Dodaj do ulubionych

śmierdząca poduszka - co zrobić

29.12.13, 19:57
no więc byłam dziś w jysku i kupiłam tą poduszkę -

Tekst linka

po wyjęciu jej z opakowania stwierdziłam, że ma dziwny intensywny zapach - nie wyobrażam sobie spania na niej bo zwyczajnie mi śmierdzi (mąż i dziecię też czują)

czy mam prawo ją zwrócić? czy raczej powinnam reklamować?

pomóżcie
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 29.12.13, 20:03
      Mamy wszyscy w domu te poduszki i kochamy je miłością wielką, nie przypominam sobie aby któraś śmierdziała czy miała jakiś intensywny zapach. Może spróbuj przewietrzyć? Jak nic nie da to chyba rzeczywiście bym reklamowała, może gdzieś zawilgotniała...
      • pln10 Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 29.12.13, 20:46
        Kiedyś kupiłam kołdrę letnią w Jysk. Miała taki "chemiczny" smród, że po tygodniu wietrzenia jej w domu, wróciłam z tą kołdrą do sklepui oddali mi pieniądze od razu.
        Pozdrawiam.
    • majamel Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 29.12.13, 20:59
      latem kupiłam poduszkę w tym sklepie. nie taką jak w linku tylko puchową. Śmierdziała okropnie mimo wietrzenia. po 2 dniach oddałam i przyjęli bez problemu, oddali od razu pieniądze. w "reklamacji" napisali "brzydki zapach"wink

• patatajowa Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 29.12.13, 21:18
      jysk.pl/obsluga-klienta/regulamin-wymiany-i-zwrotu
      • manala Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 29.12.13, 21:25
        dzięki - właśnie taki jakiś chemiczny zapach ma aż strach na niej spać...
        regulamin przeczytałam już po zadaniu pytania ale dobrze wiedzieć, że nie robią problemów ze zwrotem (bo męża muszę wysłać ; ))
    • alcea3 Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 30.12.13, 00:17
      Zalezy co jest w środku poduszkismile

Jeśli pióro/pierze to może pachnieć intenysnwie przez jaki czas po otwarciu.
      Niestety szczególnie intensywnie pachnie pierze kacze.
      • natalek79 Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 30.12.13, 08:14
        akuratnie w linkowanej poduszce jest pianka termoelastyczna wink

Najzwyczajniej w świecie oddała bym i wzięła drugą "obwąchując" w sklepie (ale to trudne może być, bo dla mnie jako osoby mocno wyczulonej na zapach w Jysku ogólnie nie pachnie rewelacyjnie)
        • manala Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 30.12.13, 09:09
          myślę, że one wszystkie śmierdzą - pewnie taki urok tej cudnej pianki...może i są wygodne ale fujka tongue_out
    • bbkk Re: śmierdząca poduszka - co zrobić 30.12.13, 09:43
      moje dzieci mają takie materace
      na początku też miały dziwny zapach ale wywietrzał po tygodniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka