Dodaj do ulubionych

jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesieczniaka

13.02.14, 16:38
sluchajcie moja mala ma prawie 5,5 miesiaca. za dwa miesiece chcialabym jej kupic lekki wozek spacerowy taki zeby jej na kolejne powiedzym 2 lata starczyl. we wrzesniu lecimy na wakacje samolotem. moge zabrac wozek spacerowy i najlepiej parasolke. ogolnie zalezy mi na lekkim, malo zajmujacym miejsce ale tez wygodnym i solidnym wozku. jaki goraco polecacie? widzialam kope ich na allegro , niejeden tani ale nie o cene tu idzie lecz o jakosc. mozecie mi cos polecic?
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 13.02.14, 16:46
      baby jogger city mini
    • lidek0 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 13.02.14, 19:54
      Parasolka to nie na ten wiek, dziecko jeszcze w wózku potrafi spać, parasolki nie są rozkładane na płasko, nie maja podnoszonego podnóżka, no i nie wyobrażam sobie parasolki na 2 lata, ale to moje zdanie, dla mnie ważna była porządna i solidna spacerówka na prawie 3 lata. Ja parasolki bym nie kupiła. /pomijam już fakt małych kółek szczególnie zimą/
      • ashraf Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 13.02.14, 20:13
        Są spacerówki-parasolki rozkładane na płasko, w których spokojnie można wozić nawet niestabilnie siedzące niemowlę. Sama mam taką i używam podczas podróży samolotem smile
        • krasnoludka Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 28.02.14, 09:44
          a jaką masz?
    • boo-boo Baby Jogger City Mini 13.02.14, 20:24
      Lekki, jedną ręką do małych rozmiarów się składa, duże i wygodne siedzisko i ogromna budka w sam raz na lato i koszyk zakupowy też- bo w parasolkach koszyki zakupowe to jakieś nieporozumienie. Jak chcesz to możesz do niego specjalną torbę transportową dokupić- w sam raz na przelot samolotem czy inny transport.
      • ashraf Re: Baby Jogger City Mini 13.02.14, 20:33
        A do ilu kg jest ten baby jogger? Młody powoli wyrasta z parasolki i chcemy mu kupić nowy wózek "samolotowy", ale najchętniej z dużą "ładownością" (spacerówkę mamy do 35 kg).
        • agul80 Re: Baby Jogger City Mini 13.02.14, 20:47
          My mamy peg perego switch. Porządna spacerówka, rozkładana całkowicie na płasko, siedzisko przepinane tyłem i przodem, wygodńy kosz na zakupy.
        • murwa.kac Re: Baby Jogger City Mini 13.02.14, 21:21
          nie jestem pewna czy dobrze pamietam ale do 23 kg
          • ashraf Re: Baby Jogger City Mini 13.02.14, 21:27
            O, to by było ok, bo przeciętne parasolki są max. do kilkunastu kg. A wchodzi na pas przy odprawie bezpieczeństwa na lotnisku (po złożeniu)?
            • murwa.kac Re: Baby Jogger City Mini 14.02.14, 07:51
              a tu Ci nie pomoge, bo nie mialam przyjemnosci z tym wozkiem na lotnisku.
              spytaj na Wozkomanii - tam na pewno ktoras z dziewczyn podpowie.
              • ashraf Re: Baby Jogger City Mini 14.02.14, 08:26
                Dzieki. A masz trojkolowca czy czterokolowca? Jakos ciezko mi sie przestawic na 4 kolka, a wydaje mi sie, ze widzialam baby joggera w wersji z trzema.
                • murwa.kac Re: Baby Jogger City Mini 14.02.14, 09:05
                  trojkolowca i caly czas o nim pisze.
                  sa dwa rodzaje - zwykly i gt.
                  gt ma wieksze kola, przez co ciezszy jest, ale zwykly sie spoko sprawdzil zima i na sniegach.
                  • ashraf Re: Baby Jogger City Mini 14.02.14, 09:34
                    A to super, bo nie cierpie malych kolek, nie sprawdzaja sie zupelnie w terenie, co wazne przy wozku wakacyjnym.
                    • boo-boo Re: Baby Jogger City Mini 16.02.14, 10:46
                      To bierz GT- ja w sumie chciałam mojego zwykłego na GT wymienić ale stwierdziłam, że nie mam sensu/potrzeby.
                • boo-boo Re: Baby Jogger City Mini 16.02.14, 10:45
                  Ja mam 3 kółka-wg. mnie super. Nie miałam jeszcze okazji z nim samolotem lecieć mimo, że często latamy.
            • zoja86 Re: Baby Jogger City Mini 17.02.14, 23:55
              ashraf napisała:

>A wchodzi na pas przy odprawie bezpieczeństwa na lotnisku (po złożeniu)?

A właśnie, ktoś wie?
              • murwa.kac Re: Baby Jogger City Mini 18.02.14, 10:34
                tu dopytajcie

forum.gazeta.pl/forum/f,101614,Wozki_Dzieciece_Wozkomania.html
              • sinusoidaa Re: Baby Jogger City Mini 18.02.14, 11:33
                Wózek zabiera się do samolotu, oddaje sie go przy wejściu, na dole. Odbiera rownież przy samolocie.
          • emejkaa Re: spacerówka parasolka - Cybex Onyx 21.02.14, 20:20
            Ja mam spacerówkę-parasolkę Cybex Onyx i jestem z niej bardzo zadowolona. Waży ok. 7kg, jest ma gigantyczną, świetną budkę zakrywającą cały wózek super i na słońce i na deszcz czy wiatr, wygodne rozkładanie jedną ręką na płasko (wózek przeznaczony dla dzieci od urodzenia) udźwig do 22,5kg, więc starczy na długo. Ma też rączkę do przenoszenia. Pozdrawiam
    • zoja86 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 13.02.14, 22:58
      Jestem w takiej samej sytuacji, lepszy baby jogger city mini czy maclaren quest sport?
      • zoja86 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 13.02.14, 23:07
        Teraz widzę, że baby jogger city mini nie ma podnoszonego podnóżka sad
        • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 14.02.14, 07:46
          a musi miec?
          wozek jest tak skonstruowany, ze jest to zwyczajnie niepotrzebne.
          • zoja86 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 15.02.14, 20:21
            Oglądałam dzisiaj BJCM i nie jestem przekonana czy brak podnoszonego podnóżka nie przeszkadza. Murwa, weź mnie przekonaj, że dziecku nogi nie będą wisiały i że jest to super wózek.
            A właśnie, używałaś może do niego gondoli? Czy myślisz, że ten wózek nadawałby się jako jedyny?
            • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 08:14
              nie, gondole mialam inna.
              BJCM stosunkowo pozno kupilam i zaluje, ze tak pozno i ze wczesniej sie meczylam z innymi ustrojostwami.
              BJ ma dla mnie cala mase zalet, IMO jest najlepszym wozkiem w swojej klasie.
              jeszcze super jest bugaboo; bee - jezeli ktos szuka lekkiego i malego wozka (male kolka) i cameleon (wieksze kolka). ale cena ich jest dosc zabojcza.

mojemu nogi w BJ nie wisialy. wez sobie obejrzyj zdjecia, filmiki na yt, zobaczysz jak dzieci w nich siedza i spia.
              poza tym wozek jest genialny, bo:
              - kolka nie sa tak beznadziejne jak przy innych lekkich wozkach parasolkach, wjedziesz nimi WSZEDZIE, nawet tymi zwyklymi, nie GT
              - kosz - to dla mnie byl priorytet - lekkie wozki maja zwykle kosze na jedno mleko i chleb. w BJ przywozilam zakupy na tydzien wink
              - skladanie jedna reka - nie do przecenienia
              - buda - dlatego min zaluje, ze nie kupilam wczesniej wozka i sie meczyam z pchaniem innego tylem, bo slonce, zakladaniem daszkow, kiszeniem dzieciaka pod folia przy niewiekim deszczu
              • boo-boo Obiema nogami i ręcami 16.02.14, 10:51
                się pod tym podpisuję
                "poza tym wozek jest genialny, bo:
                - kolka nie sa tak beznadziejne jak przy innych lekkich wozkach parasolkach, wjedziesz nimi WSZEDZIE, nawet tymi zwyklymi, nie GT
                - kosz - to dla mnie byl priorytet - lekkie wozki maja zwykle kosze na jedno mleko i chleb. w BJ przywozilam zakupy na tydzien wink
                - skladanie jedna reka - nie do przecenienia
                - buda - dlatego min zaluje, ze nie kupilam wczesniej wozka i sie meczyam z pchaniem innego tylem, bo slonce, zakladaniem daszkow, kiszeniem dzieciaka pod folia przy niewiekim deszczu "
            • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 10:48
              a poza tym - jesli mnie pamiec nie myli - maclaren tez nie ma podnoszonego podnozka?
            • boo-boo Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 10:48
              Podnóżek jest pod kątem więc nóżki nie zwisają tylko leżą na podnóżku. W UK mnóstwo tych wózków z gondolami widywałam- w gruncie rzeczy żałuję, że go jako jedynego wózka nie kupiłam- ze względu na rozmiary, wagę i łatwość składania.
          • lidek0 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 19:54
            Podnoszony podnóżek jest bardzo przydatny, zwyczajnie dziecku nie wiszą nogi jak śpi /a 2-3 latkom zwisają/ i jest przedłużeniem wózka
            • boo-boo Jeśłi nie masz na stanie 17.02.14, 07:16
              BJ to się nie wypowiadaj- podnóżka podnoszonego/regulowanego nie ma, a dzieciom nóżki nie zwisają.
              • lidek0 Re: Jeśli nie masz na stanie 17.02.14, 19:09
                kobieto wyluzuj, poza tym pytanie dotyczy parasolki a ten wózek trudno ją nazwać
                • boo-boo Serio? 17.02.14, 19:53
                  "Podnoszony podnóżek jest bardzo przydatny, zwyczajnie dziecku nie wiszą nogi jak śpi /a 2-3 latkom zwisają/ i jest przedłużeniem wózka "

Jakoś nie wspominasz o parasolce tylko stwierdzasz "fakt" na temat podnóżka ogólnie.
                  • lidek0 Re: Serio? 23.02.14, 11:52
                    Cały czas piszę, że dla tak małego dziecka parasolki bym nie kupiła między innymi ze względu na niepodnoszony podnóżek, ale tu większość poleca klasyczne spacerówki nie parasolki.
        • boo-boo Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 10:47
          Też miałam schizę na punkcie podnóżka ale....nożki dziecku w nim nie zwisają- moje dziecię przesiadło się do nie go w okolicach 7-8 miesięcy i żaden problem.
        • koala0405 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 23.02.14, 14:07
          nie ma podnóżka ale można dokupić bo szyje Magda z forum wózkomania:
          allegro.pl/podnozek-do-wozka-baby-jogger-city-mini-gt-i3985683515.html
          a tu fotki mojego baby joggera city mini właśnie z tym podnóżkiem:
          pokazywarka.pl/q6j40f/
      • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 14.02.14, 07:48
        ciezko powiedziec co lepsze. to zalezy od Twoich potrzeb.
        maclaren tez jest fajnym wozkiem, ale dla mnie nie do przejscia sa male kolka zima.
        i maclarena jesli juz bym brala - to techno.
    • aaaniula Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 14.02.14, 10:41
      Ogólnie parasolki to dla mnie tragedia. Nie nadają się do niczego. Miałam wielce polecaną inglesinę trip. Tragedia. Trzeszczące kółka, płytkie, wąskie siedzisko, brak regulacji wysokości rączek. Dziecko się dosłownie nie mieściło w wózek. Na najmniejszych dziurach tak hałasował i tak bardzo klekotał, że spacery z nim były katastrofą.
      Sprzedałam i w zamian kupiłam nasz rodzimy navington scooner. Nie ma czego porównywać. Duże siedzisko, solidne, nic się nie trzęsie, nie hałasuje. Wygodna, teleskopowa rączka, jest nawet lekko amortyzowany. W odróżnieniu od inglesiny moża coś włożyć do kosza na zakupy, kiedy oparcie jest rozłożone ( a rozkłada się do płaskości). Jednak nie jest to typowa parasolka, jest odrobinę cięższy, nie składa się jak parasolka, tylko jak wózki trójfunkcyjne- w walizkę. Po złożeniu można rozciągnąć rączkę i ciągnąć za sobą jak walizkę na kółkach. Nie wiem jak jego wielkość będzie nadawać się do samolotu...
      Jeśli nie potrzebujesz spacerówki tu na miejscu- to ja bym kupiła najmniejszą, najtańszą i najlżejszą spacerówkę do samolotu, którą będziesz używać tylko na wakacjach. Natomiast jeśli potrzebujesz wózka do jeżdżenia na miejscu to zastanów się dobrze nad tą lekką parasolką.
      • ashraf Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 14.02.14, 11:07
        Ogolnie sie zgadzam, tzn. na miejscu zadna sila nie zmusilaby mnie do uzycia spacerowki (mala, trzeszczaca, bez amortyzacji, hamulca recznego, pojemnego kosza), ale sa sytuacje, kiedy jednak warto ja miec:
        1. pobyt w miejscu, gdzie trzeba wsiadac do komunikacji miejskiej po schodach, np. u rodziny w Krakowie zdarza mi sie to nagminnie i z solidna spacerowka jest IMHO malo wykonalne.
        2. pobyt w miejscu, gdzie dysponuje sie autem o malo pojemnym bagazniku (np. wynajete, pozyczone od rodziny)
        3. wycieczka samolotowa - zlozenie/rozlozenie parasolki to 30 s., no i zajmuje malo miejsca na wozku bagazowym/w autobusie podczas transferu itd., co nie jest bez znaczenia, jesli oprocz dziecka i wozka ma sie jeszcze 2 walizy 20 kg, torbe podrozna dziecka, podreczna torbe wozkowa (pieluchowo-jedzeniowa) i swoj bagaz podreczny.
        Z powyzszych powodow uwazam, ze najlepsze wyjscie to porzadny wozek + osobna, lekka spacerowka na wyjazdy.
        • boo-boo Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 10:52
          Złożenie Baby Jogera to 10 sekund- jedna ręką.
      • notalent Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 17.02.14, 18:23
        wlasnie obczailam ten Scooner i wyglada bardzo dobrze. jak podbija? jak sie prowadzi ciezkie dziecko? do ilu to kilo mozna wozic?
    • malinkaaaaaaaaaa Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 11:14
      może peg perego si? mamy, używamy, chwalimysmile podnóżek jest regulowany, oparcie rozkłada się do leżenia. Przesadziliśmy dziecia gdzieś koło 8-9msc. Myślę, że do końca wózkowania nam wystarczy.
      • giba116 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 14:16
        Dziewczyny, a czy Baby Jogger starczy już do końca wozkowania? Kilkulatek się mieści?
        Bo właśnie stoję przed dylematem...
        Dziadki chcą córce kupić na roczek wózek parasolke ale zastanawiam się czy nie lepiej żebyśmy dołożyli i kupili Baby Joggera. Na stanie mamy tako lareta z kompletu 3 w 1.
        • boo-boo Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 17:54
          Zmieści się bez problemu. Ja właśnie dlatego kupiłam BJ bo miał fajne parametry, a parasolek nie znoszę.
          • notalent Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 17.02.14, 18:24
            dziewcyzny a ten BJ city mini dobrze sie prowadzi ciezkie dziecko? Czy jest duza roznica ze zwyklym i GT? w ogole wyczytalam ze mozna w niego ładować do 15 kg. Moje dziecko ma już 9 to co ja zrobie później??
            • boo-boo Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 17.02.14, 19:57
              Nie napiszę ci jaka różnica jest między zwykłym a GT.
              15 kg to dużo- dziecko tak szybko na wadze nie przybiera.
              Baby Jogger jest do 50 lb- około 22 kg- więc spokojnie do końca wózkowania powinien wystarczyć.
              • koala0405 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 23.02.14, 14:08
                mój 4-latek się mieści do GT
        • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 16.02.14, 18:45
          starczy spokojnie.
          co prawda moj juz bez wozka, ale dwulatek wygodnie sie jeszcze w nim miesci.
          • boo-boo Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 17.02.14, 07:17
            Mój jeszcze kiedyś wysoki trzylatek bez problemu się mieścił.
    • sinusoidaa Peg Perego Pliko P3 18.02.14, 11:38
      Polecam!
      Kupowałam na wyjazd (samolotem), a także jako drugi wózek, do samochodu. Składa się bezproblemowo, jest duży (mój synek, jako duże gabarytowo dziecko, mieścił się spokojnie, spał w nim wygodnie) rozkłada się na płasko, do tego duża buda, dająca możliwość zasłonięcia praktycznie całego dziecka w przypadku np. nagłej ulewy (przy ustawieniu oparcia do siedzenia). prowadzi się komfortowo, jedną ręką.
    • saanka84 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 19.02.14, 10:16
      ok wielkie dzieki za typ wozek super ale mi chodzilo bardziej o parasolke bo z tego co czytam to ten model po zlozeniu nadal parasolka nie jest smile ja mam bardzo dobry wozek teutonia ktory ru na miejscu z pewnoscia wystarczy tez jako spacerowka , mi chodzi raczej o wozek ktory bedzie poprostu sluzyl do np. wyjazdu na urlop zeby mala mogla w nim sie przemieszczac.
      • notalent Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 19.02.14, 14:07
        to szukaj lekkiego, dobrze skladajacego sie i zeby dziecko moglo sie polozyc smile
        • zoja86 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 21.02.14, 01:05
          No Baby Jogger City Mini chyba taki właśnie jest. Różnica w tym, że nie składa się jak parasolka (a lepiej). Na znanym serwisie aukcyjnym jest w kategorii parasolki wink
          Jest tam też do niego podnóżek, tak więc problem z wiszącymi nóżkami z głowy smile
          • notalent Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 21.02.14, 09:28
            pokaż ten podnóżek bo nie chce mi się wierzyć. Właśnie sama szukam wózka dla Synka, jak tylko usiądzie to chce go tam wsadzić a póki co to chciałabym mieć drugi żeby trzymać go w domu do usypiania.
            Potrzebuje czegos lekkiego z dobrą budą i dużym koszem i pełną rączką. BJCM mi odpowiada ALE ten podnozek mnie denerwuje no i dziewczyny na wozkomanii narzekały na siedzisko - ze sie dziecko zapada bo jest miekkie..
            Murwa ma BJCM może da znać jak to jest z tym siedziskiem i podnozkiem??
            • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 21.02.14, 10:06
              miała wink
              moj juz niewozkowy niestety.

z podnozkiem nie rozumiem problemu, bo go po prostu nie mialam. w sensie problemu.
              wozek jest tak skonstruowany, ze nawet jak mlody spal na plasko - nogi mu nie dyndały w powietrzu.
              na tym zdjeciu widac, ze dziecko ma nogi podparte

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/zd/bi/lowx/Hjdr4sxZtSpqtMgw5B.jpg

co do siedziska - nie zapadal sie jakos specjalnie, zeby jemu bylo niewygodnie.
              ale tez nie mam porownania do innych wozkow i takiej ilosci jak maja dziewczyny na wozkomanii.
              oprocz bjcm mialam jeszcze xlandera - moim zdaniem siedzisko bylo gorsze.
              • giba116 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 21.02.14, 16:11
                To ja mam jeszcze jedno pytanie.
                Czy mi sie wydaje czy siedzisko jest jakby troche pod katem w BJ (dziecko wpada, troche jak w spacerowce kubelkowej) czy ono jest normalne proste a to tylko moje wrazenia ze zdjecia.

A mial ktos do czynienia z Inglesina Trip? Tez wydaje sie ciekawy. To parasolka, ale oparcie regulowane, waga 6,6 kg, opinie zaskakujaco dobre jak na parasolke.
              • lidek0 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 23.02.14, 11:55
                rozumiałabyś o co mi chodzi z podnóżkiem gdybyś pisała na temat: parasolka a nie klasyczna spacerówka - a to jest różnica
                • murwa.kac Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 23.02.14, 11:57
                  to Ty nie łapiesz mojej wypowiedzi.

problemu z podnozkiem nie rozumiem w znaczeniu, ze dla mnie brak jego regulacji nie stanowil po prostu problemu.
            • zoja86 Re: jaka spacerowka parasolka dla 7,5 miesiecznia 21.02.14, 22:05
              Tu jest ten podnóżek. Nie wiem czy działa, ale postanowiłam sprawdzić i zamówiłam.

allegro.pl/podnozek-do-wozka-baby-jogger-city-mini-gt-i3985683515.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka