Dodaj do ulubionych

Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdzie?

23.08.13, 17:23
Dziewczyny, gdzie mogę kupić spodnie dresowe cieniutkie, bez tego "meszku" na lewej stronie?
Teraz kolekcje jesienno-zimowe, wszystkie spodnie są nieco grubsze, a potrzebuję dla synka do przedszkola.
Kupiłam wczoraj w Cubusie , był tylko jeden model taki cieniutki.
Widziałam również w Zarze , ale cena zabójcza prawie 70 zł, troszkę za dużo jak na spodnie do przedszkola.
Dzięki z góry za namiary.
Obserwuj wątek
    • dziuni-a1979 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 17:53
      My mamy takie ze smyka. Co prawda to była kolekcja wiosna-lato, ale byłam kilka dni temu w smyku i widziała te z obecnej kolekcji i są bardzo podobne. Te obecne mają inne przeszycia na dole nogawek i inne kolory, a tak to niczym sie nie różnią. Nam pasują te spodnie, dobrze się piorą i noszą, są wygodne i miękkie no i nie mają meszku. smile Jak dla mnie to mogły nie mieć tej kieszeni z tyłu i nawet tych bocznych też nie, ale w sumie to nie przeszkadza. Nie mają żadnych aplikacji, nie ma się co sprać czy zejść. W smyku na każdą nową kolekcję co jakieś 3 tygodnie jest obniżką 20-30% przy pokazaniu sms, który się od nich dostaje. Warto wtedy kupić kilka sztuk, zawsze wychodzi trochę taniej.
      • gaga-sie Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 21:36
        Też mamy te spodnie, są ok, mają wąski fason, chociaż sznurek w pasie to atrapa ( komu się chce to wszywać i po co?).
    • mmala6 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 17:55
      kupiłam młodemu w tesco F&F w dwupaku za 49zł. Mają meszek ale nie są grube. Jak będziesz miała całkiem cienkie, to po tygodniu będziesz miała dziury na kolanach. Po tych z meszkiem po miesiącuwink
      • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 18:34
        dziuni dzięki, zajrzę do smyka

mmala6 haha, no nieźle, mam nadzieję, że dłużej nam się utrzymają
        jutro właśnie wybieram się do tesco, bo i okazja jest -30% na dziecięce

w tym roku synek idzie pierwszy raz do przedszkola i robię zapasy, skoro piszecie, ze na tak krótko spodnie starczają, to zapasy muszę zrobić spore wink
        • jusstinna Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 18:44
          Ja takie cienkie kupuję z cartersa, synek w żłobku ostro szoruje na kolanach i żadnych dziur czy przetarć nie mają. Tylko u nas nowe z cartersa trudno kupić. uncertain
          Cienkie widziałam też u Pawłowskiej (mam nadzieję, że nazwiska nie przekręciłam) na all. Cena chyba 45zł. Nie używałam, więc o jakości się nie wypowiem, ale na zdjęciach wyglądają fajniutko.
          • miwusia1977 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 19:41
            ja w coccodrillo kupowalam takie cienkie bez meszku.
          • xxxtabxxx Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 20:17
            To mój dzieć zdolny, bo w tych z cartersa ma już dziury na kolanach wink
            • jusstinna Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 21:40
              W sumie to moje dzieci nigdy nie przecierały spodni na kolanach, za to córka 5letnia lubiła wygryzać sobie dziury w legginsach, ewentualnie biegając jak szaleniec wywracała się i spodnie nadawały się do wyrzucenia lub przy mniejszych uszkodzeniach naklejałam łatki.
        • mmala6 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 20:40
          dzidka79 napisał(a):

>
          > w tym roku synek idzie pierwszy raz do przedszkola i robię zapasy, skoro piszec
          > ie, ze na tak krótko spodnie starczają, to zapasy muszę zrobić spore wink

Poszukaj też po lumpeksach choć pewnie całe dresy w tym rozmiarze będzie ciężko znaleźć, bo właśnie - te kolana. Na pocieszenie powiem Ci że mija jak dziecko ma ok 5-6 lat i już tak nie szoruje po dywaniewink I od razu zaopatrz się w duże łaty, nie ta małe naprasowywanki co są np w H&M.
          Mój starszy syn miał chyba wszystkie możliwe dresy jakie dostępne są na rynku, no może poza Zarą za 70zł ale w zaistniałych okolicznościach szczytem nieoszczędności jest kupowanie takich drogich dresów, i na wszystkich robiły się dziury (H&M, Re, Next, Gap, Coocodrillo i dziesiątki no name z lumpeksów czy allegro).
          Kup ze cztery pary na początek, w H&M mają za 29zł, są fajne, też niegrube, choć oczywiście dziury będą.
          • patatajowa Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 20:56
            całkiem cienkie bez meszu widziałam dzisiaj w c&a,dodatkowo raczej waskie. ale drogie bo po 59 zł. patent z łatami jest bardzo sensowny bo czasem spodnie jeszcze jak nówki a dziury tylko na kolanach. krawcowa ci naszyje za jakąś dyche pewnie a przedłużysz im życie nawet 3x tyle wink
            • katka761 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 22:12
              trwałe są łaty (m.in. z motywami z bajek) z klejem od spodu - pod żelazko i dresy jak nowe smile
    • daria.1 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 21:11
      A ja mojego synka zimą puszczałam do przedszkola w leginsach. Kupowałam takie ciut grubsze, bo właśnie te dziury na kolanach. Starczały na jakiś czas, ale tańsze niż spodnie dresowe. Lżejsze, łatwiej je zdjąć i ubrać niż rajstopy.
    • vierzieg40 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 21:22
      Synek używał w przedszkolu kalesonów bawełnianych, kupowałam w H&M i KappAhlu.
      • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 21:49
        To w takim razie muszę zaopatrzyć się w łaty smile
        Jestem ciekawa jak to będzie z tymi dziurami na kolanach u syna, córka raczej nie niszczyła ubrań w przedszkolu.
    • mia_siochi Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 23.08.13, 23:55
      A legginsy? Mój śmiga w legginsach, wygodnie, nie grubo...
      • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 24.08.13, 15:20
        kurcze, jakoś nie mogę się przekonać do legginsów u chłopca, choć nie wątpię, że wygodne smile
        • mia_siochi Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 25.08.13, 00:00
          A widzisz, a ja nie lubię chłopięcych dresów. Takie no...dresiarskie są big_grin
          Kupiłam mpjemu kilka par takich a'la dzinsy, wygląda super.
          No ale ja kupuję mu zielone dzinsy-rurki na dziale dziewczęcym, więc nie jestem autorytetem big_grin
          • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 25.08.13, 08:46
            mój smyk też chodzi w podobnych spodniach wink , proste, kolorowe, zółte , zielone , niebieskie, czerwone
            nigdy nie miał spodni typu bojówki, spodnie dresowe trzy na krzyż
            jednak debiut w przedszkolu, więc uznałam, że muszą być wygodne , nie żadne guziki, tylko guma w pasie
            nie wykluczam, że zimą wezmę pod uwagę kalesony, takie z kappahla, zobaczymy, czas zweryfikuje poglądy wink
            • mia_siochi Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 25.08.13, 11:12
              https://company.nailcosmetics.org/ciuchy/rajty/rajty13a.jpg

Kupiłam takie jak te 2 pierwsze. Nawet nie wiedziałam, że coś tak fajnego można dostać smile
              • tomanksa Re: mia_siochi 25.08.13, 12:25
                mia_siochi napisała:

> Kupiłam takie jak te 2 pierwsze. Nawet nie wiedziałam, że coś tak fajnego można
                > dostać smile

Mia_siochi pochwal się gdzie to cudo kupiłaś. W Polsce??? To są bardziej leginsy czy bardziej spodnie wink
                • mia_siochi Re: mia_siochi 25.08.13, 14:28
                  Na allegro smile są w zakładkach "legginsy" albo "spodnie" smile to są takie gruuube nieprzejrzyste rajstopy tak naprawdę, ale dzieciak wygląda w nich super. Jest więcej model udających dżinsy.
              • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 25.08.13, 18:03
                ano te są całkiem całkiem wink
    • katriel Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 24.08.13, 00:48
      Allegro. Pikolo albo Gracja.
      • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 24.08.13, 15:24
        wróciłam dziś z zakupów i dla zainteresowanych - jeden model spodni dresowych bez meszku jest też w lindexie za 59 zł (reszta gruba), w kappahlu są również, też po 59 niestety

w tesco te dwupaki za 49 zł są w dwóch rodzajach, jeden jest z meszkiem, mi udało się wyszukać dwupak cieniutki bez ocieplenia, ale nie mają regulacji w pasie tylko sznurek-atrapę

poza tym jeden model spodni w H&M jest względnie cienki, taki szary melanż za 39 zł
        • dzidka79 Re: Spodnie dresowe chłopięce nie ocieplane - gdz 24.08.13, 17:12
          Jeszcze zapomniałam o sklepie WAIKIKI, nie wiem w jakich rejonach Polski są , ja kupiłam w Katowicach super cieniutkie spodnie za 19,90 . Są w trzech kolorach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka