nie_wiem_nie 06.11.13, 08:36 czy Wam też się nie otwiera strona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: agito.pl 06.11.13, 09:42 Działa. Przy okazji do końca listopada do paczkomatów darmowa dostawa, fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
nie_wiem_nie Re: agito.pl 06.11.13, 10:03 no właśnie, chciałam skorzystać, a tu nic, d... blada. Wpisuje agito.pl., przez google, przez binga, przez ceneo, nic, kurna nic. Otwiera się home.pl, która to strona obsługuje agito.pl. Co robić droga redakcjo? Odpowiedz Link Zgłoś
kabutka Re: agito.pl 06.11.13, 10:06 W pierwszej kolejności wyczyściłabym pliki cookie dla agito w bieżącej przeglądarce, albo sprawdziła spróbowała w drugiej. Odpowiedz Link Zgłoś
starybor Re: agito.pl 06.06.14, 15:06 Witam! Zakupiłem od firmy AGITO drukarkę, która okazała się wadliwa. Mimo usilnych próśb wysyłanych od 3 miesiecy do firmy AGITO o wymianę urządzenia, brak jest odzewu ze strony sprzedawcy. Proszę o pomoc, wskazówki co mogę zrobić jeszcze w poniższej sprawie? Sprzedawca komlpetnie ignoruje moje prośby. Na pierwszą w ogóle nie odpowiedział dopiero po interwecji w Allegro, poprzez które dokonałem zakupu. Po reakcji Allegro, Agito zgodziło się odebrać drukarkę, ale jak się okazało w celu naprawy. Oczywiście nie zgodziłem się na naprawę urządzenia, które nie wydrukowało nawet jednego dokumentu i już nie działało. Wysłałem urządzenie, a Agito przesłało je wbrew mojej woli do SERWISU. Serwis wykonał nic nie wartą naprawę i urządzenie zostało mi PODRZUCONE przez z góry opłaconego przez Agito kuriera. Oczywiście po podłączeniu okazało się ponownie, że drukarka zacina papier i niszczy wydruk. Po wielotygodniowej bezsensownej korepsondencji z Agito.pl dowiedziałem się, że "Sklep Agito Sp. z o.o. jest sprzedawcą urządzenia. Nie jest gwarantem. Państwo mają prawo dokonać reklamacji z tytułu gwarancji. W tym trybie zgłoszenie jest rozpatrywane" - Przemysław Filipek, przemyslaw.filipek@agito.pl. Nigdy nie zgłaszałem reklamacji z tytułu gwarancji, tylko z tytułu niezgodności towaru z opisem - poprostu nie działa i jest bezużyteczne. Allegro niestety zignorowało moje prośby o pomoc w tej kwestii, mimo, że sprzedawca nie odpowiedział na otwraty poprzez Allgero oficjalny spór i odesłało mnie na drogę cywilno prawną? A ja wybrałem droższy zakup przez Allegro, a nie bezpośrednio na Agito.pl, właśnie dlatego, że liczyłem na Program Ochrony Kupujących Allegro. TO BYŁ WIELKI BŁĄD. PROGRAM OCHRONY KUPUJĄCYCH i STANDARDY ALLEGRO nic nie znaczą. To tylko puste zwroty marketingowe! W końcu drukarka ponownie trafiła do Agito ze zdjęciami zniszczonych wydruków, które ponownie umyło ręce przesyłając urządzenie do serwisu producenta. Serwis wykonał kolejną nic nie wartą naprawę i urządzenie w taki samym stanie trafiło do mnie. Co mam zrobić aby otrzymać całkowicie sprawne urządzenie za które zapłaciłem pełną, normalną cenę. Nie jakąś promocyjną, obniżoną itd? Czy ktoś miał taki przypadek i jest w stanie pomóc, doradzić jakie powinny być dlasze kroki, aby Agito wywiązało się z zawartej umowy??? Odpowiedz Link Zgłoś
cali.staa Re: agito.pl 06.06.14, 15:32 a nie wiesz, ze ALLEGRO=AGITO i odwrotnie? Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: agito.pl 29.06.14, 11:58 Agito i Allegro mają tego samego właściciela Poza tym następnym razem trzeba było zrobić zwrot i kupić jeszcze raz. Uniknąłbyś problemu. Teraz to chyba trzeba uderzyć do Rzecznika Konsumenta lub sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
starybor Re: agito.pl 18.06.14, 09:32 Dzisiaj już się otwiera ale wcześniej był jakiś problem Odpowiedz Link Zgłoś
aneta347 zwrot 20.06.14, 06:00 dziewczyny wiecie może ile sie u nich czeka na zwrot kasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: zwrot 23.06.14, 21:17 Ha! Ta kwestia coraz bardziej mnie intryguje. W regulaminie napisali, że przelew wykonują "bezzwłocznie". Ja 13 czerwca dostałam maila z fakturą korygującą i podałam nr rachunku do przelewu. Pieniędzy nadal nie mam... Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: zwrot 12.07.14, 09:08 Upomniałam się o pieniądze 25 czerwca. Dzień później dostałam informację, że owszem mają buty i zgłoszenie, ale nie mają numeru rachunku do przelewu. Choć podawałam go na ich stronie przez link, który mi przysłali. Ponownie podałam im numer konta i przelew był na koncie 30 czerwca. Czyli trwało to ponad trzy tygodnie. Plus taki, że zwrócili całą kwotę, łącznie z kosztami przesyłki, a kupowałam za bon (kupiłam tylko sandały clarksa, które okazały się za małe). Odpowiedz Link Zgłoś
prenatka Re: agito.pl 23.06.14, 22:20 Przyłączę się do głosów niezadowolonych klientów Agito.Firma ta sprzedała mi grę Disney Infinity do Xboxa. Kosztowała 260 zł. Miała być jedną z części prezentu komunijnego dla mojej chrześnicy. Niestety, płyta nie działała, ale reklamacja nie została uznana, stwierdzili, ze jest porysowana. Jak teraz udowodnić temu molochowi, że wysłali mi po prostu zepsuty produkt? Nikt z nas tej płyty nie porysował, po prostu pierwszy raz włożona już nie działała. Już nawet nie chodzi o pieniądze, ale najbardziej przykre było to rozczarowanie w oczach mojej chrześnicy..... Także uważajcie, bo kiedy nie ma problemów sklep ten jakiś poziom trzyma, niestety, w wypadku pojawienia się kłopotów dotychczas stałego klienta traktują jak śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_myszka Re: agito.pl 24.06.14, 10:47 a terminy na dostarczenie przesyłki coraz dłuższe.... Czekam już ponad tydzień..... po moim telefonie paczka ostatecznie miała wyjść ze środę, po wejściu na zamówienie napisane, że jednak piątek, a dzisiaj wtorek i dalej nic nie ruszyło. zadzwoniłam. Ponoć mają problem z jednym produktem, a wcześniej nic nie mówili! Chyba zrezygnuję, coraz słabiej im to idzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 Re: agito.pl 24.06.14, 18:33 ciekawa jestem jak rozpatrzą moją reklamację. Kupiłam dziecku materac do łóżeczka, dwustrefowy hevea (jedna strona gładka, druga z nacięciami strefowymi). Z wierzchu wyglądał jak na zdjęciu, chciałam zobaczyć która strona materaca jest która wiec otworzyłam pokrowiec a tam okazało się że materac jest z dwóch stron identyczny - gładki, bez nacięć. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta347 Re: agito.pl 26.06.14, 22:38 kurcze ....od 12 czerwca czekam na kasę ...minęło już ich regulaminowe 7 dni roboczych ...a pieniedzy jak nie było tak niema ....buuuu.... Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka_materacow_hevea Re: agito.pl hevea 02.07.14, 16:51 areola82 napisała: > ciekawa jestem jak rozpatrzą moją reklamację. Kupiłam dziecku materac do łóżecz > ka, dwustrefowy hevea (jedna strona gładka, druga z nacięciami strefowymi). Z w > ierzchu wyglądał jak na zdjęciu, chciałam zobaczyć która strona materaca jest k > tóra wiec otworzyłam pokrowiec a tam okazało się że materac jest z dwóch stron > identyczny - gładki, bez nacięć. Witam, Nie wpłynęła do nasa taka reklamacja. Nie znamy takiego przypadku. Proszę o bezpośredni kontakt na adres produkcja@heveamaterace.pl celem wypełnienia wniosku reklamacyjnego i pozytywnego załatwienia sprawy. Fabryka Materaców Hevea Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 do fabryka_materaców_hevea 02.07.14, 17:34 Reklamację złożyłam w agito czyli tam gdzie dokonałam zakupu, jeżeli chcą państwo poznać szczegóły proszę kontaktować się ze sklepem agito, zgłoszenie reklamacyjne nr 6177. Zakupiłam materac hevea snudo 80/160 w pokrowcu grafiti i w pokrowcu był wkład bez nacięć strefowych, a jak się dzisiaj okazało wkład był z zupełnie innego, twardszego tworzywa - dzisiaj właśnie otrzymałam ze sklepu agito nowy materac, który ma z jednej strony nacięcia i nie jest taki twardy jak poprzedni (po pozytywnie rozpatrzonej reklamacji). Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka_materacow_hevea Re: do fabryka_materaców_hevea 03.07.14, 00:54 areola82 napisała: > Reklamację złożyłam w agito czyli tam gdzie dokonałam zakupu, jeżeli chcą państ > wo poznać szczegóły proszę kontaktować się ze sklepem agito, zgłoszenie reklama > cyjne nr 6177. > Zakupiłam materac hevea snudo 80/160 w pokrowcu grafiti i w pokrowcu był wkład > bez nacięć strefowych, a jak się dzisiaj okazało wkład był z zupełnie innego, t > wardszego tworzywa - dzisiaj właśnie otrzymałam ze sklepu agito nowy materac, k > tóry ma z jednej strony nacięcia i nie jest taki twardy jak poprzedni (po pozyt > ywnie rozpatrzonej reklamacji). Bardzo się cieszę, że sklep zareagował i pozytywnie rozpatrzył reklamację, niemniej jednak zgłoszenie do nas nie wplynęło co oznacza, że błąd powstal na magazynie Agito. Dla pełnej satysfakcji z wyboru naszego produktu zapraszam do kontaktu disney@hevea24.pl - doslemy jakiś prezent... Pozdr. Fabryka materaców hevea Odpowiedz Link Zgłoś