Dodaj do ulubionych

Superpharm-oryginały?

09.01.14, 12:14
Jakis czas temu kupilam tusz do rzęs Lancome, w promocji ok. 30 zl.taniej niz w Douglasie, byl beznadziejny, gorszego tuszu w zyciu nie mialam, a ponieważ zgubilam paragon to nie reklamowalam i ostatnio w rozmowie z koleżanką wyszla sprawa perfum kupionych w promocji w tym sklepie i powiedziala ze tez sie zawiodła, macie jakies doświadczenie?
Obserwuj wątek
    • intelborel Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 16:24
      Mąż kupił mi perfum a właściwie wodę toaletową w superpharm i szczerze mówiąc pachnie dłużej i intensywniej niż niejeden perfum. Nie zawsze cena idzie w parze z jakością niestety.
      • viki711 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 17:47
        Ja.mam na mysli firmowe kosmetyki kupowane w np. Sephorze czy w Douglasie w porownaniu do tych kupowanych w Superpharm
      • patatajowa Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 18:45
        do intelborel: mogłaś napisać ze mąż kupił ci "wód toaletowy" tongue_out
        obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281
        • sonia_781 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 19:42
          smile
    • maggi9 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:15
      SuperPharm to za duża firma aby mogła sprzedawać podróbki no zastanówcie się chwilę. Sprzedawanie podrób jest karalne i co? Taka duża firma, która ma sklepy w centrach handlowych, na legalu oferowała podróby? No raczej nie.

Tusz, który kupiłaś był prawdopodobnie stary i/lub macany tzn otwierany przez niejedną osobę. To jest niestety plaga w takich miejscach - klientki otwierają sobie tusze, oglądają je albo co gorsza nawet się malują a potem się kupuje taki kosmetyk otwarty kilka miesięcy temu. Nie muszę mówić, że jakość już nie jest ta sama?
    • maggi9 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:16
      Aha no i zawsze mnie śmieszy podejrzliwość co do oryginalności kosmetyków (droższych) sprzedawanych w SP lub Rossmannach za to te z Sephory są bez mrugnięcia okiem uznawane za oryginalne. Dlaczego? Bo są drogie?
      • dixi Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:28
        taaak, bo droższe niż w Stanach, UK czy Francji - czyli na pewno lepsze... big_grin
        a tak a propos - w jedynie słusznych S. i D. wielokrotnie zdarzało mi się wąchać popsute perfumy z testera, ugotowały się na podświetlonej półce smile
        • maggi9 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:32
          No podświetlone gorące półki w Sephorze to hit big_grin

Nawet gdybym była tak rozrzutna to i tak bym tam perfum nie kupiła. Właśnie z tego względu.
    • dixi Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:22
      tak, oryginały - podobnie jak w rossmanie, hebe i tym podobnych. Może tusz był źle przechowywany, nieswieży, ale na pewno nie podrobiony.
    • kara_gitara Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:35
      Nie wiedziałam że Superpharm sprzedaje kosmetyki Lancome!
      Jeśli chodzi o ceny to ostatnio w Sephorze był rabat -25% na kolorówkę - przy takim rabacie tusze Lancome wychodzą taniej niż te z Sephory, o których mówisz.
      Nie mam wątpliwości co do oryginalności kosmetyków w Superpharm, mam natomiast wątpliwości jeśli chodzi o właściwości niektórych kosmetyków z wyższej półki. Ja ostatnio bardzo zawiodłam się np. na tuszu Diora - po dwóch miesiącach nie nadawał się do niczego, zasechł, ciężko było go rozprowadzić, kruszył się. I podobno często tak się dzieje w przypadku mascar tej marki. Kupiony na lotnisku, zafoliowany, termin ważności jakiś długi, więc wydawałoby się, że wszystko powinno być ok.
      • kara_gitara Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:36
        *niż te z Superpharm..

masło maślane niechcąco mi wyszło wink
    • jzabro Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 20:59
      W moim mieście w Superpharm nigdy nie widziałam Lancome, ten post napisał chyba jakiś troll.
      • maggi9 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 21:02
        W niektórych SP są tusze Lancome. Ale tylko tusze, innych kosmetyków nie widziałam. Zazwyczaj stoją w pojemnikach albo gdzieś przy perfumach albo pomiędzy szafami Max Factor, Bourjois etc.
    • ironia-losu11 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 21:24
      Bo tusze Lancome po prostu nie powalają jakością. Miałam kiedyś kupowany albo w Douglasie albo w Sephorze, nie pamietam, i byl zwyczajnie kiepski.
    • viki711 Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 23:07
      W Krakowie w Futurze były tusze Lancome, po co miałabym trollować? Tusz który kupiłam nie był otwierany, był nowy w opakowaniu zaklejonym, do tej pory bardzo lubiłam tusz Hypnose Lancome, ale ten był inny, nie pamiętam nazwy, z taką zakrzywioną zakrętką, był beznadziejny, może taki po prosty jest.
    • zdzisnadzis Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 23:30
      Lubie superpharm ale sama naciełam sie na perfumy , które premiere miały juz kilka lat temu i rzeczywiscie cena promocyjna była super ale po wpisaniu kodu okazało sie ze maja juz dobre 5 lat . Zapach nie rozwijał sie tak jakbym chciała, wrecz znikał po kilku minutach, nie wiem moze był zle przetrzymywany.
      • dixi Re: Superpharm-oryginały? 09.01.14, 23:45
        a jesteś pewna, że "swieży oryginał z Sephory" pachnie lepiej? zapachy przestarzałe, a przy tym źle przechowywane psują się, ale wtedy zapach nie jest słabszy tylko wręcz nieprzyjemny, jakby metaliczny. Ja mam w swojej kolekcji parę zapachów kilkunastoletnich, którym wiek nie zaszkodził, wciąż są piękne.
        Mało tego - aktualnie poluję na Dolce Vitę starszą niż z 2009 roku, Dior niestety zrobił reformulację tego zapachu (nie tylko tego zresztą) i to, co aktualnie stoi na półkach ma się do starej, esencjonalnej DV jak rozwodniony kompocik, znikający po pół godzinie sad
        Podobnie rzecz ma się z paroma innymi zapachami tej marki, im starsze tym lepsze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka