Dodaj do ulubionych

Krzesło Kettler Chair Plus

06.10.13, 20:12
Do posiadaczek owych krzesełek, zamierzam takie zakupić dla pierwszo klasisty. Czy możecie napisać czy to krzesło wystarczy do końca podstawówki? Pytałam różnych sprzedawców do jakiego wzrostu jest to krzesełko i w odpowiedzi otrzymałam, że producent nie podaje takich informacji. Byłabym więc wdzięczna o opinie osób posiadających to krzesełko. Syn ma obecnie ok 120cm. Pozdrawiam.
A przy okazji, może wiecie gdzie można kupić je najtaniej wink
Obserwuj wątek
    • dolores12 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 06.10.13, 20:37
      To chyba zależy od wzrostu. Ja mam 162 cm i właśnie na Kettlerze siedzę, mąż też często, a ma prawie 180 cm. Nie sądzę, żeby szóstoklasista był wyższy. Kupowałam na amazonie brytyjskim, polecam, niezła cena i szybka dostawa gratis.
      • red_ladybird_1 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 09.10.13, 10:40
        Czy ktoś może jeszcze polecić jakiś sklep gdzie można kupić to krzesełko w dobrej cenie?
        Na chwilę obecną na amazonie.uk wyświetla mi się tylko biało różowe po 120Ł.
    • zebraw-paski Re: Krzesło Kettler Chair Plus 04.11.13, 09:48
      Podbijam wątek, szukam od pewnego czasu krzesła dla pierwszoklasisty, czytałam wcześniejsze wątki o tego typu krzesłach i chyba zdecyduję się na Kettler Chair Plus. Można je gdzieś dostać w promocyjnej cenie?

Red_ladybird_1 - czy udało Ci się kupić to krzesło? Jeśli tak to jakie wrażenia?
      • red_ladybird_1 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 04.11.13, 13:41
        Tak, kupiłam to krzesełko, niestety za normalną cenę, bo potrzebowałam na "już". Jest bardzo fajne i wygodne choć trochę ciężkie.
        • forum.2013 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 04.11.13, 14:45
          Wiele sie naczytałam na temat tego krzesła na forach.. ponoc jest rewelacyjne.. regulacja od niemowlaka po dorosłych. Wiele osób mówi że teraz sami używaja tego krzesla przy stole. Sama tez dla córki chyba je kupie bo ceną nie odbiega az tyl od dobrego krzesła obrotowego.
          • iwek33 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 04.11.13, 16:12
            Na pewno nie jest "od niemowlaka..." . Ja mam to krzesło ( nawet dwa) na jednym siedzi dzieciak o wzroście 152, na drugim młodzian o wzroście 172cm. Dla dorosłego jak najbardziej to krzesło jest odpowiednie i baaardzo wygodnie wyprofilowane. Natomiast nie wiem, czy będzie odpowiednie dla dziecka poniżej 1 klasy - na pewno to dziecko nie dosięgnie nogami do podłogi, trzeba będzie jakiś podnóżek wykombinować. Generalnie ja polecałabym od wieku szkolnego.
            • red_ladybird_1 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 04.11.13, 17:57
              Krzesło jest odpowiednie dla dziecka o wzroście trochę ponad 120cm na najniższych parametrach.
              Koleżance się tam pomyliło pewnie z krzesłami typu "Danchair", że od niemowlaka wink
            • jagnabogusz Re: Krzesło Kettler Chair Plus 04.11.13, 19:23
              widziałam że jest na niemieckim amazonie ale nie wiem jak tam jest z wysyłką do Polski,kupował ktoś?
    • renia_02 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 05.11.13, 09:36
      Czy nogi krzesła nie rysują podłogi podczas przesuwania?
      • iwek33 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 05.11.13, 14:05
        renia_02 napisała:

> Czy nogi krzesła nie rysują podłogi podczas przesuwania?

Nogi krzesła- te metalowe rurki, mają takie plastikowe "stopki"- dwie z przodu i dwie z tyłu- na tych stopkach my mamy przyklejone filcowe nalepki ( takie z Ikea) i nic się nie rysuje.
    • joana.mz Re: Krzesło Kettler Chair Plus 05.11.13, 17:11
      podepnę się z pytaniem.
      Nie przeszkadza Wam to, że krzesło jest częściowo metalowe co dla mnie oznacza - zimne - i to w takim miejscach, które się jednak dotyka? Pomału przymierzam się do zakupu krzeseł dla córek i chyba jednak kupię krzesło tego typu ale całe drewniane.
      • iwek33 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 05.11.13, 18:54
        Pupa dotyka drewnianego siedziska ( świetnie wyprofilowanego, czego nie widać na fotkach) , a plecy drewnianego oparcia. W którym miejscu miało by się dotykać metalu?
        Moi synowie od 3 lat używają tych krzeseł, nigdy nie wspomnieli nawet, że gdzieś dotykają metalu...(???)
        • joana.mz Re: Krzesło Kettler Chair Plus 05.11.13, 19:13
          W którym miejscu miało by się dotykać
          > metalu?

Wewnętrzną stroną przedramienia. Tak, wiem, przy biurku ręce są skierowane do przodu w stronę książki itd, ale nie przez cały czas. No ziębi mnie wizualnie ten metal też. Oglądam też Stokke, wydaje mi się mniej brzydkie (bo niestety zbyt ładne te krzesła nie są) i przynajmniej całe z drewna. Kettler jednak jest taki...... biurowy.
          Doprawdy czy te super wygodne krzesła nie mogłyby być ładniejsze?
          • iwek33 Re: Krzesło Kettler Chair Plus 05.11.13, 19:48
            joana.mz napisała:

> W którym miejscu miało by się dotykać
            > > metalu?
            >
            > Wewnętrzną stroną przedramienia. Tak, wiem, przy biurku ręce są skierowane do p
            > rzodu w stronę książki itd, ale nie przez cały czas. No ziębi mnie wizualnie te
            > n metal też. Oglądam też Stokke, wydaje mi się mniej brzydkie (bo niestety zbyt
            > ładne te krzesła nie są) i przynajmniej całe z drewna. Kettler jednak jest tak
            > i...... biurowy.
            > Doprawdy czy te super wygodne krzesła nie mogłyby być ładniejsze?

no są i ładniejsze.. oglądałam takie kiedyś, super regulacja i ciekawy wygląd ( jak znajdę to poślę linka) ale cena....ok 2000 zł. Masakra.

Mnie z kolei Stokke mniej się podoba. Nieodparcie mam wrażenie, gdy na nim siedzi starsze dziecko lub młodzian, że przysiadł na chwilę na brzegu krzesła swojego kilkumiesięcznego braciszka, no i te stopy, których nie można podeprzeć na podnóżku w całości, jedynie opierają się pięty ( w przypadku dzieci kilkuletnich, a nie niemowląt) Może się mylę, ale nie wyobrażam sobie siedzącego na Stokke mojego syna o wzroście 172 cm . Wyglądałoby to śmiesznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka