08.11.13, 09:41
Chciałabym zacząć z córką BLW (6 mcy). Najlepiej chyba byłoby gotować mięso i warzywa na parze, myślę więc o zakupie parowara - nie chcę jednak wydać na to kilkuset złotych, a ceny parowarów zaczynają się od kilkudziesięciu złotych. Czy któraś z Was ma doświadczenie z tańszymi parowarami?
pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • kopiko-lol Re: parowar 08.11.13, 10:33

a moze zwykly garnek z nadstawka? Ja mam z Ikei, sprawdza się super i kosztował dużo mniej niż parowar.
      • ambrozja Re: parowar 08.11.13, 10:35
        Jak chcesz parowar koniecznie to mozesz kupić używany. Pełno tego na allegro choćby. Ale nadstawka spełnia równie dobrze swoją funkcję.
      • k.i.n.d.z.i.o.l.e.k Re: parowar 08.11.13, 11:03
        tez mam z ikei ten garnek z nadstawka i jestem bardzo zadowolona, potrawy sie robia moment smile
      • mysza_w Re: parowar 08.11.13, 11:38
        mówisz o takim sitku z Ikei (ikea stabil) do wstawienia do garnka? czy mają też specjalny garnek z nadstawką?
        pozdrawiam
        M.
        • k.i.n.d.z.i.o.l.e.k Re: parowar 08.11.13, 14:23
          tak tak, takie sitko nakladane na garnek
    • limonka.30 Re: parowar 08.11.13, 14:13
      Ja mam parowar z tych tańszych, kupiłam w Biedroncesmile Na pewno kosztował mniej niż 100zł, stwierdziliśmy z mężem, że w razie czego nie będzie szkoda wyrzucićwink I sprawdza nam się już chyba trzeci rok. A odkąd pojawiło się dziecię, to w ogóle rewelacja- wrzucam mięso, warzywa i jest obiad. Odpada stanie przy kuchni, oddzielne gotowanie, itd. Nie mam doświadczeń z droższymi parowarami, może są bardziej "wybajerzone", nam w zupełności wystarcza ten tani.
    • grajfrutt Re: parowar 10.11.13, 18:40
      Ja akurat mam zwykły garnek do gotowania na parze, ma dwa "piętra", czyli takie wkładki z dziurkami, więc można cały obiad na raz, warzywa w jednym, mięso czy ryba w drugim, a sam garnek do gotowania zupy idealny. Gdybym miała większą kuchnię jak kupowałam to może i bym się zdecydowała na parowar, ale wtedy nie miałam miejsca. A teraz już nie czuję potrzeby smile a dla dziecka i tak na co dzień używałam tej wkładki-sitka, bo w małym garnuszku i małe ilości na świeżo codziennie przygotowywałam. Garnek (czy parowar) to jak dla całej rodziny, bo dla jednej marchewki to raczej bez sensu.
    • mamawojtka86 Re: parowar 11.11.13, 17:29
      Ja mam Tefal z 3 piętrami, bardzo dobry, ale nie wiem ile kosztował, dostałam ze 2-3 lata temu na święta. Polecam zdecydowanie, nic się do tej pory nie działo i pojemny, obiad dla całej rodziny da się zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka