Dodaj do ulubionych

Converse - oświećcie mnie

25.03.14, 20:52
Czym te buty różnią się od zwykłych tak samo wyglądających trampek po 30zł, no, oprócz ceny oczywiście
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Converse - oświećcie mnie 25.03.14, 20:56
      maja słynne logo, powodujące (np. u 12latek) efekt "wow".
      • maggi9 Re: Converse - oświećcie mnie 25.03.14, 21:19
        A nie są trwalsze może?

Kupiłam w zeszłym roku zwykłe trampki w Deichmannie, takie za kostkę, szmaciane, gumowy przód. Zapłaciłam chyba 50zł. Z początku byłam zadowolona, trampki jak trampki, niestety po 2-3 miesiącach niezbyt intensywnego noszenia (w końcu mam też inne buty na stanie) przetarł się zapiętek i wypadło z niego usztywnienie, przetarła się podeszwa, a gumowe boki zaczęły się odklejać. Conversy te z tak mają?
      • aiwilo1 Re: Converse - oświećcie mnie 25.03.14, 21:22
        Dla mnie różnica jest w jakości.
        Zwykłe wytrzymały góra 2 miesiące, conversy córka ma od lata jako zamienne buty.
        Może my mamy pecha do trampek ale każde nam się dość szybko niszczyły a te jakoś służąsmile
      • patatajowa Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 08:26
        u 13-latek jeszcze większe tongue_out
        7-8 latek nie chce ubierac , twierdzi ze ciezkie i niezbyt wygodne. ja sobie kupiłam raz, miałam na nogach ze 3 a teraz jak córka ma stope identyczną to je przejęła wink
        nie zauwazyłam zadnych cudownych własciwosci poza efektem łał wsród rówieśników wink
      • ursgmo Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 08:26
        malowanka06 napisała:

> maja słynne logo, powodujące (np. u 12latek) efekt "wow".

Eee tam nie tylko u 12 latek , u mojej 17 latki i jej koleżanek też.
        Właśnie córka wyjęczała swoje pierwsze conversy, uległam bo od od dłuższego czasu noga jej nie rośnie więc może będą na trochę dłużej niż chwilę. Nie mogę powiedzieć że mi się podobają ( córka się lubuje w tych wysokich) ani na półce sklepowej ani na nodze , ale nie ja w nich w końcu chodzę .Jak za tak wysoką cenę - 250 zł - mogłyby choć mieć wkładkę skórzaną a tak musiałam ją jeszcze dokupić . Tyle że wygodne podobno .
        • makoc Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 08:42
          moja 9,5 latka tez już chce conversy...
        • asiakh Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 11:26
          Nie pocieszę Was. Efekt "wow" właśnie obserwuję u 10 latki smile Rozumiem, że będzie tylko gorzej...
      • andre20 Re: Converse - długość wkładki w rozm. 39 i 40 26.03.14, 11:45
        Zadziałał efekt wow u 12-latkiwink i rozglądam się za obiektem marzeń, ale w moim mieście oczywiście nie ma sklepu.
        Jeżeli macie rozm. 39 i 40 (ew. połówki) to ładnie proszę o podanie długości wkładki. Czy poszczególne modele różnią się wielkościami czy firma pilnuje rozmiarówki?
        • kr.kr Re: Converse - długość wkładki w rozm. 39 i 40 26.03.14, 19:27
          Oj z rozmiarowka, to ja bym uwazala.
          Kupilam sobie 39, tak mi wyszlo z dlugosci wkladki i okazaly sie ogroooomneeee. Zwrocilam.
          Mloda miala kiedys rozm 27 podczas gdy wszystkie inne buty juz miala 29...
          • patatajowa Re: Converse - długość wkładki w rozm. 39 i 40 26.03.14, 19:44
            rozmiarówka jest nieprzewidywalna, na kilka par w podobnym rozmiarze i fasonie, kazda wkladka inna. ostatnie nowe kupione na zalando dla córki(prezent urodzinowy ) były za duze chyba o 2 rozmiar- tzn, kupiona 38 była prawie jak 40. a stare niskie na cienkiej podeszwie w rozm. 38 sa za małe-chyba sie skurczyły w praniach troche...
            loteria ogólnie ale prawie zawsze sa wieksze niz wskazuje rozmiar na metce.
    • zdzisnadzis Re: Converse - oświećcie mnie 25.03.14, 21:25
      Wytrzymałosc, starannosc wykonania.. moja najstarsza para wciaz wygląda bardzo dobrze a przezyla wiele plus pranie w pralce. Te trampki maja juz prawie 100 lat i wlelu zwolenników, nie tylko u 12 latków...
    • lucyjkama Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 09:41
      Conversy są nie do zdarcia. Wszystkie inne trampki rozwalają się po max.. 2 m-cach.
      A!!! Jeszcze córa raz miała trampki adidasa (za ok 120 zł) i te były przyzwoite, potem sprzedałam za pół ceny bo wyglądały jak nówki.
      • izi_7 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 09:50
        Nie mogę sobie wyobrazić co Wy robicie ze zwykłymi trampkami, że każde po dwóch miesiącach są do wyrzucenia. Rozumiem, że mogą się sporadycznie zdarzyć jakieś problemy, że ryzyko zniszczenia przy tanich jest większe, ale żeby komuś każde trampki nie kosztujące 250pln rozwalały się po 2 miesiącach, to naprawdę pech wink
        • kamire12 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 10:04
          na prawdę nie trzeba nic takiego robić, żeby się rozwaliły. córka tylko w nich chodzi po szkolesmile i po paru czasem nawet dniach odkleja się bok podeszwy od materiału, czy nawet pasek kolorowy na gumie na podeszwie, albo metalowe kółko które jest naokoło otworu na sznurówkę. No i oczywiście wkładka sama odkleja się i zwija. Tak niestety jest. Namiętnie tak jest z butami ze smyka, czasem ccc i deichmanna. Ostatnio kupiłam trampki americanos i o dziwo wytrzymały długo, poza wkładka którą wymieniłam. Conversów nie kupię córce, bo i tak (po tym jak widzę jakie są, bo kupiłam sobie), nie wydaje mi się, że przeżyją rok. A trampki za taką ceną to dla mnie lekkie przegięcie.
          • makoc Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 12:11
            > i zwija. Tak niestety jest. Namiętnie tak jest z butami ze smyka, czasem ccc i
            > deichmanna. Ostatnio kupiłam trampki americanos i o dziwo wytrzymały długo, poz
            > a wkładka którą wymieniłam.

Potwierdzam, ze trampki kupione w ccc czy tesco, używane w szkole, nie sa w stanie wytrzymać całego semestru, a czasem nawet 2 miesiecy. Jedynie trampki american club (chyba tak się nazywaly) przetrwały u nas dłużej. W zeszłym roku córka nosiła po szkole szmaciane ecco biom (zostały z lata) i wytrwały cały rok ( w końcu wyrosła). Od paru miesiecy nosi tenisówki roxy i nic sie jeszcze z nimi nie stało (kupione na wyprzedazy za grosze). Nie kupiłabym córce trampek za 200 zl, bo nadal jej rośnie noga i tak co sezon trzeba zmieniac. Jak stopa skończy rosnąć to pomyślimy o conversach. Chyba ze wczesniej kupię w mega promocji wink
            • kamire12 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 14:48
              właśnie o "american club" mi chodziło. wytrzymały najdłużej.
              • kamire12 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 14:49
                mieliśmy takie w stylu:
                https://www.americanclub.pl/upl/website/obuwie-tekstylne1/LH149120VIOLETTUPIP201.jpg
                tylko inny kolor
        • lucyjkama Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 10:05
          Wiesz, ja to nic nie robię bo w trampkach nie chodzę. Niestety dzieci tak trampki niszczą i nie jest to raczej ich wina tylko produktu (skoro inne buty po sezonie są w stanie bardzo dobrym i zwykle je odsprzedaję).
          Skoro jesteś zdziwiona to podejrzewam, że nigdy nie kupiłaś trampek za 30-50 zł. Może najpierw kup i sama się przekonasz.
        • maggi9 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 10:19
          izi_7 napisała:

> Nie mogę sobie wyobrazić co Wy robicie ze zwykłymi trampkami, że każde po dwóch
          > miesiącach są do wyrzucenia. Rozumiem, że mogą się sporadycznie zdarzyć jakieś
          > problemy, że ryzyko zniszczenia przy tanich jest większe, ale żeby komuś każde
          > trampki nie kosztujące 250pln rozwalały się po 2 miesiącach, to naprawdę pech
          > wink

A miałaś takie trampki na nogach? Bo ja miałam. Mam normalne nogi, nie mam niedowładu więc nie ciągam stóp po chodniku, chodze normalnie, nie grałam w nich w piłkę, nie wspinałam się i tak dalej. Jestem dorosłą osobą i o swoje obuwie dbam. A jednak trampki za 5 dych się rozwaliły. Ale to chodzi o takie zwykłe szmaciaki.

Skórzane trampki, trochę lepsze kupuję już za 150-200zł(np Bjorn Borg, Jeffrey Campbell i Bullboxer) i one są już bardzo porządne i dają się spokojnie nosić po 2-3 jak nie więcej sezonów. Po prostu szkoda mi kasy na szmaciaki za 2 stówy bo w tej cenie mogę mieć skórę.
          • izi_7 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 17:20
            Tak, miałam tanie trampki na nogach - mam obecnie podróby Conversów kupione w Turcji wink, kosztowały niewiele i jak na razie nie zauważyłam, żeby się rozpadały. Dziecku kupiłam trampki z H&M - noszone były intensywnie i po całym sezonie jedyny ślad zużycia jaki zauważyłam, to w dwóch miejscach starty kolorowy pasek na białej podeszwie. Gdyby nie były za małe nadal świetnie by się nadawały.
            Może miałam szczęście, będę testować na kolejnych, bo jakoś mi się na nowo trampki spodobały wink
            Za czasów komuny wciąż łaziłam w trampkach i wtedy wytrzymywały spokojnie sezon, może teraz większe badziewie produkują, zobaczymy smile
        • mazia_m Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 11:58
          Ależ nie tylko dzieci zdzierają trampki smile mój całkiem dorosły mąż zabije każde w dwa miesiące, oprócz conversów właśnie wink

Nie wiem jednak jak z efektem wow w grupie rówieśniczej smile
      • aurinko Re: Converse - oświećcie mnie 02.04.14, 11:09
        lucyjkama napisała:

> Conversy są nie do zdarcia.

Powiedz to mojej córce, która Conversy zajechała identycznie jak trampki Nike, Geox i H&M. Żadne nie wytrzymały dłużej niż 3 miesiące, wszystkie identycznie się rozklejają (najszybciej H&M i Geoxy, Nike i Conversy wytrzymały od nich dłużej o jakieś 2 tygodnie). Niestety to tylko trampki, dlatego - skoro nie wytrzymują od wiosny do jesieni to nie warte są więcej niż 50zł.
    • kornnella Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 10:24
      Potwierdzam ze oryginalne są nie do zajechania. Syn ma takie skórzane na rzepy niższe. Chętnie je nosi. Używał wiosną, latem, wczesną jesienia i później przez całą zimę na treningach p.nożnej. W zasadzie mają pełen rok noszenia intensywnego takiego typowo podwórkowego plus na piłce też nie mają lekko i nie mają żadnych zniszczeń.
      Kupiłam sobie niskie i jakoś się nie polubiliśmy - sztywne, dość ciężkie, obcierały mi piety. Przejęła siostrzenica.
      Trzeba uważać na miejsce zakupu. Siostrzenica miała wysokie z powiedzmy średnio pewnego źródła i załatwiła w tym samym tempie jak te z marketu za 2 dychy. Te przejęte ode mnie nosi 2 rok codziennie po szkole i przez wakacje.
      • baz12 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 12:16
        Ja mam no name za 40 zł i cały zeszły sezon w nich obchodziłam. Nic nie odkleja się, nic nie zwija.
        • mamaaoli Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 16:05
          Podejrzewam, że chodzi też o stylistykę, te droższe są w serduszka, kratę, kropki, kwiaty, gwiazdy, nadruki. Nie widziałam zwykłych trampek w tak fajnych wzorach. Co do wytrzymałości się nie wypowiem, kupiłam mojej córce czarne do kostki w promocji i za nic nie chce w nich chodzić (mówi, że się niewygodnie zakłada), cóż poczekają rok i będą przetestowane przez syna.
          • monia111175 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:09

• kara_gitara Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:27
      Miałam zwykłe trampki z marketu i conversy - te mam i używam nadal.
      Conversy są po prostu wygodniejsze, lżejsze i porządniejsze niż tanie trampki z marketu. Ponadto miałam wrazenie, ze w tych marketowych strasznie się noga poci, a w conversach nie - pomimo noszenia w upalne dni niekiedy.
      Swoje kupilam na wyprzedazach pod koniec sezonu za jakies 150-170pln - na pewno nie więcej.
      • patatajowa Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:41
        kara_gitara napisała:

> Conversy są po prostu wygodniejsze, lżejsze i porządniejsze niż tanie trampki z marketu. Ponadto miałam wrazenie, ze w tych marketowych strasznie się noga poci, a w conversach nie - pomimo noszenia w upalne dni niekiedy.>

heheh mam dokładnie odwrotne spotrzeżenia wink

https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
    • sylki Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:30
      Chciałam sobie kupić conversy, ale jakoś tak ciężko mi wydać lekka ręką ponad 200 zł na zwykłe trampki. Kupiłam za to New Age i są tak samo nie do zdarcia jak sławne conversy, przeżyły sezon cały, pranie w pralce wielokrotne i nadal są białe nic się nie odkleja, ani nie przeciera.
      • kroliczyca80 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:59
        Oj bo jak już ktoś wyskoczył z 200 zł to musi sobie tłumaczyć, że są chociaż nie do zdarcia wink Mój młody od ponad pół roku bardzo intensywnie trenuje kung fu w zwykłych białych trampeczkach za kostkę z Auchan. Koszt: 13 zł tongue_out Wczoraj je wyprałam w pralce, wyjęłam nówki wink
        Sama mam tylko niskie trampko-balerinki z H&M, takie bardziej wycięte na podbiciu. Chodziłam w nich całe lato. Też się wyprały i też jak nówki.
        • sylki Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 20:16
          mi się te moje niskie tak spodobały, że właśnie nabyłam długie trampki new Age ;D;D
        • kr.kr Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 21:17
          A to chyba zalezy od buta i uzytkownika.
          Ja i moje dzieci butow praktycznie nie niszczymy. Nawet najtanszych, z pozoru byle jakich. Jakims cudem. Za to maz...buty i spodnie jakie by nie byly levisy, wranglery, ecco, timberlandy... sypia mu sie bluskawicznie uncertain nie wierze zeby conversy go pokonaly. Nie ma szans...

A najtrwalsze tenisowki jakie kupilam byly z pepco za uwaga, uwaga!! 3 zlote!
          Zwykle zolte tenisoweczki, ze skorkowymi wykonczeniami, na bialej niezbyt miekkiej gumowej podeszwie. Na poczatku smierdzialy dlugo i mocno guma. Ale sie wysmrodzily. Chodzila cale lato corka, potem semestr jeden w przedszkolu, potem sasiadka, potem jej mlodsza siostra, a teraz ich brat po przedszkolu w nich lata! Ja nie wiem jak ro jest mozliwe, ze od chyba 3 lat one sa w ciaglym uzyciu, co chwila w praniu i jeszcze sie nie rozsypaly!
          • maggi9 Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 09:09
            kr.kr napisała:

> A to chyba zalezy od buta i uzytkownika.
            > Ja i moje dzieci butow praktycznie nie niszczymy. Nawet najtanszych, z pozoru b
            > yle jakich.

Ja innych butów też nie niszczę ale dziwnym trafem to te z Deichmanna mi się zawsze rozpadają. No, 80% zakupów u nich to była porażka, która zakończyła się rozwalonym butem. Inna sprawa, że jeśli chodzi o buty to ja wolę jednak droższe a lepsze a nie byle jakie. No oprócz gumowych japonek pod prysznic czy rzeczonych szmacianych trampek.
        • kornnella Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 13:18
          kroliczyca80 napisała:

> Oj bo jak już ktoś wyskoczył z 200 zł to musi sobie tłumaczyć, że są chociaż ni
          > e do zdarcia wink

Uwierz mi nie musi, plus ma w czterech literach logo, plus nie "wyskoczył z 200 zł", bo tyle by newer-ewer nie dał wink Plus jak wyżej pisałam dla mnie za twarde szłam w nich jak 80-letni sąsiad z opadającą stopą. Wyszłam raz i oddałam bez bicia. Za to moje nieletnie i nie moje nastoletnie nie narzeka i biega równo w nich
    • grabasik Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:50
      Nie przesadzajcie z tym "wow" u nastolatek - mojej 13-latce chciałam kupić conversy to stanowczo zabroniła i powiedziała, że nawet jak kupię po okazyjnej cenie to ich nie założy. Dla niej to komercja i lans a ona im nie ulegnie. Podobnie uważają jej koleżanki.
      • patatajowa Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 19:53
        i tak trzymać !
        ja niestety nie znam żadnej wsród osób w tym wieku która odmówiłaby noszena butów z tym logo. no moze jakies małe "ale" co do koloru czy wzoru ale ogólnie zadnej nie trzebaby namawiac do założenia.
        • agni71 Re: Converse - oświećcie mnie 26.03.14, 20:19
          Mam 11,5-latkę. Może to jeszcze nie ten wiek, ale ona tez nie wodzi wzrokiem za Conversami.
    • heca7 Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 00:55
      Mam conversy już 4 lata. Czarne w truskawki wink Trzymają się doskonale i nadal je lubię.
      www.google.pl/search?q=converse+w+truskawki&espv=210&es_sm=93&tbm=isch&imgil=d_3Ez1xRFVv7OM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn0.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcR3i6Fg1IcSlYFuaKVM6M1biDfSqtPOcO3TN63LIVFICTOzxGd1%253B650%253B650%253BXV01u1quyLP7-M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ceneo.pl%25252F3276951&source=iu&usg=__R1SbAoCHjEpEDRAGwMgPaT9OUgY%3D&sa=X&ei=xmgzU5-UFsyAhAft34GQDg&ved=0CC0Q9QEwAA#facrc=_&imgdii=_&imgrc=d_3Ez1xRFVv7OM%253A%3BXV01u1quyLP7-M%3Bhttp%253A%252F%252Fimage.ceneo.pl%252Fdata%252Fproducts%252F3276951%252Fi-converse-510791-black.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.ceneo.pl%252F3276951%3B650%3B650
    • atena12345 Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 06:29
      Nie oświecę wink
      Ale pewnie chodzi o logo
      200-250 zł za trampki ? noł łej wink
      Moja 11-latka nie wie jeszcze co to są te "konwersy" na szczęście wink
    • eo_wina Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 19:29
      Zawsze mnie to śmieszyło i pukałam się w czerep, gdy inni kupowali Conversy za ponad dwie stówki, a ja - dumna z siebie zwykłe, niemal identyczne (prócz logo) trampczyny z Daichmanna za 30 zł. Tyle, że te trampczyny daichmannowe służyły mi li i jedynie przez okres wakacyjny, a potem pękała guma na zgięciach, wyłaził klej, a w środku darły się niemożliwie - do wywałki jednym słowem po dwóch miesiącach. No i postanowiłam wypróbować te sławetne Conversy. I zdziwiłam się, bo użytkuję te same trampki od dwóch lat i wyglądają bardzo przyzwoicie. Więc już się nie śmieję.
      • kasiab75 Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 20:36
        ja bym chyba nie lubila miec tak dlugo trampek tylko inny kolor i fason w przyszlym sezonie...
      • loganmylove Re: Converse - oświećcie mnie 28.03.14, 10:06
        Ja widzę róznicę w jakości i nie widzę powodu dla którego miałabym 11-letniej córce odmówić kupna butów które chce mieć. Kupuję zwykle na wyprzedaży nie tylko szmaciane, np teraz udało mi się kupic fajne skórzane a wczesniej za punkty payback. Sama przejęłam od niej jedną parę i wciąż są ok.
    • salma75 Re: Converse - oświećcie mnie 27.03.14, 22:21
      Na podstawie własnych spostrzeżeń - niczym.
      Płacisz za logo.

Mam jedne Conversy, w jakimś zaćmieniu chyba kupione i jedne trampki z C&A - obie pary użytkuję od roku - intensywnie. Obie pary wyglądają tak samo dobrze, absolutnie nic się nie dzieje z tymi tańszymi.
      Mam 11-letnią córkę, fankę trampek, w zasadzie innych butów nie nosi.
      Ma obecnie jedną parę z Deichmanna - na co dzień i 1 parę z C&A - po szkole. Sprawują się bez zarzutu. Wcześniej młoda przechodziła prawie cały semestr w trampach również z C&A - biegała w nich po szkole, używała intensywnie dzień w dzień, w końcu wyrosła, więc od lutego nosi kolejne, większe, tej samej firmy. W drugiej parze śmigała część lata i jesień - pół roku jak nic, na wiosnę ma nowe, bo wyrosła - stare trampki bez najmniejszych uszkodzeń.

Na szczęście nie ma parcia na logo, myślę, że dotarły tłumaczenia, że płaci się za znaczek.
      • zana781 Re: Converse - oświećcie mnie 28.03.14, 10:57
        Tez jestem zdania, ze placi sie za znaczek, jak przy wielu innych markach.
        • a-e-p Re: Converse - oświećcie mnie 28.03.14, 14:21
          Swoje jedyne Converse (niskie zielone) przywiozłam z US w r 1992. Miały cudowny kolor (ktorego zazdrosciły mi kolezanki smile) i były rzeczywiscie wytrzymałe, słuzyły mi ponad 5 lat. Kupiłam je na wyprzedazy, nie majac pojecia ze to jakas sławna marka.

Moje corki i mąż bardzo lubia Converse. Młodszej czesto udaje mi sie kupowac w ciuchlandach. Starszej poluje na wyprzedazach. Corka do dzisiaj wspomina, ze najwygodneijsze buty jakie kiedykolwiek miała to C. z zelowa wkładka, skórzane, przywiezione z US, model chyba niestety nie do kupienia obecnie. C. sa u nas tak samo wytrzymałe jak tenisówki z H&m, ktore kupuje dla starszej. No ale presja grupy i błagania nastolatki powodują, ze niestety przepłacam tylko dla logo. Pamietam jak sama prosiłam rodziców o prawdziwe jeansy z pewexu, a nie Odra Opole (ktos je jeszcze pamieta?), wiec znam ten ból...

Sama duzo bardziej wole tenisówki Keds, w Polsce mało znana marka, dlatego niestety nikt mi nie zazdrości smile
    • mamaemmy Re: Converse - oświećcie mnie 29.03.14, 22:37
      Są dużo lepszej jakości niż zwykłe trampki.
      Moje są często uzytkowane,prane w pralce,i wciąż wyglądają super.Są bardzo wygodne.
      Różnica? Taka jak między Tico a Audi-i to i to jest to samochód,jezdzi,ale jednak .. wink
    • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 29.03.14, 23:06
      Tez mnie nurtowało to pytanie.
      Ja mogę porównać trampki z H&M oraz Conversy -dzieciece.
      Te z H&M sa sztywne, ciezkie i okropnie smierdza guma czy tam klejem a Conversy sa lzejsze, maja bardziej miekka podeszwe i nie smierdza.
      Kupiłam wczoraj dla dziecka i jestem zadowolona a te z H&M poszlam oddac.
      Dla siebie rowniez mialam trampki z H&M i mam Conversy. Te z H&M po sezonie wyrzucałam bo zwyczajnie rozklejały się, wkładki się rwały i naprawdę nie były wygodne sad Takie damskie trampki za kostkę to ubrałam chyba 2 razy i podarowałam sobie.
      Conversy nie sa najwygodniejszymi butami ale naprawde sa lepiej wykonane i bardzo komfortowe od butow z H&M.
      • monia111175 Re: Converse - oświećcie mnie 30.03.14, 15:05

• zana781 Re: Converse - oświećcie mnie 30.03.14, 15:33
          To zalezy tez od rozmiaru, im mniejsze tym tansze.
        • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 30.03.14, 18:56
          Ja dałam 50zl. Buty wygladaja na raz ubrane.
          Wiekszosc Conversow ma z tylu starte logo, to na pięcie, po tym poznasz znoszone buty.
          • monia111175 Re: Converse - oświećcie mnie 30.03.14, 20:00
            No fakt co innego rozm.21 a rozm.26/28
            Te mniejsze zapewne mniej schodzone
            • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 02.04.14, 21:52
              Kupilam 26.
              • monia111175 Re: Converse - oświećcie mnie 02.04.14, 22:29
                W smyku nowe po 70 zł
                • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 03.04.14, 22:25
                  Granatowe? Za kostkę? smile
                  W moim Smyku nie ma Conversow.
                  Zrobisz wszystko aby uswiadomic mi, ze przeplacilam, ze zle kupilam, pomylilam sie?
                • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 03.04.14, 22:29
                  I po cos taka zlosliwa i wyszczekana?
                  forum.gazeta.pl/forum/w,583,150252752,,Smyk_trampki_Converse_Batman_45_zl.html?v=2
                  Raz, ze watek stary, dwa sama napisalas, ze nic nie ma oprocz rozowych i bialych i to w duzych rozmiarach wink
                  Wrzuć na luz kobieto.
                  • monia111175 Re: Converse - oświećcie mnie 03.04.14, 23:41
                    O co ci chodzi kobieto
                    Jaka zlosliwa jaka wyszczekana
                    Zadzwonilam do smyka pytajac o buty z batmanem -kobieta odpowiedziala ze nie maja takich tylko żółte ,białe i chyba różowe.
                    We wtorek bylam w drugim smyku i tam sa granatowe, czarne (jedna sztuka za kostke, pozostale krótkie Rozm.32, 33
                    • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 00:54
                      Wiec sama widzisz ze nie to czego szukalam. Zbędne były twoje docinki.
                      • salma75 Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 08:00
                        Nie widzę tu żadnych docinków, czepiasz się, albo jakaś przewrażliwiona jesteś uncertain.
                        • monia111175 Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 08:06
                          No ja moje posty 5 razy czytałam szukając docinkow i ni cholery nie wiem gdzie one są.
                        • atena12345 Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 08:57
                          salma75 napisała:

> Nie widzę tu żadnych docinków, czepiasz się, albo jakaś przewrażliwiona jesteś
                          > uncertain.

a tam... przecież kupiła używane trampki za 5 dych z NIEZTARTYM logo firmy, a dziewczyna próbuje jej popsuć dobry nastrój big_grin

To ja będę złośliwa:
                          po kiego kupować używane trampki (czyt. szmaciane buty) za cenę nowych lub nawet 2 par?
                          I to w rozmiarze świadczącym o rośnięciu stopy, więc "na lata" nie będą?
                          • makoc Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 09:07
                            czy te buty mają jakiś suwak albo udogodnienie do zakładania przez dzieci? czy wy za kazdym razem wiążecie im te buty? Takie za kostkę? Przecież przedszkolak to może mieć problem nawet ze zdjęciem takich butów.
                            • patatajowa Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 09:24
                              to sa buty na wyjscia a nie do przedszkola wink
                              chociaz na suwak tez sa,lub na gumki sciagajace lub na rzepy.
                              ja kupiłam córce takie z zamkiem:
                              https://i1.ztat.net/large/CO/41/3A/02/YJ/00/CO413A02Y-J00@6.jpg
                              syn miał takie na gumki i rzepy:
                              https://i1.ztat.net/large/CO/41/4A/02/25/03/CO414A022-503@1.1.jpg
                              sa tez niskie klasyczne z zamkiem z boku z myślą o przeszkolu chyba wink
                              https://i1.ztat.net/large/CO/41/6D/00/0Q/11/CO416D000-Q11@6.jpg
                              • salma75 Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 09:36
                                Patatajowa, miej litość! Stara forumowa wyjadaczka, a takie foty wali!
                          • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 05.04.14, 21:15
                            Nie badz smieszna Atena i pokaz mnie, gdzie sa granatowe Conversy za kostkę w rozmiarze 26 za 25zl? NOWE!!! Czekam na linki!

Buty ktore kupilam sa raz ubrane, moze dwa razy, nosilo dzieko mojej kolezanki, mam rok gwarancji.

Potrzebujesz masc na bol dupy bo ktos kupuje dziecku buty bez martwienia sie, ze za rok wyrosnie?
                            • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 05.04.14, 21:18
                              *Pokaz mi (bo mnie zaraz oplujesz i zjesz za pomylke).

I jeszcze pokaz gdzie napisalam, ze kupilam buty z niestartym logo bo nie jestem glupia i wiem co masz na mysli wink
                              Dokończę Twoj wywód, nie kupilam ich dla znaczka tylko z powodow o jakich napisalam wyzej wink
                              • patatajowa Re: Converse - oświećcie mnie 07.04.14, 21:50

ha a ja kupiłam właśnie w moim ulubionym sh conversy z niestartym logo big_grin
                                Fajn e bo na rzepy i z batmanem .ale efektu wow nie ma ,bo syn jeszcze nie wie co nosi wink

https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
                            • atena12345 Re: Converse - oświećcie mnie 06.04.14, 07:30
                              ale się złościsz.
                              nie wiem gdzie są conversy granatowe za kostkę w rozmiarze dla 3-4 latka.
                              Wiem, że mojemu byłoby wszystko jedno wink
                              • zona.102 Re: Converse - oświećcie mnie 06.04.14, 13:50
                                Skoto nie wiesz to po co sie wypowiadasz?
    • joan_gina Re: Converse - oświećcie mnie 04.04.14, 09:43
      być może mają lepszą gumę i mocniejszy klej niż te tańsze, ale nie przesadzałabym. Wolę kupić np białe, tanie trampy i sobie je personalizować wink farbami do tkanin na kilka miesięcy niż wydawać w sumie sporo kasy na buty, które i tak nie mają za zadanie przeżyć więcej niż jeden czy dwa sezony.
      • a-e-p Re: tanie Converse 04.04.14, 12:04
        Moze ktos pilnie szuka, tak jak ja, duzych rozmiarów gdzie o rabaty trudno. U 'ulubionego' ale tym razem na stronie jest rabat od 75 do 90zł m.in na Converse - trzeba załozyc konto i podac nr tel, etc, za co dostaje sie proporcjonalnie x zł rabatu. Niskie Converse sa po rabacie po 160-174zł. Nigdzie nie znalazłam taniej tylu kolorów i modeli do wyboru.

Uprzedzając pytania o adres www: nalezy przetłumaczyc na angielski: wschód + koniec, pisane razem
    • malowanka06 Re: Converse - oświećcie mnie 07.04.14, 20:15
      o proszę, nawet gazeta się zainteresowała tym zjawiskiem
      shopstory.pl/shopstory/artykul/36910/Cenowe_okazje._Converse?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoRED&utm_campaign=Shopstory&utm_content=cukierekRED_Cenowe_okazje._Converse#TRCuk
      • kostruszka Re: Converse - oświećcie mnie 08.04.14, 15:55
        Moja córka miała kilka par conversów (2 wysokie, 2 niskie) - wszystkie rozleciały się (choc każda z ich na inny sposób) dość szybko (1 sezon noszenia), podobnie jak inne popularne buty wśród nastolatek, czyli vansy.
        Ostatnio córka sama poszła po rozum do głowy i na lato chce sobie kupić jakieś "zwykłe" trampki/tenisówki, bo widzi juz, ze nie ma co płacic za logo.
        • aajn2 Re: Converse - oświećcie mnie 08.04.14, 16:10
          Moje dzieci eksploatują te trampki na maxa i nigdy nic się z nimi nie stało... Zawsze prane w pralce są i wyglądają jak nówki.
          • aneta.0011 Re: Converse - oświećcie mnie 08.04.14, 16:43
            Moja córka też użytkuje na maxa conversy i raz w tygodniu prane są w pralce i nic się z nimi nie dzieje. Podobnie z vansami - całe lato w nich przelatała a w okresie zimowym służyły jako obuwie zamienne w szkole i nic się z nimi nie stało. Jedne i drugie po praniu wyglądają jak nowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka