magdagg2 05.03.14, 16:56 czy takie trofasty mozna postawic jeden na drugim? oczywiscie jakos je laczac zeby ten gorny nie spadl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joagraba Re: ikea trofast 05.03.14, 18:19 Regały nie są przeznaczone do piętrowania, za to jest wyższa wersja - 145 cm wysokości: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30171123/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: ikea trofast 05.03.14, 18:38 wiem ze jest ten wyzszy, ale dwa razem to wiecej miejsca widzialam tez na tablicy uzywany o wysokosci chyba 176 cm. ale juz chyba takich nie ma do kupienia. czyli nic z mojego pomyslu zeby je kupic dwa i postawic pietrowo? Odpowiedz Link Zgłoś
joagraba Re: ikea trofast 05.03.14, 18:46 Zawsze możesz spróbować, choć obawiałabym się stabilności takiej wieży, nawet po (obowiązkowo) przytwierdzeniu do ściany. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: ikea trofast 05.03.14, 22:20 magda ja miałam ten 176cm, nie był praktyczny, na środku miał "belkę" jakby stabilizującą więc automatycznie zabrane miejsce na jeden sredni pojemnik.... więc nie polecam, udało mi się go sprzedać po całkiem przyzwoitej cenie A dwa na siebie bym nie ryzykowała, chyba, że byś skręciła je ze sobą (na stałe), ale mimo wszystko i tak bedzie niebezpiecznie. Ten na 176 był bardzo chwiejny ze względu na wysokość... Jak chcesz oszczędzić miejsca to może same pojemniki z pokrywami, postawione jeden na drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
pasik Re: ikea trofast 05.03.14, 22:37 takie wysokie szafki montuje się do ściany..no nie ma zmiłuj. Mamy wysoki od 2 lat i jest ok.Przy tej desce stabilizującej wsadzam dwa mniejsze pojemniki...kiedyś miałam dokupić półki ( ale z 3 razy nie było i zrezygnowałam) Nie kombinowałabym z łączeniem tych mniejszych to niebezpieczna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: ikea trofast 06.03.14, 07:07 mysle, że można. Tylko konieczni trzeba je polaczyc i przytwierdzic do sciany! Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: ikea trofast 06.03.14, 11:30 dziekuje wszystkim za odpowiedzi stanelo na tym ze kupimy dwa te wieksze 140cos cm i postawimy obok siebie. a czy te 176 wysokosci to sa jeszcze w sprzedazy? na stronie ich nie ma, ale moze w sklepach sa. i jeszcze jedno pytanie, ktora ikee w Warszawie wybrac na zakupy?janki czy targowek? od marek byloby nam wygodniej ale jak to robi roznice to pojedziemy do janek. Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: ikea trofast 06.03.14, 12:25 chyba już ich nie ma, ale jak bardzo Ci na nim zależy to poszukaj używek. Nasze meble mają już 5lat a naprawdę wyglądają bardzo dobrze, ten wysoki regał w ogóle był jak nówka, bo po schodkowym to jeszcze włażą a na ten nie dało rady Dokupisz nowe pojemniki i będzie w sam ok Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: ikea trofast 06.03.14, 12:41 nie no, az tak bardzo mi nie zalezy przemyslalam i chyba nie ma co szukac tego 176 bo do najwyzszego pojemnika musialabym ze stolkiem chodzic teraz tylko poczekam az ktos mi powie janki czy targowek i zaplanuje sobie podróż Odpowiedz Link Zgłoś
gwen_s Re: ikea trofast 06.03.14, 12:51 sprawdź najpierw dostępność czy jest w obu żebyś nie jechała na marne... ja kiedyś zrobiłam lilstę zakupów wieczorem, pojechałam z samego rana a na miejscu okazało się, że nie ma tego co chciałam mimo dostępności wg strony ( teraz jak jadę po coś na czym bardzo mi zależy to dzwonię i upewniam się czy jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_1980 Re: ikea trofast 06.03.14, 21:00 A jak chcesz kupić te wyższe Trofasty to rozważ może Expedit np. tego podwójnego Bo.. jak do Expedita dokupisz do pojemniki Drona to upchasz tam więcej niż w pojemnik Trofast Dla przykładu.. ten największy pojemnik Trofast taki z górką załadowany klockami lego, to jest 3/4 pojemnika Drona. Odpowiedz Link Zgłoś
anio-uek Re: ikea trofast 06.03.14, 19:07 My mamy trzy wysokie 176cm trofasty i dwa niskie oraz niski szeroki dzielony na trzy przegrody. Polecam wszystkie te regały. W wysokich górną połowę mamy w półkach a dół z pojemnikami. Fajne rozwiązanie bo mieszczą się zarówno książki, gry, puzzle oraz wszystkie zabawki i te drobne i te o większych wymiarach. Zaletą tego systemu jest łatwe utrzymanie porządku. Chłopcy sami odkładają zabawki na miejsce bo polega to na wrzuceniu do pudła. Raz na jakiś czas segreguję zabawki na swoje miejsca i tyle mojego sprzątania. Odpowiedz Link Zgłoś