niedziele to nawet jesli przyszły 16.08 to trzeba je było przetrzymac do niedzieli bo całe rodziny przyjechaly w niedziele do tesco i dzieci dowiedzialy się ze maskotki były 2 dni temu!!! Obecnie od ponad tygodnia jeździmy po Poznaniu od tesco do tesco - bo ciągle podaja nowe terminy a maskotek albo nie ma albo przychodzi tak mało ze kończą się w 2 godziny. Mamy już serdecznie tego dosyć - dzisiaj moja mama była o 7.00 rano na bo wczoraj udzielono info ze dojdzie nast partia - i zero maskotek!!! (wczoraj skończyly sie przed 10.00) a babcia pędzila żeby wnuczkowi zrobić przyjemność. Myślę że tesco narobiło sobie ta akcją więcej złego niż dobrego bo może i obroty teraz wzrosły ale zapewniam że jeżeli akcja się zakończy a dzieci zostaną z pustymi rękami to moja noga jak i wielu naszych znajomych w tesco nie postanie! trzeba mierzyć siły na zamiary!!! przecież chodzi o dzieciaki...czy w innych miastach też sa takie problemy z tymi maskotkami????
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 10:18
      U nas w małym Tesco cały czas są. Nie wszystkie oczywiście, głównie ze dwa rodzaje. Ten czerwony był tylko na samym początku, teraz tylko inne są. Mnie to nie rusza. Mamy dwa zestawy naklejek ale nie kupuję. Za 20 zł moim zdaniem nie warto. Potem leży to i się kurzy. Mamy w domu całe szafy maskotek, którymi nikt się nie bawi.
      • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 10:30
        wierz mi jakbyś zobaczyła smutną minkę i łezki 3 latka bo znowu nie ma maskotek na ktore tak czekał to by Cię ruszyło.
    • s_mag_s Angry People? 23.08.13, 10:32
      Reklama dźwignią handlu... Dajesz sobą sterować, to się denerwujesz. Jeszcze gorzej, kiedy sterują dziećmi za pozwoleniem rodziców i najbardziej w nie uderza rozczarowanie.

Jakoś trudno mi się emocjonować akcją z AB w tesco, bo już w pierwszych dniach brakowało maskotek i zrezygnowałam ze starania się o nie - szkoda nerwów dla takiej bzdury, a dla dzieciaków to miała być niespodzianka, o czym nie wiedzą, to ich nie zaboli.
      Zdroworozsądkowe podejście do tego typu akcji podpowiada umiarkowany optymizm i podejście na luzie, stąd nie miałam ciśnienia na robienie megazakupów w celu zdobycia naklejek.

Nie ma się co podniecać dla tych kilkunastu centymetrów pluszu, zakupy robię tam, gdzie wychodzi najbardziej efektywnie ekonomicznie, a nie tam gdzie 'ekstra promocje' pozwalają kupić taniej zabawkę, stąd tesco nadal pozostanie w obszarze mojego zainteresowania, z 'na złość mamie...' wyrosłam jakiś czas temu.
      • bob.budowniczy Re: Angry People? 23.08.13, 10:39
        Zanim zebrałam naklejki, to skończyły się pluszaki. Mieszkam blisko tesco, więc na początku latałam tam 3x dziennie - już bez dzieci. Kiedy położyłam już na tym "laskę" nieoczekiwanie 2 dni z rzędu upolowałam: czerwone, niebieskie i zielone w kasku, buły też białe - ale mi się nie podobały. Jeszcze zółte i czarne i będę " w domu".
        • kroliczyca80 Re: Angry People? 23.08.13, 11:33
          Właśnie sobie obejrzałam je na stronie Tesco. Podobno te 22 zł to zniżka 70% od ceny wyjściowej? Dokładnie takie wisiały na straganach nad morzem. Były po 25 zł.
          • forumowieczka Re: Angry People? 23.08.13, 12:13
            coś nie chce mi się wierzyć żeby na straganie były oryginalne ROVIO. bo to akurat sprawdziłam ze sa to maskotki na licencji, poza tym jeżeli były to oryginalne to za 25zł można dostac takie wielkości 12-13cm a te w tesco sa duże. W sklepach internetowych cena ich to ok 80zł. Ale oczywiście nie upieram się że nie masz racji bo sama ich nie widzialam.
          • syka7 Re: w Wisle na bazarku po 25 24.08.13, 13:31
            WQ
    • frestre Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 11:18
      3-miasto, małe tesco:
      miałam naklejki - dowiedziałam się, że dołożą maskotki w niedzielę 18.08
      pojechałam rano, ale dostawa miała byc ok 16.00
      byłam 17.30 i syn wybrał jednego...a w pn w Bydgoszczy przypadkiem mąż zakupił czerwonego...

synek nie był wprowadzony w akcję/czekanie/zbieranie naklejek - aby właśnie nie czuł się rozczarowany...
      • butch_cassidy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 12:43
        W małym tesco pod Łodzią leżą i (prawie) nikt nie kupuje tego szkaradztwa.

Mam 4,5 letnią córkę. Kurczę, a) dziecku - nawet młodszemu - da się wytłumaczyć, że rozczarowania się w życiu zdarzają b) na tym etapie da się jeszcze delikatnie kierować oczekiwaniami.

Moją póki co studzę w kwestii Monster High (choć nie jestem katoliczką wink ) - skutecznie, ale pewnie, że jak się za dwa lata uprze i to g...o będzie jeszcze modne, to kupię, w końcu zakazany owoc kusi najbardziej... Jednak nie wierzę, że do "traumy" trzylatka spowodowanej brakiem takiego czy innego bzdetu (choćby i topowego wg niektórych) nie przyczynili się głównie rodzice...

Rok temu, jak moja miała 3,5, to przed Gwiazdką specjalnie wzięłam ją do Smyka, żeby w ogóle miała pojęcie, co może zamieścić w liście do Mikołaja... A tu wyskakujesz w frustracją spowodowaną brakiem Angry-coś-tam u 3-latka. No sobie tylko ją zawdzięczasz i tyle tongue_out A tesco pogratulować udanej akcji promocyjnej big_grin
        • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 12:56
          boże ludzie jacy Wy wszyscy madrzy...brawo że tak super dzieci wychowujecie...ze tłumaczycie jaki ten swiat brutalny i że reklamy kłamią!!!

gdzie niby pisałam o traumie??? uwazam że mam prawo być wkurzona że ktoś wprowadza promocje na warunkach którym nie jest w stanie sprostać, przy okazji robiąc przykrość (a nie krzywdę!) dzieciom. Brak maskotki to nie koniec świata i moje dziecko z tego powodu do psychologa nie bedzie chodzić, ale uwazam że to niewłaściwe postepowanie i bład ze strony organizatorów! Poza tym zwracałam się z zapytaniem czy w innych miastach wyglada to podobnie czy to tylko problem duzego miasta i dużych sklepów więc prosze uwagi na temat wychowania dziecka zostawić sobie dla siebie.
    • kr.kr Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 12:52
      Ze tez mnie to nie dziwi... Tesco i marcpol - mistrzowie dbania o klientow!

Przeciez tesco od zawsze kopie sobie dol pod nogami! Ja mam w okolicy dwa male, od 2-3lat. Bylam 3 razy i za kazdym rażem jakis kwas. A to cena na regale wyprzedazowa, a na kasie trzy razy wyzsza, a to wisi wielka kartka, ze cos tam 2 w cenie 1 a przy kasie okazuje sie, ze owszem akcja byla, ale dwa tygodnie temu, tylko biedactwa przez dwa tygodnie nie sciagneli plakatu i wina przeciez moja, bo malusienkimi literkami, do polowy schowanymi pod ramka przeciez jest termin obowiazywania oferty. Ceny na paragonie inne niz na regale to norma. Bylam 3 razy, nacielam sie 3 razy, nie odpuscilam ani razu! Jeden raz uslyszalam PRZEPRASZAM, w dwoch pozostalych przypadkach, jeszcze foch, ze im d&&& zawracam. Za kazdym razem obiecywalam sobie, ze moja noga wiecej tam nie postanie i dwa razy mnie zwabili, przyznaje. Ale od ostatniej wtopy jestem i bede konsekwentna, juz chyba z rok!

Jesli chodzi o ten drob natomiast, az dziwne, ze taki szal u was. U nas albo gdzies w okolicy jest pod dostatkiem chyba, sasiadka bez specjalnego wysilku uzbierala juz ze 4. Duze, porzadne, fajne... Ale nie warte przerwania mojego bojkotu smile
      • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:00
        no widac to problem mam nadzieje tymczasowy w duzym mieście...dzieki za ten komentarz NA TEMAT - czyli rzetelności TESCO a nie pouczenia i uwagi co do wychowania dzieci. pozdrawiam
        • butch_cassidy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:08
          forumowieczka napisał(a):

a nie pouczenia i uwagi co do wychowa
          > nia dzieci. pozdrawiam

Hmm... ciekawe, czemu zirytowała Cię aż tak bardzo moja mała dywagacja? Celna, czy z natury łatwo wpadasz w szał...? I nie odpowiadaj, wystarczy przemyśleć tongue_out
          • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:27

> Hmm... ciekawe, czemu zirytowała Cię aż tak bardzo moja mała dywagacja? Celna,
            > czy z natury łatwo wpadasz w szał...? I nie odpowiadaj, wystarczy przemyśleć tongue_out

szał??? błagam litości, po prostu pewne uwagi są nie na temat i zastanawiam się czemu ludzie tak uwielbiają pouczać innych...ale rozumiem anonimowo zawsze miło przywalić zeby poczuć się lepiej.
            • butch_cassidy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:58

, po prostu pewne uwagi są nie na temat i zastanawiam się
              > czemu ludzie tak uwielbiają pouczać innych...ale rozumiem anonimowo zawsze mił
              > o przywalić zeby poczuć się lepiej.
              Wypowiadasz się na forum publicznym i nie możesz się dziwić, że ktoś zabiera głos odnośnie do jakichś tam aspektów Twojej wypowiedzi, nawet jeśli nie byłaś w stanie tego przewidzieć.

Wcale nie odbieram mojej wypowiedzi jako "przywalania" ani też nie mam takich aspiracji, jeśli Ty tak... cóż... Kolejny dowód, że jednak coś jest "na rzeczy".

A mnie po prostu niezmiennie dziwi, że niektórzy dają się tak bezkrytycznie wkręcać specom od marketingu. Mam prawo się dziwić smile Tym bardziej, że z mojej perspektywy, to co najmniej zaskakujące. W końcu tekstów na ten temat nie brak... Ale brak zainteresowania tematem i rzeczywistością w jakiej się człowiek obraca...? Cóż... Co kto lubi: jeden woli mieć rozeznanie, drugi woli mieć w nosie smile
              Poza tym czuję się świetnie. Dzięki smile
      • butch_cassidy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:06
        kr.kr napisała:

>Ceny na paragonie inne niz na regale to norma.
        FAKT!
        Nawet myślałam, czy wątku o tym nie założyć. W Tesco trzeba być super ostrożnym - jeśli z jakichś względów zakupy tam nam pasują... (u mnie bliskość sklepu tylko przemawia za tym, żeby go nie zmieniać).
    • aurinko Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:08
      A czytałaś regulamin akcji? Nie ma tam info, że maskotki są do wyczerpania zapasów?
      • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:12
        Napisałam do tesco bo nie lubie anonimowo bic piany a tak na prawdę nic nie robić, chwile temu dostałam maila z przeprosinami z tesco i info ze to chwilowy brak towaru... miło. zobaczymy jak będzie w rzeczywistości.
    • lucyjkama Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:42
      Ja nie rozumiem tego całego zamieszania. Co w tych maskotkach takiego szczególnego? Nawet 10 zł za to bym nie dała bo zaraz by trafiło do pojemnika z innymi maskotkami i pies z kulawą noga by na to nie spojrzał (jak to ma miejsce z innymi pluszakami w domu). Kupuję w tesco ale w żadne akcje typu noże, walizki i pluszaki się nie wciągam. To naciąganie zwykłe i tyle.

Aha u mnie w małym mieście leżą te maskotki i niewielki zainteresowanie wzbudzają tylko chyba marny wybór bo koleżanka córki kupiła jakiegoś z koroną i mówiła że wzięła ostatniego.
    • ko.kk1 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 13:57
      wypij melisę albo idź na spacer...
      żeby tylko takie problemy ludzie mieli wink
    • agaward Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 14:08
      W Kielcach w małym Tesco wczoraj udało nam się upolować czerwonego, był ostatni w sklepie smile
      Wcześniej kupiliśmy żółtrego i czarnego, ale to było na początku. W innym małym T leżą nieruszane świnie i jaja. Dla mnie Tesco to najbliższy sklep, więc naklejek mam jeszcze dużo i będziemy czatować na niebieskiego i zielonego. Ale ogólnie kilka razy jak sie poytałam pod blokiem, to szybciutko schodzą.
      • miss.didi Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 22:25
        Niebieskie dzisiaj w dużym przyszły... 16 sztuk tylko podobno. A te świnie to w którym leżą? wink
        • agaward Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 24.08.13, 10:42
          Swinie byly przy Sandomierskiej smile Pojedziemy dzis do duzego, moze nam sie jakis trafi, dzieki.
    • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 14:24
      mój błąd że chciałam się dowiedzieć czy opisana sytuacja ma miejsce gdzies jeszcze - w zamian bezcenne uwagi pod moim adresem... nie będę już tego kontynuować bo jeżeli ktoś uważa że nie mam prawa (bądź jest to dowód na moja naiwność i złe wychowywanie dziecka) być rozczarowana ta sytuacją to nie mamy wspólnego pola do rozmów.
      Tesco zrozumiało to lepiej wink niż niektórzy smile (mail z przeprosinami był bardzo miły)

poza tym zawsze się dziwiłam dlaczego ludzie na tych forach zamiast pomóc to czują się zobligowani do pewnych wypowiedzi? I tak np jakis czas temu na forum jakiś "biedak" zapytał gdzie mozna kupić iPhona 5 na co polowa odp była typu "co ludzie widzą w tych iPhonach przeciez one takie brzydkie a ta 5 to do d**y" itd... i tez wpadł w "szał" jak ja teraz wink więc pozdrawiam wszystkich, sorry że musieliście czytać o moich beznadziejnych "problemach" innych na szczęście obecnie nie mam, a tym który odpowiedzieli na pytanie i zrozumieli o czym pisałam i skąd moje zdenerwowanie (bo może byli w podobnej sytuacji albo umieją to sobie wyobrazić) - dziękuję.
      • alanus0 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 15:35
        To właśnie autorka zadała konkretne pytanie, dostała bzdurne odpowiedzi. Bo nie pytała się czy są warte tej ceny i woogle dzieciom potrzebne. Tylko czy wszędzie tak trudno dostępne.
        Pod Poznaniem w małym markecie też znikają szybko, ale dwa dni temu po południu wyłożyli wszystkie i można było nabyć. Wiem, że dzisiaj miały dotrzeć znowu według informacji kierownika.
      • kornnella Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 15:37
        Bezsensownie się Angry-unosisz wink .
        Co do komentarzy to może rzeczywiście miejscami bez sensu i nie na temat, ale to forum i kazdy klepie co chce. W domu akurat mam fana Birdsów, godzinami potrafi grac na smartfonie, za to na gadzety go celowo nie nakręcam, ma dwie koszulki, ręcznik plażowy i starczy. I niestety u nas podobnie pluszaki po 2 dniowym szale i całowaniu lądują tam gdzie wszystkie poza jednym kochanym misiem, czyli w koszu kurzołapie. Tym samym 20 zł wolę wydac na coś innego niekoniecznie mądrzejszego wink A Tesco robi jak uważa za stosowne, klientów na tym nie stracą. U mnie w dużym mieście ptaków na oczy nie widziałam, w miejscu tylko jest info dostawa w terminie jakimśtam
        • mamomi Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 15:41
          butch_cassidy pisałaś pod Łodzią,ale w jakiej miejscowości? Jestem z Łodzi i jadę na weekend pod Łódź smilei jeśli to jest w tą stronę to chętnie podjadę.
          • butch_cassidy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 16:58
            mamomi napisała:

> butch_cassidy pisałaś pod Łodzią,ale w jakiej miejscowości?
            W Konstantynowie wczoraj byłam na zakupach - sporo tego było. Ale nie wiem, czy akurat rzucili, czy one tak leżą. Nikt się nimi nie interesował w każdym razie...
    • ewcia1980 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 23.08.13, 21:53
      A ja cię doskonale rozumiem bo wiem jak rozczarowane i rozzalone moze być dziecko.
      Mój 4,5 latek dziś tak niesamowicie sie poplakał bo 7-latka do okularów, które dziś zamówiłyśmy u optyka dostanie etui z Angry birds.

W moim mieście są 2 sklepy tesco - duży i mały.
      Ja dość często jestem w duzym.
      I powiem szczerze nie wiem o co chodzi z tą akcja.
      Pierwszego dnia akcji (to było jakoś na poczatku miesiąca) byłam z dziećmi na zakupach. Wydałam tyle, że dostałam naklejek na jedną maskotkę.
      Pierwszego dnia tych maskotek wcale nie było tak dużo.
      od razu kupiłam synowi (córka zadeklarowała że poczeka aż nazbieramy na drugą)
      przy kasie zapytałam czy płacąc (te 22 zł) dostanę 1 znaczek bo zbieram jeszcze dla córki.
      ekspedientka dała mi ze 20 naklejek z tekstem "to jak pani zbiera to proszę"
      i widzę dobrze się stalo, że w tym samym dniu nabyłam oba.

parę dni później byłam kupić dla siostrzeńca mojego męża.
      Wyboru nie było - zostało tylko kilka czerwonych.
      To brałam co jest.

Dziś byłam też i.... po maskotkach "ni widu, ni słychu".

AB to teraz taki hit.
      Dzieci się "napaliły"
      Chyba nie przewidzieli, że będzie takie zainteresowanie.

Pamiętam jak kiedyś zbierałam naklejki na Zigosy w intermarche.
      Tam to trzeba bylo wydać kasy, żeby dostać za darmo tego zigosa.
      A ekspedientki z naklejek były bardzo rozliczane więc mało kiedy zaprzyjazniona ekspedientka mogła dorzucić jakis znaczek bo ktos inny nie wziął.
      I też pod koniec akcji brakowało niektórych maskotek.
    • s_mag_s w temacie jest teza, nie pytanie-stąd odpowiedzi 24.08.13, 00:09
      Witam, chciałam wyrazić swoje oburzenie w związku z akcją angry birds w tesco.
      Rozumiem że akcja mogła sie spotkać z tak dużym zainteresowaniem że przerosło to założenia organizatorów, ale to co dzieje sie w sklepach w Poznaniu tylko wzbudza gniew!

Jeszcze nie zadałaś pytania - wyraziłaś oburzenie i wysnułaś teorię, że sytuacja wzbudza gniew - najwyraźniej nie u wszystkich, ci , u których takich emocji sytuacja nie wzbudza, mają prawo napisać, że mają to ogólnie w poważaniu. Temat "Tesco Angry Birds = Angry People !!!" to teza, a nie pytanie i traktuje o wkurzonych ludziach, więc odpowiedzi tych nie wkurzonych są raczej oczywiste.

Po pierwsze skoro maskotek zabraklo już w pierwszym tygodniu akcji to PO CO robili akcje podwajania naklejek ???!!! jest to naciąganie klientów - obroty wzrosły pewnie znacznie w te dni a nagród jak nie było tak nie ma.

Jak widać, maskotki są, a że nie możesz trafić - cóż w regulaminie jak byk 'do wyczerpania zapasów' - trudno mówić o naciąganiu klientów. Gorączkowo zbierasz podwajane naklejki, wiedząc już, że czegoś nie ma lub jest ograniczony dostęp? A PO CO się robi akcje promocyjne, święta naiwności?

[i]Myślę że tesco narobiło sobie ta akcją więcej złego niż dobrego bo może i obroty teraz wzrosły ale zapewniam że jeżeli akcja się zakończy a dzieci zostaną z pustymi rękami to moja noga jak i wielu naszych znajomych w tesco nie postanie! trzeba mierzyć siły na zamiary!!! przecież chodzi o dzieciaki...czy w innych miastach też sa takie problemy z tymi maskotkami????

Tak , problemy są, tylko inaczej do nich ludzie podchodzą - nie dają się naciągać na promocje i obietnice personelu.

Przedstawiłaś swoje podejście i twój wielki gniew na praktyki tesco, oponenci pokazali, że problem w innych miastach jest, ale nie wszyscy dają sobą manipulować promocjami i ich to nie rusza.
      Oburzasz się bo przeczytałaś na forum służącym do dzielenia się opiniami, że ktoś inaczej do tych promocji podchodzi i dla niego AB nie jest równe AP?

Dziwi mnie twoja niekonsekwencja - co oni ci w tym liście naobiecywali, że tak front zmieniłaś?Tesco to samo zło, a teraz nagle tacy cudowni... To co napisali mieści się zapewne w tym, co wszyscy wiedzą, czyli, że zainteresowanie przerosło oczekiwania i starają się tym oczekiwaniom sprostać, bardzo przepraszają i blablabla... ptoki i świnioki będą...z poważaniem... Tak cudownie zrozumieli twoją sytuację, odmienni niż wykazujący ci naiwność forumowicze.
      Jak dla mnie pozostajesz łakomym kąskiem dla marketingowców - zbyt łatwo cię przekonać do odstąpienia od swojego zdania, stąd pewnie i zdenerwowanie niespełnieniem promocyjnych obietnic u ciebie takie duże i zawzięcie na cały tydzień do jeżdżenia za pluszakami /wg ciebie to nie naiwność?spoko/.

mój błąd że chciałam się dowiedzieć czy opisana sytuacja ma miejsce gdzies jeszcze - w zamian bezcenne uwagi pod moim adresem... nie będę już tego kontynuować bo jeżeli ktoś uważa że nie mam prawa (bądź jest to dowód na moja naiwność i złe wychowywanie dziecka) być rozczarowana ta sytuacją to nie mamy wspólnego pola do rozmów.

Dowiedziałaś się, że opisana sytuacja ma miejsce, ale nie zbudza gniewu innych ludzi - ty maż prawo być rozgniewana (nie przedstawiłaś się jako rozczarowana, ten gniew/jego siła i groźby wobec tesco chyba opozycję tak sprowokowały), inni mają prawo to olać i się nie denerwować, czemu również mają prawo dać wyraz.
      Twoje pytanie 'PO CO robi się promocję?' mnie rozwaliło, uważasz że nie jest to dowód na twoją naiwność?
      Tydzień dobrowolnego podkładania się do robienia w konia i mitrężenia czasu na obiecywanki też dałby mi się we znaki... Dopiero po tygodniu dotarło do ciebie, że na promocjach słowo nie staje się ciałem z automatu, że cię to tak wkurzyło? Z drugiej strony - masz cierpliwość.

Najwyraźniej słowa okazja/promocja/wyprzedaż, mimo nadmiernej eksploatacji, ciągle mają prawie boską moc przyciągania wierzących w nie ludzi. Bo w końcu one są przede wszystkim dla ludzi, a nie po to, żeby sklep zwiększał obroty.
      • forumowieczka Re: w temacie jest teza, nie pytanie-stąd odpowie 24.08.13, 10:55
        tak jak pisałam nie rozumiesz o co jestem zła i nie ma pola do rozmów. Ale czytaj uważnie nie pytałam po co robią promocje tylko po co akcja podwajania naklejek przy braku nagród - widać uważasz że w życiu wcale nie należy przestrzegać zasad, a jak ktoś Cię "oszuka" to trzeba mieć pretensje do siebie. Co do mojego braku konsekwencji to tez nie rozumiem o co Ci chodzi - nadal uwazam że ta sytuacja nie powinna mieć miejsca i nikt mi niczego nie musiał naobiecywać, bo wiesz czasami wystarczy że "winny" w tym wypadku tesco - zwyczajnie PRZEPROSI, zrozumie gniew i probuje pomóc w wyjściu z sytuacji , a nie powie czego chcesz głupia babo po co naobiecywałas dzieciakowi maskotki które i tak sa brzydkie... nie wiem dlaczego to tak trudno niektórym zrozumieć.

A to co mnie najbardziej zdziwiło i to nie tylko na tym forum, to to że ludzie wcale nie próbują wczuć się w sytuację osoby opisującej problem tylko "pouczają" innych...ja nie jestem taka osobą, nie zabieram głosu gdy nie umiem pomóc bądź mogłabym zaognić sytuacje - masz z tego jakąś radość że powiesz że głupio się nabieram? przecież to ewidentnie nie załagodzi sytuacji.

Był to mój pierwszy założony temat na forum i dobrze się zastanowie zanim zrobie coś podobnego, liczyłam na odp typu "w gdańsku tez nie ma", "no mogłaś się wkurzyć", "tesco to lipa" albo "to masz pecha bo wszędzie indziej maskotki są dostępne"...a tu wyklady na temat życia itp... sorry nie ogarniam... więc jadę z rodziną na działkę smile pozdrawiam tych którzy jednak zrozumieli i wszystkim życzę miłego weekendu - jeżeli komuś poprawi humor napisanie kolejnego wykładu na temat promocji/naiwności/życia to prosze...

a jakby ktoś wiedział w jaki dzień i w którym tesco w Poznaniu będą maskotki to będę wdzięczna za info - to by była pomoc smile
        • malinkowa81 Re: w temacie jest teza, nie pytanie-stąd odpowie 24.08.13, 17:13
          na Mrągowskiej była dziś kartka, że najbliższa dostawa 26.08. potem kolejne co kilka dni - nie pamiętam następnych dat
          • gie-oska82 Re: w temacie jest teza, nie pytanie-stąd odpowie 24.08.13, 20:11
            Forumowiczka u mnie w tesco we Wroclawiu (bielany) tez nie ma niestety tych maskotek.. wisi kartka ze maja byc 26.08 potem jakies kolejne 3 daty... my nie mamy parcia na te maskotki chodz dzieci b.chca.. corka Matylde..syn obojetnie.. mamy naklejki tylko na dwie maskotki i tylko dwie moze uda sie nabyc... 26.08 zamierzam specjalnie jechac do tesco oby cos bylo..niestety nie wiem jak w innych tesco w moim miejscie sytuacja sie ma...
        • s_mag_s Oszukali cię?Aż tak? 25.08.13, 16:39
          Po pierwsze - rozumiem o co jesteś zła, nie rozumiem tego, że aż tak - stopień emocji IMHO nieadekwatny do bodźca. Rozumiem rozczarowanie, ale aż taka zawziętość?
          Było se kupić tego pluszaka za 70 zeta, koszty alternatywne zapewne już tę kwotę przekroczyły.

Moja odpowiedź na twoje 'po co ta promocja?' dotyczy i samej promocji i podwajania naklejek - twoje podejście - obie mają być dla ludzi, z mojego punktu widzenia - korzyść ma odnieść przede wszystkim tesco - zainteresowanie duże, to podwoili, pluszaki dowożą - naiwnych nie braknie; najwyraźniej nie przyswajasz czemu służy promocja, stąd twoje nerwy.

Ja oszustwo rozumiem trochę inaczej i - gdyby np. , w związku z dużym zainteresowaniem, zamiast 22 zł zażądali 32, to wg mnie byłoby oszustwo; a skoro, z powodu zainteresowania przekraczającego oczekiwania tesco, zabrakło pluszaków i cały czas starają się jednak coś z tym zrobić, to co to za oszustwo - bo wystawili wcześniej niż zapowiadali, bo szybciej dotarła dostawa, bo podwoili naklejki wiedząc jakie jest zainteresowanie i cały czas dowożą te nieszczęsne kulki?
          A jak się dam zrobić w konia (w tym oszukać/podpuścić na promocji) to faktycznie mam pretensje przede wszystkim do siebie - że daję się głupio podejść reklamie.Preferuję zdroworozsądkowe podejście do okazji, żeby unikać takich 'niespodzianek' jak twoja sytuacja z AB. (przypomniała mi się fala rozgoryczonych promocją c&a)
          Z drugiej strony praktycznie w każdej promocji jakiś element oszustwa się znajdzie - w końcu służą one legalnemu wyłudzaniu pieniędzy.

Jak szukasz na forum wyłącznie poklasku, to niestety nie masz na co liczyć - w tym celu zakłada się zamknięte grupy własnej adoracji. Zrozumienia najlepiej szukać u przyjaciół i bliskich znajomych.Na forum zawsze znajdzie się ktoś, kto ma zdanie odmienne od twojego i się nim podzieli, to jest podstawową jego funkcją - dyskutowanie i wyrażanie swojego zdania.
    • edelstein Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 24.08.13, 20:39

OJP.Taki cyrk o pluszaki.
      • annajustyna Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 24.08.13, 21:05
        A ja tam rozumiem. Sama mam zamiar zalapac sie na dwa w Pennym, niech dziecko ma, a co!
        • edelstein Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 25.08.13, 13:00

W pennym sa angry birds?u Nas jakies owoce,po kiego mu to.
    • aleksandra1977 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 29.08.13, 23:21
      polygamia.pl/Polygamia/1,107162,14516004,Dramat_w_Tesco__mialy_byc_Wsciekle_Ptaki__sa_wsciekli.html#BoxSlotII3img
      jak widać założycielka wątku nie jest odosobniona ze swoim oburzeniem.
      • dziuni-a1979 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 29.08.13, 23:40
        Dziś wieczorem byłam w TESCO Kraków Kapelanka. Pani jeździła "paleciakiem" wzdłuż kas i rozkładała te nieszczęsne ptaki. Były tylko 2 rodzaje: BOMBA i HAL. Wow dzięki temu wątkowi w ogóle dowiedziałam się do to jest AB wink, a teraz nawet jak się one nazywają. W każdym razie zaiteresowanie prawie żadne, no ale był już wieczór, więc pewnie jutro znikną.
        • cobrastic Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 07:48
          wczoraj w Mosinie pod Poznaniem był cały wózek sklepowy tych pluszaków,ale juz przebrane.zostały tylko te z dziobem , i o ile sie nie myle swinia jakaswink wybaczcie za brak prawidlowego nazewnictwa,ale zupelnie nie w temacie jestem,nas mania AB jeszcze nie dotknęła.
          • butch_cassidy łódź 30.08.13, 08:24
            na marysińskiej było sporo żółtków z dziobami
    • forumowieczka Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 08:54
      mail z dzisiaj:
      Serdecznie przepraszamy za tymczasowy brak maskotek Angry Birds. Państwa ogromne zainteresowanie akcją Angry Birds przekroczyło nasze wszelkie oczekiwania.
      Staramy się na bieżąco realizować dostawy, ale zdajemy sobie sprawę, że aktualne ilości nie zaspokoją Państwa potrzeb.
      Z tego powodu zleciliśmy dodatkową, dużą produkcję maskotek, która zostanie dostarczona do sklepów w listopadzie.

Gwarantujemy, że wszyscy Państwo będą mieli możliwość zrealizowania swoich znaczków i zakupu maskotek. Prosimy o zachowanie kart kolekcjonerskich, ponieważ data ich realizacji została przedłużona.
      Przedłużamy również możliwość zbierania znaczków do 9.10.2013.

Zapewniamy, że do 12 września będą dostarczane do sklepów maskotki Angry Birds z bieżącej produkcji, a następnie w listopadzie zostanie dostarczona dodatkowa, duża dostawa maskotek z nowej produkcji.
      O dokładnym terminie dostawy w listopadzie będziemy informować Państwa na bieżąco.

W razie wątpliwości prosimy o kontakt bezpośredni z Infolinią Tesco.
      • gie-oska82 Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 09:46
        nam sie udalo nabyc dwie maskotki jak byla dostawa 26.08 ale wybor zadny bo byl tylko zolty ptak w ilosci 15szt i dwie zielone swinki w kasku.. Pani mowila ze byla jedna czarna bomba i jeden niebieski.. sklep otwarty o 7 a bylismy po 8.. licze zebeda jeszcze dostepne te maskotki bo chcemy czarnego i czerwonego...
    • magata.d Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 10:36
      A moje prawie 4-letnie dziecko nie wie co to są angry birds. Tak samo nie wie co to są chipsy. Nie gra w gry na komputerze i w telefonie Jest normalnym chłopcem, lubi bawić się samochodami, oglądać bajki (ma ulubionych bohaterów), czytanie książek, jeść lody, od stycznia chodzi do przedszkola itp. Pluszaków od dawna nie kupujemy, bo ma dużo tych, które dostał od babć jak był młodszy i które uwielbia i z nimi śpi.
      Nie wie też gdzie sa jakies promocje na zabawki itp. Po co Wy o tym mówicie takim maluchom? Po co im maskotki angry birds? Nie przesadzacie trochę?
      • bob.budowniczy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 10:40
        a nam brakuje żółtego, Mamy : czarnego, czerwonego , niebieskiego i zielonego w kasku.
        Właśnie wróciłam z tesco na kabatach, jeszcze ze 20 szt czarnych leży - bez szczególnego zainteresowania ze strony ludzi.
        • magata.d Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 10:59
          Dekorujecie nimi pokój?
          • bob.budowniczy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 11:53
            Opłacało się, w zamian dzieci pozwoliły wynieść do domu samotnej matki sporą część starych maskotek.
      • butch_cassidy Re: Tesco Angry Birds = Angry People !!! 30.08.13, 12:04
        magata.d napisała:

> A moje prawie 4-letnie dziecko nie wie co to są angry birds. Tak samo nie wie c
        > o to są chipsy. (...)
        > Nie wie też gdzie sa jakies promocje na zabawki itp. Po co Wy o tym mówicie tak
        > im maluchom? Po co im maskotki angry birds?

10/10

W ogóle to dziwne: lalki-wampiry i wkurzone ptaki (Hitchcock by się ucieszył tongue_out) jako zabawki dla kilkulatków... Jeśli to wyraz nieświadomości zbiorowej , to strach się bać tongue_out
        Ale skoro ktoś tam lubi, to piszę, gdzie widuję te szkaradzieństwa, nie ubędzie mi od tego, ani świata nie zbawię - niestety wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka