Dodaj do ulubionych

kalosze do przedszkola

09.09.13, 22:31
poszukuję w zasadzie na wczoraj dla małej dziewczynki rozmiar 24/25. Macie jakieś sprawdzone firmy?
Obserwuj wątek
    • alevandra Re: kalosze do przedszkola 09.09.13, 22:47
      My kupujemy kalosze firmy Demar z ocieplaną wkładką. I je jak najbardziej polecam. Ja jestem zadowolona i nie szukamy innych smile
      • kasiulka_s123 Re: kalosze do przedszkola 09.09.13, 23:00
        a ja z nich nie byłam zadowolona bo były ciężkie i córka szurala nogami. kupiłam piankowe bodajże Befado - o niebo lepsze. lekkie, również z wkładką ocieplajaca. kolory tylko takie sobie- był tylko róż i fiolet. kupowałam na allegro, z wysyłka koło 50 zł
      • kasiulek403 Re: kalosze do przedszkola 09.09.13, 23:00
        Również polecam firmę Demar
        --
    • erty02 Re: kalosze do przedszkola 09.09.13, 23:28
      Dla małych dzieci Demary (niekoniecznie ocieplane), bo nie są wysokie, łatwo się zakłada.

Nie polecam Tchibo, bo są bardzo wąskie i wysokie. Syn po założeniu rozmiaru 24/25 miał koniec buta praktycznie w zgięciu kolana, co bardzo utrudniało chodzenie. Dla starszych dzieci z dłuższą nogą pewnie już są ok.
    • saszanasza Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 07:47
      ja swojej córce kupuję takie: zakupydladziecka.pl/warto-kupic/obuwie/kalosze-i-kozaczki/355-kalosze-dzieciece-cayole

wcześniej mieliśmy białe nieocieplane, w m roku mamy ocieplane.
      ja polecam
    • big-smoczyca Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 09:00
      befado z wyjmowanym ociepleniem
      można też na ich stronie kupić
    • amalota Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 09:25
      My od pewnego czasu kupujemy tylko lemigo www.lemigo.com.pl/lemigopl/portfolio/kids/ piankowe, superlekkie z ocieplaną wkładką. Mam dla dzieci i rozmiar 24/24 i 34/35.
      • afro.ninja Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 10:31
        Tak lemigo sa super lekkie, ale niestety sa wysokie i twarde, czyli dziecku trudno w nich kucnac...

Moja mala nie za bardzo lubi w nich chodzic.
        • erty02 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 11:49
          afro.ninja napisała:

> Tak lemigo sa super lekkie, ale niestety sa wysokie i twarde, czyli dziecku tr
          > udno w nich kucnac...
          >
          > Moja mala nie za bardzo lubi w nich chodzic.

Potwierdzam, że twarde. Zachęcona pozytywnymi opiniami oglądałam je kiedyś w CCC i zrezygnowałam z zakupu właśnie z powodu twardości.
    • natalek79 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 10:18
      Jak dla mnie to sporo zależy od dziecka wink Młodemu kupiłam Demar z ocieplaną wkładką, bo fajne niskie były, ale nie był to dobry wybór, bo to wulkan jest nie dziecko wink na spokojny spacer/przejście byłyby, ale moje dziecko z uwielbieniem "zalicza" wszelakie kałuże a frajdę ma przy tym nieziemską smile Niestety wówczas woda w środku...Ma kombinezon, ale co z tego jak spodnie muszą być w środku, bo nasze kalosze szerokie i gumka spodni dołem nie wejdzie na wierzch i siłą wyższą w takich kaloszach woda będzie się wlewać do środka. W tym roku kupię ze ściągaczem u góry, bo kombinezon 2-cześciowy wciąż mamy dobry, a szkoda mi dziecka ograniczać i w kaloszach kazać mu kałuże omijać. Dlatego warto rozważyć jak zachowuje się nasze dziecko i jak go ubieramy, no i fajnie jest zmierzyć, bo faktycznie jak dziewczyny wyżej piszą są kalosze tak wysokie, że małym dzieciom do kolan sięgają i krepują ruchy.
      • gwen_s Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 11:59
        ja miałam ze ściągaczem w zeszłym roku dla młodego i również woda w butach była...
        pod wpływem ruchów dziecka on się po prostu rozluźniał i na nic się zdawał smile Także myślę, że jeżeli Twoje dziecko zachowuje się podobnie jak moje to nawet ściągacz nie pomoże big_grin
        • afro.ninja Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 17:56
          gwen_s napisała:

> ja miałam ze ściągaczem w zeszłym roku dla młodego i również woda w butach była
          > ...
          > pod wpływem ruchów dziecka on się po prostu rozluźniał i na nic się zdawał smile T
          > akże myślę, że jeżeli Twoje dziecko zachowuje się podobnie jak moje to nawet śc
          > iągacz nie pomoże big_grin

widzialyscie cos takiego?
          allegro.pl/rekka-stuptuty-ochraniacze-oslonki-dla-dzieci-s-i3534233693.html
      • tuszeani a Wojtyłko? 22.09.13, 20:12
        Mam podobny egzemplarz w domu smile
        My mamy Tchibo i sprawdzają się mniej więcej (spodnie z gumą pod buty idą na wierzch), ale z kolei nie nadają się na wierzch (bo od razu woda w środku) i schną beznadziejnie długo przez to ocieplenie. No i jakoś tak latają na nodze, przy szaleńczych biegach Młody zalicza ciągle wywrotki.
        Szukam teraz kaloszy nie ocieplanych, dobrze trzymających się nogi, w stylu Hunterów ale z innej półki cenowej wink Znalazłam w necie takie kalosze Wojtyłko, podobają mi się ale nic o nich nie wiem. Miał ktoś może? O takie:
        allegro.pl/show_item.php?item=3514438433
    • mamoholiczka Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 10:39
      My uwielbiamy Cayole.
      Za wzory i uszy do wciągania wink
      www.kaloszedzieciece.pl/?page=offer
      • maggdi2 ocieplenie do kaloszków 10.09.13, 11:45
        A gdzie można kupić samo ocieplenie? Na allegro znaleźc nie mogę sad
        My mamy kaloszki lemigo i bardzo je chwalimy. Jak do tej pory to najlepsze nasze kalosze. Następny sezon też takie kupimy.
    • zona.102 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 18:35
      A Crocsy? Dobre to kaloszki? Bo lekkie to na pewno...
      • loganmylove Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 20:21
        Cayole są świetne potwierdzam i ja smile
        • erty02 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 20:35
          Cayole można kupić m.in. w Smyku.
          • emma6666 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 21:01
            Jestem zadowolona z Lidlowych, lada chwila z nich wyrośnie, czekają już Cayole. Na pewno szersze od lidlowych.
            • a_s82 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 23:43
              też kupuję od kilku sezonów Cayole, są super!
              Jak już dziewczyny pisały, sprawdzają się uszy do wciągania, fajne futerkowe ocieplenie (w końcu nie skarpeta, która wiecznie się wyłazi z buta przy zdejmowaniuwink
              i co bardzo ważne, szczególnie u dziewczynekwink są po prostu ładne
              • emma6666 Re: kalosze do przedszkola 10.09.13, 23:56
                Nasze akurat bezuszne i bez ocieplenia.
                • mamoholiczka Re: kalosze do przedszkola 11.09.13, 08:15
                  Niestety z uszami tylko żółte mają ocieplenie. Mogliby zrobić wszystkie (z opcją wyboru).
              • ilonsa Re: kalosze do przedszkola 19.09.13, 11:36
                a jak schną te buty z ociepleniem?
                Moja skacze po kałużach i często wodę ma również w środku, tą skarpetę wyciągałam i szybko schło a jak jest w cayole?
                • tuszeani Re: kalosze do przedszkola 22.09.13, 20:08
                  Nie wiem jak schną Cayole z ociepleniem, ale Tchibo z ociepleniem wiem - beznadziejnie długo. Jak masz kilka dni deszczowych pod rząd i zaliczysz wodę w bucie, to niestety bez zapasowych kaloszy się nie obejdzie. Obiecałam sobie, że nigdy nie kupię już kaloszy z ociepleniem wszytym na stałe.
                  Poza tym Tchibo nam się sprawdzają pomimo grubej łydki, ściągacze też są ok i jeśli na kalosze założy się buty z gumami, woda do środka nie wchodzi nawet po bardzo intensywnym skakaniu po kałużach. Szukam innych tylko ze względu na to ocieplenie, żeby móc założyć kalosze na wierzch na normalne spodnie i nie bać się awarii z wodą.
                  • ilonsa Re: kalosze do przedszkola 23.09.13, 09:12
                    my teraz mamy tchibo i nigdy więcej... Młoda strasznie ich nie lubi i mimo spodni zakładanych na wierzch zawsze w środku ma mokre. Nie mam pojęcia ja ona to robi...
        • zona.102 Re: kalosze do przedszkola 15.09.13, 19:02
          No i ja zamówiłam Cayole z ociepleniem smile
    • adziam_78 kalosze cayole dl wkładki 26 19.09.13, 10:37
      Czy możecie mi zmierzyć dł wkładki w kaloszach cayole rozm 25 i 26?
      • emma6666 Re: kalosze cayole dl wkładki 26 19.09.13, 18:25
        Na stronie producenta masz napisane ile cm ma wkładka w danym rozmiarze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka