Dodaj do ulubionych

Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!!

27.02.14, 15:12
merlin.pl/Trefl-Domino-Klinika-Pluszakow-gra_Trefl/browse/product/206,1277096.html
merlin.pl/Kto-to-taki-gra-edukacyjna_Adamigo/browse/product/206,1003551.html
merlin.pl/Alexander-Domino-Bolek-i-Lolek-gra_Alexander/browse/product/206,1286033.html
merlin.pl/Alexander-Opowiem-Ci-mamo-super_Alexander/browse/product/206,1286671.html
merlin.pl/Trefl-Super-Day-Kubus-Puchatek-gra-planszowa_Trefl/browse/product/206,807320.html
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: za późno ;) 27.02.14, 15:18
      hehehe
      • malinkowa81 Re: za późno ;) 27.02.14, 15:37
        czemu? pierwsza i ostatnia wciąż dostępne
        zamówiłam
        będę informować kiedy i dlaczego nie zrealizują zamówienia ;p
        • corrina_f1 Re: za późno ;) 27.02.14, 16:10
          Wow, cudownie. Złapałam jeszcze Dośkę i Kubusia smile
          Wy serca nie macie z tym merlinem ! wink
    • dorocik833 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 27.02.14, 15:47
      dziękuje zamówiłam 2 smile zobaczymy czy zrealizują
    • agnieszka77_11 Gry Popular Playthings od 8 lat 27.02.14, 15:55
      merlin.pl/Atena-gra-logiczna_Popular-Playthings/browse/product/206,1015152.html
      merlin.pl/Autocross-gra-logiczna_Popular-Playthings/browse/product/206,1007337.html
      merlin.pl/Jezyki-gra-logiczna_Popular-Playthings/browse/product/206,1007392.html
      • podkowa_szczescia Re: Gry Popular Playthings od 8 lat 27.02.14, 17:11
        A jeżyki w jakiej cenie były?
        • agnieszka77_11 Re: Gry Popular Playthings od 8 lat 27.02.14, 17:15
          podkowa_szczescia napisała:

> A jeżyki w jakiej cenie były?

18,99zł
          • agnieszka77_11 Re: Gry Popular Playthings od 8 lat 27.02.14, 17:16
            Wszystkie trzy po 18,99 zł.
            • podkowa_szczescia Re: Gry Popular Playthings od 8 lat 27.02.14, 17:16
              Ktoś był szybszy.
    • agnieszka77_11 Scrabble - wersja kieszonkowa za 21,99zł 27.02.14, 15:57
      merlin.pl/Scrabble-szybka-wersja_Mattel/browse/product/206,694563.html
    • waforki Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 27.02.14, 16:04
      zamówiłam, dziękuję smile
    • agusia.24 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 27.02.14, 16:33
      kupiłam! zobaczymy czy zrealizują
    • agusia.24 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 27.02.14, 16:35
      ceny już się zmieniły, myślicie, że anulują zamówienia?
      • corrina_f1 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 27.02.14, 16:39
        O, faktycznie... uncertain
        A jak to bywało w przypadku ich poprzednich tego typu akcji ?
        Wzięłam dwie gry po 3 sztuki i na pewno nie zamierzam płacić za nie w normalnej cenie sad
        • agni71 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 27.02.14, 16:40
          Moga zrealizowac albo napiszą, ze juz nie ma u dostawcy i nie mogą zdobyć. Na dwoje babka wróżyła.

Mogliby taką przecenę dać na gry dla starszych.
          • malinkowa81 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 28.02.14, 08:24
            Napiszą, że nie mogą zdobyć, choć te same gry wciąż dostępne, ale w wyższej cenie. wink
            U mnie status pod obydwiema grami cały czas "czekamy na 1". smile
            • sinceramente Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 28.02.14, 08:31
              Ja mam termin realizacji zamówienia 3 marca, więc poczekajmy do poniedziałku.
              • malinkowa81 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 28.02.14, 08:38
                ja też smile
                • corrina_f1 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 28.02.14, 09:49
                  U mnie tez 3 marca.
                  Ale jakoś nie widzę tym razem statusu, gdzie powinno być napisane, że czekają na 1 ?
    • podkowa_szczescia agnieszka77_11 27.02.14, 16:46
      A w jaki sposób wyczaiłaś te gry?
      • agnieszka77_11 Re: agnieszka77_11 27.02.14, 16:50
        podkowa_szczescia napisała:

> A w jaki sposób wyczaiłaś te gry?

Przeglądałam różne gry w celu skorzystania jeszcze z rabatu STATOIL2013 i sama byłam w szoku jak zobaczyłam te ceny. Nie wiem czy to nie pomyłka, czy tak rzeczywiście miało być.
        Merlin raczej informuje na stronie głównej o różnych fajnych promocjach.
        • podkowa_szczescia Re: agnieszka77_11 27.02.14, 16:53
          szkoda, że wykupione, dzięki
        • corrina_f1 Re: agnieszka77_11 27.02.14, 17:00
          agnieszka77_11 napisała:

> podkowa_szczescia napisała:
          >
          > > A w jaki sposób wyczaiłaś te gry?
          >
          > Przeglądałam różne gry w celu skorzystania jeszcze z rabatu STATOIL2013 i sama
          > byłam w szoku jak zobaczyłam te ceny. Nie wiem czy to nie pomyłka, czy tak rzec
          > zywiście miało być.
          > Merlin raczej informuje na stronie głównej o różnych fajnych promocjach.

No właśnie pamiętam że jakoś pod koniec roku była taka wpadka (?)z Lego chyba tylko nie mogę znaleźć tego wątku, jak się sprawa zakończyła. Na razie mam tradycyjnego maila o tym że dostali zamówienie i będą realizować, dostępność 48 h. No cóż, zobaczymy....
          • miwusia1977 Re: agnieszka77_11 27.02.14, 17:04
            Lego swego czasu zamowilam i doszly. Gier juz nie ma szkoda
            • agnieszka77_11 Re: agnieszka77_11 27.02.14, 17:14
              miwusia1977 napisała:

> Lego swego czasu zamowilam i doszly. Gier juz nie ma szkoda

To miejmy nadzieję, że te zamówienia też zrealizują. Ja zamówiłam 4 gry.
              • eo_n Re: agnieszka77_11 28.02.14, 05:11
                Lego też wtedy dostałam.
                Kiedyś jeszcze kupiłam na podobnej zasadzie (bez reklamy na głównej) pewną modną książkę b. tanio - też przyszła.

Ceny gier rzeczywiście super były, ale ja już mam zapas, więc nie żałuję wink - teraz tylko na historyczne jeszcze się czaję.
    • agnieszka77_11 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:11
      • agusia.24 Re: 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:13
        u mnie też uncertain
        • corrina_f1 Re: 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:16
          Przepraszamy, niestety nie możemy zrealizować zamówienia złożonego 27-02-2014.

Pozycje
          (tytuł, liczba egzemplarzy, wartość)
          1. GT-00999 - Trefl - Domino Klinika Pluszaków - gra, 3 szt., 2,97zł
          2. GT-00550 - Trefl - Super Day, Kubuś Puchatek - gra planszowa, 3 szt., 2,97zł
          nie są dostępne u naszych dostawców
          Zamówienie zostało anulowane z powodu braku zamówionych towarów u dostawców.
          Jednocześnie informujemy, że aktualizacja informacji o terminie realizacji i dostępności produktu wyświetlana na naszych stronach uaktualni się w ciągu najbliższej doby.

Jasssne, nie są dostępne, ciekawe bo na stronie w normalnych cenach są jak najbardziej.
          • marado Re: 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:20
            U mnie tez info ,że nie moga zrealizowac. Ale po wyższej cenie są dostępne... Ciekawe.
          • zaneta32 Re: 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:23
            witam u mnie taka sama informacja zadzwoniłam do nich i miły pan powiedział ze niestety produkt niedostepny i nic sie nie da zrobic mieli zapewne bład w systemi i tak z tego wybrneli oj nieładnie
            • patatajowa Re: 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:26
              oczywiscie ze bląd w systemie, te gry były jakies 20 min dostepne za taką kwote.gdyby nie forum pewnie nikt by nawet nie wiedział wink
              tzn. dla mnie oczywiste smile
              • agnieszka77_11 Re: 2 zamówienia z 4 zostały u mnie anulowane 28.02.14, 10:48
                ale przynajmniej aż tak bardzo nie żal, bonie były to jakieś bestsellery wink
                • mamaanet a jak z resztą gier? 28.02.14, 10:56
                  też wam anulowali?
                  • agnieszka_mmm Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:24
                    tak, u mnie anulowali te gry:
                    1. GT-00999 - Trefl - Domino Klinika Pluszaków - gra, 1 szt., ,99zł
                    2. GT-00550 - Trefl - Super Day, Kubuś Puchatek - gra planszowa, 1 szt., ,99zł
                    • corrina_f1 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:27
                      Widze, że merlin śledzi sytuację i udaje że wychodzi z tego z twarzą w praktyce brnąc w to po całości...
                      W tej chwili ani Dośka ani Kubuś już nie są w ogóle dostępne. Jeszcze przed chwilą były w normalnych cenach.
                      • agnieszka_mmm Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:29
                        Własnie te chciałam zrobić screena z produktami w normalnej cenie ale nie ma ich już w sklepie. Poczekam dzień, dwa i jak się pojawią to do nich napiszę.
                      • corrina_f1 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:29
                        Generalnie wszystkie z linków są niedostępne. Śmiech na sali....
                    • sanse3 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:32
                      Słuchajcie, tak nie powinno być. Nie znam się na tym za bardzo, ale tak sobie myślę, czy nie pomogłoby jakaś wzmianka odnośnie zgłoszenia do urzędu ochrony konsumentów tej sytuacji itp. No bo skoro na stronie te gry są i można je kupić za wyższą cenę, to oznacza że sklep Was oszukuje kłamiąc, że gier nie ma, skoro można je w każdej chwili u nich kupić prawda? NO to chyba takie oszustwo można gdzieś zgłosić? No bo skoro tak to by w każdej promocji można rzeczy kupić a oni każde zamówienie by potem anulowali udając że towarów nie ma, chore to...
                      Musialby sie wypowiedzieć ktoś kto się na tym zna. Ja bym zadzwoniła lub napisała z żądaniem wysłania zakupionych gier, bo cały czas są dostępne na stronie ich sklepu. A inaczej zgłosicie to tam i tam.
                      • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:33
                        Już teraz wszystkie są niedostępne. Nawet te co były później w wyższych cenach.
                      • agnieszka_mmm Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:34
                        tylko właśnie tych gier już nie ma w sklepie w ogóle. Usunęli je. Może ktoś zrobił screena?
                        • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:35
                          Może to był po prostu błąd.
                      • corrina_f1 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:36
                        No właśnie chodzi o to że teraz je w ogóle wycofali twierdząc, że towar niedostępny.
                        Czy ktoś może zdążył zrobić print screena jak jeszcze z pół godziny temu gry były normalnie dostępne w pełnych cenach ?
                        Ciekawe czy powołanie się na ten wątek cokolwiek by dało, zapewne niewiele...
                        • okoani Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:42
                          Ale co chcesz tym udowodnić? Przecież odpisali komuś wyżej, że w ciągu doby zaktualizują stan magazynowy i właśnie to zrobili wycofując produkty. Mógł to być błąd systemu z tą ceną, mogło być kilka(naście) egzemplarzy w promocyjnej cenie, a później system błędnie nie wycofał produktów jako niedostepnych i tyle. Do tego jest też regulamin, jak napisała słonko.
                      • slonko1335 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:38
                        JUż kiedys wklejałam komuś link do regulaminu , kupując w Merlinie zgadzasz się na jego regulamin a oni isę już zabezpieczyli na takie sytuacje, prosze bardzo punkt 9:

"Do sprzedaży promocyjnej oraz wyprzedaży przeznaczona jest ograniczona liczba towarów. Realizacja zamówień następuje według kolejności wpływania potwierdzonych zamówień, aż do wyczerpania się zapasów objętych tą formą sprzedaży w magazynie Sklepu lub u jego dostawców."
                        • corrina_f1 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:42
                          Zgoda. Tak zwykle wszędzie działają promocje.
                          Ale nieprawdą jest, że towar w momencie, kiedy wszyscy dostawaliśmy maile, był niedostępny od dostawcy. Był dostępny w regularnej cenie. A po chwili zorientowali się że to głupota, więc natychmiast wycofali ze sprzedaży wszystkie gry. Akurat w cudowny sposób wszystkie w ciągu paru minut sprzedały się w regularnych cenach - w takie bajki nie wierzę...
                          • slonko1335 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:49
                            Zniknął bo muszą poprawić system-problem tylko w tym, że nie ma siły i nic nikt im nie udowodni przy tak sformułowanym regulaminie...
                        • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:43
                          Niestety Merlin już takie akcje odstawiał nieraz. Zgodnie z ich regulaminem mogą anulować zamówienia.
                          Pamiętaj jak kiedyś była taka akcja wielkiej wyprzedaży. Anulowali mi masę rzeczy. Myślałam, ze może się uda jak napiszę maila, zadzwonię. Nic z tego. Są zabezpieczeni przez swój regulamin. Takie ich prawo.
                          Tym bardziej pewnie nie muszą realizować zamówień, jeżeli był to błąd systemowy.
                        • dmc1981 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:45
                          no to obeszliśmy się smakiem wink
                          Lego wtedy może wysłali, bo to było taniej, ale nie aż tak, zysk na pewno jakiś mieli, a tu pewnie byłaby ewidentna strata. Ale i tak nieładnie z ich strony.
                          • corrina_f1 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:51
                            Płakać na pewno nie będę, bo tak naprawdę nawet nie potrzebowałam tych gier, bardziej pod kątem prezentów kupiłam, ale takie akcje jednak pozostawiają niesmak.
                            Większość książek i tak kupuję na bonito, do którego większym niż do merlina uczuciem zapałałam już dawno.
                            • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:54
                              corrina_f1 napisała:

> Większość książek i tak kupuję na bonito, do którego większym niż do merlina uc
                              > zuciem zapałałam już dawno.

Ja też. A teraz w Bonito -25% i niektóre fajne książki z rabatem -40%. Warto przejrzeć ich ofertę wyprzedażową. Ja trochę poszalałam wink
                      • kabutka Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:48
                        Wymagacie od sklepu aby wydał Wam zakupione bardzo tanio rzeczy i dziwicie się, że próbują z tego wybrnąć ? Ja wszystko rozumiem, ale szczerze, to jesteście na straconej pozycji. Bo o ile kiedyś nie poradzili sobie z wyprzedażą 80% i anulowali masie ludzi zamówienia ze bezcen bo się przeliczyli z zainteresowaniem ofertą, to tutaj nie było mowy o promocji - wystarczy, że powołają się na błąd. I zasłaniając się artykułem 286 kk, mogą czuć się bezpieczni. Niestety żaden sąd nie nakaże sklepowi niekorzystnego rozporządzenia własnym mieniem. Wykażą, że to był błąd techniczny i jeszcze mogą Wam zaszkodzić. Tak to działa w naszym prawie.
                        • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 11:58
                          kabutka napisała:

> Bo o ile kiedyś nie poradzili sobie z wyprzedażą 80% i anu
                          > lowali masie ludzi zamówienia ze bezcen bo się przeliczyli z zainteresowaniem o
                          > fertą,

Pamietam tą akcję. Wkurzyłam się maksymalnie. Ale wtedy nie zrealizowali mi zamówień na naprawdę fajne rzeczy.
                          • kabutka Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 12:03
                            Ja tez wtedy nic nie kupiłam a napaliłam się jak ten bezzębny na suchary .
                            • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 12:11
                              kabutka napisała:

> Ja tez wtedy nic nie kupiłam a napaliłam się jak ten bezzębny na suchary .

Ja już widziałam oczami wyobraźni jak rozpakowuje te paczki w domu. Gdy się dowiedziałam, że moje zamówienia w większości poszły do kosza byłam ostro wkurzona.
                              • kabutka Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 17:48
                                Oj jakiego ja im maila wysmarowałam big_grin

A co do Twojego postu niżej - tak jest prawo chroniące sprzedawcę w przypadku błędu - choćby art 286 kk
                                • podkowa_szczescia kabutka 28.02.14, 18:07
                                  pochwal się tym mailem smile
                                  • agnieszka77_11 Re: kabutka 28.02.14, 18:17
                                    napisz co odpisali wink
                                    • podkowa_szczescia Re: kabutka 28.02.14, 18:20
                                      Co odpiszą to wiadomo.
                                  • kabutka Re: kabutka 28.02.14, 18:53
                                    Pamiętacie kiedy to było ? Plus minus rok, miesiąc - nie mogę znaleźć w skrzynce uncertain
                                  • kabutka Re: kabutka 28.02.14, 19:20
                                    Odkopałam smile

I, że niby co ja mam zrobić z tym "doładowaniem" Nie zamierzam już nigdy więcej nic u Was zamawiać. Zrobiliście ludzi w konia, masa klientów jest oburzona, sprawa z fikcyjną promocją wzburzyła wiele for internetowych na których ludzie wymieniają się (negatywnymi) doświadczeniami z Wami.
                                    Jutro minie tydzień jak sobie dsyponujecie moimi pieniędzmi. I nikt nawet nie informuje kiedy zaczniecie oddawać wpłaty za zamówienia, których nie chcecie zrealizować. Telefonu nikt nie odbiera. Żenada!

Żądam zwrotu mojej wpłaty w kwocie XXX zł

Skorzystałam z Waszej promocji, która okazała się byc wielkim bublem - nie wierzę, że dopiero trzy dni po wpłacie okazało się, że towaru już nie ma. W ogóle nikt już nie wierzy, że komukolwiek zamierzaliście wysłać te 80% zabawki.....tani chwyt marketingowy.

Jak teraz to czytam to już mnie tak za żołądek nie rusza smile
                        • sanse3 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 12:00
                          Nie wiem jak to działa w przypadku internetowych zakupów, ale przecież w zwykłym sklepie zdarzają się podobne sytuacje i są na korzysc klienta wg przepisów, tzn. nie raz zdarzyło mi się kupić w jakimś markecie rzecz z naklejoną niską ceną, lub ceną z kodem na półce przy towarze, a po nabiciu na kasę wychodziło sporo drożej, no i jak ktoś miał wąty to powoływałam się na prawo, że klient ma prawo zakupu po cenie widniejącej na, czy przy produkcie a nie jakiejś wymyślonej innej cenie w systemie, no i zawsze zgodnie z tym sprzedawali mi po cenie naklejonej bądz tej z półki, jeśli to ich błąd i błednie ometkują towar to klient za to nie odpowiada i ma prawo zakupu w cenie podanej na produkcie czy na półce z produktem. Przynajmniej tak było do niedawna. No i to też ewidenty błąd sklepu wtedy ale jakoś nigdy mi nie kazali płacić pełnej ceny wtedy. Tak samo jak tutaj , nawet jeśli to ich błąd to wg mnie powinni sprzedać za tą cenę. A jesteście pewni że ich wewnętrzny regulamin np nie koliduje z przepisami ? bo często przecież tak bywa że sprzedawcy różne cuda sobie zastrzegają w swoich regulaminach bezprawnie. Takie mam przemyślenia, choć niestety na prawie się zbyt nie znam.
                          • kabutka Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 12:09
                            Tez tego nie wiem, ale wiem na pewno, że sklepy internetowe czy choćby słynne allegro - często sie tym zasłania, często są problemy z własnie "pomyłkami". Inna sprawa, że zakupy na odległość maja nieco inne prawa jak sklepy stacjonarne, choćby prawo do zwrotu bez podania przyczyny przy zakupach na odległość - co nie jest obowiązkowe dla sklepów stacjonarnych.

A zupełnie inna sprawa, że bardzo często regulaminy wewnętrzne łamią prawo - ale sądzę, że po ostatniej akcji z wyprzedażą, są nienaganni - wtedy dostało się im od UOKiKu o ile dobrze kojarzę ??? Nie czytałam ich regulaminu, ale z góry stwierdzam, że nie macie szans na wygrana, jeżeli staną okoniem w tej konkretnej sytuacji uncertain Bo tu cena po rabacie w niektórych przypadkach znacznie przekraczała 90%, jak nie więcej, wartości rynkowej. Gdyby to było 10-30 % można się kłócić. Zawsze możecie to zgłosić...ale ja na cuda nie liczę.
                          • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 12:16
                            merlin.pl/info/help/regulation.html
                            "W przypadku niedostępności towarów objętych zamówieniem w magazynie, u dostawców Sklepu lub z innych przyczyn i braku możliwości realizacji zamówienia Klienta, Sklep zawiadomi o tym fakcie Klienta najpóźniej w terminie 30 (trzydziestu) dni licząc od daty zawarcia umowy i zwróci wpłacone pieniądze. Powiadomienie zostanie wysłane na adres e-mail wskazany przez Klienta w formularzu zamówienia".

"Do sprzedaży promocyjnej oraz wyprzedaży przeznaczona jest ograniczona liczba towarów. Realizacja zamówień następuje według kolejności wpływania potwierdzonych zamówień, aż do wyczerpania się zapasów objętych tą formą sprzedaży w magazynie Sklepu lub u jego dostawców".
                          • agnieszka77_11 Re: a jak z resztą gier? 28.02.14, 12:25
                            sanse3 napisał(a):

> Nie wiem jak to działa w przypadku internetowych zakupów, ale przecież w zwykły
                            > m sklepie zdarzają się podobne sytuacje i są na korzysc klienta wg przepisów, t
                            > zn. nie raz zdarzyło mi się kupić w jakimś markecie rzecz z naklejoną niską cen
                            > ą, lub ceną z kodem na półce przy towarze, a po nabiciu na kasę wychodziło spor
                            > o drożej, no i jak ktoś miał wąty to powoływałam się na prawo, że klient ma pra
                            > wo zakupu po cenie widniejącej na, czy przy produkcie a nie jakiejś wymyślonej
                            > innej cenie w systemie, no i zawsze zgodnie z tym sprzedawali mi po cenie nakle
                            > jonej bądz tej z półki, jeśli to ich błąd i błednie ometkują towar to klient za
                            > to nie odpowiada i ma prawo zakupu w cenie podanej na produkcie czy na półce z
                            > produktem. Przynajmniej tak było do niedawna.

Myślę, że to jest dobra wola sprzedającego (może chodziło o małą kwotę, a nie ponad 90% wartości produktu). Nie sądzę, ze gdyby na telewizorze za kilka tysięcy nakleili cenę z dwoma zerami mniej to by został on sprzedany. Pewnie istnieje jakieś prawo na wypadek błędów, które chronią sprzedającego.
    • sanse3 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 28.02.14, 12:45
      Przypomniała mi się taka sprawa z allegro przed kilku laty, głośna była w telewizji, jak ktoś przez pomyłkę wystawił samochód za 1zł kup teraz (albo celowo, żeby uniknąć opłat za wystawienie) i koś go kupił za 1zł. Sprawa skończyła się w sądzie, czyli nic nie chroniło sprzedającego od błędu chyba , skoro w sądzie się ten jego błąd skończył , bo kupujący mimo wyjasnień sprzedawcy o swoim błędzie nie odpuścił , żądał wydania samochodu za 1zł. Szkoda ze nie wiem jak to się skończyło, choć pewnie każda tego typu sprawa może zakończyć się inaczej i pewnie nie ma reguły.
      • kabutka Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 28.02.14, 18:59
        Zakończyła się tak jak wszystkie inne - była podobna z ciągnikiem - sąd potwierdził ważność zawartej umowy kupna-sprzedaży i to wszystko. Żaden sąd nie zmusi nikogo do wydania rzeczy - do niekorzystnego rozporządzenia własnym mieniem. Jedyne co kupujący uzyskał, to potwierdzenie, ważności umowy, którą to potem sprzedawca zerwał, powołując się na błąd w wystawieniu oferty.
    • agusia.24 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 04.03.14, 11:40
      jak długo czeka się w Merlinie na zwrot pieniędzy za niezrealizowane zamówienie?
      • patatajowa Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 04.03.14, 12:27
        ale przecież chyba zdrowiej dla waszych zolądków i portfeli jak wybierzecie płatnośc za pobraniem albo przelewem w momencie skompletowania zamówienia?? zwłaszcza ze wiecie ze merlin znowu moze wam podpasc przy takich "okazjach za 1 zł" smile i płaczu potem na forum mniej jak to "obracaja i nie oddają" wink
        • corrina_f1 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 04.03.14, 12:31
          Ja w merlinie zawsze odbieram osobiście, chyba ze dostawa darmowa wink
          Więc nie mam problemu z oddaniem mi 5 zł. Własnie idę odebrać ostatnie zamówienie z kodem ze Statoila, na które się skusiłam ostatniego dnia promocji wink
        • agni71 Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 04.03.14, 12:39
          Czy oni faktycznie obracają? Ostatnio miałam niekompletne zamówienie, opłacone z góry. Owszem, ta kwota na moim koncie była zablokowana w całości (czyli ja nie mogłam tych pieniędzy uzywać), ale zeszła z konta dopiero w momencie realizacji zamówienia. I zeszła tylko kwota na jaką faktycznie opiewało zamówienia. Specjalnie zwróciłam uwagę, bo brakowało wody perfumowanej za 131 zł, a wartośc reszty zamówienia wyniosła finalnie 45 zł z groszami. I tyle tylko zeszło z konta. Czyli Merlin sobie tymi pieniędzmi też nie poobracał.

patatajowa napisała:

> ale przecież chyba zdrowiej dla waszych zolądków i portfeli jak wybierzecie pła
          > tnośc za pobraniem

drożej za pobraniem, niby tylko 5 zł, ale jak się duzo ogólnie zamawia przez net....

>albo przelewem w momencie skompletowania zamówienia??

A o tym, przyznaję, nie pomyślałam. Jakoś zawsze sądziłam, że zamówienie jest przekazywane do realizacji po opłaceniu go (przy wyborze przedpłaty), z wyjątkiem pobraniówki.
          • patatajowa Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 04.03.14, 12:51
            to był post do tych wszystkich płaczacych z tego powodu i oburzonych taką możliwością wink
            a z tego przelewu po skompletowaniu czesto korzystam, kasy nie zamrazam, wiem ze zapłace tylko za to co beda mieli faktycznie, chociaz zdarzyło mi sie ze dwa razy wogóle ze czegos tam nie mieli.
          • patatajowa Re: Merlin - gry dla najmłodszych za 0,99 zł !!! 04.03.14, 12:58
            jak juz skompletuja wszystko dostajesz od nich maila o takiej tresci: "Informujemy, że zamówienie nr 9718..... oczekuje na wysyłkę. Prosimy o dokonanie przelewu na nasze konto bankowe, aby zamówienie mogło zostać wysłane.Jeśli zamówienie w ciągu 7 dni nie zostanie opłacone, zostanie anulowane.Przesyłka zostanie wysłana w chwili, gdy zamówienie zostanie opłacone."
    • podkowa_szczescia A czy komuś zrealizowano zamówienie? 04.03.14, 11:47
      Z tych proponowanych tutaj gier?
      • agusia.24 Re: A czy komuś zrealizowano zamówienie? 04.03.14, 12:20
        tak dokładnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka