Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE !!!

18.08.04, 21:16
Bardzo proszę o pomoc. Moja żona trafiła dzisiaj do szpitala. Okazało się, że
nasze dziecko będzie wcześniakiem. Nie mamy żadnych artykułów dla niemowlaka,
a muszę zrobić zakupy jak najszybciej. Proszę o pomoc w wybraniu
odpowiedniego sklepu w Łodzi, gdzie znajdę wszystko co potrzebne jest dla
noworodka. Pieniądze nie grają żadnej roli, ważne jest to, żeby było wszystko
w jednym miejscu. Z góry dziękuję za pomoc wszytskim którzy wpiszą adresy
sklepów.
Obserwuj wątek
    • staszek2 Re: POMÓŻCIE !!! 18.08.04, 21:28
      Proszę pomóżcie mi. Jestem facetem i naprawde nie znam się jak i co kupić
      dziecku. Słyszałem, że tutaj to głównie Panie piszą, więc dlatego zostawiłem
      informacje na temat mojego problemu.
    • mickie Re: POMÓŻCIE !!! 18.08.04, 22:03
      witaj!
      co prawda nie jestem z Łodzi ale kiedyś kupowałam tam ciuszki dla córki i znam
      sklepy na Piotrkowskiej (pewnie jest trochę drożej) :
      Świat Dziecka - Piotrkowska 87
      Babyland - Piotrkowska 164,
      byłam jeszce w jednym sklepie, ale już nie pamiętam gdzie (był najfajniejszy i
      kupiłam tam super rzeczy)....ale chyba sobie nie przypomnę sad
      myślę, że osoby z Łodzi bardziej Tobie podpowiedzą
      pozdrawiam i życzę udanych zakupów
      marta
      • pinik Re: POMÓŻCIE !!! 18.08.04, 22:37
        Na Piotrkowskiej jest jeszcze sklep DINO, ktory ma sporo dzieciecych rzeczy.

Mysle, ze jak zapytasz w jednym z tych sklepow o nastepne, to ci panie powiedza
        o nich.

Jesli zamierzasz kupowac pieluchy dla wczesniaczkow to suuuuuuper sa te w
        zoltym opakowaniu o nazwie New Born (z numerem 1 mniejsze, z 2 wieksze) firmy
        Pampers. Zakup tez kilka tetrowych pieluch (dobre do wszystkiego na poczatku,
        jak male sporo ulewa - jako sliniak, kocyk itd. U nas to ulubiona rzecz synka
        (bez takiej pieluszki w raczce nie zasnie).
        Troche kaftanikow/body najlepiej zapinanych jakos z przodu (nie zakladanych
        przez glowke) i spioszkow (najlepiej rowniez rozpinanych z przodu i w kroczu).

Jesli butelki to uwazam, ze jedynie AVENT. Sa genialne! Ze smoczkami z numerem
        jeden (najmniejsze dziurki). Dobrze sie je myje (szeroki otwor), dobre na kolki
        itd.

POzdrowienia dla malenstwa i zony!

Oraz udanych zakupow!
    • mickie Re: POMÓŻCIE !!! 18.08.04, 22:08
      jeszcze znalazłam info:

"M&P" hurt - detal
      93-110 Łódź, ul.Przybyszewskiego 107A
      tel.(0-42) 640-35-43
      .....tam nie byłam, ale mają wszystko (wózki, wanny, ciuszki, kosmetyki,
      butelki itp)
    • staszek2 Re: POMÓŻCIE !!! 20.08.04, 21:49
      Bardzo dziękuję za rady. Bardzo chętnie zapoznam się jeszcze z innymi
      propozycjami (tak na przyszłość). Jużdzisiaj byłem w DINO i kupiłem pare
      ciuszków, pieluch. A jak z kosmetykami. Czy warto kupować w aptekach?
      • mymcia Re: POMÓŻCIE !!! 20.08.04, 23:37
        hej,
        jak tam zakupy?
        Co do kosmetyków, to raczej spotkałam się z tym że te same rzeczy są w aptece
        droższe, więc lepiej kupować w marketach drogeryjnych czy supermarketach. No
        chyba ze potrzeba czegoś typowo aptecznego.
        Jeśli chodzi o zakup wyżej wspomnianych to na początek lepiej jednak nie
        szaleć. Naprawdę takiemu maluszkowi niewiele potrzeba. U nas (w Niemczech)
        zaleca się przez długi czas kąpiele niecodzienie i tylko z wodą. Do pielegnacji
        z olejków- najlepsza chyba(u nas - a mała jest alergikiem) najzwyklejsza
        oliwka oliwek (na pewno najzdrowsza - te typowo kosmetyczne otrzymuje się
        pośrednio z ... hmmm surowców petrochemicznych... i może wysuszać).
        Jak już mydełko to dużo Mam się cgyba zgodzi że bardzo dobre jest nasze Bambino
        (stosunkowo rzadko uczula - u nas zdała egzamin).
        Kremy -do codzienne pielęgnacji- przede wszystkim buzi- o jak najmniej
        rozbudowanym składzie, oparte na naturalnych składnikach. Ja polecałabym z
        czystym sercem kosmetyki Weleda- ale nie wiem czy w PL do dostania...
        Natomiast ostrzegam przed kupnem całej serii Johnson'a (Penaten'a). W naszym
        przypadku piorunem wystąpiła reakcja alergiczna a i wiele Mam na forum mogłoby
        pewnie to potwierdzić...
        - Krem przeciw odparzeniom- to noworodkom się zdarza i tu u nas liderem jest
        Sudocrem (aczkolwiek opinie są podzielone, ale u nas sprawdził sie super
        również jako środek wspomagający gojenie, po tym jak mala się drapała po buzi-
        no i mniejsię drapała)
        No ikremik na dwór - jak jeszcze na lato to koniecznie z blokerem UV najlepiej
        30 (i tu znow - najlepiej nieperfumowany itp.)
        A na jesień i zimno to już krem bez zawartości wody - chyba niezłe opinie ma
        krem ALl Weather Nivea czy jakoś tak- myśmy nie uzywali.
        No i chyba to wszystko - szamponik też możesz kupić tylko uwaga na
        przeznaczenie - wiele jest od ukończenia 1. roku albo przynajmiej paru
        miesięcy...
        Mo i to chyba wszystko...
        A proszek do prania dla bobaskowych ubranek i pieluszek już jest (Yelp, Lovela
        nie wiem co tam jeszce jest)?
        Pozdrawiam cieplutko i powodzenia
        mymcia
      • steffa Re: POMÓŻCIE !!! 20.08.04, 23:57
        Ja też polecałabym wstrzemięźliwość w zakupach. Tak naprawdę dziecku niewiele
        potrzeba, reszta wyjdzie w praniu. Poza tym uważaj z zakupami ubraniowymi, bo
        wcześniak może się w nich utopić. Wiem, co mówię, bo mój syn miał 2300. Tak
        naprawdę na początek potrzeba niewiele ubranek, kocyk, kilka pieluch tetrowych,
        wanienka, zestaw do przemywania pępka, czyli spirytus 70 % i wata, linomag maść
        do pupy, no i pieluchy, a jeśli jeździcie samochodem, to fotelik. Z wózkiem
        nie ma co się spieszyć, najlepiej zrobić potem już lekko przemyślane zakupy.
        • staszek2 Re: POMÓŻCIE !!! 21.08.04, 10:53
          Właśnie jadę do szpitala. Mała waży 2500 i ma 53 cm. Zdrowa jak rybka. Taka
          piękna jest, że aż nie mogę od niej wzroku oderwać. Ma na imię Lenka. A co mi
          możecie powiedzieć o pościeli. Gdzie, jaką i jakiej firmy najlepiej jest kupić?
          Chcemy urządzić małej cały pokoik, ale nie wiemy z jakiej firmy najlepiej jest
          wybrać łóżeczko, pościel, szafę, komodę, przewijak, lampkę, kołyskę i inne
          ciekawe meble. Doradźcie mi, ale proszę podawać adresy łódzkich sklepów,
          hurtowni, hipermarketów. Tylko, żebym mógł w jednym miejscu kupić wszystko (w
          grę wchodzi także zamawianie).

• mymcia Re: POMÓŻCIE !!! 21.08.04, 13:03
            Hej!
            Gratulacje Tatusiu!!! Długa ta Twoja Córcia. Moja urodzona w 38. tyg. miała
            3kg i 50 cm...
            Cieszę sie ze wszystko w porządku, to miło czytać słowa tak wzruszonego,
            przejętego i szczęśliwego Taty. Szkoda że nie wszyscy są tacy...
            Co do łózeczka to ja odradzałabym klupsia- nie jestem z niego zadowolona... a
            na dodatek moje 4 zębne dziecko parę razy jej nadgryzło... Nie wydaje mi sie
            zbyt bezpieczne dla dziecka...
            Gdybym miała teraz wybierać to zrobiłabym tak: na początek dla noworodka i
            wczenego niemowlęcia kupiłabym kołyske - przytulną i z bujaniem - bardzo
            przydatne dla maluszka i dla Was...a potem jak juz bobas wyrośnie z kołyski -
            kupiłabym takie rosnące łóżeczko ze zdejmowanymi później bokami- fajna sprawa-
            duże wygodne.
            Konkretną firme truno polecić może Glueck albo Pali (te są już droższe ale
            porządnie zrobione)
            Adresów żadnych nie daję bo Łodzi kompletnie nie znam...albo zaczekaj...
            To ze strony Gluecka sklepy: "Astroland" ul. Kopcińskiego 56
            "Baby land" ul. Piotrkowska164, ul. Piotrkowska 294
            "Domek Dziecka" ul. Naruszewicza 4
            "M & P" ul. Przybyszewskiego 107 A
            "Słoń" ul. Brukowa 8
            "Oleńka" ul. Rzgowska 37
            "Tempo" ul. Żeligowskiego 46
            Pali również Babyland
            pozdrawiam
            mymcia
          • madziulek8 Re: POMÓŻCIE !!! 21.08.04, 13:20
            Hej,Co do mebli: zajrzyj do Domusu-my tam kupilsmy komplet mebli firmy
            VOX.przewijak radze kupic taki na krzyzaku z poleczkami -plastikowy.
            Posciel: na Zeligowskiego, zaraz za skrzyzowaniem(za Traxem)jest hurtowania i
            maja tam b.ladne komplety poscieli i materace itp.
    • mama-magda UBRANKA DLA WCZESNIAKA 24.08.04, 12:51
      firma UVA produkuje ubranka dla wczescniaka juz od 40 rozmiaru. Sklep firmowy w
      Zierzu na ul Parzęczewskiej 9. są rewelacyjne.
      pozdrowieniasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka