Dodaj do ulubionych

allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co mogę?

25.03.14, 21:53
kupiłam kurteczkę dla niemowlaka z opisem stanu bdb, po synku niby sprzedającej ...
3 dni po transakcji dostałam pozytywa od sprzedającej i odruchowo kliknęłam "wystaw komentarz"
niestety
po kolejnych 3 dniach kurteczka przyszła, smród jak z najgorszego lumpeksu, ale o tym się nie dyskutuje, inni uznają to za zapach odświeżacza czy innego płynu do prania
kurteczka ma okropnie sprane i porozciągane ściągacze, napewno nie jak stan bdb

sprzedająca nie jest chętna na rozwiązanie problemu, co moge zrobić? czy coś wogóle mogę innego niż wywalić tę kurtkę do smieci?
Obserwuj wątek
    • kr.kr Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 25.03.14, 22:06
      Co mozesz?
      Teraz to juz chyba tylko wyciagnac wnioski...
    • stara.mostowiakowa Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 25.03.14, 22:07
      jedyne co możesz, to wyciągnąć wnioski na przyszłość
      • mw115 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 25.03.14, 22:10
        rozumiem, że żaden spór transakcyjny ani nic takiego nie dla mnie już? sad

wnioski to wiem, zawsze komentarz wystawiam jak dostanę towar , obejrzę, ale tym jedynym razem zmyliło mnie że pierwsza otzrymałam komentarz (zwykle sprzedający wystawia jako drugi) i wystawiłam jakoś automatycznie....
        • elfik100 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 25.03.14, 22:35
          Nie byłam w identycznej sytuacji, ale trochę podobnej. Wystawilam negatywna treść komentarza ale jako Pozytywny. Napisałam do allegro i sami zmienili go na Negatywny. Spróbuj opisać sytuacje, może ten wystawiony anuluja, nic nie tracisz...
          • mw115 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 07:55

dzięki, spróbuję
          • patatajowa Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 08:21
            Zasady unieważniania komentarzy
            Unieważnienie polega na przekreśleniu komentarzy obu stron, zarówno sprzedającego jak i kupującego. Są one nadal widoczne na karcie, ale już bez rodzaju (pozytywny, neutralny, negatywny).

Zasady
            Na unieważnienie muszą zgodzić się obie strony transakcji.
            Pracownicy serwisu nie biorą udziału w tej procedurze. Odbywa się ona między kontrahentami, za pośrednictwem Allegro (z użyciem opcji dostępnych na stronie Unieważnienie komentarza).
            Wniosek unieważnienia komentarzy do danej transakcji może zostać wypełniony tylko raz.
            Decyzję na temat wniosku można podjąć tylko raz i nie można jej zmienić. Jeśli kontrahent odrzuci wniosek, nie będzie już mógł zmienić swojej decyzji.
            Jeśli kontrahent zgodzi się na unieważnienie wówczas:
            - wszystkie komentarze do transakcji zostaną przekreślone (zarówno otrzymane jak i wystawione),
            - komentarze te przestaną liczyć się w punktacji (np. unieważniony negatywny komentarz przestanie obniżać liczbę punktów o jeden),
            - rodzaj unieważnionego komentarza przestaje być widoczny,
            - wystawiona wraz z komentarzem ocena sprzedaży nie jest wliczana do średniej oceny sprzedaży.
            Po unieważnieniu komentarzy nie można ponownie skomentować transakcji (np. wstawić pozytywnego komentarza zamiast unieważnionego negatywnego).
            Za treść komentarza odpowiedzialny jest wystawiający. Allegro nie ingeruje w wystawiane opinie i nie decyduje o ich zasadności. Aby uniknąć nadużyć, możemy jednak rozważyć usunięcie lub edycję komentarza (a także odpowiedzi na komentarz) w szczególnych przypadkach:
            Treść komentarza narusza zasady Allegro.
            Nasze działanie: edycja treści lub usunięcie komentarza
            Komentarz został omyłkowo wystawiony niewłaściwej osobie i/lub do niewłaściwej transakcji.
            Nasze działanie: usunięcie komentarza, jeśli jego treść jednoznacznie wskazuje na pomyłkę
            Omyłkowo został wybrany niewłaściwy typ komentarza, np. Negatywny zamiast Pozytywny.
            Nasze działanie: korekta typu komentarza, jeśli jego treść jednoznacznie wskazuje na pomyłkę

Uwaga: Nie usuwamy komentarzy wystawionych w wyniku nieporozumienia między kontrahentami, o ile te nie naruszają zasad opisanych w artykułach 11.5 i 11.6 Regulaminu Allegro. Strony mogą jednak wspólnie unieważnić wystawione opinie.

Jeśli otrzymany lub wystawiony przez Ciebie komentarz spełnia jeden z powyższych warunków i chcesz go usunąć/edytować, skontaktuj się z nami. Każde zgłoszenie rozpatruje indywidualnie pracownik Allegro (w czasie 5-10 dni roboczych). Może on odmówić podjęcia działań, jeśli podstawy do ingerencji nie będą wystarczające.

Użytkownik może odnieść się do otrzymanej opinii, korzystając z opcji Odpowiedz w zakładce Moje Allegro > Moje konto > Komentarze: Otrzymane. Odpowiedź na komentarz będzie widoczna pod opinią, do której się odnosi.

Komentarz może także zostać usunięty/poddany edycji na podstawie odpowiedniego wyroku sądu.
          • patatajowa Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 08:22
            elfik100 napisała:

> Nie byłam w identycznej sytuacji, ale trochę podobnej. Wystawilam negatywna tre
            > ść komentarza ale jako Pozytywny. Napisałam do allegro i sami zmienili go na Ne
            > gatywny. Spróbuj opisać sytuacje, może ten wystawiony anuluja, nic nie tracisz.
            > ..
            to zupełnie inna sytuacja i tu all nie robi problemów ze zmiana. szczerze mówiac watpie czy all kiwnie palcem w jej sytuacji, ale napisac zawsze mozna.
    • zana781 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 08:38
      Kupic u pani cos taniego( i zaplacic) i wtedy wystawic fajny negatyw.
      • mw115 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 08:50
        oj, to chyba szkoda nerw, kurteczkę wrzuce do pojemnika caritas
        przez ten zapach lezy zawinięta szczelnie w folię, ręce myłam 5 razy zanim się go pozbyłam
        dzięki za rady
        • zana781 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:01
          Acha, kurtka wyglada tragicznie, ale do Caritasu sie na nadaje?
          • kornnella Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:07
            big_grin
          • mw115 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:27
            nie wygląda trgicznie, nigdzie tak nie napisałam, takie rzeczy wyrzucam do kosza na śmieci

napisałam że "kurteczka ma okropnie sprane i porozciągane ściągacze, napewno nie jak stan bdb "
            jej stan jest powiedzmy db, ja dziecku nie założę, bo mnie to razi, ale z pewnoscią komuś się przyda jeszcze
            • pasik Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:43
              płacić za gapiosto..a kurtkę nie trzymać w worku tylko wywiesić na wieszaku na powietrze wiosenne..zapach wyjdziesmile
        • grecz Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 15:34
          Caritas dostaje jakieś grosze za użyczenie swego loga i nazwy na takich pojemnikach. Ciuchy z tych pojemników idą normalnie do sprzedaży....

mw115 napisała:

> oj, to chyba szkoda nerw, kurteczkę wrzuce do pojemnika caritas
          > przez ten zapach lezy zawinięta szczelnie w folię, ręce myłam 5 razy zanim się
          > go pozbyłam
          > dzięki za rady
    • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:42
      Ale ciagnac temat uzywanych ubranek dla dzieci na allegro.
      Ostatnio kupilam bluzke, na zdjeciach wygladala naprawde rewelacyjnie, ale jak przyszla, to bluzka jest taka szara, jakby hmm dlugo gdzies lezala, no byla po prosty stara.
      To musi byc wybitnie oplacalny biznes, zeby bluzke dla dziecka za 15 zlotych (oczywiscie zlodziejska cena wysylki- 9 zlotych), retuszowac na zdjeciach.
      Bardzo rzadko kupuje ubranka, gdzie zdjecia sa obrobione, tutaj po prostu spodobal mi sie nietypowy wzor, ale no patrzec na nia nie moge, a na pewno dziecku jej nie zaloze, choc bluzka jest w bardzo dobrym stanie, tylko po prostu moim zdaniem, ma sporo lat.

Wole kupowac u ludzi, ktorzy robia normalne zdjecia, nawet dla wielu moga byc kiepskie. Sa tez sprzedawcy, ktorzy robia profesjonalne fotki, ale ladnym ciuchom. Takze jak jakies zdjecie jest oprawione w ramke i ubranie lsni, to radZe nie kupowac...
      • zona.102 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 13:32
        Zlodziejska cena wysylki?
        Przeciez ekonomiczny polecony w gabarycie B do 350gr kosztuje 7.50. Koperty na drzewach nie rosną a jeżeli kupiłaś od firmy to vat sam sie nie płaci.
        • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 13:46
          Widzialam po ile byly znaczki, takze, nie mozna oszukac klienta, doplacanie za przesylki uwazam za skandal. Bardzo rzadko decyduje sie na zakup, jesli jest zawyzona przesylka.
          Uczciwe sprzedajace, to sa prywatne osoby zazwyczaj, placi sie tyle ile faktycznie wynosi wysylka i znaczki.

• oliwierka14 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 14:57
            > Widzialam po ile byly znaczki, takze, nie mozna oszukac klienta, doplacanie za
            > przesylki uwazam za skandal. Bardzo rzadko decyduje sie na zakup, jesli jest za
            > wyzona przesylka.
            > Uczciwe sprzedajace, to sa prywatne osoby zazwyczaj, placi sie tyle ile faktycz
            > nie wynosi wysylka i znaczki.

A opakowanie (koperta,karton) to za darmo?

Największe szczęście w życiu to pewność, że jesteśmy kochani ze względu na nas samych, albo raczej pomimo nas samych.
            • aleksandra1977 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 15:04
              oliwierka14 napisała:

> > Widzialam po ile byly znaczki, takze, nie mozna oszukac klienta, doplacan
              > ie za
              > > przesylki uwazam za skandal. Bardzo rzadko decyduje sie na zakup, jesli j
              > est za
              > > wyzona przesylka.

co to znaczy zawyzona przesylka?
              > > Uczciwe sprzedajace, to sa prywatne osoby zazwyczaj, placi sie tyle ile f
              > aktycz
              > > nie wynosi wysylka i znaczki.
              >

no wlasnie. Faktyczny koszt przesylki to nie jest tylko kwota naklejonych znaczkow.
              • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 15:22
                Znam koszt kopert, bo sama je kupuje na poczcie. A jesli ktos prowadzi handel, to ma je taniej, bo moze je sobie przez net kupic.
                Bardzo rzadko dostaje rzeczy w babelkowych, normalne, zwykle koperty, ciuchy sa wlozone do takiej malej reklamowki, typu jak na bulki. Takze koszt zwyklej koperty to jest kilkanascie groszy. I zawsze jestem kilka zlotych do tylu na przesylce, raz to bylo nawet cztery zlote.
                • kornnella Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 17:19
                  To ze ty jesteś do tyłu to każdy ma być, bo masz takie widzimisie?

Jeszcze nie zdarzyło mi sie chyba nic wysłać gab A, bo Pani Pocztowiec ma ramkę i bąbelek plus małe coś w nim jak sie dowiedziałam przy okienku "trudno się przeciskają i to jest psze pani gab B właśnie". Pow 350 g to obecnie 8,30 ekonomiczny i 11 zł priorytet.
                  • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 17:39
                    kornnella napisała:

> To ze ty jesteś do tyłu to każdy ma być, bo masz takie widzimisie?
                    >

To znaczy, ze zawyzanie cen przesylek na allegro to norma i tyle.
                    • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 17:53
                      I tak, nikt mi nie kaze kupowac, staram sie znalesc uzytkownikow, ktorzy proponuja realne koszty wysylek.
                      Choc przyznam, ze pozytyw z tego taki, ze kupuje coraz mniej, bo cena np. uzywanego ubranka plus cena wysylki powoduje, ze jest to naprawde malo oplacalne.
                      • kornnella Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 18:32
                        A jakie to dla Ciebie realne koszty wysyłki?
          • agnieszka77_11 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 18:40
            afro.ninja napisała:

> Widzialam po ile byly znaczki, takze, nie mozna oszukac klienta, doplacanie za
            > przesylki uwazam za skandal. Bardzo rzadko decyduje sie na zakup, jesli jest za
            > wyzona przesylka.
            > Uczciwe sprzedajace, to sa prywatne osoby zazwyczaj, placi sie tyle ile faktycz
            > nie wynosi wysylka i znaczki.

Za mniej niż 8,30zł niczego nie wyślesz + koszt koperty (nawet zwykłej, a nie bąbelkowej).
            9zł to koszt złodziejski???
            Też uważam, że dopłacanie do przesyłki to skandal i należy podawać koszty prawdziwe, a nie uwzględniające koszty wystawienia przedmiotu i prowizję. Ale trzeba też się orientować ile kosztuje wysyłka towaru, bo 9zł to nie jest złodziejska przesyłka.
            Proponuję zapoznać się z cennikiem Poczty Polskiej zanim posądzać Sprzedającego o zawyżanie kosztów. Nieładnie.
            • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 20:15
              agnieszka77_11 napisała:

> > Uczciwe sprzedajace, to sa prywatne osoby zazwyczaj, placi sie tyle ile f
              > aktycz
              > > nie wynosi wysylka i znaczki.
              >
              > Za mniej niż 8,30zł niczego nie wyślesz + koszt koperty (nawet zwykłej, a nie b
              > ąbelkowej).
              > 9zł to koszt złodziejski???

Przesylka ekonomiczna gabaryt b do 350 gram (a to wcale nie jest tak malo) to koszt 7,5 plus koperta za kilkadziesiat groszy.
              Ja rzadko kiedy dostaje duze koperty, ale tez i kupuje male, lekkie rzeczy.

Bardzo rzadko decyduje sie na zakup ciuszka uzywanego, ktory ma w opcjach przesylka polecona ekonomiczna- 9, albo 9,5.
              Jest to po prostu nieoplacalne kupic uzywany (nie wiadomo jakiej jakosci) ciuch za kilkanascie, albo i kilkadziesiat zlotych. A z drugiej strony dostaje koperte na ktorej widac, ze przesylka z koperta wynosi mniej niz suma ktora zaplacilam. I to czasami jak pisalam o kilka zlotych.
              Nikt nie bedzie kruszyc kopii o zlotowke, czy dwa zlote, ba nawet cztery. Mnie to zniecheca do zakupow, ale to tylko pozytywnie dla mojego portfela.
          • zona.102 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 27.03.14, 16:58
            Znaczki 7.50 -nie ma mozliwosci aby bylo taniej. Koperta bąbelkowa najmniejsza na bluzkę 1,50 -masz 9zł.
            Nie bulwersuj sie o zlotowke czy 50gr.
        • patatajowa Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 13:46
          w zyciu nie wysle juz poleconym nic... w sensie-ciucha z all, ostatnio wysyłałam 2 rzeczy w poleconym, ciezsze niz 500 gram, pani mnie skasowała na 11,30 bo gabaryt B +za koperte dałam 3,10 i zrobiłam biznes zycia na tej transakcji bo od kupujacego wziełam 7,5 ... wink
          • aleksandra1977 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 14:38
            patatajowa napisała:

> w zyciu nie wysle juz poleconym nic... w sensie-ciucha z all, ostatnio wysyłała
            > m 2 rzeczy w poleconym, ciezsze niz 500 gram, pani mnie skasowała na 11,30 bo g
            > abaryt B +za koperte dałam 3,10 i zrobiłam biznes zycia na tej transakcji bo od
            > kupujacego wziełam 7,5 ... wink

a wystawiajac te ciuchy nie sprawdzilas cen poczty, zeby podac odpowiednie kwoty za przesylke?
            • patatajowa Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 15:24
              sprawdzam,ale nie ważę. a tu wyszło ze jednak ciut ponad 500 gram ...i za koperte musiałam zapłacic bo nie było akurat opakowan na paczke mini...ale ja sie nie żalę wink tak tylko piszę...ze wszyscy o tym zarabianiu na przesyłkach.. a do mnie jeszcze nikt nie pisał z pytaniem czy mi dopłacić bo widzą ze znaczki drozsze i koperta akurat nowa smile
              • kornnella Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 17:21
                Chyba granicą jest 350 g. Dziś wysyłałam duperele miały 400 g i kosztowały 11 zł
              • zona.102 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 27.03.14, 17:06
                patatajowa nie ściemniaj tylko sprawdz cennik PP i dopiero pisz.
                Ekonomiczny polecony za 11zl? Nie ma takiego.
                I nie ma widełek do 500gr tylko do 350gr a pozniej do kilograma.
                • patatajowa Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 27.03.14, 17:53
                  zona.102 napisała:

> patatajowa nie ściemniaj tylko sprawdz cennik PP i dopiero pisz.
                  > Ekonomiczny polecony za 11zl? Nie ma takiego.
                  > I nie ma widełek do 500gr tylko do 350gr a pozniej do kilograma. >

patatajowa napisała wczesniej :"w zyciu nie wysle juz poleconym nic... w sensie-ciucha z all, ostatnio wysyłałam 2 rzeczy w poleconym, ciezsze niz 500 gram, pani mnie skasowała na 11,30 bo gabaryt B +za koperte dałam 3,10 i zrobiłam biznes zycia na tej transakcji bo od kupujacego wziełam 7,5 ... wink "

ale wszystko sie zgadza co napisałam wczesniej , rzecz miałam ciezsza niz 500 gram,gabaryt B i priorytet a nie ekonomiczny- 11 zł wyszło. te 500 gram wzieło mi sie stad ze juz przy okienku pytałam czemu tak drogo i ile wazy list.Pani na to ze teraz przedział jest do 350 i powyzej a nie jak przedtem 500 i 750 jeszcze. plus koperta babelkowa i mamy ponad 14 zł.
                  • zona.102 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 27.03.14, 19:40
                    patatajowa Ty zawsze zrobisz tak, ze ma wyjsc na Twoje, do bledu nigdy sie nie przyznasz big_grin
                    Nawet 11,30 napisałaś a takiej ceny to juz w ogole nie ma na poczcie big_grin
                    Hahahahaha.
                    Poprzednio było do 350, do 500, do 1kg, do 2kg.
      • agnieszka77_11 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 18:25
        afro.ninja napisała:

> (oczywiscie zlodziejska cena wysylki- 9 zlotych)

To raczej nie złodziejska cena wysyłki, a realna i nie mogłaś być na niej dużo stratna.
        Ubrania nie wyślesz w gabarycie A, a jedynie B, ponieważ nie zmieści się ono w taką małą kopertę.
        Najlżejsza przesyłka dla gabarytu B, do tego ekonomiczna to 7,50zł. Priorytetowa to 8,30zł.
        A bardzo łatwo przekroczyć tą wagę. Ja ostatnio wysyłałam mały dziecięcy płaszczyk i za przesyłkę listową ekonomiczną zapłaciłam 11zł. I do tego byłam stratna, bo musiałam dołożyć do przesyłki, aby kupić kopertę. A cenę wysyłki podałam 11zł (niby złodziejską bo za jeden mały płaszczyk???)
        Trzeba pamiętać, że koszt wysyłki to też koszt pakowania - koperty, a gdy się pakuje większe przesyłki to koszt papieru, folii czy taśmy.

Proponuję sprawdzić na stronie Poczty Polskiej jak to wygląda.
        cennik.poczta-polska.pl/usluga,krajowy_przesylka_polecona.html
        • agnieszka77_11 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 18:27
          agnieszka77_11 napisała:

> A bardzo łatwo przekroczyć tą wagę. Ja ostatnio wysyłałam mały dziecięcy płaszczyk i za przesyłkę listową ekonomiczną zapłaciłam 11zł.

Poprawka. Priorytetową.
        • kornnella Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 18:38
          Poszły w górę ceny wysyłek chyba od lutego, ale ludzie albo o tym nie wiedzą albo nie chcą wiedzieć.
          Dwa tyg temu Kupująca po zalicytowaniu pyta czy polecony priorytet będzie za 9 zł, na aukcji jak byk 11 zł. Ja na to ze to cennik PP nie mój (papieru i kleju nigdy nie wliczałam). Ona dalej "to co mam pani zapłacić 11". Ręce opadają dlaczego ludzie mi ciśnienie podnoszą sad.
          • agnieszka77_11 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 18:51
            kornnella napisała:

> Ja na to ze to cennik PP nie mój (papieru i kleju nigdy nie wliczałam).

A ja doliczam koszt pakowania. Kopert nie mam za darmo, muszę je kupić na poczcie. Wysyłam jednak zawsze w bąbelkowych. Gdy wysyłam większe paczki to kupuję specjalny papier, folię, do tego taśmę. Takie rzeczy nie są za darmo. Jak mam dopłacać do wysyłki to wolę, żeby ktoś odebrał osobiście. Swojej robocizny i wycieczki na pocztę oraz stania w kolejce nie wliczam wink Wliczam tylko to za co muszę zapłacić wysyłając towar i nigdy nie zawyżam, bo przed wystawieniem na aukcji mam już kupioną kopertę i zważony towar wink
    • afro.ninja Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:46
      I dodam, ze ostatnio kupilam spodnie przeciwdeszczowe, tez uzywane, jak wyjhelam z koperty, na maksa smierdzialo jakims odswiezajacym srodkiem, bardzo bardzo silnie, tez mnie odrzucilo na kilometr, ale wiedzialam, ze kupuje od uzytkownika, ktory ma lumpeks. Ale spodnie byly naprawde w idealnym stanie z przesylka zaplacilam 15 zlotych, a dziecku posluza jeszcze kilka lat.
      • mw115 Re: allegro towar szmatka a, pochopny pozytyw co m 26.03.14, 09:50
        Ja z powodu alergii na ten specyficzny zapach kupuję używane ale tylko od użytkowników, którzy deklarują przynajmniej że to po ich dzieciach, boję się że jak wrzuce do pralki inne rzeczy mi przejdą tym zapachem.
        Moje dzieci to alergicy i piorę tylko jelp/ ew. lovella, nie używam płynów do zmiękczania itp. wiec wszelkie intensywne zapachy silnie mnie odrzucają.
        • agnieszka77_11 Re: allegro towar szmatka a, pochopny pozytyw co 26.03.14, 13:36
          Używane przez ich dzieci .... ostatnio ... a wcześniej przez całą masę innych ;D
    • agnieszka77_11 Re: allegro towar szmatka a pochopny pozytyw co m 26.03.14, 13:48
      Ja jakieś 6 miesięcy temu sprzedawałam komplet bodziaków po moich dzieciach. Wystawiłam z rzetelnym opisem uwzględniającym ich wady (ślady użycia i plamki - nie były wielkie, ale w paru miejscach można było je zaobserwować). Były to rzeczy używane przez 2 moich dzieci, więc kolory nie były już tak intensywne. Sprzedały się za niewielkie pieniądze (dosłownie grosze), może właśnie dlatego, że mój opis był bardzo szczery i nie liczyłam na gapiostwo kupującego. Kupił je jakiś lumpeks. Później zobaczyłam te bodziaki w ich ofercie. Stan - IDEALNY/JAK NOWE. Ktoś je kupił za dużo wyższą kwotę (kilkakrotnie wyższą, gdzieś 5 razy wyższą), bo body były na prawdę bardzo ładne, dobrych marek (kupowałam je w sklepach), ale idealne już nie były.
    • upartamama chyba kupowałyśmy u tej samej pani 27.03.14, 13:58
      niby odzież używana, nie nowa ale nie spodziewałam się, że będzie śmierdziało sklepem z używaną odzieżą. Pani z 4 rzeczy do 2 wystawiła mi pierwsza komentarz pozytywny. Ja długo zwlekałam i wystawiłam jej neutralne wpisując stan faktyczny czyli odzież nie po dziecku lecz kupiona w lumpie i sprzedawana na allegro. Pani w "o mnie" miała napisane że rzeczy nie pierze bo nie ma czasu. OK ale nigdzie nie pisało, że są odsprzedawane z lumpa.
      Pani zagroziła że jak nie usunę swojego neutrala to ona mi na pozostałe 2 rzeczy wystawi Negatywa. Bezczelność normalnie.
      Napisałam jej że mnie się negat nie należy bo wpłaciłam jej od razu przez payu. Nie dość że czekałam na przesyłkę ponad tydzień bo nie miała ponoć prądu to jeszcze ten smród... Masakra. Przestrzegam.
      • patatajowa Re: chyba kupowałyśmy u tej samej pani 27.03.14, 14:41

a przed czym przestrzegasz ?
      • agnieszka77_11 Re: chyba kupowałyśmy u tej samej pani 27.03.14, 17:00
        upartamama napisała:

> Nie dość że czekałam na przesyłkę ponad tydzień bo nie miała ponoć prądu to je
        > szcze ten smród... Masakra. Przestrzegam.

Aby przestrzec to najlepiej podać jakieś dane tej Sprzedającej. Chociażby miasto oraz pierwszą i ostatnią literę loginu.

• patatajowa Re: chyba kupowałyśmy u tej samej pani 27.03.14, 17:45
          bez sensu zupełnie piszecie....
          niby miałaby zaznaczać w aukcjach: "rzeczy które sprzedaje sa ze szmateksu,ja je kupiłam po 5 zł sztuka,ale cena na aukcji to okazja" tongue_out ?
          rzecz była zgodna z opisem a to najwazniejsze a nie czyjes subiektywne odczucia zapachowe.
          wiadomo przeciez ze kupujac nawet nowy ciuch na all trzeba go od razu wyprac bo moze dzieci sprzedajacego maja świerzb,jego koty pchły a on sam taki syf w chalupie ze Rozenkowa pokazałaby to w swoim programie tongue_out
          • agnieszka77_11 Re: chyba kupowałyśmy u tej samej pani 27.03.14, 17:48
            patatajowa napisała:

> wiadomo przeciez ze kupujac nawet nowy ciuch na all trzeba go od razu wyprac bo
            > moze dzieci sprzedajacego maja świerzb,jego koty pchły a on sam taki syf w cha
            > lupie ze Rozenkowa pokazałaby to w swoim programie tongue_out

Czasem ten zapach lumpeksu po jednym praniu nie chce zejść. Jest tak intensywny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka