Dodaj do ulubionych

Lego Technic

07.11.13, 22:01
Dziewczyny pomóżcie smile.
Mój 7.5 latek, po wakacyjnych warsztatach robotów Lego "zakręcił" się na punkcie Lego Technic. Widzę, że pasja nie mija i chciałabym kupić mu jakiś fajny zestaw.
Z tego co się zdążyłam zorientować są w serii proste zestawy i takie które mogą być poruszane za pomocą silnika. Mam w związku z tym dwa pytania:

1. Czy są jakieś zestawy do których ten silnik jest dołączany? Czy też niezależnie jaki zestaw wybiorę silnik muszę dokupić?
2. Jak poznać (zwłaszcz podczas zakupów w sieci) czy zestaw jest z tych, które można zasilać?

Obserwuj wątek
    • verika Re: Lego Technic 07.11.13, 22:12
      Silnik możesz podłączyć do każdego zestawu, mój syn jeszcze nie bawi się lego technic, ale ja mam jeszcze po sobie masę zestawów technic z silnikiem (silnik kupowałam osobno) , ostatnio podłączyłam mu nawet ten silnik do zestawu LEGO city - kamieniołom, do tego taśmociągu smile i mały miał super zabawę. Także silnik można połączyć z każdym zestawem.
      • mmala6 Re: Lego Technic 07.11.13, 22:33
        verik, to taki silnik?
        allegro.pl/klocki-lego-technic-8293-silnik-power-function-i3618621387.html
        mój syn też często o tym mówi ale myślała, że muszą być specjalne zestawy aby działało.
      • aniam123 Re: Lego Technic 07.11.13, 22:48
        Verika, bardzo dziękuję za błyskwiczną odpowiedź.

mmala6, teraz taki silnik w Merlinie z kodem STATOIL2013 można kupić za 113zł, więc myślę.

b.bujak, to cene informacje, dzięki! Poszukam!
        Sterowany pilotem mamy silnik do kolejki Lego City. Czy można go też podłączyć do pojazdów z Lego Technic? Byłoby super!
        • b.bujak Re: Lego Technic 07.11.13, 23:02
          oczywiście - city z technic są w pełni kompatybilne;

własciwie to muszę sprostować to, co napisałam wcześniej - jeden z naszych silników pochodzi własnie z pociągu city (teraz sobie uświadomiłam, ze to nie technic)
    • b.bujak Re: Lego Technic 07.11.13, 22:38
      moj syn ma kilka zestawow z silnikiem; dwa z tych silników sa sterowane pilotem;
      nigdy nie kupowałam silnika osobno - zawsze jako część konkretnego modelu;
      los zestawu technics - tak samo jak innych klocków - jest taki, ze najpierw jest zabawa tym, co buduje się z instrukcji a później twórczość własna - bardzo lubie te autorskie konstrukcje mojego syna z napędem silnikowym smile
      na opakowaniach lego są zawsze dokładne opisy zawartości, jeśli masz wątpliwości to szukaj dokładniejszego opisu u innego sprzedawcy albo dopytaj tam gdzie chcesz kupić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka