Dodaj do ulubionych

Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+

20.11.13, 14:50
poza klockami lego i książkami,
napiszcie czym lubią się bawić / zajmować Wasze dzieci w tym wieku,
co chciałyby dostać wink
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 15:55
      Gry, niekoniecznie na xboxa czy PC.

Moja 11-latka dostanie "Wsiąść do pociągu: Europa", a 9-latka: "Jungle Speed". Każda dostanie tez po dodatku do Carcassonne.

Z listu do Mikołaja 11-latki:

etui na tablet
      fikuśny pendrive
      poduszka Angry Birds
      maszyna do szycia i tkaniny
      ksiązka z pomysłami na robótki ręczne, majsterkowanie i materiały do tychże
      materiały plastyczne typu brokatowe pisaki, ozdobne kleje itp.

9-latka chciałaby

tablet
      robota
      • gosjana Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 22:11

> Z listu do Mikołaja 11-latki:

> maszyna do szycia i tkaniny
        > ksiązka z pomysłami na robótki ręczne, majsterkowanie i materiały do tychże
        > materiały plastyczne typu brokatowe pisaki, ozdobne kleje itp.

Ale świetne pomysły! Może niedługo usłyszymy o jakiejś słynnej projektantce? Jak córka ma na imię? tongue_out
      • martirad Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 10:08
        angi71 proszę podpowiedz czy masz jakieś konkretne tytuły książek z pomysłami na robótki ręczne i majsterkowanie? Czy brokatowe pisaki kupujesz na tkaniny? Ozdobne kleje czyli jakie? I zaspokój proszę moją ciekawość maszynę prawdziwą kupujesz taką dorosłą, czy jaką? smile W styczniu czekają mnie jeszcze imieniny córki.
        • agni71 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 11:33
          martirad napisała:

> angi71 proszę podpowiedz czy masz jakieś konkretne tytuły książek z pomysłami n
          > a robótki ręczne i majsterkowanie? Czy brokatowe pisaki kupujesz na tkaniny?
          > Ozdobne kleje czyli jakie? I zaspokój proszę moją ciekawość maszynę prawdziwą k
          > upujesz taką dorosłą, czy jaką? smile W styczniu czekają mnie jeszcze imieniny cór
          > ki.

Oj, nie, moja córka nie dostanie tego wszystkiego. Jej lista prezentów to prawie 4 strony A4 - dostanie oczywiście tylko częśc. Jesli chodzi o maszyne i materiały do szycia i innych robótek ręcznych, to moze wybrałabym coś z Tchibo:

www.tchibo.pl/przygotowania-swieta-adwent-t400021249.html
          pisaki do tkanin i nie tylko kupuję czasem w sklapach typu maluje.pl W poprzednich latach chyba brali udzial w dniu darmowej dostawy, więc zamawiając za mniej niz 200 zł poczekałabym do DDD.

Takie rzeczy sa tez w Empiku stacjonarnym - moja córka zawsze zachwycona chodzi po tym dziale (decoupage itp.).

jednak w tym roku dostanie inne rzeczy pod choinkę: Lego Friends, gry, ksiązki, figurki Playmobil, i moze cos jeszcze dokupie właśnie z takich plastycznych rzeczy, ale jeszcze nie zdecydowałam co.

Z maszyna do szycia chciałam się wstrzymać do czasu, kiedy będa szyli w szkole na technice (mam nadzieję, ze to wciąz jest w programie), bo nie mamy od kogo pozyczyc, zeby wypróbowac i stwierdzić, czy w ogóle córka załapie. A to troche kosztowna "zabawka".

córka ma w lutym imieniny, więc czego nie dostanie na Gwiazdkę, będe mogła jej sprawic wtedy - zobaczymy, co przetrwa na jej "wishlist" do tej pory smile
          • martirad Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 12:10
            Dzięki smile Z tym szyciem na technice to byłaby fajna sprawa. Ja się skuszę na te flamastry do tkanin. Na wiosnę będzie mogła zwykłe trampki nawet przyozdobić. Ona to uwielbia wink
          • patatajowa Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 12:29
            dla córki juz mam szydełka kolorowe z czibo i ta fajna gruba włoczke.
            z empiku mam na poczatek małaszkatułkę i podstawowe materiały do dekupażu, moze sie spodoba, w zimowe wieczory bedzie co robić wink
            moze z maszyn cos takiego na poczatek? -pierwsze lepsze z allegro:allegro.pl/maszyna-do-szycia-mydomo-fhsm-202-promocja-i3712781713.html
            • martirad Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 14:22
              Ja też mam te szydełka smile
    • renata28 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 16:22
      Moja wypisała całą listę Schleichów. Chce też Lego Friends (koniecznie statek), grzeczną wersję Monter Hight (www.amazon.co.uk/gp/product/B00DGQP44C/ref=oh_details_o01_s00_i01?ie=UTF8&psc=1) i duuużo Blue nose. Powodzenia
      • anicaf Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 16:29
        co to Blue nose?
        • renata28 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 21:16
          Małe pluszaki z niebieskimi noskami
          allegro.pl/listing/listing.php?string=blue+nose
          • anicaf Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 22:28
            ojej!
            Dobrze, że moja córka śpi, bo pewnie też by chciała. Kocha WSZYSTKIE pluszowe zwierzaki.
      • malowanka06 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 21:23
        9 i więcej pragnie dostać MH??
        wg mojej 11, która rok temu była 10 latką i podobnie myślała- to obciach big_grin
    • olga727 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 17:30
      lilu5 napisała:

> poza klockami lego i książkami,
      > napiszcie czym lubią się bawić / zajmować Wasze dzieci w tym wieku,
      > co chciałyby dostać wink

Moja 9-o latka chciała:deskorolkę,zestaw Lego Technic: samolot,samochód itp.
      • gosjana Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 18:04
        poza klockami lego i książkami ?

mój syn jest fanem Hobbita, więc zażyczył sobie brelok klucz Thorina i grę planszową Hobbit, bardzo lubi historię, więc gra 111 też jest na liście, oprócz tego film na dvd (najlepiej najnowszy Hobbit smile)

• pia_ Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 20.11.13, 18:38
      10 latka w liście do Mikołaja prosiła o:
      nowy telefon
      książki
      komiksy
      grę Sims3 na PS3
      ładną piżamę
      grube skarpety z motywem świątecznym
    • martirad Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 10:00
      Ja również szukam dla starszych dzieci 10 i 7 letnich. W wątku zbiorczym są raczej propozycje dla samych maluchów. My w tym roku chyba skusimy się na wspólny prezent a mianowicie PS3 z 3 grami w zestawie. Jedynie zastanawiam się czy nie jest lepszy xbox bo czytałam różne opinie. Wiem, że moje dzieci marzą o takim prezencie. Dodatkowo będą książki bo oboje uwielbiają czytać. Syn jest na etapie Kronik Archeo więc dostanie najnowszą część i Magiczne drzewo też najnowszą. Córka odkryła Detektywistyczne biuro Lassego i Mai. Ma dopiero jedną książeczkę z tej serii więc dostanie kolejne części. To by było na gwiazdkę. Co do Mikołaja to dla syna kolejną część Mikołajka i myślę o kubku z tym bohaterem niestety w empiku już nie ma więc muszę poszperać. Dla córki zainspirowałam się wypowiedzią agni71 i kupię pisaki do malowania na tkaninach. Moja córka też uwielbia projektować więc na pewno się ucieszy + jakieś 2 tshirty aby było na czym tworzyć.
    • agni71 Re: Jeszcze kilka pomysłów z listów do Mikołaja 21.11.13, 10:25
      Siegnęłam po listy do Mikołaja mojej 11-latki i 9-latki, i jeszcze kilka pomysłów:

mała fikusna latareczka
      pies lub kot wink
      sterowany samolot albo helikopter
      bilet do Muzeum Harry'ego Pottera w Londynie
      robot karaluch
      film Jurassic Park
      szachy dla 3 osób
      laptop
      brzoskwinie z puszki wink
      filmy Asterix i Obelix
      film Hotel Transylwania
      bluza z konturem Mickey Mouse na plecach
      prostokątna torba
      królik Rabbids
      fikuśna walizna
      płyta Katy Perry
      papier do origami
      poduszka chmurka
      zestaw "wykopywanie skał, minerałów"
      MP3
      film Ratatuj
      film Hotel dla psów
      zegar na ścianę
      telewizor
      tablica magnetyczna
      gra na xbox

Pominęłam klocki i ksiązki, gry (pisałam o nich wyżej), a także zabawki powszechnie uważane za zbyt dziecinne na ten wiek, typu laleczki Blythe, domki dla lalek, Duplo, Playmobil smile
      • minkapinka Re: Jeszcze kilka pomysłów z listów do Mikołaja 23.11.13, 22:27
        brzoskwinie najlepsze big_grin
        • anicaf Re: Jeszcze kilka pomysłów z listów do Mikołaja 23.11.13, 22:49
          taa brzoskwinie fajny pomysł

Mój syn 9,5 lat lista:
          -gra PS3 Lego Super Hero
          -lego Jet Rock
          -czekolada mleczna

kurcze jakby w domu czekolady nie było smile
          • agni71 Re: Jeszcze kilka pomysłów z listów do Mikołaja 23.11.13, 23:47
            brzoskwinie i czekolada wymiatają, nieprawdaż...

U mnie jeszcze chyba od trzech lat pojawia się pył do latania, w tym roku - prawdziwa różdżka do czarów itp. fajne rzeczy "łatwe" do zrealizowania smile
    • try_walking_in_my_shoes Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 11:22
      Na liście mojej 11-lataki są:
      -dodatki do Simsów 3
      -telefon Samsung S3 mini
      -książki (ostatnie 2 części Ulysses Moore - kończy serię, najnowsze Kroniki Archeo)
      -Schleich - konie do kolekcji
      -walizka turkusowa lub czerwona smile
      W ubiegłym roku dostała: Schleich, piórnik z koniem Hama, śpiwór i fajną piżamę, bo często śpi u koleżanek, zestaw do szydełkowania - totalnie nie trafiony prezent, młoda nie złapała bakcyla.
      Rzeczy związane z jej pasjami - jazda konna i malowanie- dostaje od nas bez okazji.
      • asiakh Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 12:34
        Moja za 4 miesiące będzie miała 10 lat i jest już prawie "młodszą młodzieżą"smile. Na Mikołajki dostanie kalendarz adwentowy Lego Friends i to będzie raczej koniec przygody z Friendsami. Zaliczyliśmy większość zestawów i już wyrastamy.
        W liście do Mikołaja pojawiło się:
        -Zestaw Teifoc (cegiełki do murowania)
        np. merlin.pl/Teifoc-Budowle-5-planow-ponad-280-elementow_Eitech/browse/product/206,1161153.html
        -Geomag "Mój dom"
        merlin.pl/GeoMag-World-Moj-Dom-163-elementow_Geomag-SA/browse/product/206,837559.html
        - zestawy top model : zoo i farma
        merlin.pl/Top-Model-Zestaw-kreatywny-Zoo_Depesche/browse/product/206,1269767.html
        -zestawy kreatywne djeco
        -grę Monopoly Polska
        -konieczne jakieś gadżety z One Direction, bo od niedawna jest wieeelką fankąwink
        - książka "Zezia, Giler i Oczak"- bo podobała się pierwsza część
        Pojawiło się też coś takiego, może sie skuszę na urodziny;
        merlin.pl/Sweet-Art-Slodkie-babeczki_Diamant-Toys/browse/product/206,1302414.html
        • patatajowa Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 12:41
          cegiełki zakupiłam dla swojego 7-letniego fana budowania. zobaczymy czy sie spodobaja wink
          • ata.73 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 12:50
            Moja 9-cio letnia córka ma hopla na punkcie Wioletty ( to taki serial muzyczny) i wymarzyła sobie pamiętnik -z tym ,że ma być " oryginalny". Wcześniej miała taki zwykły , ten drugi jest znacznie droższy. I zastanawiam się czy warto wydać tyle kasy. Kupowałyście może? Warto?
            • gosjana Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 13:35
              > Moja 9-cio letnia córka ma hopla na punkcie Wioletty ( to taki serial muzyczny
              > )

Moja 8 latka też lubi Wiolette, jej koleżanki także, oglądają film, słuchają i śpiewają wszystkie piosenki, itp wink
              córka wie, że nie trawię tego serialu i i nie chwalę tej fascynacji, dlatego nawet nie wspomina o prezentach związanych z W.

ale za to chce żywe zwierzątko smile
    • babsee Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 13:53
      Corka 9,5 roku dostanie:
      - z Top Model zestaw Stajnia
      - notatnik z konturami koni do rysowania
      - kredki BIC,takie co sie nie łamią
      -jak co roku-duzy zestaw kredek Pentel(takie co rysują jak akwarele)
      - koszulkę z Pingwinami z Madagaskaru
      - zegarek z Decathlonu
      - kulki NeoCube( u nas geomagi poszly w kąt za to kulki sa hitem)
      - 2 ksiązki Holy Webb z serii koniowej
      - kubek na zamowienie z koniem i jej imieniem
      - gra MEMO z angielskimi slowkami

Dla siostrzenicy lat 9:
      -male LEGO
      - pamietnik Wioletty
      - kolczki srebrne z cyrkonią w ksztalcie klucza wiolinowego bo od niedawna uczęszcza do szkolu muzycznej.
    • polka79 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 21.11.13, 13:53
      my tez wlasnie myslelismy o maszynie do szycie - ajkie sa slodkie dla dzeiwczyn, nie wiem tylko jak dzialaja uncertain ale poki co sie wstrzymujemy - moze na komunie?
    • lilu5 kulki NeoCube - pytanie 22.11.13, 19:58
      dzięki dziewczyny za pomysły smile
      jak macie jeszcze jakieś ciekawe propozycje dla chłopca i dziewczynki - to piszczcie
      przydadzą się nie tylko na mikołajki wink

Zaciekawiły mnie kulki NeoCube - obejrzałam kilka fajnych filmików na youtube...
      i mam pytanie - to są magnesy, więc powinny być dobrej jakość, żeby działały jak trzeba,
      jakie warto kupić? możecie polecić konkretną markę/rodzaj -
      czy to ma znaczenia jak w przypadku np. geomagów (które są super) i ich podróbek (które już nie trzymają się tak dobrze)
      • kamire12 Re: kulki NeoCube - pytanie 22.11.13, 21:44
        moja 9 latka chciała lalkę z serii ever after high. i taka zakupiłam. (widziałam bloga 40latki która kupuje lalki pullip - prześliczne....ale cena masakryczna)
        na mikołaja dostanie dodatek do simsów - też na liście życzeń
        a na urodziny furbyego zakupionego w akcji tesco za 170zł (złożyliśmy się z dziadkami).

za to mam problem z zakupem czegoś dla 12 latki......
        i zielonego pojęcia co ona może chcieć.....
        • agni71 Re: kulki NeoCube - pytanie 22.11.13, 22:07
          kamire12 napisała:

> moja 9 latka chciała lalkę z serii ever after high.

cudne te lalki. Zginają się? A gdzie kupiłaś?

Sama bym taką chciała smile
          • modrooczka Re: kulki NeoCube - pytanie 22.11.13, 23:39
            Ja mam dla córki i siostrzenicy kalendarze Moleskine ze Snoopym. 9-latka dostanie też bransoletkę o którą prosiła i przedstawienia baletowe na dvd - też prosiła.
          • kamire12 Re: kulki NeoCube - pytanie 23.11.13, 20:38
            lalkę kupiłam na allegro. zwykle chyba sprowadzają z USA. chciałabym jej kupić pullip po obejrzeniu bloga pullip-emma.blogspot.com/
            https://1.bp.blogspot.com/-8gE5rYzgw7c/UmP3t4HudQI/AAAAAAAANmM/g1unkktIY2g/s400/6.JPG
            https://4.bp.blogspot.com/-ZmP0XcgRAkk/UmAJCgpe8TI/AAAAAAAANk0/cisGd-WtwhY/s400/PA170013.JPG
            https://3.bp.blogspot.com/-_D5s4mCDTpI/Uk7a7mnkJlI/AAAAAAAANiI/aIMaPMriS8E/s400/PA040003.JPG
            ale nie stać mnie na te lalki, są za 500-600zł
            a ta wydaje mi się bardzo zbliżona
            z filmów widać, że sie chyba zginają jak Monster High.
            na razie nie wiem, kupiona leży i czeka na choinkęsmile
            • patatajowa Re: lalki ??? 23.11.13, 22:08
              naprawde chciałabys kupic corce taki lalki jak na tym blogu???? to na pewno sa lalki dla dzieci??
              na zdjeciu "wilczyce razem" to pozy jak z rozkładówki,lalki z sutkami ,ciekawe czy owłosienie tez mają???zgroza jak dla mnie https://emotikona.pl/emotikony/pic/2wow2.gif
              • kamire12 Re: lalki ??? 25.11.13, 07:50
                tak, na prawdę chciałabym kupić taką lalkę dziecku i masz coś przeciwko? mówimy tu o 9-12 latkach. a nie 5-latce. goła lalka wygląda podobnie. te przynajmniej są ładne (może poza tymi co akurat na tym blogu są ostatnio opisane). to kolekcjonerskie lalki, wyglądaja ślicznie. nie zestarzeją się i nawet za kilkanaście lat nie będzie obciachem mieć taka na półce. a nie jakieś durne barbie. goła barbie też ma cycki jak chcesz wiedzieć....
                no i pomijam fakt, że 10 latki teraz też już zaczynają mieć włoski w częściach intymnych i co?

• patatajowa Re: lalki ??? 25.11.13, 08:44
                  nie mam absolutnie nic przeciwko,twoje dziecko-twoja decyzja.
                  wyraziłam tylko swoje zdziwienie takim zakupem dla 9-latki-masz cos przeciwko?
                  co do "śliczności" to sprawa jest dyskusyjna dla mnie,zauwazyłam ze osoba z tego bloga ma nieco wiecej niż 9-12 lat i kolekcjonuje te lalki z powodow zapewne innych niz zabawa wink
      • babsee Re: kulki NeoCube - pytanie 24.11.13, 11:36
        My kupilismy te:
        allegro.pl/bl73-neocube-kulki-magnetyczne-216-sztuk-sr-5mm-i3714779223.html
        sa genialne!od 3 wieczorow sama siedze i ukadamsmile trzymają sie bardzo mocno,bez problemu zrobilam bransoletke,nie spadala nic a nic i piramide-tez sie trzymala.Magnesy sa bardzo mocne.Sa zapakowane w ladne pudelko.
    • minkapinka Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 23.11.13, 22:31
      moja 11 latka chce:
      nowy telefon
      grę na PS3
      poduszkę z postacią z Mangi
      książki
      • sylwina76 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 24.11.13, 12:08
        10 latek:

"Profesjonalny" helikopter zdalnie sterowany z kamerą
        kolejny nerf
        gry PC
        lego
        książki
        Miłą być jeszcze nowy smartfon Sony Xperia - ale nie wytrzymałam i dałam wcześniej.

• mmala6 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 24.11.13, 12:17
          dużo listów od dziewczynek, ja mam 3.5 oraz 9 latka, starszy:
          - xbox kinect
          - lego chima
          - pluszak gadający angry birds
          - smartfon

jeśli chodzi o xboxa to polujemy na okazję, lego chima dostanie od babci i dziadka na Mikołajki, co do tego pluszaka to mam OGROMNE wątpliwości. Smartfona nie dostanie narazie.
          Ja dopisuję:
          - książki 'Jaśki' albo kolejną z serii Biuro Detektywistyczne
          - strój piłkarski Lewandowskiego
          - fartuszek do gotowania i książka z przepisami dla dzieci (młody ma ambicję aby 'gotować mi na starość')

Mój syn ostatnio stwierdził, że nie bawi się już klockami tylko ma 'męskie zajęcia' big_grin
      • dammma Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 24.11.13, 13:49
        moja córa-11- też chciała cegiełki. Oglądałam w sklepie rozłożony zestaw i wyglądał ciekawie. Kupiłam w merlinie.
        A jaki to zestaw top model stajnia?
        • krasulas Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 24.11.13, 16:47
          Moja wnet 10latka...
          Pragnie otrzymać:
          - Crocsy Caymany czerwone
          - case na swój telefon (paskudnie drogi kicz z UK....nie dostanie)
          - nowy szlafrok (nie dostanie bo ma boski, a generalnie chciałaby mój - a mam chłopięcy smile )
          - Dance3 na Kinnecta

Niestety...również jest fanką Violetty, ale jeszcze nie wpadła na pomysł z pamiętnikiem i raczej nie dążę do tego...
          Uwielbia tworzyć z Lego F....i pewnie chciałabym dom Oliwii...ale... obawiam się że za rok może być tak jak z etapem MonsterH. rok temu...

Schowane mam:
          - poducha świąteczna pingwin z Home&you
          - Crocsy czerwone cayman
          - domek drewniany z ...!!! Netto (+ do tego farby do drewna i wyklejki - jest w stanie surowym i musi sama go sobie przygotować)
          - kalendarz adwentowy Lego F.
          - zestaw GALT do samodzielnego dziergania lalek...
          - szkatułka z podręcznymi nićmi/akcesoriami (szkatułki od 2 grudnia w Biedronce mają być)
          - druga książka z serii Zyzia I Giler Chylińskiej
          - seria Mikołajka na CD

Mikołajek jest wspólny z bratem (wnet 5latkiem)
          Wspólnym nieco prezentem będzie też mapa Dumel.
          Zaraz po świętach ma urodziny...dostanie Dance3...

• glory77 krasulas 26.11.13, 07:44
            gdzie kupiłaś zestaw galt z lalkami?
            • krasulas Re: krasulas 26.11.13, 20:07
              w TK Maxx Zabrze/Czeladź - 49zł
    • kuczynska78 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 25.11.13, 20:19
      Moja 12 latka dostanie grę planszową Dobble oraz różne rzeczy do tworzenia: książki o scrapbookingu, papier do tego, modeliny Fimo w różnych kolorach, flamastry w różnych odcieniach kolorów skóry' książkę z pomysłami do tworzenia z mas plastycznych, trymer-gilotynę do cięcia papieru, książkę o modzie- dość dorosła, ale za to z podstawami rysunku. Marzy o maszynie do szycia, znalazłam już nawet taki tańszy model, prostej maszyny dla dorosłych, ale jeszcze się zastanawiamy.
      9 latka zaś również prócz takich plastycznych rzeczy typu modeliny Fimo chce jeszcze Lego Friends. Ponieważ ma urodziny przed Gwiazdką, to dostanie kukiełkowy teatrzyk do tworzenia własnoręcznie oraz warsztat tkacki.

pozdrawiam
      Aga
      • lilu5 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 25.11.13, 21:33
        hej, możesz wkleić linka jaką masz książkę z pomysłami do tworzenia z mas plastycznych?
        • kuczynska78 Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 26.11.13, 07:38
          A więc ksiązki to takie pozycje:
          merlin.pl/Scrapbooking-Zdjecia-w-niezwyklej-oprawie_Lassus-Irene-Marie-Anne-VOITURIEZ/browse/product/1,938599.html
          merlin.pl/Modne-ozdoby-z-mas-plastycznych_Joanna-Tolloczko/browse/product/1,1283314.html
          merlin.pl/Moda-projektowanie_Sue-Jenkyn-Jones/browse/product/1,1160354.html
          Szukam jeszcze takiej, ale trudno ja kupić:
          www.matras.pl/dekoracje-na-kazda-okazje.html

Z markerów planuje zakup takich z tej serii:
          www.szal-art.pl/zestaw-markerow-graphit-3-kolory-skin_1117_4946/
          Zreszta w tym sklepie jest mnóstwo interesujacych rzeczy. Akurat ja córce kupuje w sklepie stacjonarnym, na miejscu, ceny podobne, a mogę sobie wybrać kolory i spojrzec na nie na żywo.
      • martirad Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 25.11.13, 22:18
        Bardzo ciekawe i twórcze prezenty. Mogłabym prosić o tytuł książki o scrapbookingu?
        • dammma Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 26.11.13, 00:18
          Miałam też właśnie prosić o linki do tych dwóch książek oraz o flamastry.
          Ja patrzyłam dzisiaj w empiku jeszcze o złote i srebrne, ale nie było.

Krasulas-ja domek też kupiłam, ale jako półka na duperelki. Syn od razu chciał wziąć do zabawy Playmobilem.
          • krasulas Re: Jakie prezenty dla starszych dzieci 9+ 26.11.13, 07:31
            dammma...też o tym myślałamsmile
            musi go córka pomalować (pomożemy jej w tym) bo surowy stan nie bardzo pasuje do jej pokoju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka